Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Jestem tu nowa, a że z rocznika '87 to chciałam się przywitać:)
    To nasz 4 cykl starań a pierwszy na Ovu. Pozdrawiam :)

unadarcy lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pikcia, nasz 16 cykl staran:)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pikcia
    Trzymam kciuki za udany cykl na Ovu :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pikcia. Można powiedzieć że ja też nowa jestem, wróciłam po kilku miesiącach nieobecności, zaczynam za jakiś czas starania od nowa. Oczekuje happy endu :D

Aneta witaj :) 16 cykl starań? W planach 1 dzidzi? W moich tak, chciałabym zdążyć przed 30stką :) Tak samo jak Kamila jestem aniołkową mamą, naszym Aniołkom data się nie spodobała. Wierzę że wrócą w 2016 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hejka dziewczyny, co do wczoraj jak moj wrocil z pracy pokrzyczelismy pogadalismy a potem pobaraszkowalismy hehe teraz jest w pracy ale wczesniej wroci, pewnie zrobimy zakupy, uzupelnic lodowke. Tempka w gore troche poszla. A jak u Was plany ? :)

Ja też lubie wybaczać :D Ja mam ful lodówke, obkupiłam sie dzisiaj na cały tydzień. Udanych zakupów!

Ja już zapomniałam jakie są zasady przy pomiarach temp. Musze odnalezc mój termometr, a za mną przeprowadzka więc nawet nie mam pomysłu gdzie może być. Do końca antyków mam jeszcze troche czasu, najwyżej jak nie zdaze go znalezc przed załadukiem kupie nowy :P :D

Pozdrawiam i udanego wieczoru :)

werni lubi tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamila :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia i unadarcy witajcie:)

• werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Pikcia :)

Mysle ze lutka zawyza tempke :) daj znac Anetka jak wyszedl test :)
    Bylismy na zakupach, jutro rosol jak co weekend :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unadarcy, tak jest to nasz 16 cykl staran o pierwsze dziecko. Tyle to juz trwa, coraz mniej sily:( ten cykl pierwszy mialam z clo i duphastonem. Czekam na okres. Wspolczuje Wam dziewczyny z calego serca, ale wuwrze, ze juz wkrotce bedziecie cieszyc sie ciaza:*:* zycze Wam tego bardzo.
    tez chcialabym ur przed 30. Ja mam mutacje genu BRCA1 i lekarz mowi, ze powinnam jak najszybciej:( i baaaardzo bym juz tego chciala. Mialam bardzo duze nadziejw na ten cykl bo bylam pierwszy raz na monitiringu i potwierdzona owulacja byla... Staralismy sie wtedy... Temp niby ok, ale dzis bardzo boli mbie brzuch...tak czasem zlapie mnie taki skuecz silny wiec raczej to nic dobrego nie wrozy:((

• werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka wlasnie dobrze wrozy jak brzuch boli. U mnie nic nie boli. Ale jak wiadomo kazdy inaczej reaguje. Moze byc duzo objawow lub wcale. Trzymam kciuki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciala zajsc przed 30. I podobnie jak Aneta staramy sie juz ponad rok.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Weronka za Ciebie kciuki:*:* za siebie i za wszystkie Nas rowniez:*:*

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu dobrze wrozy bol brzucha?:) myslalam, ze nie, ale dobrze by bylo zeby jednak wrozyl dobre rzeczy:)

• werni Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam po wykresach i po komentarzach dziewczyn ze mialy takie objawy :) u mnie chyba nic z tego :( mam dziwne przeczucia ze znow sie nie udalo :(

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    A czemu dobrze wrozy bol brzucha?:) myslalam, ze nie, ale dobrze by bylo zeby jednak wrozyl dobre rzeczy:)

Mnie bolał jak na @ przed dniem @. Chodziłam zaglądałam w majty, czekałam a tu nic, a brzuch pobolewał dalej - nie tak cały czas, tylko tak przez 30 min i przestawał na godzine, potem znowu.... coś takiego, dnia następnego test pokazał 2 kreski.
    Co to jest mutacja genu BRCA1? Ja zielona jestem w tych tematach, może lepiej jak mniej wiem? Ja z tych co potrafią sobie wmówić każde schorzenie :D
    Daj znać Aneta jak tam dzisiaj sprawy się mają???

Ania witaj :)

Werni to smacznego rosolaka życzę :)

Ja już kawkuje bo dzisiaj zalatana niedziela się szykuje, taką zresztą wolę - po wczorajszym dniu leżakowania, aż mi plecy zastygły, ledwo wstałam dzisiaj :P

Udanego dnia Dziewczyneczki..

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzobaczymy, ja tez mam takie przeczucie. Brzuch mnie tez boli co jakis czas... Unadarcy ten gen jest odpowiedzialny za raka sutka i jajnika. Mam 99%prawdopodobienstwa, ze zachoruje. Poeinnam szybko zajsc w ciaze bo jeslu bym teraz zachorowala to wiadomo, ze niestety po chemii nie mozna miec dzieci... Powinnam tez poddac sie wycieciu calego dolu:( w piersi tez mam niby torbiela, ale sie nie zamyka i nie wiedza co to. Mam nadzieje, ze uda sie zajsc w ciaze i, ze jednak nie zachoruje tak szybko. Weronka wierze, ze Ci sie udalo:) trzymam kciuki. Milego dnia dziewczynki. My dzis planujemy kino:)

werni, werni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Zzobaczymy, ja tez mam takie przeczucie. Brzuch mnie tez boli co jakis czas... Unadarcy ten gen jest odpowiedzialny za raka sutka i jajnika. Mam 99%prawdopodobienstwa, ze zachoruje. Poeinnam szybko zajsc w ciaze bo jeslu bym teraz zachorowala to wiadomo, ze niestety po chemii nie mozna miec dzieci... Powinnam tez poddac sie wycieciu calego dolu:( w piersi tez mam niby torbiela, ale sie nie zamyka i nie wiedza co to. Mam nadzieje, ze uda sie zajsc w ciaze i, ze jednak nie zachoruje tak szybko. Weronka wierze, ze Ci sie udalo:) trzymam kciuki. Milego dnia dziewczynki. My dzis planujemy kino:)

Dobrze że o tym wiesz i jesteś pod kontrolą lekarzy. Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, ale czy w rodzinie ktoś chorował - dlatego zdecydowałaś się sprawdzić ten gen?
    Ja dzisiaj też mam w planach kino.. zobaczymy czy znajdziemy czas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, chorowal. Siostra mamy, babcia- zmarl, moja mama dwa lata temu rowno przeszla pierwsza operacje nowotwor zlosliwy sutka C 50. Niestety u nas ten gen wystepuje u kazdej i jest silnie zmutowany niby:( w zeszlym roku mama zakonczyla chemie i miejmy nadzieje, ze nie bedzie nawrotu. Okropny okres, duzo stresu, leku, obaw...
    my wlasnie w drodze do kina:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz u babci wykryl mutacje i nas skierowal i wyszledl dziad u kazdej.

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...
    Ja dzis zrobie sobie kino w domu, juz sie filmy ściągają.

Aaneta a robilaś test?

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ