Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 30 września 2016, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roślinka ale mieścisz się w normie wiec jest ok.

    A ja z mężem zdecydowałam.
    Jutro rano idę badam ANDROSTWNDION TESTOSTERON I DHEA-S. jutro akurat mam 3dc wiec super.
    W poniedzialek ginekolog- może jak mu powiem da mi na zaś receptę na leki jakby były za wysokie te hormony i przez tel w razie co powie później jak przyjmować bo wyniki będą dopiero w czwartek.
    Kolejny krok to idziemy do tego samego ginekologa ale już prywatnie w 14dc akurat będzie przyjmować to zobaczy wyniki powie co dalej no i odrazu monitoring zaczniemy :-)
    Mam nadzieje ze coś się wyjaśni z tymi hormonami i zaczniemy działać :-)
    Narazie @ szaleje brzuch boli nie mam na nic siły.
    Ciekawa jestem jeżeli będą te hormony powyżej norm jakie leki mi będzie chcial dać.
    Czytałam ze niektóre dziewczyny jedzą metformax cały cykl, na początku cyklu do ovu clostilbegyt a po owulacji duphaston. .
    My dziś się zaopatrzylismy dodatkowo w cynk siemię lniane i olejek z wiesiołka :-)

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2016, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    TSH - 0,833 przy normie 0,550 - 4,780
    FT4 - 1,36 przy normie 0,89 - 1,76
    tsh bardzo dobre, a ft4 ponad 54% więc też jest dobrze :)

    roslinka lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2016, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda :) Trochę lżej na sercu ;) Na resztę wyników jeszcze czekam. A Ty jak się czujesz? Maluszek się "ujawnił"? :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2016, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Na resztę wyników jeszcze czekam.
    to trzymam kciuki aby były równie dobre :)
    ja tarczycę niestety miałam zrujnowaną, więc trochę siedzę w temacie ;)
    Teraz w ciąży to mi wyniki szaleją, ale na szczęście mam dobrą endo, która potrafi dobrać mi dawkę leku, że panujemy nad tym :)
    roslinka wrote:
    A Ty jak się czujesz?
    Czuję się bardzo dobrze. Rosnę sobie wszerz :P a waga stoi w miejscu (co mnie cieszy, bo miałam zapas kilogramów :P ). Może będę zgrabną "ciężarówką" ;)
    roslinka wrote:
    Maluszek się "ujawnił"? :)
    maluszek to będzie idealny zodiakalny baran ;) Uparty :P
    Niestety nie pokazał co ma między nóżkami. Wyczaił, co gin zamierza zrobić, to od razu zakrył nóżkami :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 października 2016, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ważne, że masz dobrego lekarza, więc będzie dobrze :) Nawet jak przybędzie tu i ówdzie to szczęście z bycia mamą to wynagrodzi ;) Heh, z jednej strony fajnie nie wiedzieć tylko najgorzej z wybraniem wyprawki itp. ale teraz tyle towaru, że można coś neutralnego wybrać. Ja ja już bym chciała mieć takie dylematy :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Heh, z jednej strony fajnie nie wiedzieć tylko najgorzej z wybraniem wyprawki itp. ale teraz tyle towaru, że można coś neutralnego wybrać.
    póki co staram się wybierać neutralne ubranka, bo myślę o dwójce dzieci, a to spora oszczędność na pierwsze tygodnie z dzieckiem.
    Kącik malucha już mam wybrany - niebieski w misie i w gwiazdki :) pewnie większość osób skojarzy to z chłopczykiem, ale dla mnie niebieski jest również dobry dla dziewczynki ;) Myślę jeszcze nad gwiazdkami na szarym/ granatowym tle :) Zobaczę co mąż powie.
    Ogólnie jestem przeciwniczką różu :P

    Na razie mamy remont, więc muszę poczekać gdzieś do grudnia z kupowaniem :)

    Owieczqa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że maluszek będzie szczęśliwy jakkolwiek będzie jego kącik wyglądał :) Na kupowanie masz jeszcze trochę czasu, ale w necie szperać już można ;) Ja mam o tyle dobrze, że siostra ma parkę, więc czy chłopiec czy dziewczynka mam ubranek po pas :D Praktycznie tylko nową wyprawkę szpitalną muszę kupić i jestem gotowa.... no i oczywiście zajść w ciąże muszę hihi :P

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    Myślę, że maluszek będzie szczęśliwy jakkolwiek będzie jego kącik wyglądał :)
    pewnie nawet pamiętać nie będzie, a rodzice poświęcają na to sporo czasu :P
    No ale prawda jest taka, że wyprawka jest dla rodzica, nie dla dziecka ;)
    roslinka wrote:
    no i oczywiście zajść w ciąże muszę
    uda się :)
    który to wasz cykl starań?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 16:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A często i dla innych bo komentują a to wygląd wózka, a to wystrój pokoju/kącika dziecka...
    6 cs, tylko z tymi staraniami jest kłopot bo więcej męża nie widzę niż widzę w domu :( Dziś już 10dc a my jeszcze ani razu się nie kochaliśmy... :( Trochę mnie to dołuje, nawet teraz go nie ma a przecież jest niedziela

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka wrote:
    6 cs, tylko z tymi staraniami jest kłopot bo więcej męża nie widzę niż widzę w domu :(
    szkoda, bo wtedy ciężej się zgrać :/
    Masz stałej długości cykle? Ja miałam 30dniowe i odliczałam od końca cyklu 16-12 dni i tych 5 dób (u mnie 15-19 dc) wyjątkowo pilnowałam :) U nas była strategia "co drugi dzień". Jak się zdarzyło częściej to spoko, ale staraliśmy się współżyć nie rzadziej niż co drugi dzień w te najbardziej płodne dni :)
    Również w 6 cyklu robiłam badania hormonów :) Odkryłam wtedy problemy z tarczycą i w 5 cyklu leczenia (11 ogółem) pojawił się brzdąc.
    Mam nadzieję, że nie będziesz musiała tyle czekać co ja :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 października 2016, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej więcej stałe - około 28-30 dni więc mogę wyliczyć na oko kiedy mam dni płodne. O tyle dobrze, że płodne dopiero przede mną więc mamy szanse żeby działać kiedy trzeba ;) Jak narazie część badań ok, więc wierzę, że pozostałe też będą dobre i październik będzie szczęśliwy dla nas :)

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 4 października 2016, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!!!

    Dzisiaj byłam na monitoringu, endometrum 7mm w prawym jejniku nie mam pęcherzyków w lewym dominujący 8mm .Gin powiedział że powinien urosnąć do 16mm ale dlaczego w prawym nie ma pęcherzyków.Powiedziała że może 29 jak będę miała wszystkie badania zapisać wspomaganie na ovu ale może być ciąża blizniacza.

    Co myślicie???

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:06

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 października 2016, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sati ja nie pomogę bo się na tym kompletnie nie znam, poszukaj pomocy na innym wątku też. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) A bliźniaki... czemu nie :P

  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 4 października 2016, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!!!

    Dzisiaj byłam na monitoringu, endometrum 7mm w prawym jejniku nie mam pęcherzyków w lewym dominujący 8mm .Gin powiedział że powinien urosnąć do 16mm ale dlaczego w prawym nie ma pęcherzyków.Powiedziała że może 29 jak będę miała wszystkie badania zapisać wspomaganie na ovu ale może być ciąża blizniacza.

    Co myślicie???
    Przy clo zawsze jest ryzyko ciszy bliźniaczej. Ja bym zaryzykowala i prosiła o leki właśnie . 8mm to narazie mały u mnie był 21 mm i dopiero czułam mocno jajnik ból po 3 dniach alr u każdego jest inaczej :-) oby urósł i pekl

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 października 2016, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w prawym jejniku nie mam pęcherzyków w lewym dominujący 8mm .Gin powiedział że powinien urosnąć do 16mm
    U mnie do pęknięcia dochodziło przy 19-19,5 mm :)

  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 6 października 2016, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    Czy po tym jak pijecie inofem coś się z cyklem zmieniło.Wydaje mi się ze U mnie ovi się przesunelo dopiero dzisiaj mam śluz rozciagliwy a dzisiaj mam 17dc aczkolwiek zauważyłam że gin pierwszego dnia cyklu nie liczy

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 6 października 2016, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i TSh 1,59 a ŻELAZO mało 39( norma 50-170) czy przez niskie żelazo mogę mieć problem z zajściem w ciążę

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 6 października 2016, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony mam bardzo mocno zawyżone
    Testosteron przy normie 48.10 mam wynik 83.63
    DHEA przy normie 9.80 mam wynik 14.37
    I androstendion przy normie 3.30 mam wynik 3.29

    Zamartwiam się i teraz nie wiem co dalej. Od 11 pazdziernika zaczynamy monitoring cyklu

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Izuu Koleżanka
    Postów: 41 87

    Wysłany: 7 października 2016, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety :-( poroniłam w 7 tygodniu
    Wyniki mam w porządku, a mimo tego nie udało się

    zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 7 października 2016, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo :-(

    Izuu lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego