X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik '87 - Zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik '87 - Zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, współczuję :( ale to dopiero początek starań, na pewno Wam się zaraz uda :)

Ja jutro zaczynam chyba testy owulacyjne, 10dc więc mam nadzieję że uda się z jednym opakowaniem ;) a jak i nie to trudno, byleby wskazania były poprawne. Jeszcze do tego w kwietniu się przeprowadzamy do nowego mieszkania, więc jest masa nerwów, stresu i zamieszania i tak sobie mówię, że pewnie przez to wszystko nic z tego nie wyjdzie, ale same wiecie że zawsze jest nadzieja :)

Giannaa lubi tę wiadomość

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Edycja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja również staram się o dziecko.właśnie zaczęłam 5 cykl starań.wcześniej brałam przez 0,5 roku tab. anty. Na wyciszenie jajników i uregulowanie hormonów.Biorę bromergon , ponieważ miałam prolaktyne na pograniczu górnej normy. Od początku tego cyklu (czyli) 3 dzień jestem mega przeziębiona. Dziś chcę kupić olej z wiesiołka na poprawę śluzu a dla męża Salfazin.Korci mnie zbadanie prolaktyny ponieważ wyniki na podstawie których biore bromergon są sprzed 11 m-cy i ciekawa jestem jak działa bromergon.

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) witam 87 :)

*EwelkA* lubi tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • minnie_ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że prawie zwątpiłam w testy owulacyjne. Co prawda zaczęłam chyba trochę za wcześnie je robić, bo w 10dc, choć wg instrukcji powinnam w 12-13, ale jak trzeci dzień z rzędu była tylko jedna kreska to zaczęłam się zastanawiać, czy ja w ogóle mam owulację... A jeszcze mąż - chyba chcąc mnie pocieszyć - powiedział że czytał instrukcję w której napisano, że nie w każdym cyklu musi być owulacja :D no nie powiem, nie było to motywujące ;) ale wczoraj kolejny test i już druga kreska bardzo wyraźna, zastanawialiśmy się tylko czy jaśniejsza od kontrolnej czy w tym samym odcieniu. Dziś zrobię kolejny i zobaczymy. Oczywiście starania zaliczone ;)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

• Wróbelek Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno niektore kobiety nie mają wystarczającego pozimu hormonu LH (mimo wyniku w normie), ktory jest wyłapywany przez testy owulacyjne dlatego testy wychodzą negatywne mimo, że do owulacji dochodzi.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem w trakcie robienia testów owulacyjnych...w zeszłym m-cu miałam ciąże biochemiczną i cały mój cykl się przesunął nie dość, że miesiączkę dostałam tydzień później to wczoraj (19dc) dopiero wyszedł mi pozytywny test owu dzisiaj też... któraś z Was próbowałam robić dłużej testy ? Jak długo wychodzą pozytywnie ? Zastanawia mnie jeszcze to czy istnieje taka możliwość, że testy wykazują szczytowe stężenie LH a do owulacji nie dochodzi ? Czy któraż z Was wie czy jeśli jest cykl bezowulacyjny to poziom LH wzrasta ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 17:46

a.png
    a.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo jest tu ktoś?;)Zajrzałam na wątek strasznie dziś smutno,właśnie mija 5 cykl starań który raczej nie zakończy się dobrze @ powinna przyjść najwcześniej w czwartek a już dziś pojawiło się jakieś plamienie mam doła:(

Filip 28.03.2016 <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka ja też sie staram intensywnie 5 cykl bo w sumie od prawie 6 lat sie nie zabezpieczamy :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea 3mam za Ciebie kciuki oby bieżący cykl okazał się tym szczęśliwym! Jeśli mogę spytać stosujecie jakieś wspomagacze? Ja biorę witaminki kwas foliowy ,magnez z wit.b6,cynk i wiesiołek do owulacji, mojemu narzeczonemu kupiłam Salfazin,dwa cykle stosowaliśmy żel Conceive plus póki co bez rezultatu.A wczoraj plamienie,dziś plamień ani śladu i narobiłam sobie nadzieji,że może jednak..muszę czekać czy @ przyjdzie.

Filip 28.03.2016 <3
  • werni Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka tez biorę od niedawna bromka bo miałam w drugiej fazie podwyższona prl. Podobno szybko się zbija. Teraz biorę pol tabletki przez tydzień a później całą. Zobaczymy co wyjdzie z tego. Pije czerwone wino na poprawę endometrium. Bo w 1 fazie miałam 4,5 a w 2 fazie 9. Mam nadzieję że zadziała.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Edycja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Werni ;p jesteśmy w tym samym wieku:)

Ja w tej chwili jestem na połówce tab. Bromka.

Jutro w 12 dpo i 33 dc zamierzam testować . Nie czuje zbyt wielu objawów więc pewnie mi sie tylko cykl wydłużył ( ostatnio miałam cykle 27 dniowe )

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ostatnio mi sie skróciły cykle i miałam skąpe @ to pewnie przez prl. Teraz mam nadzieję ze się ułoży i piersi nie będą tak bolaly. Dziś biorę całą tabletkę. Jak tam test kochana? :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Edycja Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny. Z rana byłam jakaś przybita i żle się czułam. Jakbym @ miała. @ jednak nadal nie ma. Kupiłam dziś test to jutro spróbuje jeszcze raz :)
    Kurcze, mogła by to być ciąża, ale wydaje mi się że za dobrze się czuję jak na ciążę ;) np piersi bolą , ale nie raz bolały dużo mocniej.
    A Wy Werni staracie się w tym cyklu?

• werni Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie być w de w tym cyklu ale przyjechałam, zobaczymy jak będzie.. Mnie tez piersi bolaly przed okresem a w ostatnim cyklu to bardzo, czytalam na necie ze przez prolaktyne mogą bolec. Może w tym cyklu przestaną bolec.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, dolaczam do rocznika'87:) z mezem staramy sie o dzidziusia 9 cykli, zaczelismy wlasnie 10. Dwa tygodnie temu dostalam leki od endokrynologa. Tsh 3,31 i pidwyzszona prolaktyna. Z ta,prolaktyna jest roznie bo raz mialam przekroczona norme dwa razy, teraz mi spadlo. Ale tez jeszcze podwyzszona. Lekarz mi kazal brac eutyrox 50 i bromergon 1/4tabletki na noc. To tak w skrocie moja historia:) wszyscy wokol mnir zachodza w ciaze, a ja ciagle nic. Martwie sie, tak bardzo sie boje, ze nigdy nie zajde w ciaze. Juz staralam sie nie nastawiac, nie myslec, ale ten cykl mnie tak strasznie zdolowal, ze znow nic. Mam nadzieje, ze przyczyna tego jest to tsh i prl. Tak sobie to tlumacze:(

• fala dunaju Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Postanowiłam i ja dołączyć. Staramy się o fasolkę już jakieś 15 miesięcy. Wczesnej poroniłam w 10tc :( ostatnie 3 miesiące sobie trochę odpuściłam, ale teraz z zapałem wracam do obserwacji, badań itd. Postanowiłam w tym miesiącu spróbować pierwszy raz: monitoring (cykle mam strasznie rozjechane, od 23 do 40 a wyjątkowo zdarzały się i bardziej skrajne.),len, żel CONCEIVE PLUS, herbatka Baby$Mama Med płodność.
    Mam przeczucie, że tym razem się uda (chociaż już często tak miałam i nic).
    Na razie to mój 9dc (monitoring mam umówiony na 14dc).
    Dodatkowo mam pytanko. Przez pół roku brałam luteine 2 razy dziennie od 14 dc do pojawienia się @. Tak się ostatnio zastanawiam, czy skoro moje cykle często bywają dłuższe to czy możliwe, że biorąc luteine blokowałam sobie owulację?

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem bardzo możliwe że mogłaś sobie blokować, nie jest powiedziane że owulacja występuje zawsze książkowo tj. w 14 dc. Zwłaszcza w przypadku dłuższych cykli. Mój gin (na zgłoszony przeze mnie problem dłuższych cykli 40-45 dni) stwierdził że progesteron (luteina,dupek)ureguluje tylko długość cyklu - i to też nie zawsze-ale nie wpłynie w żaden sposób na wystąpienie owulacji, a wręcz może ją zahamować jeśli zaczniemy zażywać progesteron w nieodpowiednim momencie (czytaj przed owulacją). Dlatego zdecydowałam się spróbować inofolic zamiast progesteronu - cykle mi się skróciły, czuję pracę jajników - no ale w ciąży jeszcze też nie jestem więc umiarkowany optymizm:)
    życzę szczęścia w tym cyklu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:22

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • fala dunaju Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za odpowiedź. Wychodzi na to, że bardzo prawdopodobne, że przez pół roku sama sobie blokowałam owulację. Ach Ci lekarze... Dobrze, że są takie miejsca jak to i zawsze to co powie lekarz można tu z wami zweryfikować.
    Jakie działanie ma inofolic? Czytam w internecie i nie bardzo rozumiem :)

• lobelia Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy jest możliwa implantacja 12 dnia po owulacji ?
    nie boli mnie brzuch jak na @ zauważyłam troszkę brązowego śluzu na papierze.
    mam nadzieje że któraś mi odp

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ