X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta
    po @ bedzie nowy cykl, nowe starania, nowa nadzieja moze sie uda :) trzymam kciuki Robilas moze jakies badania?

Edyzia
    szybka jestes z prezentami :) u mnie brak inspiracji i pomysłów jak narazie brak :( a lista dosc spora.
    Najchętniej to bym pojechala zamiast świat na weekend np do spa na sylwestra :D ale wiem to troche samolubne.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edyzia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta :/ wspolczuje Ci szczerze, poltora roku to dosc dlugo ale jaka radosc bedzie, po pierwszym musicie drugie szybko zdzialac bo rozpiescicie tak dlugo oczekiwane dzieciatko za bardzo ;) moze jak zaskoczycie to seria pojdziecie ;) tago wam zycze

A co do prezentow to kupilismy wiekszosc juz zeby bylo z glowy, moj maz dostal rabat od swojej firmy na pewne produkty wiec skorzystalismy teraz. Przynajmniej juz z glowy mamy, jeszcze tylko opakowac jakos to wszystko musze i wyslac kartki do Polski.

[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
    6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesxlismy wiekszosc badan... Nie wierze, ze kiedykolwiek sie uda. Moze po prostu nie jest mi pisane bycie matka.

• Edyzia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I badania nic nie wykazaly? Moze to psychika... czasem jak czlowiek juz naprawde sie poddaje, przestaje myslec o tym wszystkim to zaskakuje. Nie wiemy co na nas czeka za zakretem ;) jak stracilismy dzieciatko na poczatku ciazy to tez mialam dziwne mysli, ze nie zasluguje na dziecko ze bylabym zla matka i takie rozne ale to po prostu tak mialo byc, nie wytlumaczymy tego nijak. Z toba rowniez.. po prostu musicie moze dluzej czekac.

Dla mnie ironia jest ze jak mialam te 20 lat to tak bardzo balam sie "wpadki" a teraz tak bardzo sie boje ze mogloby nam sie nie udac. Zycie po prostu robi psikusy straszne, czasem biedna dziewczyna po 1 razie zachodzi i to dla niej tragedia a inne staraja sie latami i znow tragedia... :/

[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
    6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    w NL mieszkasz?
    Ale jest tego plus ze Ci ktorzy pracują w sklepach maja wolny dzien, ale w kazda w niedz. jest wszystko zamknięte?

Mieszkam w De. Tylko zamkniete sklepy i galerie a bary knajpy sa otwarte.

Anetka wspolczuje kochana, ja pewnie jutro dostane malpe bo z ciekawosci zmierzylam tempke i mam 36,59. Dziewczyny walczymy dalej. Bym chciala dac prezent na rocznice 1.01. Badzmy silne.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentow to tez juz troche pokupowalismy. Sobie raczej nic nie bedziemy dawac. I tak robimy sobie prezenty bez okazji :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu nie wierze w psychike... Skoro wszystko jest ok i celuje sie w owulacje i sie nie udaje to znaczy, ze musi byc gdzies problem... Po prostu juz nie wierze. Trzymam za Was kciuki

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

ja się też już wypisuje. leki robią mnie w balona coraz bardziej. widocznie tak ma być...

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie poddawajcie sie.

Dea jak tam pecherzyki ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni jak u Ciebie kochana?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Miłego dnia wszystkim, dzis ide do fryzjera odrobina przyjemności w tym koszmarze....

A robiłyście moze badania na THS??
    Ja zrobilam na poczatku ciazy wynik mialam 2,49 niby w normie ale dla kobiet ktore staraja sie o dziecko wynik powinien byc okolo 1!!
    Nie wiem czy przez to poroniłam, ale Wiem jedno ze na pewno bede chciała zrobic badania aby miec pewnosc ze jest ze mna wszytsko w porzadku a jesli nie to aby tak bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:53

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie cisza przed burza. Pewnie w nocy lub jutro dostane. Czuje ze mam ciezki brzuch.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)
    Mam do Was prośbę. Ten cykl spisałam już na straty, choć zapowiadał się nieźle... Czekam na @, bo dolegliwości wskazują, że niebawem się pojawi. Mam wizytę u ginekologa 9 grudnia. Co prawda na NFZ, ale nieważne. O jakie badania powinnam go poprosić? I czy niektóre z nich można na NFZ zrobić, czy tylko płatnie? U nas to dopiero 4 cykl starań i może niepotrzebnie się martwię, ale nie zaszkodzi się przebadać:)
    Jak napisała Edyzia niektóre dziewczyny zaliczają "wpadki" i już za pierwszym razem zachodzą w ciążę. Tak było w moim przypadku (mam 9 letnią córkę z pierwszego związku). A teraz chcielibyśmy z Mężem powiększyć rodzinę i kiepsko nam to wychodzi :(
    Z góry dziękuję Wam za pomoc :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• werni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz popytac sie lekarza by dal Ci skierowanie na badania. A jak Ci powie ze za wczesnie mozesz na wlasna reke. Tsh ft3 ft4 lh estradiol anty tpo anty tg 3-5dc i chyba jeszcze prl. Mozesz tez zbadac inne hormony np. Testosteron dheas Hbs androstedion glukoze morfologie. Progesteron po owulacji 7dpo. I prl tez powtorzyc.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wern:
    widze ze masz wiedze odnoście badan :) Ja w piątek ide od internisty w wtorek do gina. Bede ich meczyc o skierwania na badania, na pewno chce tarczyce zbadać cos mozesz/mozecie :) i mnie doradzic?

Miłego wieczoru :)
    Ja dzis wygrzewam sie pod kocykiem...

werni lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny złapałam półpasiec:( Nie wiem co teraz ze staraniami,któraś coś może doradzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze:\ wydaje mi sie, ze powinnas przeczekac jak minie chorobsko:(

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ile?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile to trwa. Ale ten cykl powinnas odpuscic. Moja kolezanka jak zachorowala wlasnie na to,i nie odpuscila to akurat zaszla w ciaze i poronila. Lekarz powiedzial, ze to tego nasyepstwo bo takie choroby jak kazde oslabiaja plod. Czy to prawda nie wiem, ale wudaje mi sie, ze cos w tym jest:\

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje werni za pomoc:)
    Od kilkunastu lat lecze sie na tarczyce, wiec TSH mam kontrolowane na biezaco. Moja pani doktor stwierdzia, ze wszystko jest w porzadku i mozemy dzialac. Morfologie mialam robiona we wrzesniu i wyniki mialam w normie. W takim razie poczekam na wizyte u gina i zobacze, co on mi powie.
    Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam :)

werni lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ