Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Mii wrote:Wiesz seli to wiadome ze media nie powiedzą całej prawdy tylko tak żeby wzbudzić wielkie wow i oglądalność i śledzenie sprawy ...
co do tych dzieciaczków co piszesz to naprawdę aż nie wiem co powidziec ze tak można ..
Lincori jak widać tak ;p
Wiec nie uciekaj od nas , jest tu kilka jeszcze które się starają , Pozatym my które już jesteśmy jakby nie. To tez się starałyśmy wiec jakaś wiedzę na temat starania mamy , a niektóre duża wiedzę na temat różnych badań utd
)
W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...
Lincori lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:A mierzenie tempki? Jakies obserwacje? Ja jestem 5 lat po operacji wyciecia jajnika i jajowodu. Bardzo sie balam a w 7 cyklu pyklo. Mowili o laparoskopii ale sie obylo (oby). A moze i pyklo by szybciej ale durna baba dala mi na dwa cykle distreptaze...
Przez dwa cykle robiłam testy owulacyjne z ciekawości czy wyjdą pozytywne i wychodziły ale wtedy męża do kochania nie było
Temperatury nie mierzę, obserwuje śluz i w końcu nauczyłam sie tego, z początku wydawało mi się to niemożliwe żeby na podstawie śluzu coś wiedzieć a teraz mam wrażenie, że potrafię
Nie licząc tego cyklu gdzie ciągle czuję wilgoć i go nie rozumiem ale mam nadzieję że miesiaczka przyjdzie w miare na czasie i zacznę od nowa z nowymi nadziejami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 11:09
Starania o drugie dziecko. -
Seli wrote:W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...
Dokłądnie tak jest, media manipulują jak chcą i robią sensacje tam gdzie jej nie ma, dodają Swoje trzy grosze żeby oglądalnośc była.
Co do Alfiego to mam wątpliwości jedynie z tym, że dlaczego sąd nie zgodził się na przewiezienie do Rzymu, dziecko ratuje się na wszystkie sposoby a tu jakiś dziwny zakaz, nie ogarniam tego ale może też media to w ten sposób nakreśliły a były jakieś inne powody, ciężko coś mówićStarania o drugie dziecko. -
Mari92 wrote:Lincori, niestety nie wiem czy jest drugi wątek 92 o staraniach

Z nami też możesz pogadać o wszystkim
Tu też są kobitki co się starają o dziecko. My z mężem staraliśmy się, aż 18 miesięcy. Ale najważniejsze, że się udało. I Tobie też się uda.
Mari był jakiś powód że tyle czasu się staraliście? Co pomogło że w końcu się udało?
Moze w Rzymie inne prawo i nam by sie wydawalo, ze ratuja a dziecko by cierpialo....
Lincori, czasem zdarzaja sie zawirowania
-
Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
Na szczęście udało się już w następnym cyklu.
U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.
Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji. -
kryha wrote:Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
Na szczęście udało się już w następnym cyklu.
U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.
Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji.
Kryha tyle czasu starań i nic a tu nagle dwa cykle i obydwa zaciążone, przykro że pierwsza była bio ale druga sie udała
Ja to w ogóle nie mogę zajść
U mnie chyba ten stres też da się odczuć
Lekarz zalecił zbadać progesteron i porobić ogólnie badania tsh,lh itp. ale mąż mnie denerwuje bo mówi żebym odpuściła to i żebyśmy na chwilę zapomnieli o tym, że się staramy a za półroku czyli jak minie rok od starań porobić szczegółowe badania ale on nie rozumie że ja nie chcę czekać ale zgodziłam się że przyszły cykl jeszcze nie będe się badać i trochę wyluzuje a później się zobaczy
Progesteron warto zbadac bo moze wystarczy dobrac dupka?
-
Lincori ja Ci tu zbytnio nie pomogę bo my tak naprawdę jak i we wrześniu chcieliśmy i się udało odrazu tak samo w styczniu gdy po poerwszej @ miałam zielone światło to nam się udało ... ale obcuje trochę z różnymi kobitkami z rożnym stażem i wiem ze każdej w końcu się udaje !
Tobie tez się w końcu uda
) zobaczysz i tego Ci życzę 
Co do odpuszczenia wiem ze to nie jest łatwe .. ale ja miko ze starałam się ❤️W czasie ( chciaz mi testy owu dziwnie wychodziły ) i tak naprawdę to seruszkowalismy tu3 dni po rząd , dzień przerwy tu cztery, dzień przerwy a tu JesCze poprawimy
i tak naprawdę niby tempka pokazuje owu 18dc a dzidzia idealna jakby owu była 14dc
tak wiec tego nie odgadniesz
No ii prawda taka ze mimo ze bardzo chciałam i staraliśmy się to ja poporstu nie wierzyłam w to ze po raz drugi tak o odrazu nam się uda i to tylko po miesiącu przerwy , może to było właśnie to nie nakręcaj się to Ci się idą właśnie nie wiara w to ze będzie cud ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:11
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Ech... Zaczęła się majówka. Siedzimy u moich rodziców właśnie. Niestety od kilku lat non stop mamy zloty quadowców, crossowców i rajdy samochodów terenowych w okolicy
jeden ryk, wrzask i smród. I tak od wiosny do jesieni praktycznie każdy weekend, a te długie w szczególności.
Boże daj mi sił.. -
Napisałam post na telefonie i mi to wcięło; / w skrócie, wróciliśmy z zakupów obkupieni ale od ubranek sie powstrzymalam
kupię coś symbolicznie jak zobaczę serducho 
A Ty Lincori mam nadzieje ze się u nas zadomowisz
polecam zrobić progesteron w 7-8 dpo, badania tarczycowe wszystkie i pakiet hormonów. Ja bym nie czekała roku. Zaczęliśmy starania w styczniu 2017 i w lipcu zaczęłam konkretna diagnostykę. Jakbym czekała to potrwałoby ze 2 lata. Zawsze lekarzowi możesz ściemniać ze że się dłużej staracie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Powiedzieliśmy moim rodzicom, ucieszyli się ale w szoku są :p dziś mówimy tesciom

Lincori, najważniejsze to nie schizowac. Ja schizowalam bardzo bo staraliśmy się od grudnia, w międzyczasie złapałam kilka infekcji bakteryjnych i miałam chyba z 5 antybiotykow.. I też chciałam robić kupę badań, ale mąż mi zakazał, powiedział że jak tak będę wszystko mierzyć i badać to nic z tego... I jakoś się udało.
Nie wiem, czym jest dla Ciebie wiara, ale ja bez niej nie dałabym rady. Bardzo się modlilismy o dziecko. Uwierz mi też, że kilka z nas z tego wątku, przede wszystkim chyba Seli, może coś powiedzieć o obecności i roli Bożej w tym wszystkim
-
kryha współczuje, człowiek by chciał odpocząć a tu ciągły hałas

Magda napisz jak przyjęli wiadomośc teściowie o ciąży
Dzięki dziewczyny

Pierwsza ciąża była nieplanowana, była wielkim zaskoczeniem i wiecie co nie doceniałam tego co mam, myślę, że te starania pozwoliły mi trochę to zrozumieć i docenić ten dar jakim jest nowe życie.
Jeszcze Wam napiszę, że moim marzeniem było mieć troje dzieci ale jak przy drugim tyle problemów to ja chyba podziękuje
Na ten moment myślę, że jeszcze jedno dziecko i będe naprawdę spełnioną mamą 
Tyle szczęścia w nieszczęściu, że jesteśmy jeszcze młode i mamy tak naprawdę czas na gromadkę dzieci
A Wam ile sie marzy?Starania o drugie dziecko. -
Ja też chcę mieć 3
ale czas pokaże skoro u nas przy pierwszym były problemy. A twoje dziecię ile ma? Chłopczyk czy dziewczynka? Bo chyba nie doczytałam; )
Ja się zastanawiam czy wszystko jest ok skoro nie mam żadnych mocniejszych objawów. Naprawdę zniosę jajko do wizyty
Magda super ze rodzice sie cieszą; ) nasi też w szoku byli ale bardzo szczęśliwi. Co chwila mam telefon albo wiadomość na fejsie od teściowej jak sie czuje ;pLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Poplakalam sie na avangersach... zycie sie skonczylo ;p
-
Lincori Ty nie szukaj innego forum tylko zostań tu z nami
dziewczyny w ciąży częściej tu piszą bo u nich cały czas coś się dzieje a staraczki tylko od okresu, przez owulacje, do następnego okresu (niestety)
I tak będziemy do skutku
na pewno i nam się kiedyś uda 
My się staramy od stycznia, ale mam porobione już wszystkie badania hormonalne (przyszedł dziś mój ostatni wynik 17-hydroksyprogesteron mam przekroczony dwukrotnie
) i 7 maja do gina ze wszystkim idę
zobaczymy co on powie, ale tak jak pisze Alex- też powiem że staramy się dłużej bo się boję że każe czekać jeszcze zanim podejmie leczenie które ewidentnie jest mi potrzebne 
Co do ilości dzieci- mi się marzy parka, dla męża jeszcze plus 1
ale tak naprawdę co Bóg da to przyjmiemy 
My teraz siedzimy u moich rodziców, świętujemy urodziny mamy
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH