SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie niby 6 t 4 dzień. Zobaczymy :) Jak nie będzie to pójdę tydzień później :) Kazał mi przyjść w okolicy 6 tygodnia, albo jak beta wyjdzie ponad 1000. W poniedziałek przed wizytą zrobię betę i tarczycowe, a teraz w poniedziałek ogarnę sobie skierowanie u rodzinnej :) Skoro mam wolne to skorzystam.

Masz rację :) no ja myślę, że moja owulacja była bardziej 18-19 dc a nie 17 jak wyznaczyło of :P więc nie wiem jak to będzie, ale jak nie zobaczę wszystkiego to odczekam tydzień, żadna tragedia :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję, że jak dzisiaj wpadnę do Smyka, to na prezentach dla dzieci przyjaciółki się nie skończy :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja czuję, że jak dzisiaj wpadnę do Smyka, to na prezentach dla dzieci przyjaciółki się nie skończy :D

ja nie wiem jak długo wytrzymam :) ej, znalazłam kalkulator i u mnie wychodzi data jednak na 9.01 :P jak wpiszę datę owulacji i długość fazy lutealnej i długość cyklu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Powiem szczerze, że nie potrafię się odnaleźć w tym wątku gdzie już większośc o ciąży i wyprawce a nie o staraniach i przeżyciach :) Nie wiecie czy jest tu jeszcze jakiś wątek z rocznikiem 92 gdzie można byłoby dołączyc i porozmawiać? Bardzo miła tu panuje atmosfera i jest super ale póki nie jestem w ciązy to ciężko mi tu z Wami rozmawiać a z chęcią bym sobie porozmawiała tak na luzie jak tutaj tylko o staraniach. Możecie coś polecić? :) :) Będe wdzięczna

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedyny watek 92 ;) ale sa watki testowe, miejsca zamieszkania itp. ;)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, jeszcze do niedawna u nas większość to staraczki były :) Wiruski są tu potężne :) Ja dołączyłam we wrześniu po mega załamce, że ciągle się nie udaje. Ciągłe badania, nowe choroby, diagnostyka... Z nami też można porozmawiać o staraniach i wątpliwościach, bo każda z nas tę drogę przeżyła :)
    A u Ciebie jest jakiś powód, że nie możesz zajść w drugą ciążę? Robiłaś jakieś badania? U mnie się zaczęło od tarczycy we wrześniu diagnozowanie, a wcześniej miałam podejrzenie PCOS od liceum już...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, niestety nie wiem czy jest drugi wątek 92 o staraniach :-)
    Z nami też możesz pogadać o wszystkim :-)
    Tu też są kobitki co się starają o dziecko. My z mężem staraliśmy się, aż 18 miesięcy. Ale najważniejsze, że się udało. I Tobie też się uda.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedałam właśnie moją suknię ślubną :D Za 800 zł co prawda, a początkowo chciałam 1000, ale to i tak dobrze. Rok wisiała w szafie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie powiedzieli bo „to za szybko „ ;D
    Ojj seli możesz się zdziwić czasem serduszko już jest ;) ja byłem z Gabrysiem pierwszy raz w 6,5d i miał 8,3 mm taki tyci a podobno serduszko już bije przy 5i5 dni ma zarodek wtedy ma 3 mm ;))i tak się powinien pojawić , a najpóźniej jak zarodek ma 6 mm tj 6,1 D tak pisze mamaginekolog ale jeśli ciąża jest młodsza to jak później 6,1 to może buc powiedzmy dopiero 5,5d i może wtedy jeszcze nie być ;) bo wtedy może ale wcale jeszcze nie musi ;))

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne! Spora kasa i tak ;D

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Niestety nie powiedzieli bo „to za szybko „ ;D
    Ojj seli możesz się zdziwić czasem serduszko już jest ;) ja byłem z Gabrysiem pierwszy raz w 6,5d i miał 8,3 mm taki tyci a podobno serduszko już bije przy 5i5 dni ma zarodek wtedy ma 3 mm ;))i tak się powinien pojawić , a najpóźniej jak zarodek ma 6 mm tj 6,1 D tak pisze mamaginekolog ale jeśli ciąża jest młodsza to jak później 6,1 to może buc powiedzmy dopiero 5,5d i może wtedy jeszcze nie być ;) bo wtedy może ale wcale jeszcze nie musi ;))

Na innym kalkulatorze (chyba dokladnym), pokazuje mlodsza o tydzien. Wiec poszukam innego terminu. Bo po co sie denerwowac. W 5tc i 1 dniu to raczej malo sie dowiem.

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincoln ja tu dołączyłam gdzieś w styczniu po poważnym dramacie i horrorze który miał miejsce w moim życiu .. i wtedy tak naprawdę z dziewczyn które się udzielały tylko terka była w ciąży , później w lutym mi Martusi Kryha się udało była tez Kasia w seod nas (*) dla Teojego aniołka ...szybciej Marii się udało jest Magda teraz ALex i seli tak wiec popatrz jak od stycznia jak przyszłam wirusy tu szaleją , ja nie miałabym odwalona tad odejść starać się widząc co się dzieje na tym wątku ❤️❤️

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Na innym kalkulatorze (chyba dokladnym), pokazuje mlodsza o tydzien. Wiec poszukam innego terminu. Bo po co sie denerwowac. W 5tc i 1 dniu to raczej malo sie dowiem.
    Wiesz skoro masz już wizytę ja bym poszła żeby dowiedzieć się ze cisza jest w macicy , a nie gdzieś indziej ... i ze jestbcialkonzolte , skoro masz już wizytę to bym z niej skorzystała , później pójdziesz tydzień albo półtora później to nie kest długi czas jak No czekać 2,3 tyg a zobaczysz już wtedy napewno serduszko ;))

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Wiesz skoro masz już wizytę ja bym poszła żeby dowiedzieć się ze cisza jest w macicy , a nie gdzieś indziej ... i ze jestbcialkonzolte , skoro masz już wizytę to bym z niej skorzystała , później pójdziesz tydzień albo półtora później to nie kest długi czas jak No czekać 2,3 tyg a zobaczysz już wtedy napewno serduszko ;))

Moze... ale boje sie stresu jak nic nie bedzie ;p

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o alfim ?;((( (*) aniołek odszedł ...
    Boże swoją droga co to jest za kraj ... ktoś się tam wysoko postawiony wypowiadał ze w uk dzieci nie są własnością rodziców są tak jakby wypożyczone ... masakra ... dziecko ma siniaki bo przecież to normalne tam właśnie , tu się przewróci .. a w przedszkolu aferę Ci zrobią ze znecasz się ... albo Jadźki właśnie i się rozpłacze , jakiś przechodni zadzwoni gdzie trzeba , Doda 3 grosze i już mam sprawę założona ...tak samo jak rodzice umrą , zginą i mimo ze dziecko ma rodzine babcie ciotki itd to sąd ma prawo nad tym dzieckiem ... No masakra nie kraj ..Cieszę się ze wybraliśmy ta Holandię jadąc gdzieś za granice a nie ma wyspy ...

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Lincori, jeszcze do niedawna u nas większość to staraczki były :) Wiruski są tu potężne :) Ja dołączyłam we wrześniu po mega załamce, że ciągle się nie udaje. Ciągłe badania, nowe choroby, diagnostyka... Z nami też można porozmawiać o staraniach i wątpliwościach, bo każda z nas tę drogę przeżyła :)
    A u Ciebie jest jakiś powód, że nie możesz zajść w drugą ciążę? Robiłaś jakieś badania? U mnie się zaczęło od tarczycy we wrześniu diagnozowanie, a wcześniej miałam podejrzenie PCOS od liceum już...

Z podstawowych badań czyli cytologia, usg dość porządnie je robił więc tyle jestem spokojna i wszystko w porządku, no jedynie teraz wyszedł ten cykl bezowulacyjny choć mam cichą nadzieję, że po prostu owulacja była wcześniej, czyatjąc wasze wypowiedzi dodało mi to trochę otuchy bo naprawdę zaczynałam się martwić. Staramy się od wakacji ale odliczając dwa cykle ze względu na chorobe to jakieś półroku ginekolog mówi, że to jeszcze nie długo się staramy sugerując, że mamy już dziecko więc teoretycznie jesteśmy "zdolni" i nie za bardzo przejął się tym że to już trochę trwa ale wiadomo od tamtej ciąży mogło się coś podziać... Jeszcze naczytałam się że często po cesarkach którą ja miałam jajniki moga być niedrożne i takie tam...także z każdym cyklem strach jest większy.
    Kompletnie nie wiem kiedy mogę się teraz spodziewać miesiączki, jeśli miałam owulacje to w 10/11dc bo wtedy miałam śluz płodny więc miesiączka powinna być za tydzień a jeśli był bezowulacyjny to nie wiem kiedy okres mógłby przyjść.
    Kolejny etap to badania prolaktyna, tsh,fsh itp. ale mąż mówi żebym się trochę zresetowała odpuściła i chyba faktycznie zrobię ta badania ale może w kolejnym cyklu a ten dam na wstrzymanie, sama już nie wiem

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciezko sie wypowiedziec... jest to przykre ale nie znam sytuacji.... Za to mam coraz wiekszy awers do mediow i takich spraw. Mam dwa przypadki w swojej szkole. Moj uczen - przeokropny, rozpieszczony i wcale nie wielce niepelnosprawny, sa dzieci z duza gorsza sytuacja. A on? Twarz aniolka, zbiorka kasy na niego... dziewczynka, ktora matka zaniedbuje, a matka wyzebrac potrafi od kazdego, zrobily zdjecie w jakiejs ruderze, ze niby tam mieszkaja i zbiorka kasy...

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Lincoln ja tu dołączyłam gdzieś w styczniu po poważnym dramacie i horrorze który miał miejsce w moim życiu .. i wtedy tak naprawdę z dziewczyn które się udzielały tylko terka była w ciąży , później w lutym mi Martusi Kryha się udało była tez Kasia w seod nas (*) dla Teojego aniołka ...szybciej Marii się udało jest Magda teraz ALex i seli tak wiec popatrz jak od stycznia jak przyszłam wirusy tu szaleją , ja nie miałabym odwalona tad odejść starać się widząc co się dzieje na tym wątku ❤️❤️

Poważnie?? :) Tyle ciąż naraz?
    Z chęcią przygarnę te wasze wiruski

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz seli to wiadome ze media nie powiedzą całej prawdy tylko tak żeby wzbudzić wielkie wow i oglądalność i śledzenie sprawy ...
    co do tych dzieciaczków co piszesz to naprawdę aż nie wiem co powidziec ze tak można ..
    Lincori jak widać tak ;p
    Wiec nie uciekaj od nas , jest tu kilka jeszcze które się starają , Pozatym my które już jesteśmy jakby nie. To tez się starałyśmy wiec jakaś wiedzę na temat starania mamy , a niektóre duża wiedzę na temat różnych badań utd ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:38

20151107020717.png[/url]
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Z podstawowych badań czyli cytologia, usg dość porządnie je robił więc tyle jestem spokojna i wszystko w porządku, no jedynie teraz wyszedł ten cykl bezowulacyjny choć mam cichą nadzieję, że po prostu owulacja była wcześniej, czyatjąc wasze wypowiedzi dodało mi to trochę otuchy bo naprawdę zaczynałam się martwić. Staramy się od wakacji ale odliczając dwa cykle ze względu na chorobe to jakieś półroku ginekolog mówi, że to jeszcze nie długo się staramy sugerując, że mamy już dziecko więc teoretycznie jesteśmy "zdolni" i nie za bardzo przejął się tym że to już trochę trwa ale wiadomo od tamtej ciąży mogło się coś podziać... Jeszcze naczytałam się że często po cesarkach którą ja miałam jajniki moga być niedrożne i takie tam...także z każdym cyklem strach jest większy.
    Kompletnie nie wiem kiedy mogę się teraz spodziewać miesiączki, jeśli miałam owulacje to w 10/11dc bo wtedy miałam śluz płodny więc miesiączka powinna być za tydzień a jeśli był bezowulacyjny to nie wiem kiedy okres mógłby przyjść.
    Kolejny etap to badania prolaktyna, tsh,fsh itp. ale mąż mówi żebym się trochę zresetowała odpuściła i chyba faktycznie zrobię ta badania ale może w kolejnym cyklu a ten dam na wstrzymanie, sama już nie wiem

A mierzenie tempki? Jakies obserwacje? Ja jestem 5 lat po operacji wyciecia jajnika i jajowodu. Bardzo sie balam a w 7 cyklu pyklo. Mowili o laparoskopii ale sie obylo (oby). A moze i pyklo by szybciej ale durna baba dala mi na dwa cykle distreptaze...

dZhdp1.png

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ