Rocznik 92-95 zapraszam :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tez się bałam ze pozamaciczna bo mialam fatalny ból podbrzusza i lewego jajnika plus ledwo chodziłam na lewa nogę, tyle co sie naczytałam to głowa mała po 2dniach poszłam sie wpieprzyc do lekarza i wszystko ok dobrze umiejscowiona, co prawda mówił mi ze zazwyczaj testy domowe nie widzą ciąży pozamacicznej u mnie wszytskie były +, ale mówiła ze tak poważne bóle dopiero 6-8tydz, jedynie ze chciała mnie uspokoić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:19
-
nick nieaktualnybrzuch jest miękki, ból przy nacisku się wiele nie nasila, nie potrafię go też zlokalizować przez naciskanie przez dłuższy czas i nagłe przerwanie nacisku,
nogi nie drętwieją
a jak to jest właśnie z testami w przypadku pozamacicznej, zawsze mówili, ze wychodzą pozytywne, a Jula piszesz, że lekarz ci inaczej powiedział? -
Ciotka: "stwierdzic nie mozna czy jestes w ciąży pozamacicznej, lecz masz niepokojace objawy które teoretycznie nie są naturalne. Najlepiej jakbys poszła na bete lub lekarz aby zbadał co się dzieje"
-
nick nieaktualny
-
Ewa99 wrote:brzuch jest miękki, ból przy nacisku się wiele nie nasila, nie potrafię go też zlokalizować przez naciskanie przez dłuższy czas i nagłe przerwanie nacisku,
nogi nie drętwieją
a jak to jest właśnie z testami w przypadku pozamacicznej, zawsze mówili, ze wychodzą pozytywne, a Jula piszesz, że lekarz ci inaczej powiedział?
chodzę do fajnej babki która jest ordynatorką w szpitalu i mówi że w większości przypadków podczas ciazy pozamacicznej testy ciążowe wychodzą negatywne, najlepiej jest bete zrobic bo podaczas pozamacicznej jest ona bardzo zawyzona.
Nie steruj się ale zrób coś zebyś mogła sie uspokoic lekarz beta coklwiek -
Przy pozamacicznej mysle ze bolaloby non-stop i bardzo mocno, a kazdy ucisk nasilal by ten bol.
Pytam o te nogi bo moze byc to rowniez wyrostek robaczkowy jesli go masz.
Albo zwyczajnie pms.
Testy wychodza przy pozamacicznej, stezenie beta hcg wzrasta. Ale ten przyrost jest cecha na tyle osobnicza ze nie zawsze w dniu okresu widac kreske.
U Ciebie kilka dni po, wiec jak test negatywny to raczej nic zlego sie nie dzieje. -
sylwiaśta159 wrote:ale jak zrobi zawsze będzie miała jakiś pogląd na sprawę, może się mylę, jak tak to przepraszam, ekspertem nie jestem
Jula a to się liczy od ostatniej miesiączki? Dlaczego skoro owulację miałą ok 2 tyg po rozpoczęciu nowego cyklu?
ja ostatnią @ miałam 17lutego a wiedziłam ze jestem w ciązy 16 marca i byłam juz w 4 tygodniu a płod miał 2 tygodnie to jest regułaa naegelego tak ginekolodzy obliczaja ciażesylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
wiem wiem ale tak mówi mi gin nie umem tego wytłumaczyć mając wyniki bety to wtedy stęzenie nie bedzie odpowiadac danemu tyg, a testy domowe to wogole paradoks
niecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyślę, że będzie ok, to już jakieś 4 godziny po wzięciu tabletek więc przestają działać a ból się znacząco nie nasila.
pms wykluczam, bo nigdy nie miałam, ale kto wie, ten kwiecień tak miesza w cyklach, ze wszystko się może stać
ale koniec o mnie, co u was? pizza zamówiona niecierpliwa? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny