Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... Skad my kobiety mamy tyle siły i determinacji do walki to ja nie wiem...

• werni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie wiem skad...mi to mowili czesto ze mam duza cierpliwosc

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za bardzo się nie znam ale na wątku prl dziewczyny pisały,że hiperprolaktynemii po obciążeniu się nie diagnozuje i nie leczy zgodnie ze światowymi wytycznymi może najnowsze badania pokazały,że prl po obciążeniu nie ma znaczenia a skomplikowana sprawa..
    Ja też nie wiem skąd tyle siły w kobietkach ale jak sie tak bardzo tego chce to właśnie to pragnienie daje nam tego "kopa" do działania

Filip 28.03.2016 <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak bardzo chcemy miec dziecko ze nas to motywuje i sie nie poddajemy

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko do tanca trzeba dwojga, tyle samo checi tez powinno byc u partnera czy meza

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój rocznik to się do was dołączam :-)
    Staramy się z mężem juz 7 cykl. Dzisiaj wróciłam od lekarza bo mam monitoring i jest 7dc i torbieli brak i jest ok, idę w 10dc czy jakieś pęcherzyki będą... Oby były :-)

A jeżeli chodzi o wsparcie czy podejście męża do tematu to przez pół roku był cierpliwy a nawet bym powiedziała ze nie przejmował się ale od miesiąca to on się nakręcił ze już chce ile to trwa itp ze nawet poszedł badania sobie zrobić.. Szoook :-) także jak widać obi tez się stresują tylko tego nie pokazują..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co u Was? Za mna ciezkie dni w pracy:) konkursy, testy i stres, ale dzieciaki daly rade wiec dzis schodza ze mnie nerwy:) zostaly mi 4 dni do miesiaczki:( baaaaardzo bola mnie piersi, ale od dwoch dni czasem zlapie mnie bol podbrzusza;( tak chcialabym zeby okres nie przyszedl... Ale ten bol brzucha odbiera mi nadzieje:(

• Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd przeczytałam że ból pobrzusza czasem może być objawem ciąży łudze się do końca :-( .
    Aaneta jesteś nauczycielką? W jakiej szkole uczysz? Podstawowka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:) pracuje w podstawowce klasy 0-3. W tym roku oddaje moja klase, ida do 4:) Z tym bólem skoro tak mowisz to wierze jeszcze:- ) a moze jednak:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta ja tak samo, wczesnoszkolna i przedszkolna :) Moja klasa w zeszłym roku poszła do 4 kl terz przeszłam do przedszkola na 3-latki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo:) tez Ci bylo tak ciezko oddac ich? Mnie strasznie, nawet nie myslalsm, ze az tak to bedzie:) od wrzesnia bede przez rok prowadzila zajecis plastyczne i rozne kola z dzieciakami, a potem 0 i tak do 3:) z tym, ze ja w prywatnej pracuje:( ale wazne, ze jest praca:) i ja lubie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko :) ale odwiedzają mnie. Ja właśnie tez w prywatnej szkole pracowałam,ale dostałam etat w państwowym i przeszłam, w grupie mam synka. Eh to akurat dobre nie jest,ale cóż nadopiekuńcza mama ;) teraz mam plan pracować do konca sierpnia i nie zaczynać nowej grupy przed porodem. Później zapewniają,że będę miała powrót od wrzesnia. A jak będzie...zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wlasnie z tego wzgledu, ze dyrekcja wie, ze staram sie o dzidziusia nie daje mi,od wrzesnia klasy i tylko luzne zajecia zebym odpoczela, nie stresowala sie. Moze wtedy sie uda. Mam nadzieje bo to juz 10 cykl staran i nic:(

• werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wrocilam, gin kazal mi brac przez 4 miesiace anty. a potem znow sie zbadac. Mam zrobic morfologie, glukoze, ukl. krzepniecia, bilirubine, transaminaze, androstedion. :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie slyszalam ze niektorzy przepisuja anty przy staraniach o dziecko,

to cierpliwosci Werni zycze!

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam trzy cykle anty i niestety nie udalo nam sie:( dlatego boje sie, ze jest jakas inna przyczyna i to duzo powazniejsza niz mysle:((( dzis mnie od rana boli brzuch, jestem wiecej niz pewna, ze dostane okres:( mam 28 dc. Powiem Wam, ze najchetniej to bym krzycxala w glos z tej bezradnosci. Plakac mi sie chce:((
    Werni na pewno sie uda. Trzymam kciuki:)

• werni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anty. maja mi zbic androstedion, dzieki dziewczyny za otuchy:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak samopoczucie?
    U mnie niestety dolina przedwczoraj dowiedziałam się,że znajoma zaszła w 2 cyklu starań a dziś że następna znajoma jest w ciąży, oczywiście gratuluje im ze się udało ale mam wrażenie że wszyscy dookoła mnie zachodzą bez problemu tylko nie ja..:(

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie fatalnie. Dookola mnie rowniez tak jest...wszyscy zachodza od razu a u mnie bedzie zaraz rok. A do tego wszystkiego dostalam okres. Uplakalam sie...i co to da...wszystko do kitu:(

• orchid Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mija poltora roku...a u wszystkich kolezanek wokol od razu sie udaje...ehh nie jest latwo :(

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ