Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 6 października 2016, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badań i TSh 1,59 a ŻELAZO mało 39( norma 50-170) czy przez niskie żelazo mogę mieć problem z zajściem w ciążę

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 6 października 2016, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony mam bardzo mocno zawyżone
    Testosteron przy normie 48.10 mam wynik 83.63
    DHEA przy normie 9.80 mam wynik 14.37
    I androstendion przy normie 3.30 mam wynik 3.29

    Zamartwiam się i teraz nie wiem co dalej. Od 11 pazdziernika zaczynamy monitoring cyklu

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Izuu Koleżanka
    Postów: 41 87

    Wysłany: 7 października 2016, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niestety :-( poroniłam w 7 tygodniu
    Wyniki mam w porządku, a mimo tego nie udało się

    zrz6j44jaxps0ej2.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 7 października 2016, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo :-(

    Izuu lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • mika1987 Autorytet
    Postów: 970 1097

    Wysłany: 7 października 2016, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam moj kochany rocznik:)powodzenia wszystkim:)my teraz staramy sie o rodzenstwo..narazie pierwszy cykl..zobaczymy co bedzie..

    iv09krhme1fe56cn.png

    f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Natikka123 Autorytet
    Postów: 1702 1103

    Wysłany: 7 października 2016, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Dziewczyny niestety :-( poroniłam w 7 tygodniu
    Wyniki mam w porządku, a mimo tego nie udało się

    Bardzo mi przykro :-(
    Wiem że Ci ciężko ale musisz być silna i wierzyć że kolejna próba będzie udana.

    Izuu lubi tę wiadomość

    09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

    Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

    Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 8 października 2016, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Dziewczyny niestety :-( poroniłam w 7 tygodniu
    Wyniki mam w porządku, a mimo tego nie udało się


    Przykro mi

    Izuu lubi tę wiadomość

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 8 października 2016, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Dziewczyny niestety :-( poroniłam w 7 tygodniu
    Wyniki mam w porządku, a mimo tego nie udało się
    Kochana strasznie mi przykro, wiem niestety przez co przechodzisz:(

    Izuu lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu bardzo mi przykro :(

    mika1987 powodzenia! :)

    Izuu lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2016, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu przykre wieści :( Współczuję :/
    Ja odebrałam wyniki:
    LH - 5,51 norma 1,9 - 12,5
    FSH - 7,61 norma 2,5 - 10,2
    estradiol - 59,99 norma 19,5-144,2
    prolaktyna - 13,57 norma 2,8-29,2
    testosteron - 56,43 norma 14-76
    DHEA SO4 - 167 norma 35-430
    17 oh progesteron - 0,77 norma 0,2 - 1,3
    Chyba dobre?
    Dziewczynki muszę Was powiedzieć, że z soboty na niedzielę przyśnił mi się bocian! :D To na pewno na dziedzica! :D

    Izuu lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2016, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    roslinka masz bardzo dobre wyniki :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2016, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    roslinka masz bardzo dobre wyniki :)


    Bardzo się cieszę :) To teraz tylko czekać na małą fasolinkę :D

  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 12 października 2016, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja wczoraj byłam na monitoringu owulacji. U mnie one są dosyć późno bo ok 18-20dc.
    Wczoraj 13dc pęcherzyk na prawym jajniku miał 13mm. Ciesze się ze na prawym bo nie mam lewego jajowodu i mój ginus mówi ze jak nie ma jajowodu to już jest dużo ciężej żeby przechwycil prawy jajowod z lewego jajnika.

    Teraz czekam na kolejny monitoring w piątek będzie 16dc i nie wiem jak ten pęcherzyk powinien rosnąć jeżeli ok 2mm na dobę to w piątek jak będzie 19mm to będzie dobrze :-)
    Tak bym chciała żeby się wreszcie nam udało :-)

    Izuu lubi tę wiadomość

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Izuu Koleżanka
    Postów: 41 87

    Wysłany: 13 października 2016, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roslinka i Tusia_87
    3mam mocno kciuki ;-)

    roslinka lubi tę wiadomość

    zrz6j44jaxps0ej2.png
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 14 października 2016, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izuu wrote:
    Roslinka i Tusia_87
    3mam mocno kciuki ;-)


    Ja również niech się zieleni.
    Ehh ja Od wczoraj mam plamienia nie wiem czy iść do gina czy poczekać jeszcze...Co myślicie??

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 października 2016, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sati jeśli cykl będzie się wydłużał i @ nie przyjdzie to myśle, że powinnaś iść do gina. Poczekaj do czasu, kiedy powinnaś dostać @ (wg najdłuższego cyklu) i umawiaj się na wizytę. Tym bardziej jeśli wcześniej tak się nie zdarzało to trzeba się zbadać i znaleźć przyczynę ( jeśli jest). Bo może tak jak pisałam Ci pod wykresem coś wpłynęło wyjątkowo na ten cykl, a kolejny już będzie w porządku. Trzymam kciuki :)

  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 14 października 2016, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam odwolany monitoring mam się stawić we wtorek i wtedy zobaczymy czy pęcherzyk pekl czy nie :-)

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • monijaaa Autorytet
    Postów: 595 145

    Wysłany: 15 października 2016, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dołączę jeśli można, a co:P
    łączę się z Wami w staraniach. u nas jest już z 1,5 roku... stwierdzone PCOS, mąż ma słabe nasienie. W tym cyklu miałam indukowaną owu... niestety nie udało się... @ idzie wielkimi krokami, 2 negatywne testy... eh

    "Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • [email protected] Koleżanka
    Postów: 167 19

    Wysłany: 19 października 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza na forum

    Która kiedy testuje??
    Odebrałam wyniki progesteronu i glukozy oraz morfologii, wyniki w notatkach na moim wykresie :)

    ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • Tusia_87 Autorytet
    Postów: 3511 2302

    Wysłany: 20 października 2016, 07:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja byłam we wtorek na USG
    Miałam owulacje jest ciałko żółte przyjmuje od poniedziałku duphaston i wierze ze się uda w ttm cyklu wreszcie. Bardzo tego chce pomimo że mam już dwójkę dzieci.
    Dzisiaj jest trzeci dzień kiedy biały śluz mnie po prostu zalewa. Owulacja była sobota/niedziela na 100% w sobotę rano bolały mnie strasznie jajniki a później już cisza i od tamtej pory nic się nie dzieje wiec przypuszczam że pęcherzyk pękł w sobotę nawet ok 15 kiedy ból był ostatni raz i silny a później nic :-)
    Takze czekam
    30.10 testuje

    3jgx3e3k7i9ddw4h.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego