Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A dzisiaj zrobilam trzeci test, dwie kreski tylko sie martwie bo ta druga nie jest taka mocna , chyba troche przesadzam , ale tak sie ciesze i chce zeby wszystko bylo dobrze,wkrecam sobie ze mam moze za malo tego hormonu. Jeszcze wczoraj i dzis mialam takie slabiutkie plamienia. Ale przez to ze to poczatek to tak sie martwie bo to takie malenstwo kruche a ja juz je pokochalam.
Aaneta niestety kompletnie nie znam sie na zadnych wynikach badan, nie moge pomoc ;([*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka -
nick nieaktualnyEdyzia wrote:A dzisiaj zrobilam trzeci test, dwie kreski tylko sie martwie bo ta druga nie jest taka mocna , chyba troche przesadzam , ale tak sie ciesze i chce zeby wszystko bylo dobrze,wkrecam sobie ze mam moze za malo tego hormonu. Jeszcze wczoraj i dzis mialam takie slabiutkie plamienia. Ale przez to ze to poczatek to tak sie martwie bo to takie malenstwo kruche a ja juz je pokochalam.
Aaneta niestety kompletnie nie znam sie na zadnych wynikach badan, nie moge pomoc ;(
Ja też neistety sie nie znam na wynikach
Edyzia kiedy idziesz potwierdzic???
Nie którzy tak mają że druga jest słaba tym sie nie przejmuj
2 kreseczki to 2
Nie które kobiety mają lekkie plamienia na początku ciązy ale jakby bylo ich wiecej to szybko do lekarza bo wtedy znaczy że cos może sie tam dziać.
Dobrze by było abyś udała sie szybko do gina w celu potwierdzenia jak i sprawdzenia stanu płodu
Niech facet cie rosmiesza ile się da Uwierz że smiech,radosc dobry humor poprawia stan twój jak i dzidziusia nie martw się tym co dzieje sie jak się smiejesz ;p -
tak ja wiem teraz sie smieje do woli tylko opisywalam ze kiedy jeszcze sie staralismy i lezalam sobie po przytulaniu z mezem, to nie chcialam sie smiac zeby nic nie uronic i zwiekszyc nasze szanse hihi
A plamienia byly w sumie minimalne i raczej (na pewno nawet) nie okreslilabym tego jako krew, trudno powiedziec.. Po tym 3 tescie raczej sie nie martwie. Czytalam ze dzidzia jest juz wielkosci ryzu, czyli juz mala silaczka mysle pozytywnie. Tylko takie momenty miewam slabsze, ale to chyba normalne.
A co do lekarza to ja jestem w uk. Tutaj wszystko dziala trochę inaczej, musze isc najpierw do mojego osrodka zdrowia, powiedziec w rejestracji ze jestem w ciazy. Oni to zapisza i musze czekac na list, wtedy tez przydziela mi polozna i ona bedzie mnie prowadzic cala ciaze i zapisywac na badania. Wybieram sie jutro wlasniekatsuyoshi, madziak2202 lubią tę wiadomość
[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka -
nick nieaktualnyEdyzia wrote:tak ja wiem teraz sie smieje do woli tylko opisywalam ze kiedy jeszcze sie staralismy i lezalam sobie po przytulaniu z mezem, to nie chcialam sie smiac zeby nic nie uronic i zwiekszyc nasze szanse hihi
A plamienia byly w sumie minimalne i raczej (na pewno nawet) nie okreslilabym tego jako krew, trudno powiedziec.. Po tym 3 tescie raczej sie nie martwie. Czytalam ze dzidzia jest juz wielkosci ryzu, czyli juz mala silaczka mysle pozytywnie. Tylko takie momenty miewam slabsze, ale to chyba normalne.
A co do lekarza to ja jestem w uk. Tutaj wszystko dziala trochę inaczej, musze isc najpierw do mojego osrodka zdrowia, powiedziec w rejestracji ze jestem w ciazy. Oni to zapisza i musze czekac na list, wtedy tez przydziela mi polozna i ona bedzie mnie prowadzic cala ciaze i zapisywac na badania. Wybieram sie jutro wlasnie
Kochana ja tez jestem w UK i wiem jak to wyglada bo tutaj rodziłam
Wiec wybierz sie do lekarza oni ci tam zapisza apotem ustala wizyte u polożnej
Tam po raz pierwszy już na spotkaniu uslyszysz serduszko fasolki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia-nowa wrote:Czy któraś z Was orientuje się w jaki sposób powinno się mierzyć temperaturę pracując na 3 zmiany?
Ja bym proponowała takie wyjscie :
Jesli powiedźmy wracasz z nocki to wiadome jest że idziesz spac i powiedzmy że wstajesz o 12stej no to temperature mierz sobie kolo 14-15stej a kiedy masz ranną zmiane czy też popołudniową to nie jest aż taki problem ( nie wiem po ile godz pracujesz) stawiam że po 8 tak wiec z rannej zmiany do godz 15stej powinnas byc raczej w domu a na popoludniowej bierzesz termometr ze sobą i pod pretekstem pójscia do wc przykładowo tam mierzysz tempke
Mysle że to jest jedyne dobre rozwiązanie aby trzymac sie pewnej godziny . -
Tylko trzeba mierzyc po minimum trzy godzinnym snie, odrazu jak sie budzisz bez gwaltownego poruszania sie. W dzien czy wieczorem temperatura jest wyzsza.
-
nick nieaktualny
-
witajcie
a ja zaczęłam wczoraj nowy cykl tym razem bez starań tamten okazał się nieudany wadliwy pęcherzyk, jesteśmy w trakcie badań które musimy mieć na wizytę kwalifikacyjną do in vitro refund.
muszę nadrobić czytanie bo dawno mnie tutaj nie było.
trzymam za Was dziewczynki kciuki -
Ech dziewczyny mam problem chyba. Bylam w osrodku moim(tu w anglii), zglosilam ze jestem w ciazy, pani w rejestracji na swistku zapisala moje dane i powiedziala ze za pare tyg odezwie sie do mnie polozna. Jednak zauwazylam ze od wtorku mam plamienia. Strasznie sie martwie, myslalam zeby isc do lekarza ale... tutaj jest calkiem inaczej.. oni ciazy do 12 tyg wcale nie traktuja jak ciaze. Moja kuzynka miala podobny problem tutaj, dostala mocnego krwawienia, poszla do lekarza a on na to ze musi przeczekac i za tydzien sie okaze czy bedzie w ciazy czy nie czyli kazali jest bezczynnie czekac na strate.
Poradzcie mi czy wiecie cos na ten temat. Czytalam duzo ale czy ktoras miala jakies plamienia w 5 tyg a jednak urodzila?
Wiem ze jakies tam plamienia moga byc ale jednak troche sie martwie. Wiem ze tu mi nie pomoga zadnymi hormonami , nawet badan nie zrobia wiec szukam chociaz pocieszenia u was. Staram sie myslec pozytywnie bo tylko to zostaje mam nadzieje ze dzidzia rosnie zdrowo[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka