Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,mi dzisiaj zaczęło się plamienie:( Tylko dziwne,że tempka nie spadła.

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. Ania nowa czasami tak bywa, ale moze jeszcze nie wszystko stracone.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni,jeszcze mam malutką nadzieję,okaże się jutro..

• werni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Ania. Malaga u mmnie tez te momenty sa najciezsze. Mxxx witaj w naszych skromnych progach:) ktory cykl sie staracie? Jakies badania przechodzilas?

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Dziewczyny ;)

u Mnie weekend ciężki, młodemu chyba zęby idą bo testuje moją cierpliwość strasznie ..
    Wczoraj już miałam dość i czekałam kiedy pójdzie spać chodź i z tym problem był ..

Ania, Grunt to dobre nastawienie ;)

Malagaa, masz rację lepiej powiedzieć na czym się stoi ..
    Uniknie się przykrych i niezręcznych sytuacji ;)

Aaneta, może mama nieświadomie powiedziała Ci coś przykrego ?
    Nie zdaje sobie sprawy że pewne słowa mogą zaboleć ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe powitanie :)
    Jesteśmy świeżym małżeństwem (czerwiec 2015), ale parą jesteśmy od 10 lat. Staramy się o dzidziusia od ślubu i nic nie wychodzi. Oczywiście przed staraniami zrobiłam badania, byłam u ginekologa i wszystko było ok. Teraz 8 cykl starań - ostatni bez lekarza. Jak teraz nie wyjdzie chcemy się przebadać ponownie (tzn mąż pierwszy raz). I teraz proszę o radę, co i jak, oboje powinniśmy iść do ginekologa a on nas dalej pokieruje? Przyznam, że jesteśmy z małej miejscowości i różne są opinie na temat naszych specjalistów, dlatego zastanawiam się czy nie pojechać od razu do specjalisty z Wrocławia.
    Nie chcemy tracić czasu.

Pozdrawiam! :*

Edyzia, rc lubią tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mxxx napisz nam cos o sobie :)

Ania-nowa i jak?

sosenka, ja bym poszła do dobrego gina. Moim zdaniem po co tracić czas i kase na lekarza do którego nie masz zaufania!?

W sobotę byłam u babuni na urodzinach, wróciłam z koszykiem jedzenia. Wczoraj byliśmy u tesciow, 13-ste urodziny szwagra dostaliśmy jedzonko na wynos. Po ja byłam na zakupach w sobotę rano :D
    Na szczęście rodzinka wczoraj była dla mnie łaskawa i nie bylo pytan typu...a kiedy bedzie dzius?! (malo osób wie ze poroniłam).

Dzis dostałam @, w tym cyklu zaczynamy znow sie starać :)

Miłego dnia :)

LillaMy lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka, przed pójściem do lekarza proponowała bym aby mąż poszedł zrobić badanie nasienia :)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • sosenka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila i LillaMy - Dziękuję. Mam nadzieję, że 8 cykl będzie szczęśliwy! i nie trzeba będzie chodzić po lekarzach. Ale jakby co to chyba pójdziemy najpierw tu na miejscu do ginekologa na badania. A potem dalej w świat.

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka, Ginekolog i tak będzie kazał/a zrobić badania - bo to jest podstawa ..
    Więc lepiej już przyjść z wynikiem aby mógł/ mogła ewentualnie zabrać się za Ciebie ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Lillla moja mama mnie tak traktuje... ja dla niej wszystko, pomagam jak moge, podczas choroby, a przeszla nowotwor bylam przy niej...tylko ja bo inni mieli wszystko gdzies... pomagam jej pod kazdym wzgledem. Nawet dziekuje nie powie i traktuje mnie jak zero. Rzadzi tylko...ale to moja wina bo od poczatku sobie na to pozwolilam:(

• mxxx Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila:) piszę: Od roku zażywam bromergon. Moim problemem były krótkie cykle, które każdy lekarz ignorował i dawał aty. 2 lata temu trafiłam na dobrego lekarza, który się zainteresował moją "przypadłością":) Wysoka prolaktyna i zbite, małe jajniki i prawdopodobnie brak owulacji. Bromergon i Systen 50 to ogarnęły. Staramy się z mężem od 3 cykli. I poronienie w czerwcu 2015, II poronienie 26 grudnia. Ciąża w 5tc i 4tc. Teraz skierowanie męża na badania nasienia i dla mnie na chlamydię,posiew z szyjki i coś jeszcze ale nie mogę doczytać na skierowaniu:)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta, ale moze powiedz jej co czujesz?! Masz rodzeństwo? Pytam bo, kazdy powinien pomagać mamie.

mxxx, bardzo współczuje z powodu strat :( dobrze ze trafiłaś do dobrego gina!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 18:34

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mxx, przykro Mi ..
    Dobrze, że dostaliście skierowania i przebadacie się :D

Aaneta, to może zostaw Ją w potrzebie ..
    Jak poczuje, że Ciebie nie ma to może doceni to co się wokół niej dzieje ?

sosenka lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • mxxx Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że to wszystko ruszyło i może będziemy coś więcej wiedzieć po badaniach. Z jednej strony zachodzę w ciąże więc to plus,ale z drugiej tracę je i to bardzo szybko a to jednak za każdym razem boli.
    Aaneta jeśli mama do tej pory Cię nie doceniła po tym co dla niej robiłaś to wątpię w poprawę. Może skup się na swoim szczęściu,to jest najważniejsze.

• Edyzia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta przykro mi z powodu mamy, smutne ze Ci na ktorym nam tak zalezy wcale tego nie doceniaja.
    Sosenka ja tez bralam slub w czerwcu 2015 i jestem w zwiazku z mezem 10 lat ;) cos nas laczy ;)
    Witam nowe dziewczyny, ja na forum jestem id sierpnia, od kiedy zaczelismy sie starac i musze powiedziec ze jest to pierwsze forum na jakie sie kiedykolwiek zapisalam. Dziewczyny przyjely mnie bardzo milo i bardzo mi pomagaly kiedy bylo trzeba, czasem jak podczytuje inne fora to chyba nie zawsze jest tak pieknie. Wiec tym bardziej dzieki dziewczyny ;)
    Kamila pytalam pielegniarke ktora pobierala mi krew ale ona nie wiedziala nic. Jednak razem z tym wynikiem minusowym w liscie bylo napisane ze mam wyniki w normie wiec sie jakos nie martwie. Wiem ze jest ok tylko sie zdziwilam bo pierwszy raz o tym czytalam. 9 lutego mam wizyte u gin to sie dowiem. Podejrzewam ze to moze dlatego iz to wyniki z moczu a nie krwi.
    Ech.. dziewczyny dzis moja kolezanka do mnie napisala, w grudniu dowiedziala sie o ciazy (ja nie wiedzialam) dzis byla na usg i okazalo sie ze dziecko nie zyje. Smutne no, tez juz pare miesiecy sie starali. Napisala do mnie bo wiedziala o mojej ciazy i szukala wsparcia. Ja na szczescie juz jakos sobie z tym poradzilam ale serce mi peka bo wiem co przechodzi.

[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
    6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka
  • Edyzia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczesliwi czasu nie licza heheh ja mialam slub w czerwcu 2014 roku ;) ale wpadka hehe. To juz poltora roku ;) a nie pol ;)

sosenka, LillaMy lubią tę wiadomość

[*] 13.10.2015 , 11 tydzien
    6.04.2019 ICSI transfer 5 dniowego kropka
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,to razem zaczynamy,u mnie dzisiaj też @.

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ