Rocznik 92-95 zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja siedzę na telefonie
mizzelka lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Spokojnie moje panie ja do bety dwoma autobusami dojeżdżam
cath lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Jula222
Tak reguluje mi się @, teraz się spóźnia tylko do 4 dni, a kiedyś powiem ci że była tragedia od 7 do nawet 15 dni potrafiła się @ spóźnić. Udało mi się zajść we wrześniu 2012. I co do starań nie jesteśmy spięci zestresowani, jesteśmy bardzo wyluzowani i spontaniczni robimy to jak chcemy i kiedy chcemy i staramy się o tym nie myśleć a le z każdym cyklem wydaje mi się że bardziej o tym myślimy że znowu nic @ przyszła
Ja słyszałam o podnoszeniu bioder do góry żeby ułatwić przepływ.
Brałam różne witaminy, ograniczyłam kawe do jednej słabej rozpuszczalnej z mlekiem rano, tarczyce i badania krwi mam w normie.
-
To bierz sam kwas foliowy na witamyny przyjdzie czas w II trymestrze
Rozumiem ze w poprzednią zaszłaś z tym samym partnerem ? przepraszam Cie za to pytanie, lecz jesli z tym samym to znaczy ze jest płodny
a kochacie sie w odpowiednie dni ? -
nick nieaktualnyTez myślę, że będzie ok la
Ja od paru dni mężowi biednemu truję tyłek o kolejny remont :p
Jeszcze tarasu nie skończyliśmy, a ja wymyślam znowu
Jeśli już pytamy o rady to może i mi pomożecie, bo ja nie jestem dobra w efektywnym planowaniu przestrzeni
Chodzi o to, ze koło sypialni mamy taki mały skośny pokoik (na razie rupieciarnia), latem na jedną ścianę zamawiamy szafę typu komandor( bo nie mieścimy się w szafach z tym co mamy, plus gdzies trzeba chować różne pierdoły) a potem miał być tam zrobiony pokoik dla dziecka
ale
po 1:
Ten pokoik nie ma drzwi, tzn jest po prostu przerwa w ścianie do samego sufitu, drzwi wstawić będzie ciężko, bo jest wąsko i wysoko, poza tym nie wyobrażam sobie potem biegania do dziecka przez 2 drzwi
po 2:
Jeśli nie byłoby tam drzwi to bałabym się co kot może dziecku zrobić
Myślę bardzo mocno w przyszłość, ale musimy już zdecydować gdzie ewentualnie możemy postawić tą szafę (bez szafy sobie dłużej nie wyobrażam, bo nie mamy miejsca)
Ja jestem za rozwaleniem ścianki między sypialnią a rupieciarnią i zamurowaniem wejścia do rupieciarni
- to nie problem bo ścianka to re-gipsy na stelażu drewnianym
- problem w tym, ze w rupieciarni są kafelki, a w sypialni gruba podłoga "szwedzka", wywalać jej nie mam zamiaru, bo kosztowała majątek bo taką sobie wymarzyłam :p
A nie wiem jak ją ewentualnie połączyć z kafelkami... kafelki zakryć dywanowykładziną?
Im dłużej w tym mieszkaniu jesteśmy tym więcej bubli jego wykonawcy wychodzi na wierzch ;/
http://images62.fotosik.pl/998/4e30e0f4dd7e3e37gen.jpg
Obrazek totalnie bez zachowanych proporcji jak co.
Tak to wygląda (czerwone "drzwi" do sypialni, zielone wejscie do rupieciarni, niebieskie okno, które jest bardzo nisko więc ta ściana jest kompletnie nie obstawna, cienka linia to ścianka pomiedzy pomieszczeniami).
To co musi się znaleźć w środku to łózko ok 1,8m x 2,1m i dwie komody 1,1m x 0,4m plus szafa pewnie 2+ x 0,8m, plus kiedyś łóżeczko.
Mam nadzieję, że chciało się komuś czytać ;P
Macie jakiś pomysł na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 10:49
czrnula 22 lubi tę wiadomość
-
Ewa99 wrote:Tez myślę, że będzie ok la
Ja od paru dni mężowi biednemu truję tyłek o kolejny remont :p
Jeszcze tarasu nie skończyliśmy, a ja wymyślam znowu
Jeśli już pytamy o rady to może i mi pomożecie, bo ja nie jestem dobra w efektywnym planowaniu przestrzeni
Chodzi o to, ze koło sypialni mamy taki mały skośny pokoik (na razie rupieciarnia), latem na jedną ścianę zamawiamy szafę typu komandor( bo nie mieścimy się w szafach z tym co mamy, plus gdzies trzeba chować różne pierdoły) a potem miał być tam zrobiony pokoik dla dziecka
ale
po 1:
Ten pokoik nie ma drzwi, tzn jest po prostu przerwa w ścianie do samego sufitu, drzwi wstawić będzie ciężko, bo jest wąsko i wysoko, poza tym nie wyobrażam sobie potem biegania do dziecka przez 2 drzwi
po 2:
Jeśli nie byłoby tam drzwi to bałabym się co kot może dziecku zrobić
Myślę bardzo mocno w przyszłość, ale musimy już zdecydować gdzie ewentualnie możemy postawić tą szafę (bez szafy sobie dłużej nie wyobrażam, bo nie mamy miejsca)
Ja jestem za rozwaleniem ścianki między sypialnią a rupieciarnią i zamurowaniem wejścia do rupieciarni
- to nie problem bo ścianka to re-gipsy na stelażu drewnianym
- problem w tym, ze w rupieciarni są kafelki, a w sypialni gruba podłoga "szwedzka", wywalać jej nie mam zamiaru, bo kosztowała majątek bo taką sobie wymarzyłam :p
A nie wiem jak ją ewentualnie połączyć z kafelkami... kafelki zakryć dywanowykładziną?
Im dłużej w tym mieszkaniu jesteśmy tym więcej bubli jego wykonawcy wychodzi na wierzch ;/
http://images62.fotosik.pl/998/4e30e0f4dd7e3e37gen.jpg
Obrazek totalnie bez zachowanych proporcji jak co.
Tak to wygląda (czerwone "drzwi" do sypialni, zielone wejscie do rupieciarni, niebieskie okno, które jest bardzo nisko więc ta ściana jest kompletnie nie obstawna, cienka linia to ścianka pomiedzy pomieszczeniami).
To co musi się znaleźć w środku to łózko ok 1,8m x 2,1m i dwie komody 1,1m x 0,4m plus szafa pewnie 2+ x 0,8m, plus kiedyś łóżeczko.
Mam nadzieję, że chciało się komuś czytać ;P
Macie jakiś pomysł na to?
Kochana jestem za wyburzeniem tej scianki skoro nie jest to sciana noscna a tylko regips to no problem mozesz połączyc podłogi specjalną listwą na "2podlogi" my równiez mamy kuchnie w płytkach i takie półkole z listwy i panele
zaraz Ci powiem co i jak mozesz zrobic ale powiedz mi czy ta rupieciarnia ma spełniac funkcje przechowalni czy jednak pokoik dla Maluszkaczrnula 22 lubi tę wiadomość
-
Czyli w rupieciarni okna nie ma? Bo jak nie ma to wywalajcie ścianę, bo dziecka w pokoju bez okien nie zamkniesz przecież.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Oj Ewa ale się rozpisałaś
Jeśli nie chcesz aby kot wchodził do tej rupieciarni to mozesz położyć taki dywan z dlugim włosiem Fajnie wyglądają takie dywany w pokojach dziecięcych.
Do reszty to ci nie pomoge bo nie umiem sobie tego wyobrazić nie mam takiej wyobraźni.
JA łóżeczko bedę miala jak jest łóżko w sypialni to przy samym końcu tak jak sie kończy łóżko a pokoik dziecięcy w pokoju obok bedzie. JA mieszkam z mężem w dużym domu i jest nas tylko dwójka a mymy 5 pokoi z czego jedna sypialni i garderoba + do tego jeszcze duża silonia i salon no i 4 łazienki. Po co tyle ;/czrnula 22 lubi tę wiadomość
-
Na początek mozecie iśc na łatwiznę
czyli: rozpieprzyć tą ściankę miedzy sypialnią a rupieciarnią, zamurować wejscie do rupieciarni szafe te co maja miec 2x0,8 ustawic mozecie na scianie 2,2 czy na 2,8 jesli dobrze widze bo mam zamazaną druga cyferkę
łózko ustawcie tak funkcjonalnie by miec łatwy dostęp i szybki przedewszytskim do łóżeczka zrobi wam sie wieksze pomieszczenie wiec bedziecie mogli "jedzic" meblami Maluch bedzie chcial z wami byc jak najdluzej w jednym pokoju wiec bedziecie mieli czas na pokombinowanie nowego pomieszczenia z oknem macie mozliwosc wyburzenia sciany i wstawienia okna na scianie tej 2,8? -
MiiSiiA wrote:Jula222
Tak z tym samym partnerem
Kochamy sie w odpowiednie dni o różnych porach i nic
policz dni płodne i co 2 dzien serduszkujscie najsilniejsze plemniczki sa wtedy