X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Wiesz seli to wiadome ze media nie powiedzą całej prawdy tylko tak żeby wzbudzić wielkie wow i oglądalność i śledzenie sprawy ...
    co do tych dzieciaczków co piszesz to naprawdę aż nie wiem co powidziec ze tak można ..
    Lincori jak widać tak ;p
    Wiec nie uciekaj od nas , jest tu kilka jeszcze które się starają , Pozatym my które już jesteśmy jakby nie. To tez się starałyśmy wiec jakaś wiedzę na temat starania mamy , a niektóre duża wiedzę na temat różnych badań utd ;))

W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mierzenie tempki? Jakies obserwacje? Ja jestem 5 lat po operacji wyciecia jajnika i jajowodu. Bardzo sie balam a w 7 cyklu pyklo. Mowili o laparoskopii ale sie obylo (oby). A moze i pyklo by szybciej ale durna baba dala mi na dwa cykle distreptaze...

Przez dwa cykle robiłam testy owulacyjne z ciekawości czy wyjdą pozytywne i wychodziły ale wtedy męża do kochania nie było :(
    Temperatury nie mierzę, obserwuje śluz i w końcu nauczyłam sie tego, z początku wydawało mi się to niemożliwe żeby na podstawie śluzu coś wiedzieć a teraz mam wrażenie, że potrafię :) :) Nie licząc tego cyklu gdzie ciągle czuję wilgoć i go nie rozumiem ale mam nadzieję że miesiaczka przyjdzie w miare na czasie i zacznę od nowa z nowymi nadziejami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 11:09

Starania o drugie dziecko.
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...

Dokłądnie tak jest, media manipulują jak chcą i robią sensacje tam gdzie jej nie ma, dodają Swoje trzy grosze żeby oglądalnośc była.
    Co do Alfiego to mam wątpliwości jedynie z tym, że dlaczego sąd nie zgodził się na przewiezienie do Rzymu, dziecko ratuje się na wszystkie sposoby a tu jakiś dziwny zakaz, nie ogarniam tego ale może też media to w ten sposób nakreśliły a były jakieś inne powody, ciężko coś mówić

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Lincori, niestety nie wiem czy jest drugi wątek 92 o staraniach :-)
    Z nami też możesz pogadać o wszystkim :-)
    Tu też są kobitki co się starają o dziecko. My z mężem staraliśmy się, aż 18 miesięcy. Ale najważniejsze, że się udało. I Tobie też się uda.

Mari był jakiś powód że tyle czasu się staraliście? Co pomogło że w końcu się udało? :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori no tak ostatnio wysypaly sie nam ciążę na wątku. Ja mierze tempe ale mi dzisiaj termometr wysiadl wiec juz nie pomierze. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w Rzymie inne prawo i nam by sie wydawalo, ze ratuja a dziecko by cierpialo....

Lincori, czasem zdarzaja sie zawirowania ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
    Na szczęście udało się już w następnym cyklu.

U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.

Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
    Na szczęście udało się już w następnym cyklu.

U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.

Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji.

Kryha tyle czasu starań i nic a tu nagle dwa cykle i obydwa zaciążone, przykro że pierwsza była bio ale druga sie udała :) Ja to w ogóle nie mogę zajść
    U mnie chyba ten stres też da się odczuć :(
    Lekarz zalecił zbadać progesteron i porobić ogólnie badania tsh,lh itp. ale mąż mnie denerwuje bo mówi żebym odpuściła to i żebyśmy na chwilę zapomnieli o tym, że się staramy a za półroku czyli jak minie rok od starań porobić szczegółowe badania ale on nie rozumie że ja nie chcę czekać ale zgodziłam się że przyszły cykl jeszcze nie będe się badać i trochę wyluzuje a później się zobaczy :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron warto zbadac bo moze wystarczy dobrac dupka? ;)

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się w końcu udało, Tobie też się uda :-) łatwo mi mowić teraz, wiem o tym. Mnie też nie pocieszały takie zapewnienia, jak komuś się udało a mi nadal nie.
    Dużo wytrwałości Ci życzę i powodzenia :-)

Lincori lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori ja Ci tu zbytnio nie pomogę bo my tak naprawdę jak i we wrześniu chcieliśmy i się udało odrazu tak samo w styczniu gdy po poerwszej @ miałam zielone światło to nam się udało ... ale obcuje trochę z różnymi kobitkami z rożnym stażem i wiem ze każdej w końcu się udaje !
    Tobie tez się w końcu uda ;)) zobaczysz i tego Ci życzę ;)
    Co do odpuszczenia wiem ze to nie jest łatwe .. ale ja miko ze starałam się ❤️W czasie ( chciaz mi testy owu dziwnie wychodziły ) i tak naprawdę to seruszkowalismy tu3 dni po rząd , dzień przerwy tu cztery, dzień przerwy a tu JesCze poprawimy ;D i tak naprawdę niby tempka pokazuje owu 18dc a dzidzia idealna jakby owu była 14dc ;D tak wiec tego nie odgadniesz ;D No ii prawda taka ze mimo ze bardzo chciałam i staraliśmy się to ja poporstu nie wierzyłam w to ze po raz drugi tak o odrazu nam się uda i to tylko po miesiącu przerwy , może to było właśnie to nie nakręcaj się to Ci się idą właśnie nie wiara w to ze będzie cud ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:11

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Zaczęła się majówka. Siedzimy u moich rodziców właśnie. Niestety od kilku lat non stop mamy zloty quadowców, crossowców i rajdy samochodów terenowych w okolicy :-( jeden ryk, wrzask i smród. I tak od wiosny do jesieni praktycznie każdy weekend, a te długie w szczególności.
    Boże daj mi sił..

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post na telefonie i mi to wcięło; / w skrócie, wróciliśmy z zakupów obkupieni ale od ubranek sie powstrzymalam :) kupię coś symbolicznie jak zobaczę serducho ;)
    A Ty Lincori mam nadzieje ze się u nas zadomowisz ;) polecam zrobić progesteron w 7-8 dpo, badania tarczycowe wszystkie i pakiet hormonów. Ja bym nie czekała roku. Zaczęliśmy starania w styczniu 2017 i w lipcu zaczęłam konkretna diagnostykę. Jakbym czekała to potrwałoby ze 2 lata. Zawsze lekarzowi możesz ściemniać ze że się dłużej staracie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieliśmy moim rodzicom, ucieszyli się ale w szoku są :p dziś mówimy tesciom :)

Lincori, najważniejsze to nie schizowac. Ja schizowalam bardzo bo staraliśmy się od grudnia, w międzyczasie złapałam kilka infekcji bakteryjnych i miałam chyba z 5 antybiotykow.. I też chciałam robić kupę badań, ale mąż mi zakazał, powiedział że jak tak będę wszystko mierzyć i badać to nic z tego... I jakoś się udało.
    Nie wiem, czym jest dla Ciebie wiara, ale ja bez niej nie dałabym rady. Bardzo się modlilismy o dziecko. Uwierz mi też, że kilka z nas z tego wątku, przede wszystkim chyba Seli, może coś powiedzieć o obecności i roli Bożej w tym wszystkim :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha współczuje, człowiek by chciał odpocząć a tu ciągły hałas :(
    Magda napisz jak przyjęli wiadomośc teściowie o ciąży :)

Dzięki dziewczyny :) :)
    Pierwsza ciąża była nieplanowana, była wielkim zaskoczeniem i wiecie co nie doceniałam tego co mam, myślę, że te starania pozwoliły mi trochę to zrozumieć i docenić ten dar jakim jest nowe życie.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę, że moim marzeniem było mieć troje dzieci ale jak przy drugim tyle problemów to ja chyba podziękuje :D :D Na ten moment myślę, że jeszcze jedno dziecko i będe naprawdę spełnioną mamą :)
    Tyle szczęścia w nieszczęściu, że jesteśmy jeszcze młode i mamy tak naprawdę czas na gromadkę dzieci :)
    A Wam ile sie marzy?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę mieć 3 ;) ale czas pokaże skoro u nas przy pierwszym były problemy. A twoje dziecię ile ma? Chłopczyk czy dziewczynka? Bo chyba nie doczytałam; )
    Ja się zastanawiam czy wszystko jest ok skoro nie mam żadnych mocniejszych objawów. Naprawdę zniosę jajko do wizyty :)
    Magda super ze rodzice sie cieszą; ) nasi też w szoku byli ale bardzo szczęśliwi. Co chwila mam telefon albo wiadomość na fejsie od teściowej jak sie czuje ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie na avangersach... zycie sie skonczylo ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy jaja z nich, oni cały czas myślą że mam dostać okres i się źle czuje :p chcemy powiedzieć wieczorem przy grillu :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori Ty nie szukaj innego forum tylko zostań tu z nami :) dziewczyny w ciąży częściej tu piszą bo u nich cały czas coś się dzieje a staraczki tylko od okresu, przez owulacje, do następnego okresu (niestety) :) I tak będziemy do skutku :D na pewno i nam się kiedyś uda :)
    My się staramy od stycznia, ale mam porobione już wszystkie badania hormonalne (przyszedł dziś mój ostatni wynik 17-hydroksyprogesteron mam przekroczony dwukrotnie :() i 7 maja do gina ze wszystkim idę :) zobaczymy co on powie, ale tak jak pisze Alex- też powiem że staramy się dłużej bo się boję że każe czekać jeszcze zanim podejmie leczenie które ewidentnie jest mi potrzebne :/
    Co do ilości dzieci- mi się marzy parka, dla męża jeszcze plus 1 :D ale tak naprawdę co Bóg da to przyjmiemy :D
    My teraz siedzimy u moich rodziców, świętujemy urodziny mamy :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ