SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie witam wyspana ;) nas pies obudził bo nam zaczął po łóżku tańczyć i całuski sprzedawać; )
    Zaraz zrobię jakieś śniadanko i pewnie trochę mieszkanie ogarniemy, bo o 10 przychodzi babka po suknię ślubną.
    A wy jakie plany macie na dziś?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się ogarnąć nie możemy :D a po śniadanku już :) poza biblioteką idziemy na avangersów :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Ja wczoraj w końcu spotkałam się z przyjaciółką która dostała cały tydzień wolnego od szefowej i w końcu znajdzie trochę czasu dla ludzi :) pracuje całymi dniami, śpi po 3h i ciężko z nią się spotkać ale wczoraj sobie odbilysmy :)
    Mąż idzie spać po nocy a ja trochę ogarnę mieszkanie i pójdę po prezent dla mamy bo ma urodziny więc jedziemy do niej po południu :) I tak dzień zleci :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też zakupy :) Chcę dokupić coś dla małej, bo kocyk, poduszka i motyl antywstrząsowy zamówiłam na necie i już przyszło :) Chcę dokupić na pewno pampersy jeszcze. A dla starszego synka chyba Lego Duplo :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo :D Ja już bym chciała kupować rzeczy dla malucha :) ale wstrzymam się.
    Alex Ty możesz sobie popatrzeć dla innych, widziałam szumisia w rossmanie za stówkę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia Łucja już ma :) Ale swojemu na pewno kupię :) Dużo rzeczy moja siostra nam pewnie pokupuje, ona już dawno kolekcjonowała ubranka dla siostrzeńca, przed ciążą jeszcze :D Oszalała jak jej o ciąży powiedziałam to już zapowiedziała, że wózek nam kupi :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo :D U mnie moja mama od poniedziałku chodzi i kupuje codziennie bo 2-3 ubranka :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, ja jeszcze sie powstrzymuję :) chcę widzieć że ciąża jest prawidłowo w macicy i jest serduszko to uwierzę i polecę po pierwsze ubranko pewnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    hahaha, ja jeszcze sie powstrzymuję :) chcę widzieć że ciąża jest prawidłowo w macicy i jest serduszko to uwierzę i polecę po pierwsze ubranko pewnie :)

Ja też tak czekam, staram się na spokojnie :)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas myśli, czy jest wszystko dobrze i ciąża się rozwinie prawidłowo :( Ale czuję, że jest w macicy. Pamiętacie jak pisałam, że czuję dziwne wibracje i drapanie po prawej stronie od pępka? Chyba wtedy się zagnieżdżało :) Jakoś 8 dpo to było.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam cały czas myśli, czy jest wszystko dobrze i ciąża się rozwinie prawidłowo :( Ale czuję, że jest w macicy. Pamiętacie jak pisałam, że czuję dziwne wibracje i drapanie po prawej stronie od pępka? Chyba wtedy się zagnieżdżało :) Jakoś 8 dpo to było.

ja czuje, że to trwało u mnie 2 dni, 7-8 dpo i wiem, że jest po prawej stronie i mam nadzieje, że wewnątrz :) jestem spokojna . Ale momentami coś usłyszę, zobaczę albo coś i świruje :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w to jeszcze nie wierzę :) Chcę wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Staram się być dobrej myśli. Ale im bliżej do wizyty, tym bardziej się niecierpliwię. Może mi się uda zapomnieć przez majówkę, bo dużo się będzie działo :)
    Wiecie co chcę robić, jak będzie wszystko w porządku? W sensie pewnie dopiero na L4, jak będę miała dużo czasu :) Chcę robić album, od początku ciąży, po narodzinach i dalej :) Zdjęcia, pierwsze USG, pierwsze włoski :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja w to jeszcze nie wierzę :) Chcę wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Staram się być dobrej myśli. Ale im bliżej do wizyty, tym bardziej się niecierpliwię. Może mi się uda zapomnieć przez majówkę, bo dużo się będzie działo :)
    Wiecie co chcę robić, jak będzie wszystko w porządku? W sensie pewnie dopiero na L4, jak będę miała dużo czasu :) Chcę robić album, od początku ciąży, po narodzinach i dalej :) Zdjęcia, pierwsze USG, pierwsze włoski :)

dlatego ja zamówiłam sobie dzienniczek ciąży :D a potem jest coś takiego jak dzienniczek maluszka czy coś i tam są miejsca na zdjęcia i na opisy :) w ładnej, twardej oprawie :)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć fajne plany macie. My wlasnie jedziemy do tesciow. Jutro mamy chrzest u mojego bratanka. Wiecie co dzisiaj rano termometr odmówił mi posłuszeństwa.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Cześć fajne plany macie. My wlasnie jedziemy do tesciow. Jutro mamy chrzest u mojego bratanka. Wiecie co dzisiaj rano termometr odmówił mi posłuszeństwa.☺

wstrętny :p ale może odpoczniesz sobie chwile od niego?

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;))
    Co dobzajupow js się jeszcze wstrzymuje ;) ale mam już wózek , 2 wanienki zd stojakiem , troszkę ciuszków , kadrę i poduszkę do łóżeczka , kołyskę elektryczna , walki laktator i kilka innych jeszcze rzeczy ;D ale to prezenty od niuch rodziców i czekają na mnie w pl ;D
    Kurczę ostatnio mi się śniło usg i chłopak a dzisiaj dziewczynka ;D inbsdz tu mądry ;D

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mii, a na prenatalnych nie podali jaka płeć? :)

Ja mam nadzieję, że na USG za te 1,5 tygodnia już będzie widać wszystko co powinno, zarodek i serduszko. Wtedy odetchnę :) I zacznę dopiero cokolwiek zamawiać. Chciałam sobie zamówić segregator "Jestem w ciąży" od mamyginekolog, ale to dosyć drogie i zamówię jak będę pewna, że naprawdę ta ciąża tam jest :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha :D to masz sporo :) ja mam w domu matę, przewijak taki "przenośny" materiałowy, i dwa śpioszki z kotkami :P kupione w październiku xD

Mała_Mii lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mii, a na prenatalnych nie podali jaka płeć? :)

Ja mam nadzieję, że na USG za te 1,5 tygodnia już będzie widać wszystko co powinno, zarodek i serduszko. Wtedy odetchnę :) I zacznę dopiero cokolwiek zamawiać. Chciałam sobie zamówić segregator "Jestem w ciąży" od mamyginekolog, ale to dosyć drogie i zamówię jak będę pewna, że naprawdę ta ciąża tam jest :)

patrzyłam na to i porównując cenę to wolałam właśnie ten kalendarzyk :) u mnie to będzie 6 tc i 1 dzień.... więc na serducho pewnie za wcześnie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby 6 t 4 dzień. Zobaczymy :) Jak nie będzie to pójdę tydzień później :) Kazał mi przyjść w okolicy 6 tygodnia, albo jak beta wyjdzie ponad 1000. W poniedziałek przed wizytą zrobię betę i tarczycowe, a teraz w poniedziałek ogarnę sobie skierowanie u rodzinnej :) Skoro mam wolne to skorzystam.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ