X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyzia i jak tam zrobilas drugi test ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob drugi:) mysle, ze udalo Wam sie:) dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym wspolzyciem... Mi lekarz mowil zeby w trakcie owu kochac sie czesto i codziennie. Niektorzy mowia, ze nie bo oslabia sie nasienie. Nie wiem co myslec. Co Wasi lekarze na ten temat?

• Edyzia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak zrobilam. Tez dwie kreski :) tylko druga tez delikatniejsza. Moze dlatego ze to poczatek. Okresu nie ma , pierwszy szok ze to juz minal i chyba powoli dociera do mnie ze chyba jednak to :) mam nadzieje. Moze za pare dni znow zrobie ostatecznie jakis test z innej firmy to juz nie bedzie watpliwosci.

[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
    6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka
  • Edyzia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co dwa dni jakos sie przytulalismy ;) moze sie zdarzylo ze dzien po dniu nie wiem ale po obowiazkowo lezalam jeszcze okolo 30 minut ;), ale tez roznych rzeczy sie naczytalam i niby wszystkie wersje oczywiscie potwierdzone statystykami ;) mama pamietam wieki temu mowila o cioci ktora sie starala z mezem robili to zawsze i wszedzie i im nie wychodzilo. Az do czasu jak wuj na delegacje pojechal i po przerwie dluzszej sprobowali i bingo. Ostatnio jednak artykul jakis czytalam ze kiedy mezczyzna kocha sie codziennie to plemniki sa coraz silniejsze. Ile specjalistow tyle opini. Nie wiem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem co myslec:( mysle, ze po cichu mozemy geatulowac Ci:)

• Edyzia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... mam nadzieje ;) bo juz zaczynam sie przyzwyczajac do tej mysli i bardzo mi sie podoba ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno:)

Edyzia lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta najlepiej co dwa dni wspolzyc. Wtedy zywsze sa plemniki.

Zaczynam nowy cykl i nowe starania :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,nie odzywałam się przez ostatnie dni,bo byłam trochę podłamana.. Ogólnie czuję się o wiele lepiej,przynajmniej fizycznie. Wszystkie praktycznie dolegliwości ustały. Zaczynam się zastanawiać czy moje złe samopoczucie nie wynikało po prostu ze stresu. Do tego marzenie,żeby zajść w ciążę, pewnie wiecie o czym mówię.. Jednak dla spokoju i tak zamierzam zrobić sobie badania hormonalne,chcę mieć pewność,że wszystko jest w porządku. Tylko termin wizyty do ginekologa mam dopiero na listopad:/ Nie wiem, czy mnie przyjmie wcześniej,jutro pójdę zapytać, mam nadzieję, że się zgodzi.

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zastanawiam się czy moje obserwacja cyklu w tym miesiącu ma w ogóle sens. Chodzi o to,że okres miałam krótko,nie wiem czy to będzie miarodajne. Co myślicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja odkad sie staramy rowniez mam dziwne cykle niektore... Mysle, ze ma to duzo zwoazku ze stresem, z checia zostania mama...nie udaje sie i pojawia sie stres...u mnie na pewno. To moj 15 cykl staran i z kazdym jest inaczej. Sa cykle normalne, ale uwierz mialam kilka w ktorych bylam pewna, ze to ciaza...i dostawalam okres. Uwazam, ze moja psychika robila swoje. Rozmawialsm o tym z lekarzem i powiedzial, ze stresuje sie i na sile szukam objawow i moga dziac sie rozne rzeczy:( teraz staram sie podchodzic inaczej, nie liczyc itp...ale niestety nie jest latwo. Cykl obserwuj bo zawsze to na plus:) uda nam sie!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) też jestem 87 rocznik :)
    Staramy się o drugie dziecko .
    Nasze starania nie są długie bo zaledwie miesiąc od czasu jak synek skończył roczek.
    Postanowiliśmy że chcemy drugie dla synka aby miał rodzeństwo :)
    A co do leżenia po... przyznam sama że tak wlasnie zaszłam w 1 ciąże ;p
    1.5 miech starań i 2 kreseczki.
    Wiec nie wiem czy tak jest czy tez nie ale w moim przypadku to pomoglo tak mysle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 07:58

• werni Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys slyszalam ze to pomaga, a kiedy indziej ze to brednie i wes tu pocznij. Ale dla samej siebie tez bede lezala :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede lezala:) wczesniej tego nie robilam. A moze:)mam 11 dc wiec czekam na owu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbować wam nie zaszkodzi :)
    A może ów się okaże że pomogło w jakiś tam sposób :)
    Ja miałam ten problem że praktycznie po... jak wstałam do wc to wszystko jakby ze mnie wyleciało bardzo dużo i wyglądało to tak jakby nic w srodku nie zostalo :/
    Wiem , lekrze mówią ze resztki wylecą zawsze ale jak postanowiłam sobie poleżec to praktycznie po wstaniu ta czesc co zawsze wyleciała zostawała w srodku i malutka ilosc tylko wyciekła ze tak powiem :)
    Wiec to dla mnie taki plusik i dlatego mysle że na mnie to działa w jakiś jednak tam sposób ;p

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dziękuję za wpis,łatwiej jest ze wszystkim wiedząc,że się nie jest samemu ze swoimi problemami,że ktoś ma podobną sytuację. Wiem, że może niepotrzebnie się przejmuje,ponieważ o dziecko staramy się dopiero kilka miesięcy tak na poważnie (wcześniej na zasadzie "będzie to będzie"). Tylko myślałam, że nie będzie żadnych problemów a niestety okazuje się inaczej:( Byłam u ginekologa rano,oczywiście mnie odesłała do lekarza rodzinnego,nawet mi nie dała powiedzieć z czym mam problem. Porażka po prostu z tymi lekarzami!!
    Co do tego leżenia "po"... hmm też spróbuję może faktycznie coś w tym jest:)

Aaneta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania-nowa wrote:
    Aneta dziękuję za wpis,łatwiej jest ze wszystkim wiedząc,że się nie jest samemu ze swoimi problemami,że ktoś ma podobną sytuację. Wiem, że może niepotrzebnie się przejmuje,ponieważ o dziecko staramy się dopiero kilka miesięcy tak na poważnie (wcześniej na zasadzie "będzie to będzie"). Tylko myślałam, że nie będzie żadnych problemów a niestety okazuje się inaczej:( Byłam u ginekologa rano,oczywiście mnie odesłała do lekarza rodzinnego,nawet mi nie dała powiedzieć z czym mam problem. Porażka po prostu z tymi lekarzami!!
    Co do tego leżenia "po"... hmm też spróbuję może faktycznie coś w tym jest:)

My kobiety musimy sie trzymac razem w takich sytuacjach.
    Wiadomo upragnione maleństwo i problemy z zajsciem wymaga cierpliwosci i wsparcia :)
    Ach te lekarze , dziwne ze nie dała dojsc do słowa...
    Zmieniłabym gina w takim razie skoro ja ide z problemem a nawet nie zapyta z czym przychodze, nie wyslucha itp...
    W tych czasach to liczy sie tylko kasa ...

Aaneta lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie wspieramy sie i szanujemy.

Tez mi duzo wycieka i dlatego postanowilam polezec. :)

Aaneta, Edyzia lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odebralam wyniki ASA. Test u mnie i meza ujemny. Czyli mam rozumiec, ze nie mamy przeciwcial? Tsh mam 0.93. Spadlo. Jak myslicie? Prolaktyna 167.

• Edyzia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam i zakazalam mezowi mnie rozsmieszac heheh bo kiedy sie smialam miesnie brzucha jakos tak sie spinaly ze czulam jak wszystko ze mnie leci ;)

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ