Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam się martwić o nasze starania. 4 cykl i nic, w tym 3 cykle z testami owulacyjnymi. z tego co wychodzi mam cykle bezowulacyjne. Tydzień temu byłam u gina bo były plamienia a @ ani widu... mówił żebym dała sobie pół roku na zajście w ciążę, nie zlecił żadnych badań, jeśli @ nie przyjdzie w ciągu tygodnia to mam iść na betę. stwierdził też podczas badania że nie było owulacji. dziś przyszła @,beta negatywna, zaczynamy nowy cykl. Nie wiem tylko czy nie zmienić lekarza...

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • ja nowa1987 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama dociekam wszystkiego niestety place za badania ale wiem przynajmniej co jest nie tak wczoraj np zrobilam morfologie pelna i wyszlo ze mam niedobór zelaza ja dodatkowo jestem otyla wiec stwierdzilam ze basta i ide na diete a dziecko poczeka bo waze 100 a za chwile bedzie 150 nie moge doprowadzic sie do tego i tak juz zawalilam bo z 73 przed slubem spaslam sie az do 100 . wiec zycze powodzenia dziewczynki ale ja musze zaprzestac staran dopoki nie schudne i nie ureguluje tych hormonow zdrowie jest najwazniejsze bo nie chce miec chorego dziecka ani potem komplikacji w ciazy. powodzenia

• miluszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    janowa1987 jakbym o sobie czytała, u mnie też otyłość, ważę 93,1 kg, 170 cm wzrostu, przed ślubem w 2012 roku ważyłam 75 kg. wczoraj odświeżyłam swoje konto na vitalii, pomierzyłam się i zaczęłam dietę, 2 lata temu chodziłam do dietetyka i schudłam do 78 kg ale później sezon letni - grille itd. mnie zweryfikował, dziś ważę 93,1 kg:-(
    mój wczorajszy sukces to 55 min bieżni (szybki marsz bo waga za wysoka na bieganie i zbyt duże obciążenie nóg) no i dieta od wczoraj :-)
    dziś powtórka
    A za Ciebie trzymam kciuki <3 i za wytrwałość <3 <3 <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Byłam u nowego gin na wizycie pan gin bardzo konkretny mam zrobić progesteron a potem na monitoring owulacji.Pytałam mu się czy jeśli progesteron wyszedłby dobrze to czy przy podwyższonej prolaktynie owulacja i ciałko żółte mogą być całkiem w porządku i okazuje się,że tak tylko teraz muszę czekać na badanie, idę w poniedziałek na progesteron a potem umawiam się na monitoring chyba,że @ nie przyjdzie nadzieja zawsze jest:)

Filip 28.03.2016 <3
  • ja nowa1987 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki miluszka:-) no chyba rozsadniej najpierw bedzie troche schudnac:-) bo potem problemy moga byc z cukrzyca ciazowa , tycie jeszcze bardziej opuchlizna zbieranie wody itp. Wiadomo dalej
    Nie bede sie zabezpieczac ale juz nie mam cisnienia jak w ostatnim czasie ze musi byc juz i teraz i obmyslalam juz imiona i ze pojde se na zwolnienie...hehe a tu jedna wielka lipa wyszla hormony zle anemia prawdopodobnie tez cos z nerkami... Ehh .pozdrawiam

miluszka lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam gina! 10.06 idę na wizytę :-) więcej skrobnęłam na lipcowych słoneczkach.

z mega kacem szykuję się do pracy na 14:-/
    janowa1987 - <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:26

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyte :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Werni a jak u Ciebie? :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam wczoraj zbadać progesteron w 23 dniu cyklu i wyszedł 22,04 ng/ml przy normie w lutealnej 1,5-20,0 z jednej strony cieszę się,że nie jest za niski taki wynik świadczy ,że prawdopodobnie owulacja była ale taki trochę podwyższony? Dziewczyny wiecie może co to oznacza?? Do gin idę dopiero w przyszłym tygodniu

Filip 28.03.2016 <3
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    wczoraj robilam bobo test, po 5 minutach 2 kreska widoczna tylko pod swiatlo, a po uplywie czasu stala sie troche ciemniejsza,

dzis (11dpo) zrobilam najpierw pink test, po 5min wynik negatywny :( nawet po dluzszym czasie taki sam :(
    potem zrobilam bobo test po 5min 2 kreska byla jasna, ale troche ciemniejsza niz wczoraj, a po 10 minutach 2 kreska byla bardzo intensywna, tylko pisze w ulotce ze wynik odczytuje sie tylko po 3-5 minutach (a po 3 to u mnie tylko 1 kreska byla :( )

poszlam na bete,
    po poludniu sie okaze ktory test byl wiarygodny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:24

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, bylismy z mezem u lekarza w sprawie badania nasienia. 92% bylo plemnikow o nieprawidlowej budowie... Zmartwilismy sie, ale lekarz powiedzial tak jak mowilyscie, ze norma to 4% a moj M. ma 8% wiec niby to bardzo dobry wynik. Szczerze powiem Wam, ze jakos tak sie nie uspokoilam, ale jest to lekarz wiec pozostaje mi w to wierzyc... Bylismy z mezem odstresowac sie nad morzem. Teraz jestem po owulacji wiec znowu oczekiwania...moze sie udalo:) Pati trzymam kciuki:)

• *EwelkA* Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- gratulacje :)
    Czarodziejka87 ja Badalam Progesteron w 21dc bo lekarz stwierdził brak owulacji... Też miałam dość wysoki wynik.
    Lekarz się pomylił, a ja jest w 13 tc <3 Trzymam mocno kciuki ;)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/02699afad885890ce4da8654c13d12c3
  • Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kochana! To wspaniała wiadomość :)

• werni Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj zaczelam nowy cykl i zaczelam brac tabsy i tak przez trzy miesiace pozniej odnawiam starania. Pati jak tam beta ? Miluszka daj znac jak bylo po wizycie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak Nasz rocznik ? :) Ktoś coś zaciążył? :)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, miałam napisać po wizycie... krótko mówiąc mam PCOS, cykle bezowulacyjne, długie, krwawienia obfte . Nawiasem mówiąc, byłam u lekarza w 10 dc i nadal krwawiłam... lekarz zalecił pić INOFOLIC więc piję 2x1 saszetkę dziennie, zlecił badania na 21 dc i 5 dc (mam nadzieję, że tego piątego dnia nie doczekam bo będzie zielony kropek;-)
    Dziewczyny nie wiem jak to możliwe ale wczoraj o 19:30 wyszedł mi po raz pierwszy z życiu test owulacyjny pozytywny. Nie wiem czy to siła persfazji, czy ten inofolic coś daje, tak szybko? :-) Przed chwilą zrobiłam następny, o 12:00 i znów, tym razem kreska ciemniejsza od kontrolnej. Testy robię od czterech cykli, średnio od 10 dc do 20 dc.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka to dobre wieści, do starań zatem szybko :D !!!

Ja czekam na @, niedługo powinna być?!

miluszka lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może nie przyjdzie @ ??? za to trzymam kciuki, Pirelka :-)
    ja czekam na wieczór i do dzieła ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki, zobaczymy ;)
    Do dzieła !

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie piąty cykl starań i też pewnie zakończony się okresem, bo już mam charakterystyczne bóle brzucha przepowiadające okres:(

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ