X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że szybko zareagujesz :) a jak nie przyjdzie to bd miała ją z bani na 9 miesięcy ;)

oj niech mi lepiej dupa nie rośnie, ale w sumie trzeba korzystać dopóki nie karmię... :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka korzystaj, zresztą Ty sylwiaśta też, może już pod koniec roku albo na początku 2016 będzie Ci małe wisieć na cycku i dyktować co masz jeść, a od czego boli je brzuszek i wara :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi :))) ej dziewczyny, ale chrusty, to bym zjaaaadlaa...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku z miłą chęcią bym jadła wszystko i to dosłownie.. ale za to potem ZGAGA MORDERCA nie ma litości i jest strasznie..

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsza zgaga morderca niż kac morderca!

mizzelka lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mogłabym męczyć się ze zgagą, która chce oddać, ale W PAKIECIE?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szyjka się obniżyła, coś mnie jajnik kłuje więc podejrzewam, że jutro/po jutrze przyjdzie małpiszon :) iii dobrze, byle szybko :) nawet nie będę robić testu jutro, zostawię na kolejny cykl :)dobranoc kobietki :)

• baba_Jagna Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny będziecie się smażyć ... na głębokim tłuszczu! :P za to wszystko co przeczytałam... mam ślinę do kostek!! ale czuję że jutro rano wstanę i będę smażyć pączki albo chrust :P

Nie ważne ile razy upadniesz. Ważne jest ile razy się podniesiesz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heejka :))

a ja dziś czuję się silna, więc nie zjem ani jednego tłuściocha! :P

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam zdjęcie testu wczorajszego, mam bardzo złej jakości aparat i tu prawie nic nie widać , na żywo jest zupełnie inaczej ocencie to, jeżeli jest tu co oceniać bo jak mówiłam aparat no niestety ... Ale ten test poazał cień cienia dopiero po jakimś czasie , i to jest 3 test który tak pokazał dodam że ten jest z innej firmy niż dwa poprzednie i na tym już wyrazniej widać niż na tamtych...Szkoda , że nie mam lepszego aparatu :(
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27a20852da0bd38b.html

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka, producenci zawsze określają czas, w jakim mamy odczytywać wyniki, bo po czzasie zachodzą różne reakcje chemiczne i wyniki są zafałszowane... być może u ciebie jest inaczej, ale liczy sie wynik odczytany w czasie... poczekaj ok 2 dni jak w czasie podanym przez producenta nie pokaże się druga kreska tzn, że niestety trzeba starac sie w kolejnym cyklu, tak jak ja :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karolinka coś tam widzę, ale może nie sugeruj się jeśli ta kreska wyszła po sugerowanym czasie. Większość testów potrafi pokazać jakieś bladziochy kiedy test już całkowicie wyschnie :/

Ja mam zamiar jeść pączki, raz w roku można :D Ale mam zasadę, ze wtedy nie jem nic innego, pączek na śniadanie, ze 2 na obiad i 1-2 jeszcze potem :D A wieczorem biegać i nie będzie śladu ( tak sobie wmawiam :P )
    Ja jestem zdania, że wszystko z umiarem nie szkodzi :P

A właśnie, zapomniałam się pochwalić, ostatnio robiłam tarczycę w zeszłym roku wiosną i miałam tsh 1,5, bałam się, że może wzrosło, ale teraz wyszło 1,18 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super, a jaka jest norma?

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam zdjęcie testu wczorajszego, mam bardzo złej jakości aparat i tu prawie nic nie widać , na żywo jest zupełnie inaczej ocencie to, jeżeli jest tu co oceniać bo jak mówiłam aparat no niestety ... Ale ten test poazał cień cienia dopiero po jakimś czasie , i to jest 3 test który tak pokazał dodam że ten jest z innej firmy niż dwa poprzednie i na tym już wyrazniej widać niż na tamtych...Szkoda , że nie mam lepszego aparatu :(
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27a20852da0bd38b.html
    coś tam jest :)
    a fotkę robiłaś aparatem czy z tel ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma niby 0,4-4, ale większość ginów mówi, że do zajścia najlepsze w razie co poniżej 2
    W labie, w którym robiliśmy badania było napisane tak trochę dziwnie, że norma jest powyżej 1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:40

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sobie tsh w styczniu i mam taki o to wynik TSH 1.0555 µIU/ml - normy 0.3500-4.9400
    co laboratorium to inne normy mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 08:44

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha aha:)

• Klaudziaa Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no jeden dzień mnie nie było a tu tyle zaległości w forum mam :) rozkręciłyście się :D co do pączków to już mam dwa na koncie.
    Ewo napisałaś, że biegasz. Myślisz, że w okresie starań mogę chodzić do fitness i ćwiczyć..? Chciałabym przed zajściem być trochę szczuplejsza :)

" Prawdziwe szczęście jest wtedy , kiedy potrafimy się cieszyć małymi rzeczami. "
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudziaa jeśli przed rozpoczęciem starań ćwiczyłaś to nawet nie powinnaś przestawać, bo organizm zwariuje. Bieganie to dla mnie alternatywa zamiast rolek w lecie, lubię, ale nie szaleję za bieganiem ;)
    Jeśli chciałabyś schudnąć to zacznij coś robić, organizm wyreguluje się w miesiac-dwa na pewno i przyjmie ten wysiłek jako normę. Jeśli liczysz się z tym, że w najbliższym czasie nie uda się wam zajść, to możesz wiele zdziałać przed ciążą ;)
    A jest wiele ćwiczeń również dla kobiet w ciąży, bo od razu wtedy przestać to też niedobrze.

• Klaudziaa Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biegać nie cierpię :P coś czytałam, że chudnięcie w okresie starań nie jest wskazane.. a ja wygrałam karnet do fitness clubu i aż żal nie skorzystać :D

" Prawdziwe szczęście jest wtedy , kiedy potrafimy się cieszyć małymi rzeczami. "
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ