Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ania nowa, tez trzymam kciuki!! )))
ja sie tak naczytalam na tym forum o wszystkich waszych badaniach ze chociaz na cytologie sie zapisalam pojde za 2 tyg. Mieszkam za granica wiec przy okazji dowiem sie jak tu wszystko funkcjonuje, czy robia jakies badania na starcie staran czy tu na zywiol ida hehe[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka -
Prawidłowy poziom hormonu gonadotropiny kosmówkowej zależy między innymi od stopnia zaawansowania ciąży. U mężczyzn i u kobiet, które nie spodziewają się dziecka poziom hCG we krwi powinien wynosić mniej niż 5 IU/L. U ciężarnych po trzech tygodniach od ostatniej miesiączki wynik powinien mieścić się w granicach 5-50 IU/L. Tydzień później właściwe wartości dla ciężarnych to 50-100 IU/L. Badanie krwi u kobiet w ciąży około 5 tygodni po ostatniej miesiączce powinno wykryć hCG na poziomie 100-10 000 IU/L. Sześć tygodni po ostatnim okresie wynik powinien mieścić się w przedziale 1080-30 000 IU/L. Pomiędzy 8. a 10. tygodniem po miesiączce poziom hCG powinien sięgać 3500-115 000 IU/L. Około 14. tygodnia u ciężarnej ilość hormonu gonadotropiny kosmówkowej powinna wynieść 12 000-270 000 IU/L. Natomiast między 15. a 18. tygodniem można spodziewać się poziomu hCG wynoszącego nawet 200 000 IU/L.
werni lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:madziak będziesz powtarzała bete?
tak pojadę za dwa dni. pozytywny test "domowy" wyszedł mi w sobotę rano, więc ten wynik powinien być dużo wyższy. progesteron też na mega niskim poziomie.
ostatnia miesiączka - 25.07.2015Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 20:47
-
nick nieaktualny
-
Aaneta wrote:Dziewczyny czy slyszalyscie moze cos o przeciwcialach plemnikowych? Jesli ma sie w surowicy to czy leczy sie to? Ide na krew w czw na to ASA, ale zastanawiam sie czemu nie dal mi zebycto w sluzie u mnie sprawdzic tylko w surowicy. Ale w tym temaciw jestem zielona:(
Aaneta ja miałam to badanie - też z krwi ale metodą IIF. Nie wiem czym to się różni. Na to badanie skierował mnie dopiero androlog męża - nie wiem czemu ginekolog na to nie wpadł. Jak wtedy czytałam w necie na ten temat to skala wyniku wyglądała tak:
+ - najczęściej nie mają znaczenia klinicznego
++ - mogą mieć znaczenie kliniczne
+++ - rzadko nie mają znaczenia klinicznego
++++ - często mają znaczenie kliniczne
Nie mam pojęcia czy to się jakoś leczy. U mnie w końcu wynik był ujemny, po za tym odebrałam go razem z betą z krwi więc już nie miało to większego znaczenia . Generalnie u mnie w przychodnia czekałam dość długo na wynik, bo ok 2 tygodni, a koszt wynosił 55 zł (70 zł w drugiej przychodni w której się pytałam więc warto się zorientować w kilku miejscach)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny