Rocznik '87 - Zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDrogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony. Zastanawiam się czy nie iść sobie badania zrobić. Jesteśmy przed owulką, niby wszystko ok a martwię się, że coś może być nie tak z moimi hormonami.
Martwię się, że jakaś trefna jestem... -
Witajcie nowe dziewczyny
Dziewczyny a prolaktyna w którym dniu cyklu najlepiej sprawdzić ? Po weekendzie pójdę zbadać jednak te przeciwciała i tsh powtórzę.
Jagah mamy córcie w podobnym wieku ile sie juz staracie o drugie ?
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
nick nieaktualnyInes_Ban wrote:Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony. Zastanawiam się czy nie iść sobie badania zrobić. Jesteśmy przed owulką, niby wszystko ok a martwię się, że coś może być nie tak z moimi hormonami.
Martwię się, że jakaś trefna jestem...
Kurde no, nie znam cie kobieto a nakopalabym do tylka! nie mow tak! nie mow! nie jestes trefna! niektore dziewczyny zachodza od razu, wpadaja a niektore musza troche dluzej na swoje szczescie poczekac! tez czekam - raz lapie dola, raz wkurwa.... ale uda sie, zobaczysz uda! uda! musi sie udac!
mi moja gin powiedziala, ze u kobiet ponizej 35 roku zycia daje sie rok czasu na starania - ja wiercilam jej dziure w brzuchu to dostalam skierowania na hormony a inaczej bzykalabym sie dalej z zapalona tarczyca hahaha
nie wiem kiedy dokladnie sie jaki bada ale progesteron to chyba w drugiej fazie, inne dziewczyny tobie pewnie pomoga
badalas tarczyce? teraz co druga ma nadczynnosc, niedoczynnosc -
Ines_Ban wrote:Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony. Zastanawiam się czy nie iść sobie badania zrobić. Jesteśmy przed owulką, niby wszystko ok a martwię się, że coś może być nie tak z moimi hormonami.
Martwię się, że jakaś trefna jestem... -
nick nieaktualnyInes_Ban wrote:Drogie dziewczyny możecie mi napisać w jakich dniach cyklu powinno się robić odpowiednie hormony.
W moim laboratorium wykonuje się poszczególne badania:
- FSH, LH -3 a 5 dc
- progesteron 7-8 dpo
- prolaktynę, tarczycę można wykonać przez cały cykl chyba że ginekolog zleci konkretny dzień
rozowyflaming wrote:a tak to mialam pol roku bzykanka z zapaleniem tarczycy, niedoborem wit D i wysoka prolaktyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 23:41
-
witam nowe dziewczyny
nie odzywałam się ostatnio bo byłam w szpitalu ale na szczęście wróciłam w trójpaku
Alexxia no to super
Kamila ja brałam olej z wiesiołka dwa cykle i akurat zaszłam olej bierzesz od pierwszego dnia cyklu do owulacji a potem odstawiasz.
werni lubi tę wiadomość
-
Dea28 super ze wszystko dobrze
Ja za późno ogarnęłam temat wiesiołka bo u mnie 4dc wiec zaczęłam pic siemie lniane nie przepadam za nim. Jeśli w tym cyklu znów będzie porażka to w nast. zacznę brać olej z wiesiołka.
Kupuje tez tez żel, żeby nie było już pustyni
Jak wasz weekend, ja wczoraj byłam na imprezce i dziś kiepściutko sie czuje a zaraz wyjazd do Sosnowca i wieczorem odwiedziny teściowej wrrr....!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 13:06
-
nick nieaktualnyKamila ;) wrote:Kupuje tez tez żel, żeby nie było już pustyni
Kamila ;) wrote:wyjazd do Sosnowca i wieczorem odwiedziny teściowej wrrr....!
Dzisiaj udało się wykorzystać ostatni dzień płodny
teraz zostało odliczanie
-
lunka87, witaj
Kamila, łłłłłłłłaaaaaaaaaaaa współczuję wizyty , mam nadzieję, że przeżyjesz bez szwanku.
Ines_Ban, odnośnie badań dokładnie nie wiem jak ale napewno Na początku cyklu zbadaj przykładowo w 3dc :TSH, FT3, FT4, prolaktyna i ogólną morfologie, a po owulacji też progesteron. Chociaż tarczycę można robić w każdym dniu cyklu. -
nick nieaktualnyMagda87 - teraz najgorszy okres wyczekiwania, trzymam kciuki!!!!
Kamila - trzymaj sie, tesciowe sa fajne - na odleglosc hahaha glupie pytanie - masz siemie lniane mielone czy cale? zalewasz wrzatkiem? to jest na owu?
Alexia - ale masz sliczna corcie!! -
Różowy Flaming- siemię jest głównie na śluz, na poprawę i zwiększenie ilości i jakości Oprócz tego działa świetnie na skórę, włosy i paznokcie. Osobiście jestem w stanie przełknąć tego glutka, zalewam wrzątkiem zazwyczaj jedną łyżkę zmielonego siemienia, przykrywam i działam Dużo osób dodaje siemie do kisielu, żeby mniej odczuwać konsystencję I jeszcze ważne info, staram się pić siemie rano, bo jest kaloryczne, poza tym w ciągu dnia trzeba dużo wody, żeby wszystko w organizmie zaczęło dobrze działać U mnie przyspiesza tez procesy regulacji także same plusy
Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
Siemię lniane mam w całości ale miele w młynku tak samo jak Jagah zalewam przygotowaną woda, jak ostygnie mozna dodac miód. Szybko wypijam glutka w smaku jest jak dla mnie neutralne. Konsystencja dziwna ale da sie wypić
Magda87 tak, jestem z Śląska.
Sosenka dalam rade
Dobrej nocysosenka lubi tę wiadomość