X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • lunka87 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie weekend niestety w pracy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka87 - ooo tez nowa, jak ja! :D
    ja weekend w domu ale praca bedzie mi towarzyszyc haha

staram sie nie myslec o terminie @ w nast srode - chyba zapisze sie na aerobic i tluszczyk spale ;)

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja @ dopiero za 12 dni ale może tym razem się udało i nie przyjdzie :)

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lunka87 :) Zapraszamy :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony. Zastanawiam się czy nie iść sobie badania zrobić. Jesteśmy przed owulką, niby wszystko ok a martwię się, że coś może być nie tak z moimi hormonami.

Martwię się, że jakaś trefna jestem...

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bardzo się na tym znam, ale z tego co kiedyś wyczytałam, badania można robić w każdej fazie cyklu, tylko że poszczególne fazy maja różne normy danego hormonu

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dziewczyny :-)

Dziewczyny a prolaktyna w którym dniu cyklu najlepiej sprawdzić ? Po weekendzie pójdę zbadać jednak te przeciwciała i tsh powtórzę.
    Jagah mamy córcie w podobnym wieku :-) ile sie juz staracie o drugie ?

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines_Ban wrote:
    Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony. Zastanawiam się czy nie iść sobie badania zrobić. Jesteśmy przed owulką, niby wszystko ok a martwię się, że coś może być nie tak z moimi hormonami.

Kurde no, nie znam cie kobieto a nakopalabym do tylka! :D nie mow tak! nie mow! nie jestes trefna! niektore dziewczyny zachodza od razu, wpadaja a niektore musza troche dluzej na swoje szczescie poczekac! tez czekam - raz lapie dola, raz wkurwa.... ale uda sie, zobaczysz uda! uda! musi sie udac!

mi moja gin powiedziala, ze u kobiet ponizej 35 roku zycia daje sie rok czasu na starania - ja wiercilam jej dziure w brzuchu to dostalam skierowania na hormony a inaczej bzykalabym sie dalej z zapalona tarczyca hahaha

nie wiem kiedy dokladnie sie jaki bada ale progesteron to chyba w drugiej fazie, inne dziewczyny tobie pewnie pomoga

badalas tarczyce? teraz co druga ma nadczynnosc, niedoczynnosc :/

• Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines_Ban wrote:

Ines nie mów tak o sobie! Zbadaj się,ja robiłam tsh,ft3,ft4 (to można w każdym dniu cyklu). Między 3 a 5 dc zaleca się prolaktynę,estradiol i lh. 6-7 dni po owu bada się progeteron. To podstawowe hormony,później możesz badać jeszcze inne. Mam nadzieję,że coś pomogłam,powodzenia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines_Ban wrote:
    Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony.
    najlepiej dopytać w swoim laboratorium :)
    W moim laboratorium wykonuje się poszczególne badania:
    - FSH, LH -3 a 5 dc
    - progesteron 7-8 dpo
    - prolaktynę, tarczycę można wykonać przez cały cykl chyba że ginekolog zleci konkretny dzień :)
    rozowyflaming wrote:
    a tak to mialam pol roku bzykanka z zapaleniem tarczycy, niedoborem wit D i wysoka prolaktyna :D
    u mnie to samo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:41

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe dziewczyny :)

nie odzywałam się ostatnio bo byłam w szpitalu ale na szczęście wróciłam w trójpaku :)

Alexxia no to super :)

Kamila ja brałam olej z wiesiołka dwa cykle i akurat zaszłam :D olej bierzesz od pierwszego dnia cyklu do owulacji a potem odstawiasz.

werni lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28- to określenie: dwupak, trojpak - zawsze mnie tak dobrze nastraja ;) Cieszę się, że wszystko ok, bo nie ma jak w domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 19:16

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dea to dobrze,że juz wróciłaś i wszystko ok :-) może tez zainwestuje w wiesiołek :-D

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 super ze wszystko dobrze :)

Ja za późno ogarnęłam temat wiesiołka bo u mnie 4dc wiec zaczęłam pic siemie lniane nie przepadam za nim. Jeśli w tym cyklu znów będzie porażka to w nast. zacznę brać olej z wiesiołka.
    Kupuje tez tez żel, żeby nie było już pustyni :D :D

Jak wasz weekend, ja wczoraj byłam na imprezce i dziś kiepściutko sie czuje :D a zaraz wyjazd do Sosnowca i wieczorem odwiedziny teściowej wrrr....!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:06

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Kupuje tez tez żel, żeby nie było już pustyni :D :D
    widzę, że masz podobne odczucia do moich :P
    Kamila ;) wrote:
    wyjazd do Sosnowca i wieczorem odwiedziny teściowej wrrr....!
    jesteś z okolic? :)

Dzisiaj udało się wykorzystać ostatni dzień płodny :)
    teraz zostało odliczanie :)

• sosenka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunka87, witaj :)

Kamila, łłłłłłłłaaaaaaaaaaaa współczuję wizyty :P, mam nadzieję, że przeżyjesz bez szwanku.

Ines_Ban, odnośnie badań dokładnie nie wiem jak ale napewno Na początku cyklu zbadaj przykładowo w 3dc :TSH, FT3, FT4, prolaktyna i ogólną morfologie, a po owulacji też progesteron. Chociaż tarczycę można robić w każdym dniu cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 - teraz najgorszy okres wyczekiwania, trzymam kciuki!!!! :D

Kamila - trzymaj sie, tesciowe sa fajne - na odleglosc hahaha :D glupie pytanie - masz siemie lniane mielone czy cale? zalewasz wrzatkiem? to jest na owu?

Alexia - ale masz sliczna corcie!!

• Jagah Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Flaming- siemię jest głównie na śluz, na poprawę i zwiększenie ilości i jakości ;) Oprócz tego działa świetnie na skórę, włosy i paznokcie. Osobiście jestem w stanie przełknąć tego glutka, zalewam wrzątkiem zazwyczaj jedną łyżkę zmielonego siemienia, przykrywam i działam ;) Dużo osób dodaje siemie do kisielu, żeby mniej odczuwać konsystencję :P I jeszcze ważne info, staram się pić siemie rano, bo jest kaloryczne, poza tym w ciągu dnia trzeba dużo wody, żeby wszystko w organizmie zaczęło dobrze działać ;) U mnie przyspiesza tez procesy regulacji także same plusy ;)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • lunka87 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja łykam wiesiłka, w sumie to dopiero pierwszy cykl, ale jak na mnie podziałało wiec ja polecam, siemię lniane to nie dla mnie przełknąć nie mogę, podziwiam, że Wam się udaje

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemię lniane mam w całości ale miele w młynku :-) tak samo jak Jagah zalewam przygotowaną woda, jak ostygnie mozna dodac miód. Szybko wypijam glutka :-D w smaku jest jak dla mnie neutralne. Konsystencja dziwna ale da sie wypić :-)

Magda87 tak, jestem z Śląska.

Sosenka dalam rade :-D

Dobrej nocy :-)

sosenka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ