Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Rocznik 92-95 zapraszam :)
Odpowiedz

Rocznik 92-95 zapraszam :)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 co tam slychac?

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nic :)nudzę się :P mam o dziwo bardzo dobry humor :D to chyba sprawka słoneczka na dworku :)
    a u CIebie kochana? Lepiej już? :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczko??? chcę tam gdzie ty!!! ja jeszcze praasuję zjem coś i spadam do pracy a jutro i po jutrze po 12 h ....
    ale za to prawie caaaly przyszly tydzien mam wolny :))

chyba się załamię, jak za te 5 dni będzie jedna krecha..bleeee. Ciekawe kiedy ewa zatestuje?????

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie testowala tylko nie ma czasu kompa odpalic :)

A ja leze w lozeczku i wypoczywam, a za oknem tez swieci piekne slonko.

Naszla mnie ochota na pizze wloska z szynka parmenska, rukola, parmezanem i oliwa z oliwek ! Chyba zamowie :)

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ma minusa jesli dobrze odczytałam na kwietnióweczkach ale @ nadal nie ma :( Zapraszam Sylwiasta do poznania :) pogoda cud malina :D
    mmmm niecierpliwa ochote mi robisz na fast foody:P a obiecałam sobie ze nie bede ich jesc dopoki nie skoncze 12 tygodnia :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek :)
    zrobiłam test i niestety minus. tylko rano nie byłam w stanie iść do pracy, bo od razu zaczęło mnie bardzo mocno bolec podbrzusze, jakiekolwiek napięcie mięśni prowadziło do płaczu, wzięłam jakieś tabletki i trochę przeszło, do pracy się w końcu zmusiłam. staram się za wiele nie wstawać i nie wywoływać bólu, ale mam wrażenie, że się znowu nasila, do tego mam wrażenie, że mi rozerwie sutki, dotknąć nie mogę :(
    @ nadal nie ma. nie ogarniam tego cyklu, wolałabym już żeby przyszła @ i można było zacząć kolejny raz :)

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym Sylwiasta twoja tempka pięknie ćwiczy :D w górę w dół w górę! ;D przysiadów jej uczysz czy co :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    dzień doberek :)
    zrobiłam test i niestety minus. tylko rano nie byłam w stanie iść do pracy, bo od razu zaczęło mnie bardzo mocno bolec podbrzusze, jakiekolwiek napięcie mięśni prowadziło do płaczu, wzięłam jakieś tabletki i trochę przeszło, do pracy się w końcu zmusiłam. staram się za wiele nie wstawać i nie wywoływać bólu, ale mam wrażenie, że się znowu nasila, do tego mam wrażenie, że mi rozerwie sutki, dotknąć nie mogę :(
    @ nadal nie ma. nie ogarniam tego cyklu, wolałabym już żeby przyszła @ i można było zacząć kolejny raz :)

Ewa jeśli masz możliwość lec dzis do gina lub na bhcg :) wtedy 100% mimo ze ja becie juz nie ufam ale lekarz powie czy sie utrzymuje ciałko żólte i czy jest cos widać :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Ewa ma minusa jesli dobrze odczytałam na kwietnióweczkach ale @ nadal nie ma :( Zapraszam Sylwiasta do poznania :) pogoda cud malina :D
    mmmm niecierpliwa ochote mi robisz na fast foody:P a obiecałam sobie ze nie bede ich jesc dopoki nie skoncze 12 tygodnia :)

Ja wczoraj jadlam w McDonaldzie, a ta pizza to nie fast food wloch ją robi na takim cieniutenkim ciescie :) pyyycha.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiedziałam mamie co jest i mnie ciągnie do gina, ale sądzę, że to bez sensu bo zanim będzie miał wolny termin to przyjdzie @

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nakręc tak zeby Cie gin przyjął od razu :)
    podejrzewasz ciąże, boli Cie strasznie podbrzusze @ ci sie spóznia, testy nie wychodza powiedz ze robią sie kolorowe :) bardzo sie stresujesz a stres w ciazy wiadomo nie jest wskazany, mow ile wlezie, :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczę co uda się załatwić, rejestracja u niego i tak dopiero od 15 :/

mama oczywiście już lata, ze to na pewno fasola, każe mi dokładnie opisać jak mnie boli bo jak boli jakoś tam to może być ciaża itd itc. a ja to bym sobie wolała odpocząć, wziąć coś przeciwbólowego i pójść spać ;)

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Twoim przypadku z bolami jak opisujesz moze byc pozamaciczna, najlepiej zrobic betę, jeśli okaze sie byc wyzsza to koniecznie szpital na cito !

nxbhnwz.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie niecierpliwa :) nie strasz :* ciąza pozamaciczna daje oznaki bólu w 6-8 tygodniu niestety, a Ewa zaczynałaby 5tydz :) dopiero co fasolinka się zadomawia jesli jest :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tą pozamaciczną to już się sama zestresowałam, wpadłam wczoraj do teściowej pod wieczór na moment i oglądała szpital - a tam ból brzucha, ciąża pozamaciczna i zabieg :(
    rano mi się to od razu przypomniało

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a opisz bóle dokładnie jeśli cie mogę prosić :) jest u mnie tzn u mojej mamy moja ciotka połozna dużo nie da wirtualne "badanie" ale może cie uspokoii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:09

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie prawda, ciaza pozamaciczna moze byc jajnikowa, jajowodowa albo w jamie brzusznej. Bol moze byc odrazu, i to ogromny.
    Nie strasze tylko ostrzegam, przy takiej ewentualnosci lepiej dmuchac na zimne, sa staszne powiklania po czyms takim. Zapalenie otrzewnej czy rozerwany jajowod/jajnik.
    Ewa99 nie bagatelizuj tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:20

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęło mnie rano od razu tak rwać/kłuć (nie potrafię tego własnie opisać) w podbrzuszu raczej na środku z promieniowaniem w stronę pepka, nasilało się przy napięciu mięśni(przy siadaniu, pochylaniu, jak chciałam się wyprostować itd), najlepiej było mi jak się położyłam na boku

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julka jak to ewa zaczynałaby 5 tydz? JUŻ?? mozesz wyjaśnić zielonej koleżance
    ?

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a noga nie dretwieje Ci? Przy zginaniu prawej boli bardziej czy mniej?
    Jak uciskasz brzuch jest twardy czy miekki? Boli przy ucisku? Jak sie prostujesz boli bardziej?

nxbhnwz.png
‹‹ ‹ 47 48 49 50 51 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ