X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly a macie juz jakąś upatrzoną?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wszystko może się zmienić w ciągu paru lat :)

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje sobie z tego sprawę, ale już i tak mam najgorsze scenariusze przede oczami i za bardzo panikuje, więc chciałam się uczepić tej myśli że skoro było wszystko ok to może dalej jest i wystarczy tylko trochę spokoju i cierpliwość chciałam tak myśleć żeby nie oszaleć do wizyty u lekarza i nie zamęczyć narzeczonego ciągłymi atakami płaczu i paniki.. jednego dnia jest wszystko ok a drugiego potrafię cały dzień przepłakać i obładować go 15 najgorszymi wersjami.. do wizyty u lekarza zostały prawie 3 tygodnie i do tego czasu on chyba zwariuje ze mną jak nie wymyśle sposobu na chwilową samokontrole...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez niby wszystko bylo ok, w ciążę mogłam elegancko zajść a jednak nie mogłam.. dopiero po roku się udało.
    banał.. inne kobiety raz i PYK, a ja musiałam czekać tyle czasu, choć niektóre czekają jeszcze dłużej.
    Nerwami sobie nie pomożesz, może okazać się że wszystko jest ok? tylko właśnie te nerwy?
    u mnie poskutkowała praca.. nawał pracy... nie mialam czasu myśleć nad obserwacjami... temp, wizytami.. i zaszłam.
    a obserwowałaś cykle? z temp? żeby chociaz zobaczyć jak mniej więcej to wygląda?

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo króciutko bo zaledwie dwa albo trzy cykle obserwowałam dokładnie na samym początku rok temu i niby wszystko się zgadało ze sobą i wtedy właśnie wyszła ta sytuacja z tym testem i okresem i to mnie jakoś zniechęciło, nie chciało mi się bawić w to wszystko a potem nawet czasu na to nie miałam, więc zdałam się na aplikacje w telefonie z alarmem, obie moje przyjaciółki polecały mi tą aplikacje z czego jedna jest obecnie w 34 tygodniu ciąży, a druga rok temu urodziła synka, aplikacja automatycznie po wprowadzeniu kilku danych wylicza dni płodne i owulacje, więc kiedy dostawałam alarm to tylko sprawdzałam czy mam wyjątkowo niską temperaturę i śluz płodny, żona przyjaciela mojego narzeczonego razem ze mną zaczęła korzystać z tej aplikacji bo oni chcieli mieć drugie dziecko i obecnie jest w 8 tygodniu ciąży, więc albo coś jest jednak nie tak albo dostaje bolesną i porządna lekcje cierpliwości od życia...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe że lekcja...
    im bardziej się będziesz wkręcać tym bardziej bd to boleśniej odczuwać.
    zamiast patrzeć na kobiety w ciąży z zazdrością pomyśl sobie, niedługo ja tak będę wypinać brzuch! :) wiem że łatwo tak powiedzieć, ale postaraj się myśleć pozytywnie :)

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się, staram cały czas, ale wiadomo są lepsze dni i gorsze :) No właśnie ta cholerna zazdrość jest najgorsza.. po mimo że staram się nie zazdrościć a cieszyć ze szczęścia innych to jednak czuje jej ukłucia... brrrr ...już nie mogę się doczekać kiedy spoliczkuje ją upragnioną ciążą :) :P I życzę tego wszystkim czekającym na maleństwo :) A tak wgl to jestem rocznik 95, nie macie nic przeciw że się tak wcisnęłam? mogę dołączyć? :P :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno będziesz mamą :)
    nie no cos ty :) pisz z nami pisz :) a moze ci ulży? pamietam jak mi forum duzo pomogło..

• Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mam nadzieje że tak będzie :) Puki co staram się nie myśleć o tym za dużo, żeby się nie stresować i nie wymyślać cudów na kiju. Czytam pamiętniki dziewczyn i ich wypowiedzi na forum i na prawdę się udaje :) :) i to mnie napawa optymizmem :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tu cicho :)

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, jest kolejna fasolinka, gratulacje! Ja na razie mam nadzieję, że u nas nic się ne zrobi wkrótce :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest jest, udało sie :) tzn zobacze 2 marca czy sie udalo :)

JagodaP lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

rocznik 92 Was wita! ;) Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć, trochę za dużo mam w głowie od tego wszystkiego szczerze mówiąc i muszę się czymś zająć, pomyślałam, że najlepiej będzie z kimś pogadać o wszystkim i niczym ;) Póki co walczymy o rodzeństwo dla Kapselka i jutro się okaże, czy przesuwamy o następny miesiąc :)

pozdrawiam Was gorąco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 00:18

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki :)

ja melduję się że fasolka to już większa postać :) serduszko bije 169, jest OK :)

Bella93, Niki_124 lubią tę wiadomość

• emikal123 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, ale nie dostawałam powiadomień i nie wiedziałam czy coś się dzieje. :D My już staramy się 6 cykl z ovu, ale ogólnie prawie rok, tylko tamtego nie liczę, bo dopiero poznałam swoje ciało. :) Jak widać niestety to nie jest takie proste, szczególnie dlatego, że człowiek bardzo chce być w ciąży. :D

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitam się i ja:) rocznik 92 z grudnia :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Powitam się i ja:) rocznik 92 z grudnia :)
    Ja ten sam rocznik, to samo imie, tylko z pazdziernika:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • ulka23 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli można toteż się dołączam:) rocznik 93 przepiękny miesiąc maj;D 2 cykl starań o rodzeństwo dla naszego19 msc synka:)

ulka23
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przywitać jako rocznik 94, ale widzę, że cisza tu straszna i to od takiego długiego czasu! :O Wszystkie już zaciążyły, czy już żadne nie chcą?! :D

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocznik 92 :)
    Halo, halo, staraczki, przywołujemy do porządku :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 349 350 351 352 353
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ