SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Wiesz seli to wiadome ze media nie powiedzą całej prawdy tylko tak żeby wzbudzić wielkie wow i oglądalność i śledzenie sprawy ...
    co do tych dzieciaczków co piszesz to naprawdę aż nie wiem co powidziec ze tak można ..
    Lincori jak widać tak ;p
    Wiec nie uciekaj od nas , jest tu kilka jeszcze które się starają , Pozatym my które już jesteśmy jakby nie. To tez się starałyśmy wiec jakaś wiedzę na temat starania mamy , a niektóre duża wiedzę na temat różnych badań utd ;))

W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...

Lincori lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mierzenie tempki? Jakies obserwacje? Ja jestem 5 lat po operacji wyciecia jajnika i jajowodu. Bardzo sie balam a w 7 cyklu pyklo. Mowili o laparoskopii ale sie obylo (oby). A moze i pyklo by szybciej ale durna baba dala mi na dwa cykle distreptaze...

Przez dwa cykle robiłam testy owulacyjne z ciekawości czy wyjdą pozytywne i wychodziły ale wtedy męża do kochania nie było :(
    Temperatury nie mierzę, obserwuje śluz i w końcu nauczyłam sie tego, z początku wydawało mi się to niemożliwe żeby na podstawie śluzu coś wiedzieć a teraz mam wrażenie, że potrafię :) :) Nie licząc tego cyklu gdzie ciągle czuję wilgoć i go nie rozumiem ale mam nadzieję że miesiaczka przyjdzie w miare na czasie i zacznę od nowa z nowymi nadziejami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 11:09

Starania o drugie dziecko.
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W Warszawie 3 lata temu zamkneli placowke bo wezwala pogotowie do 23 latki, agresywnej, ze policja musiala ja obezwladnic. Takie procedury. Matka huku narobila, szal w telewizji... bo moje dziecko, moja dziewczynke... ale nikt nie zwrocil, ze w wywiadzie, w jej domu ona sama ma pokoj bez klamek, obklejony materacami sciany i nic poza tym.... tak zmanipulowali ludzmi. Dlatego ja mam spory dystans bo pare spraw znam z bliska...

Dokłądnie tak jest, media manipulują jak chcą i robią sensacje tam gdzie jej nie ma, dodają Swoje trzy grosze żeby oglądalnośc była.
    Co do Alfiego to mam wątpliwości jedynie z tym, że dlaczego sąd nie zgodził się na przewiezienie do Rzymu, dziecko ratuje się na wszystkie sposoby a tu jakiś dziwny zakaz, nie ogarniam tego ale może też media to w ten sposób nakreśliły a były jakieś inne powody, ciężko coś mówić

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Lincori, niestety nie wiem czy jest drugi wątek 92 o staraniach :-)
    Z nami też możesz pogadać o wszystkim :-)
    Tu też są kobitki co się starają o dziecko. My z mężem staraliśmy się, aż 18 miesięcy. Ale najważniejsze, że się udało. I Tobie też się uda.

Mari był jakiś powód że tyle czasu się staraliście? Co pomogło że w końcu się udało? :)

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori no tak ostatnio wysypaly sie nam ciążę na wątku. Ja mierze tempe ale mi dzisiaj termometr wysiadl wiec juz nie pomierze. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w Rzymie inne prawo i nam by sie wydawalo, ze ratuja a dziecko by cierpialo....

Lincori, czasem zdarzaja sie zawirowania ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
    Na szczęście udało się już w następnym cyklu.

U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.

Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji.

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Lincori, ja też mam już jedno dziecko i o kolejne starałam się od zeszłych wakacji. Łapałam straszne doły. W końcu w styczniu coś zaskoczyło. Niestety radość nie trwała długo, bo okazało się że beta słabo przyrasta i dostałam krwawienia.
    Na szczęście udało się już w następnym cyklu.

U mnie chyba czynnikiem blokującym był stres i do lutego karmiłam jeszcze starsze dziecko piersią.

Polecam mierzyć temperaturę, bo dużo to ułatwia w interpretacji cyklu. Można też zbadać progesteron 7dpo, co też może dać odpowiedź o wystąpieniu i jakości owulacji.

Kryha tyle czasu starań i nic a tu nagle dwa cykle i obydwa zaciążone, przykro że pierwsza była bio ale druga sie udała :) Ja to w ogóle nie mogę zajść
    U mnie chyba ten stres też da się odczuć :(
    Lekarz zalecił zbadać progesteron i porobić ogólnie badania tsh,lh itp. ale mąż mnie denerwuje bo mówi żebym odpuściła to i żebyśmy na chwilę zapomnieli o tym, że się staramy a za półroku czyli jak minie rok od starań porobić szczegółowe badania ale on nie rozumie że ja nie chcę czekać ale zgodziłam się że przyszły cykl jeszcze nie będe się badać i trochę wyluzuje a później się zobaczy :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron warto zbadac bo moze wystarczy dobrac dupka? ;)

dZhdp1.png

• kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się w końcu udało, Tobie też się uda :-) łatwo mi mowić teraz, wiem o tym. Mnie też nie pocieszały takie zapewnienia, jak komuś się udało a mi nadal nie.
    Dużo wytrwałości Ci życzę i powodzenia :-)

Lincori lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori ja Ci tu zbytnio nie pomogę bo my tak naprawdę jak i we wrześniu chcieliśmy i się udało odrazu tak samo w styczniu gdy po poerwszej @ miałam zielone światło to nam się udało ... ale obcuje trochę z różnymi kobitkami z rożnym stażem i wiem ze każdej w końcu się udaje !
    Tobie tez się w końcu uda ;)) zobaczysz i tego Ci życzę ;)
    Co do odpuszczenia wiem ze to nie jest łatwe .. ale ja miko ze starałam się ❤️W czasie ( chciaz mi testy owu dziwnie wychodziły ) i tak naprawdę to seruszkowalismy tu3 dni po rząd , dzień przerwy tu cztery, dzień przerwy a tu JesCze poprawimy ;D i tak naprawdę niby tempka pokazuje owu 18dc a dzidzia idealna jakby owu była 14dc ;D tak wiec tego nie odgadniesz ;D No ii prawda taka ze mimo ze bardzo chciałam i staraliśmy się to ja poporstu nie wierzyłam w to ze po raz drugi tak o odrazu nam się uda i to tylko po miesiącu przerwy , może to było właśnie to nie nakręcaj się to Ci się idą właśnie nie wiara w to ze będzie cud ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 13:11

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • kryha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... Zaczęła się majówka. Siedzimy u moich rodziców właśnie. Niestety od kilku lat non stop mamy zloty quadowców, crossowców i rajdy samochodów terenowych w okolicy :-( jeden ryk, wrzask i smród. I tak od wiosny do jesieni praktycznie każdy weekend, a te długie w szczególności.
    Boże daj mi sił..

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam post na telefonie i mi to wcięło; / w skrócie, wróciliśmy z zakupów obkupieni ale od ubranek sie powstrzymalam :) kupię coś symbolicznie jak zobaczę serducho ;)
    A Ty Lincori mam nadzieje ze się u nas zadomowisz ;) polecam zrobić progesteron w 7-8 dpo, badania tarczycowe wszystkie i pakiet hormonów. Ja bym nie czekała roku. Zaczęliśmy starania w styczniu 2017 i w lipcu zaczęłam konkretna diagnostykę. Jakbym czekała to potrwałoby ze 2 lata. Zawsze lekarzowi możesz ściemniać ze że się dłużej staracie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieliśmy moim rodzicom, ucieszyli się ale w szoku są :p dziś mówimy tesciom :)

Lincori, najważniejsze to nie schizowac. Ja schizowalam bardzo bo staraliśmy się od grudnia, w międzyczasie złapałam kilka infekcji bakteryjnych i miałam chyba z 5 antybiotykow.. I też chciałam robić kupę badań, ale mąż mi zakazał, powiedział że jak tak będę wszystko mierzyć i badać to nic z tego... I jakoś się udało.
    Nie wiem, czym jest dla Ciebie wiara, ale ja bez niej nie dałabym rady. Bardzo się modlilismy o dziecko. Uwierz mi też, że kilka z nas z tego wątku, przede wszystkim chyba Seli, może coś powiedzieć o obecności i roli Bożej w tym wszystkim :)

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha współczuje, człowiek by chciał odpocząć a tu ciągły hałas :(
    Magda napisz jak przyjęli wiadomośc teściowie o ciąży :)

Dzięki dziewczyny :) :)
    Pierwsza ciąża była nieplanowana, była wielkim zaskoczeniem i wiecie co nie doceniałam tego co mam, myślę, że te starania pozwoliły mi trochę to zrozumieć i docenić ten dar jakim jest nowe życie.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam napiszę, że moim marzeniem było mieć troje dzieci ale jak przy drugim tyle problemów to ja chyba podziękuje :D :D Na ten moment myślę, że jeszcze jedno dziecko i będe naprawdę spełnioną mamą :)
    Tyle szczęścia w nieszczęściu, że jesteśmy jeszcze młode i mamy tak naprawdę czas na gromadkę dzieci :)
    A Wam ile sie marzy?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę mieć 3 ;) ale czas pokaże skoro u nas przy pierwszym były problemy. A twoje dziecię ile ma? Chłopczyk czy dziewczynka? Bo chyba nie doczytałam; )
    Ja się zastanawiam czy wszystko jest ok skoro nie mam żadnych mocniejszych objawów. Naprawdę zniosę jajko do wizyty :)
    Magda super ze rodzice sie cieszą; ) nasi też w szoku byli ale bardzo szczęśliwi. Co chwila mam telefon albo wiadomość na fejsie od teściowej jak sie czuje ;p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie na avangersach... zycie sie skonczylo ;p

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy jaja z nich, oni cały czas myślą że mam dostać okres i się źle czuje :p chcemy powiedzieć wieczorem przy grillu :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori Ty nie szukaj innego forum tylko zostań tu z nami :) dziewczyny w ciąży częściej tu piszą bo u nich cały czas coś się dzieje a staraczki tylko od okresu, przez owulacje, do następnego okresu (niestety) :) I tak będziemy do skutku :D na pewno i nam się kiedyś uda :)
    My się staramy od stycznia, ale mam porobione już wszystkie badania hormonalne (przyszedł dziś mój ostatni wynik 17-hydroksyprogesteron mam przekroczony dwukrotnie :() i 7 maja do gina ze wszystkim idę :) zobaczymy co on powie, ale tak jak pisze Alex- też powiem że staramy się dłużej bo się boję że każe czekać jeszcze zanim podejmie leczenie które ewidentnie jest mi potrzebne :/
    Co do ilości dzieci- mi się marzy parka, dla męża jeszcze plus 1 :D ale tak naprawdę co Bóg da to przyjmiemy :D
    My teraz siedzimy u moich rodziców, świętujemy urodziny mamy :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ