X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    uu:( ale jest możliwość 100% wyleczenia sie ?:) a ogólem staracie sie czy przerwa ?:)

Nie z tą chorobą żyje się do końca życia, niestety :( Na razie mamy przerwę w staraniach bo muszę tą moją nieszczęsną tarczyce zbić tabletkami ;)

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przykro mi :( ale będę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze :) i żebyście mieli cudownego Bobaska przy sobie :)

Carmen92 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochana :) na pewno się przydadzą <3 Ja za Ciebie też będę trzymać kciuki, żeby wszystko było okey z maleństwem :)

Jula222 lubi tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAm nadzieję że wszystko będzie ok :) że tylko wyjdzie że jestem panikara :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    MAm nadzieję że wszystko będzie ok :) że tylko wyjdzie że jestem panikara :)

Spoko masz do tego prawo ;) co to za matka co się nie boi o swoje dzieciątko ;p

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak :) zaraz zasnę :/ a jeszcze godzina w pracy ;(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carmen, ja pracuje w lombardzie, wi\ec dość stresująca praca, po macierzynskim jesli bede musiala wrocic do pracy to na pewno nie tu, mam nadzieje, ze chociaz do 3 roku zycia zostane z maluszkiem w domuu:) nie jestem typem bizneswoman ( nie mówię, że wy tak mówiłyście, tylko jak juz tak rozmawiamy to si\e wygadam :D) jeśli mielibyśmy ku temu dobre podstawy finansowe to ja bym mogla zajmowac się domem, lubię mieć wysprzatane w domu jakis obiadek lubie dbac o dom :))

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mogę siedzieć w domu :) ale też mam ochote pracować ale jak pojawi się Dzidzik to chyba jemu podporządkuję swoję życie :) Pewnie jak kazda z nas :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak ci zazdroszczę :))))) pewnie twój facet też oszalał już na punkcie maleństwa:) ja jeszcze nawet w ciązy nie jestem a moja mama już szaleje :D

Jula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    carmen, ja pracuje w lombardzie, wi\ec dość stresująca praca, po macierzynskim jesli bede musiala wrocic do pracy to na pewno nie tu, mam nadzieje, ze chociaz do 3 roku zycia zostane z maluszkiem w domuu:) nie jestem typem bizneswoman ( nie mówię, że wy tak mówiłyście, tylko jak juz tak rozmawiamy to si\e wygadam :D) jeśli mielibyśmy ku temu dobre podstawy finansowe to ja bym mogla zajmowac się domem, lubię mieć wysprzatane w domu jakis obiadek lubie dbac o dom :))

No to jesteśmy do siebie bardzo podobne ;p Ja też nie jestem typem bizneswoman i gdybyśmy mieli kasy jak lodu to wolałabym siedzieć z dzieciakami w domu ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście mój facet zajął się na poważnie biznesem w branży MLM :) zobaczymy co z tego wyjdzie:)

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja studiuje jestem na 2 roku i nawet jak sie maluszek bedzie rodzil nie zamierzam ich przerywac :) miesiac wolnego max. Postaram sie o indywidualny tok, to moze przed porodem uda mi sie troche wiecej nadrobic cwiczen zeby pierwsze chwile byc z malym.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    a ja studiuje jestem na 2 roku i nawet jak sie maluszek bedzie rodzil nie zamierzam ich przerywac :) miesiac wolnego max. Postaram sie o indywidualny tok, to moze przed porodem uda mi sie troche wiecej nadrobic cwiczen zeby pierwsze chwile byc z malym.

Też o tym myślałam, bo tak jak ty jestem na II roku ;) Na pewno dziekanki sobie nie wezmę no chyba że będę miała komplikacje w ciąży i będę musiała leżeć w szpitalu, to wtedy nie będę miała wyjścia :( Jak zdrówko ? Jak się czujecie z maleństwem?

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zglaszamsie 93r;P

Carmen92 lubi tę wiadomość

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile to młodych osóbek starających się o maluszka :)
    A myślałam że trudno znaleźć kogoś w moim wieku kto także stara się o bobasa :)
    W moim najbliższym otoczeniu ten wiek to czas na intensywne studia i kursy bo kariera najważniejsza.. No cóż, taki kierunek studiów, tu nie ma czasu na sentymenty.
    W każdym razie fajnie wiedzieć że nie tylko ja w tak młodym wieku myślę o bobasie :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe staraczki :)

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wydajemisiezecorazwiecej mlodychjuz w tym wieku mysli bo poten sie staraja i efektow brak

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    jejku jak ci zazdroszczę :))))) pewnie twój facet też oszalał już na punkcie maleństwa:) ja jeszcze nawet w ciązy nie jestem a moja mama już szaleje :D

oj oszalał :) juz mi nie pozwala na nic ;D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na przykładzie niektórych z nas widać że młody wiek nie jest gwarancją szybkiej i dobrze rozwijającej się ciąży. Ja w życiu bym nie pomyślała że w tak młodym wieku będę mieć problemy z utrzymaniem ciąży..

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem o czy mówisz Marlena..
    a znasz powód poronienia? bo 5 tc to wczesnie wiedziałaś wczesniej ze jestes? bo ja np w 5 tyg sie dopiwero dowiedziałam ze byłąm

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ