Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loteria wrote:
    Ej nie podoba mi się twoje P.s.!!!!! Jesteśmy młode piękne mamy fajnych mężów a 2018 jest nasz ! Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Negatywne myślenie przyciąga złe rzeczy. Proponuję postanowienie nowo roczne MIEĆ WYJEB@NE
    Nasze zdrowie laski!!!

hehehe zgadzam sie:)od nowego roku bede myslec tylko pozytywnie!pozdrawiam

[link=https://www.suwaczki.com/]atdchdget43fp9br.png[/link]

29.09.2018❤️
  • werni Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) pełen luz

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • loteria Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze wkurzalo jak ktoś gadał a zwłaszcza mój mąż wyluzuj weź wyluzuj ale się spinasz przestań myśleć przestań sobie wkrecac... Ale tak sobie myślę że chyba trzeba sobie dac czopa i oczyścić głowę z domniemanych comiesięcznych ciazowych objawów. Niestety moje próby nie podczytywania różnych wątków szły do tej pory na marne. Ovufriend-moje kolejne uzależnienie: )

• werni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to samo mówi żeby się wyluzować. I tak będę robić w tym roku :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • loteria Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wlasnie wyjechał na 3 tygodnie i kolejny cykl w plecy :( miłego dnia wszystkim spadam do roboty :(

• werni Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś z byłym potrafiliśmy się nie widzieć przez dwa miesiące trzy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • _magda87_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewyczyny!dzis mam 1 dzien cyklu,takze pierwsze intensywne starania tuz tuz.juz sobie zakodowalam,zebym nie spodziewala sie takiej niespodzianki od losu,ze odrazu sie uda,nie nastawiam sie,choc mam nadzieje.Dieta wczorajsza w pelni zdrowa,po @ pojde sie rozruszac.dzis tez pojde do apteki po wit D.

29.09.2018❤️
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dołączam i ja. Przed nami starania o 2 dziecko :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • loteria Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni my nie widzimy sie na szczescie tylko 3 tygodnie.
    Witaj Paula..jak ja bym chciala chociaz jedno:) a dlugo staraliscie sie o pierwsze?

• Kreatorka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do najlepszego rocznika 87 :)

My już ponad rok się staramy, ani widu, ani słuchu dzieciaczka dotychczas...
    Za to kilka problemów już zdiagnozowanych, zobaczymy w tym miesiącu sprawdzimy ponownie nasienie M. czy mu się poprawiło... jak nie, to chyba już klinika nas czeka.

Najgorsze w moim przypadku jest to, że niestety mam dosyć obecnej pracy i chętnie już bym nią rzuciła, ale co zrobić, jak racjonalność pyta "a co jeśli nam się uda", a ja zostanę bez macierzyńskiego? Chyba musimy sobie jakiś deadline ustalić z M., bo mnie ta praca naprawdę męczy.

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim obecnym na szczęście częściej się widze. Nawet razem pracujemy ale w innych działach. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • loteria Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to ja też mam swojej dosyć. Od kilku lat pracuje w tej samej firmie, znam wszystko i wszystkich od podszewki. Ludzi też tam mam dosyć. Wszystko mnie tam już wkurza. Głowa mnie zaczyna boleć jak tylko na parking zajezdzam. A najgorsze są moje współpracownice. Ja lubię dzień zakończyć na 100 % a one jak czegoś nie zrobią to zrobią jutro....czyli robię Ja! Moim marzeniem i celem prócz dziecka to zmiana pracy, mam nadzieję że szybko uda się i jedno i drugie. Ja z doświadczenia koleżanek z pracy a takze siostry wiem że nie ma na co czekać. Mnie mówiły że gdyby wiedziały ze wcale nie tak szybko można świadomie zajść w ciaze to nie zwlekalyby i nie stawialy kariery na pierwszym miejscu. Oczywiście najbezpieczniej byłoby zajść na umowie. A może ta praca Cię blokuje psychicznie? Może gdy zmienisz otoczenie nastąpi przełom oczyscisz umysł? Ja myślę że tak może być w moim przypadku bo ciągle chodzę sfrustrowana. Jak boisz się rzucać pracy z dnia na dzień to szukaj nowej a później przejdziesz za porozumieniem stron.
    Dobranoc

• _magda87_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,wlasnie narzekalam mojemu jak mnie wkurza moja praca i ze nie chce mi sie tam dzis isc,ze mam nadzieje ze szybko zajde w ciaze i bede mogla spokjnie odejsc:)a tutaj Wy tez sie zalicie:)

2 dzien@,w nocy mnie zalewalo i wstawalam kilka razy,przydalby mi sie pampers.oby do weekendu...moje przyjaciolki chcialy ustalic jakies wyjscie do knajpy czy resteurant,ale mam ochote chyba spedzic weekend w domu,ten chaos przed i w czasie swiat mnie zmeczyl.poza tym chcialam troszke zaoszczedzic ,swieta szarpnely i ostatnie zakupy

loteria lubi tę wiadomość

29.09.2018❤️
  • loteria Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie tez przydałyby się pampersy przewijaki śpioszki smoczki i wszystko co maluśkie białe różowe i niebieskie po prostu rozpływam się gdy widzę w sklepach!!!
    Mój wczoraj mi powiedział, że przydałoby sie juz to dziecko bo nudno się robi..hmmm

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loteria wrote:
    Werni my nie widzimy sie na szczescie tylko 3 tygodnie.
    Witaj Paula..jak ja bym chciala chociaz jedno:) a dlugo staraliscie sie o pierwsze?

Pierwszy ceny złoty strzał :) Drugi też był ceny, ale niestety poroniłam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 lata temu stwierdziłam, ale albo zmieniam pracę albo zachodzę w ciążę. Pracy innej fajnej na oku nie było, więc mam syna :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo super gratuluję ze się udało :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja też jestem rocznik 87 i staram się z mężem o pierwsze dziecko. Za mąż wyszłam niedawno, dlatego tak późno zaczęłam starania. Oczywiście rodzina ciągle się pyta czy już jestem w ciąży. Jak nawet będę to im prędko o tym nie powiem. Już raz byłam w ciąży, w którą zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale ją niestety poroniłam. O tej ciąży wiedział na szczęście tylko mój mąż więc nikomu nie musiałam się tłumaczyć. Teraz staram się 4 cykl i nic z tego. Na dodatek mam wrażenie, że ciągle nie mam owulacji. Dopiero jeden cykl prowadziłam pomiary w ovufriend i potwierdził moje przepuszczenia o braku owulacji :(

Poza tym mój mąż to rocznik 81, więc już nie jest pierwszej młodości. Tylko, że on już ma synka z pierwszego małżeństwa.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z moim 87 :) staramy sie o drugie dziecko od wrzesnia 2016. Mamy juz corke :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_blondi wrote:
    Cześć,

Ja też jestem rocznik 87 i staram się z mężem o pierwsze dziecko. Za mąż wyszłam niedawno, dlatego tak późno zaczęłam starania. Oczywiście rodzina ciągle się pyta czy już jestem w ciąży. Jak nawet będę to im prędko o tym nie powiem. Już raz byłam w ciąży, w którą zaszłam w pierwszym cyklu starań, ale ją niestety poroniłam. O tej ciąży wiedział na szczęście tylko mój mąż więc nikomu nie musiałam się tłumaczyć. Teraz staram się 4 cykl i nic z tego. Na dodatek mam wrażenie, że ciągle nie mam owulacji. Dopiero jeden cykl prowadziłam pomiary w ovufriend i potwierdził moje przepuszczenia o braku owulacji :(

Poza tym mój mąż to rocznik 81, więc już nie jest pierwszej młodości. Tylko, że on już ma synka z pierwszego małżeństwa.

A jesteś pod stałą opieką jakiegoś lekarza?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ