X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa ja aplikuję 1,5-2 ml. Nie wiem czy to jest łyżeczka, ale z ciekaowći sprawdzę wieczorem jak wrócę z pracy.
    Nie wiem ile ml mają te w osobnych aplikatorach, ale ja za pierwszym razem nabrałam chyba 3 czy 4 ml i to było dużo za dużo... Później zmniejszyłam i obojgu nam spasowało :)
    Co do aplikowania... gdzieś widziałam rysunek, że wstrzykuje się w podobny sposób jak sprawdza szyjkę, ale u mnie się to nie sprawdziło... Grawitacja była przeciwko :P

Uciekam do pracy :)

Alexiaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki beta z wczoraj 55,34. Wiec przyrosla. W pn dalej beta! Oby sie fasolka trzymala:) witaj Ana:)

Jagah, Alexiaa, Ania-nowa, lunka87, Kamila ;), Dea28, werni lubią tę wiadomość

• Jagah Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta - gratulacje, oby beta pięknie rosła, dla Ciebie- zdrowej ciąży :) I obeszło się bez inseminacji, zmieniłaś coś w tym cyklu czy po prostu miałaś milion spraw na głowie, i nie było czasu na rozmyślanie o dziecku? ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam ,ze bedzie dobrze :-) jeszcze raz gratulacje Aneta ;-*

No wlasnie coś zmieniliście,ze sie udało ?

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za instrukcje :-) tez szczykawka bede aplikować :-) jutro będziemy testować ,jutro mam 10dc owu zazwyczaj 12-13 dc.

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa- 3 cykle bez żelu ( w tym jednego w sumie nie liczę bo to po odstawieniu tabletek i organizm swirowal) i 1 cykl z żelem

Ja mam bez aplikatora i powiem Wam ze bez strzykawki sobie poradziłam :)

Alexiaa lubi tę wiadomość

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratulacje :)

Ja jeszcze na becie nie byłam

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta GRATULACJE! ;)

Ja zel mam także w tubce i radzimy sobie bez strzykawki :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW dziewczyny, ale Wy tu już się napisałyście :) Ja dziś cały dzień w szkole.... najpierw lekcje, potem rada pedagogiczna do 19 ;/ Jutro szkolenie, jakaś masakra...... :( Mam dosyć i chcę odpocząć! Najlepiej na macierzyńskim :)

Alexia, ja mam do Poznania 130km, więc taka sama droga :D Wybieram się właśnie na majówkę pokazać małemu zwierzaki w zoo.

Aneta, gratuluję :)

A co do moich temperatur, dziś wzrost. W końcu, choć jeszcze niewielki. Dziś cycki mnie tak bolą, że dotknąć nie mogę. Masakra. Co do serduszkowania, my jakoś szalejemy w tym cyklu, ale to akurat nie jest jakieś na siłę, ani planowane.... Ostatnio mężulek mnie o 2.00 obudził. Nie wiedziałam, czy zaznaczyć serduszko rano, czy wieczorem hahahha :)
    Gaduła ze mnie, wiem. Dlatego zaczynam uzupełniać pamiętnik ;)

lunka87 lubi tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka lec na bete:) wiecie co nic totalnie nie zmienillismy oprocz tego, ze w ogole nie myslalam o ciazy. Wiedzialam, ze podchodzimy do inseminacji, miallam miec rezonans. Rzadziej sie kochalismy bo wlasnie wiedzialam, ze lepiej zebym przrd rezonansem nie zaszla w ciaze. ...wiec chyba to prawda, ze trzeba sie odblokowac. W ogole w to nie wierzylam. A tu...jak nie myslalam to zaskoczylo:) po 20 cyklach staran. Wam tez sie wszystkim uda... ! :)
    Lunka, test robilas?

lunka87, Ania-nowa, Alexiaa lubią tę wiadomość

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta 3 zrobiłam. Na każdym dwie kreski. Na amilu najmocniejsza i to robiony po poludniu a nie rano ;)

• werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Aneta gratuluję :) wiedziałam że Tobie się uda :)

Ja walczę dalej. Zaczęłam nowy cykl.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Owieczqa Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, Tobie też się uda... jak każdej z nas <3 Głęboko w to wierzę :D

werni lubi tę wiadomość

34bw9jcgm80ieq8u.png
    PKXvvWz.jpgPKXvp1.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Owieczka :* <3

Owieczqa lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni trzeba walczyć ,a po przykładach dziewczyn którym sie udaje po wielu miesiącach starań wiemy,ze warto :-)

Owieczqa my planujemy w majówkę do Wrocławia jechać do Zoo ;-) w sumie drogę mamy tą samą,a we Wrocku w zoo bardziej nam się podoba ;-) wiecej jest zwierzaków i bliżej można je zobaczyć :-D

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni trzymaj się! Na pewno się w końcu uda!
    Ja jutro rozpocznę nowy cykl...

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiecie jak to jest ze stosowaniem kropli do nosa????
    Ja mam przewlekły katar i używam otrivin ale teraz jak jest fasolka to nie wiem co robic a oddychać juz nie moge :( pomóżcie

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trzymaj sie :-*

Dziewczyny odebrałam wyniki i prolaktyna - 12,6 , testosteron - 32,12 - wyniki teraz super ,ale mimo to nie liczę ,ze sie uda ostatnio mam takie przemyślenia ,ze jak ma sie udać to i choć wyniki beda poza norma bedzie dzidzia -znam wiele takich przypadków,ze pomimo wielkich przeszkód i problemów była ciąża ...
    Moja dobra koleżanka zaczynała sie starac ze mną w styczniu 2015 ,zaszła w drugim cyklu pomimo mocnego stanu zapalnego w cytologii wyszła jej gr.3 B.mocna dysplazja czyli wczesny rak szyjki macicy ,miała plamienia i tarczyce chora a pomimo to im sie udało, na szczęście wszystko dobrze sie skończyło po wielu miesiącach strachu o siebie i dziecko po porodzie miała konizacje szyjki na szczęście wycięli tylko cześć i po badaniu okazało sie ,ze zmiany sie cofnęły :-) teraz ma gr.2 mały jest zdrowy i ma 4 miesiące juz. Robiła cytologię co roku tylko gin pobierał patyczkiem a nie szczoteczka i zrobił niedokładnie wczesniej i dlatego stan zapalny tak sie posunął daleko, a najgorsze było to,ze jak gin zadzwonił ze ma przyjechac bo cytologia wyszła zła to zrobiła szybko test przed wizyta u niego i wyszły 2 kreski,była załamana wtedy .

Dwie moje kolezanki używając antykoncepcji zaszły w ciąże wiec ja juz nie wiem... Każdej z nas sie uda ,ale sie rozpisałam :-P Wy tez macie czasami takie wrażenie,ze te wszystkie leki i badania sa niepotrzebne ? Bo jak ma byc fasolka to i tak sie pojawi ;-)

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• Alexiaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka mi laryngolog zapisała Rhinazin do nosa podczas starań jak jej powiedziałam,ze może byc fasolka ,kiedy masz wizytę u gina ?

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......

• lunka87 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek dopiero . A nie oddycham już :( poczytalam na forum i użyłam kropli bo myślałam ze sie uduszę :(

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ