Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 września 2016, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Mam nadzieję, że wyjdą ok...
    Trzymam kciuki za wyniki :)

    roslinka lubi tę wiadomość

  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 28 września 2016, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam jutro może zrobię jeszcze test ostatecznie w sobotę jadę na betę I będę mieć wyniki w ciągu 2 godzin. W poniedzialek ginekolog.
    Mam wrażenie ze po prostu cykl mi się pochrzanil i ze @ po prostu przyjdzie ale późno i ze dupek w tym miesiącu pi prostu przestał dzialac

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 28 września 2016, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    A ja nadal czekam jutro może zrobię jeszcze test ostatecznie w sobotę jadę na betę I będę mieć wyniki w ciągu 2 godzin. W poniedzialek ginekolog.
    Mam wrażenie ze po prostu cykl mi się pochrzanil i ze @ po prostu przyjdzie ale późno i ze dupek w tym miesiącu pi prostu przestał dzialac



    Ja sądzę że będzie test pozytywny :)) Będą II kreski

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 28 września 2016, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] nawet nie wiesz jak bardzo bym tego chciała ale jednak obawa jest ze @ przyjdzie :-(
    Z moich obserwacji szyjki to od kilku dni jest ona wysoko ale miękka tak jakby rozpulchniona i zamknięta. Nie jest taka twarda jak czubek nosa.
    Bardzo ale to bardzo chciałabym wreszcie zafasolkowac juz tyle czasu to trwa w zeszłym roku ta ciąża poxamaciczna i zabieg z usunięciem jajowodu fajnie by było gdyby wreszcie jakas mila wiadomość nadeszła

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • misiaq Autorytet
    Postów: 286 185

    Wysłany: 28 września 2016, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u gin - potwierdziła ciążę! :)
    Zrobiła USG, powiedziała że jak na początek 6 tygodnia to pęcherzyk bardzo ładny - 13 mm. Następna wizyta za tydzień.

    więc chyba już oficjalnie mogę się cieszyć :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 07:38

    roslinka lubi tę wiadomość

    29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 28 września 2016, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq wrote:
    Dziś byłam u gin - potwierdziła ciążę! :)
    Zrobiła USG, powiedziała że jak na początek 6 tygodnia to bardzo ładny - 13 mm. Następna wizyta za tydzień.

    więc chyba już oficjalnie mogę się cieszyć :D
    Super! Ja czekam mam nadzieje na potwierdzenie ciąży hihi 37dc i nic

    misiaq lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2016, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaq super wiadomość! Cieszę się razem z Tobą :*

    misiaq lubi tę wiadomość

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 29 września 2016, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaq gratulacje!!!

    Ja dzisiaj byłam u gina będę robić badania,ale lekarz uparł się na męża.ma za wysoki cholesterol oraz bierze tabletki na ciśnienie.

    misiaq lubi tę wiadomość

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2016, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sati a mąż robił badania nasienia? Pytałaś jakiś czas temu o skutki uboczne Inofemu - wydaje mi sie, że mnie bardziej wypryszcza po tym.. A jak jest u Ciebie?

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 29 września 2016, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż nigdy nie robił.Mi przeciwnie nie mam żadnych wypryskow newsy przed @

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2016, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, to może nie od Inofemu... A jakie badania bedziesz robiła? Ja już jestem po (szczegóły w notatkach wykresowych), czekam na wyniki.

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 29 września 2016, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna, tsh, hsg ,estrogenon, luteina żelazo i monitoring

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 29 września 2016, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz nowego wykresu

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 września 2016, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tylko nie miniaturkę, ale już zmieniłam na nowy. To ja mam trochę inne badania, zależy od gina.

  • Betty29 Przyjaciółka
    Postów: 113 24

    Wysłany: 29 września 2016, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia kochana sciskam mocno. Jutro zaczniemy walke razem od nowa.
    Juz sama nie wiem jak mam sie starać.
    Musze zakupic mężowi witaminki by podrasowac chłopaków. Co polecicie?

    Aniołek 6tc 16.06.2016 [*]
    02.02.2017 badanie nasienia - w normie :)
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 29 września 2016, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle myślę co brać i teraz kupiłam sobie pregne plus do tego witaminę b 6 i falvit bo już nie wiem czym się wspomagać. A mężowi od 2 miesięcy daje vitotal dla mężczyzn bo ma dużo witamin i minerałów w dość wysokim składzie

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 29 września 2016, 23:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty29 wrote:
    Tusia kochana sciskam mocno. Jutro zaczniemy walke razem od nowa.
    Juz sama nie wiem jak mam sie starać.
    Musze zakupic mężowi witaminki by podrasowac chłopaków. Co polecicie?
    No to lecimy na tym samym wózku.

    Ja się zaczynam zastanawiać czy u mnie nie winne są hormony.
    w 2008 roku badałam hormony między innymi androstendion i testosteron. Ten pierwszy przy normie 3 był ponad 7 a testosteron był też wyższy.
    Przy każdej ciąży zachodziłam w pierwszym cyklu starań ale i w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych.
    Więc teraz się zastanawiam czy ginekolog da mi skierowanie na takie badania?
    Chciałabym powtórzyć te badania w poniedziałek idę do niego bo mam umówioną wizytę mam tyle pytań do niego że nie wiem ile będę tam u niego siedziała a gdyby mi przepisał to we wtorek bym zdążyła jeszcze polecieć je zrobić może...
    Czytałam o metformaxie że on obniża androstendion i testosteron że dziewczyny brały go i zachodziły w ciążę ale też to trochę trwało i do tego jakieś inne leki brały.
    Z drugiej strony czytałam że i antykoncepcja blokuje to czy warto np parę miesięcy brać ją i w 1 cyklu po odstawieniu się starać....
    Chciałabym już znać wyniki jak mi ginekolog nie da skierowania na nie to idę do endokrynologa. najpierw chyba muszę się wziąć za siebie za unormowanie hormonów :(

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2016, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że hormony są bardzo ważne - ale się na tym zupełnie nie znam. Odebrałam dziś dwa badania, proszę Was o poradę czy wszystko ok.
    TSH - 0,833 przy normie 0,550 - 4,780
    FT4 - 1,36 przy normie 0,89 - 1,76

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 30 września 2016, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Myślę, że hormony są bardzo ważne - ale się na tym zupełnie nie znam. Odebrałam dziś dwa badania, proszę Was o poradę czy wszystko ok.
    TSH - 0,833 przy normie 0,550 - 4,780
    FT4 - 1,36 przy normie 0,89 - 1,76



    Ja też się nie znam nie pomogę kiedy masz wizytę u gina

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 września 2016, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie umówiłam, czekam na pozostałe wyniki. Patrzę teraz, że moja gin na urlopie cały miesiąc więc idę w listopadzie na początku, to akurat będzie początek ciąży :P

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ