X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak witam was po raz drugi. :) mam rocznikowo 21 lat. mojego M poznałam gdy miałam lat 16. M jest ode mnie starczy o 7 lat. W lipcu 2013 roku postanowiliśmy wziąć ślub. Jestem opiekunką dziecięcą od dwóch lat i studiuję pedagogikę zaocznie. Więc ile można zajmować się dziećmi obcych osób, i tak przyszło ze od stycznia tego roku staramy się o dzieciątko. :) Tym bardziej że mój mąż uwielbia dzieci a ja nie ukrywam podejście do maluchów mam. Niestety nie jest to takie proste (same to wiecie) :) Przez 4 lata brałam tabletki antykoncepcyjne a dokładniej Yasminelle. Ginekolog zapewniał mnie, że od razu mamy się starać jeśli chcemy dzidzie. No i zaczęło się. Pierwsza owulacja bez anty to wszystko na hura! i tak mija już 5 miesiąc starań a tu ani widu ani słuchu ciąży. Niby nie długo ale dla nas to jak wieczność! :)

katarzynnn, Zaruzaz lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • truskavvkowa Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, nie martw się bo to w niczym nie pomoże. Ciesz się leżeniem bo po porodzie to już Cię nie spotka :) Gdyby coś było nie tak, pewnie by powiedzieli!

Cath, a co na to Twój ginekolog? Że 5 miesięcy i nadal nic?

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam 21, też brałam yasminelle potem zmieniłam na inne, bralam ponad 3 lata anty. mąż o 6 lat starszy i tez uwielbia dzieci :D a ślub bralam miesiąc po tobie :))

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to starasz się tak samo jak ja, też od stycznia :)
    twoje cykle są prawidłowe czy masz wykryte jakieś problemy?
    widzę, kociara? :D

• Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynnn kochana mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Tylko nie mysl negatywnie...
    Witam cath :)

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze po prostu nic jeszcze nie widać dobrze to też nie chce straszyć ani nic.. ale jesteś pod dobrą opieką, gdyby była tragedia to zaraz by ci łyżeczkowali :) nie przejmuj się!

truskavvkowa lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione wszystkie potrzebne badania nawet próby wątrobowe (po anty potrzebne) i wszystko na to wskazuje że jest ok.

Jejku nie nadążam :D Po tabsach nie mam regularnego cyklu do 6 miesięcy ma się unormować. Chociaż pierwsze dwa miałam jak w zegarku ale ostatni tydzień się spóźniał, gdybyście widziały moje zadowolenie. :D Ale testy negatywne i beta też :)

Tak tak jestem kocia mama. :) Mam dwa koty w domu. :) Moje dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:37

niecierpliwa ... lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath ślub w lipcu, mizzelka w sierpniu, ja we wrześniu, wiek facetów się tak ładnie nie układa bo mój 10 :)

a niedługo kolejne śluby na wątku mamy :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak sie martwie :-(

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam cos takiego jak Midiana przez pol roku na zlagodzenie boli miesiaczkowych. To bylo 5 lat temu, pomagalo ale z cyklu na cykl mialam coraz slabsze i krotsze miesiaczki. Wystraszylam sie i przestalam brac. Od tamtej pory na propozycje przepisania tabletek anty wszystkim lekarzom mowie nie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie też niby wszystko ok, a jak widac się nie udaje
    chyba, że u mojego m. coś nie gra, ale nawet mu o tym nie wspominam, chociaż niedługo musiałby się już przebadać...
    w sumie nie zdziwiłabym się, bo palił przez ponad 15 lat smród jeden;/

• niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a robilas kolejna bete? Jesli prawidlowo przyrasta to nie masz sie czym martwic :)

nxbhnwz.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to guzy na piersiach były... cztery i co pol roku USG.. jak odstawiłam tak one zniknęły po paru miesiacach, przy PCOS to lek.. ale jak jest odpowiednio dobrany u mnie było na oko.

• cath Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tabletki anty były cudowne. Nic się nie działo. Na prawdę okaz zdrowia ze mnie. Troszkę przybrałam na wadzę 5 kg ale teraz staram się powoli zrzucać ;) Jedynie to :)

Mój M też pali niestety. I to już czekajcie niech policzę.... 13 lat. :) Przeszkadza mi to ale co zrobić nie zmuszę go do rzucenia. Nie pali przy mnie bo tego nienawidzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:40

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Zaruzaz Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciagle namawiam mojego kochanego na rzucenie palenia. Niestety tez okolo 16 lat pali... A to nie wplywa dobrze na jakosc spermy

• katarzynnn Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobili mi bete i czekam na wyniki

w57v3e3kp7087rpf.png Rocznik 92 starajacy sie o mlucha. .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas czasami ciężko nadążyć :)
    ja mam tylko jedną kicię, jedynie opiekuję się kotami rodziców jak do nich jadę( kąpanie, pazurki, itd bo oni nie mają cierpliwosci)
    czasem łapię się na tym, że noszę moja kicię jak dziecko i robię do niej minki i jakieś dziwne dźwięki wydaję... człowiekowi na mózg pada od tych starań...

Zaruzaz, mizzelka, niecierpliwa ... lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogole nie brałam anty, nigdy. I staraliśmy się aż 6 miesięcy.
    Tylko że u mnie J. miał ciut mniej plemniczków, ale to też może z racji wieku (39lat na karku).

nxbhnwz.png
  • Zaruzaz Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy organizm inny :)

• cath Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 99 nie tylko od starań ja taka dla moich kotecków jestem na co dzień. :D Najpierw one dostają jeść potem ja. :D Jakby u nas był pożar w domu (odpukać) to pierwsze bym koty wyniosła :D

Najdokładniej każda z nas inaczej. :) Nie ma co sie poddawać :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 13:42

Zaruzaz, Ewa99 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ