SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no moja mama też myślała że sie źle czuje bo mam okres. I ze że mnie brzuch boli przez to. A jak im powiedzieliśmy to w szoku ;)
    Seli ja dzisiaj zobaczyłam w sklepie noworodka na rękach taty. Jak zaczął płakać to i mi łzy poleciały; p

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się popłakałam dopiero jak mamie powiedziałam. Ani przy usg ani przy teście nie płakałam :P
    Normalnie będę cisnąć z nich dzisiaj na maksa, ciekawe jaka mine będą mieć :p

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Lincori Ty nie szukaj innego forum tylko zostań tu z nami :) dziewczyny w ciąży częściej tu piszą bo u nich cały czas coś się dzieje a staraczki tylko od okresu, przez owulacje, do następnego okresu (niestety) :) I tak będziemy do skutku :D na pewno i nam się kiedyś uda :)
    My się staramy od stycznia, ale mam porobione już wszystkie badania hormonalne (przyszedł dziś mój ostatni wynik 17-hydroksyprogesteron mam przekroczony dwukrotnie :() i 7 maja do gina ze wszystkim idę :) zobaczymy co on powie, ale tak jak pisze Alex- też powiem że staramy się dłużej bo się boję że każe czekać jeszcze zanim podejmie leczenie które ewidentnie jest mi potrzebne :/
    Co do ilości dzieci- mi się marzy parka, dla męża jeszcze plus 1 :D ale tak naprawdę co Bóg da to przyjmiemy :D
    My teraz siedzimy u moich rodziców, świętujemy urodziny mamy :)

czyli coś jest z nadnerczą :( ale to można znaleźć problem... A może to od guzków tarczycy? Sama nie wiem... specem wielkim nie jestem, tak czy siak można w tym kierunku działać, idziesz z tym do endokrynologa?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja się popłakałam dopiero jak mamie powiedziałam. Ani przy usg ani przy teście nie płakałam :P
    Normalnie będę cisnąć z nich dzisiaj na maksa, ciekawe jaka mine będą mieć :p

Ja pewnie na usg się popłaczę przy serduchu :p ale ogólnie płaczliwa jestem, teraz nie mogę się pozbierać po filmie ;P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że jestem, przecież w kościele dzieci śpiewały a ja już łzy :p ale jakoś jak usłyszałam serduszko to nie nie wiem.. Jakby nie dociera do mnie :P

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś kłuje od czasu do czasu po lewej stronie. Strasznie sie boję pozamacicznej ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Ja też myślałam, że jestem, przecież w kościele dzieci śpiewały a ja już łzy :p ale jakoś jak usłyszałam serduszko to nie nie wiem.. Jakby nie dociera do mnie :P

nie, ale mnie hormony rozwalają, kto płacze na avangersach? :P hahaha

Alex, nie może być tak, masz drożne jajowody :)

Ja ostatnio nic nie czuje...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tak nie będzie. Dzisiaj miałam jakiś dzień wątpliwości. Ale już jest dobrze, nic nie kłuje. Może faktycznie od zaparcia bo przeszło jak poszło; )
    Teraz robię sobie kąpiel, ale taka lekko ciepła tylko. Kupiłam sobie płyn do kąpieli przeciw rozstępom i wysuszaniu skóry. Zaraz zrobię sobie sałatkę i koktajl z jarmużem ;)
    Coś tu dzisiaj u nas cicho, wszyscy weekendują ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mam nadzieje ze tak nie będzie. Dzisiaj miałam jakiś dzień wątpliwości. Ale już jest dobrze, nic nie kłuje. Może faktycznie od zaparcia bo przeszło jak poszło; )
    Teraz robię sobie kąpiel, ale taka lekko ciepła tylko. Kupiłam sobie płyn do kąpieli przeciw rozstępom i wysuszaniu skóry. Zaraz zrobię sobie sałatkę i koktajl z jarmużem ;)
    Coś tu dzisiaj u nas cicho, wszyscy weekendują ;)

O sa takie plyny do kapieli? Z jakiej firmy?

Ja obudzilam sie zadowolona, potem bylam placzliwa, potem wkurzona i zla i chcaca umrzec ;p hahaha i leze bo nie chce nikogo zabic. Rozchwianie jest... Ale ja mam tak jak mi hormony szaleja...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj radość, dzisiaj lekko dół i wątpliwości. Moze tak na zmianę; p poogladalam sobie zdjęcia USG w 6 tygodniu na galerii i juz mi lepiej ;) chce takie śliczne <3
    Seli w rossmanie kupiłam dzisiaj. Rossmanowe ;) ale widziałam też inne marki i z kartą rossnę masz rabat ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ciekawe ;)
    Ja mam w ciagu dnia rozne takie... Wczoraj mialam tak okropne mysli, ze az prosilam Boga by je odgonil bo nie jestem psychopatka ;p i niby poki sa same mysli to nie jest zle ale jak juz bierzesz noz jest zle ;D hahaha

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex wszelkie typowe ciążowe objawy z reguły pojawiają się w 6 tygodniu i więcej :) Ciesz się i oby ten stan utrzymał się jak najdłużej i mdłości żebyś nie miała bo to nic przyjemnego :)
    Magda haha nieźle będą mieć niespodziankę :D
    MissKathy tu jest super, zajebist*** atmosfera tylko póki nie za ciąże to chciałam mieć kontakt ze staraczkami które też przeżywają tak jak ja wszelkie objawy, miesiączki itp. no ale na bank tu będę pisać bo jest super :) Miłego świętowania urodzin Twojej mamy :)

alex delikatne kłucia jajników do bodajże 7tygodnia są normalne i nie zwiastują pozamacicznej z tego co wiem to silniejszy ból:) Dopiero po tym czasie trzeba uważac bo utrzymujące się kłucia moga świadczyć o odklejaniu łożyska ale ty jesteś w 5 tygodniu a w Twoim organiźmie jest rewolucja hormonów więc czymś się muszą objawiać :) Bedzie dobrze :)

Starania o drugie dziecko.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    alex wszelkie typowe ciążowe objawy z reguły pojawiają się w 6 tygodniu i więcej :) Ciesz się i oby ten stan utrzymał się jak najdłużej i mdłości żebyś nie miała bo to nic przyjemnego :)
    Magda haha nieźle będą mieć niespodziankę :D
    MissKathy tu jest super, zajebist*** atmosfera tylko póki nie za ciąże to chciałam mieć kontakt ze staraczkami które też przeżywają tak jak ja wszelkie objawy, miesiączki itp. no ale na bank tu będę pisać bo jest super :) Miłego świętowania urodzin Twojej mamy :)

alex delikatne kłucia jajników do bodajże 7tygodnia są normalne i nie zwiastują pozamacicznej z tego co wiem to silniejszy ból:) Dopiero po tym czasie trzeba uważac bo utrzymujące się kłucia moga świadczyć o odklejaniu łożyska ale ty jesteś w 5 tygodniu a w Twoim organiźmie jest rewolucja hormonów więc czymś się muszą objawiać :) Bedzie dobrze :)

Widzisz ;) i Ty nam cos podpowiesz, my Tobie ile mozemy ;)

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka! Magda jestem ciekawa reakcji tesciow.☺ ja wysprzatalam mieszkanie a wracając od tesciow spontanicznie kupilismy sofe.:D teraz probuje jakies poszewki zamówić na jaśki ale tego jest tyle ze nie moge sie zdecydowac...

3i49krhm19wid3ce.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i jajnik lewy na zmiane z prawym mnie pobolewa. Jutro ostatni zastrzyk mensinormu ciekawe czy to cos pomoze.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    czyli coś jest z nadnerczą :( ale to można znaleźć problem... A może to od guzków tarczycy? Sama nie wiem... specem wielkim nie jestem, tak czy siak można w tym kierunku działać, idziesz z tym do endokrynologa?
    Seli ja właśnie zastanawiam się co to może znaczyć :( przewertowalam cały net i wyszło że albo pcos albo dysfunkcja nadnerczy ale normalnie nie wiem co myśleć bo większość wskazuje na pcos ale do końca nie wiem :/ w poniedziałek idę do rodzinnej i zobaczę co ona powie, pewnie skieruje do endo i bardzo dobrze :/ może to właśnie od tych guzów na tarczycy :/ A jak myślisz jakby było coś z nadnercza to bardzo poważne jest? Bo ja nie wiem co myśleć :(
    Lincori my staraczki zawsze przy każdym cyklu przeżywamy wszystkie objawy, przynajmniej ja tak mam bo bardzo chce zostać mamą a tu nic nie wychodzi :(
    Dziewczyny ja troszkę za dużo wypiłam, wybaczcie za te chaotyczne pisanie ale musiałam odreagować bo nie wiem co mam z sobą zrobić, nie wiem czy mam pcos (Co bym jeszcze przeżyła) ale jak mam te dysfunkcje nadnerczy to chyba sie zalamie bo nie wiem czy to poważna choroba czy da się z tym żyć i zostać mamą :( tak się boję :(

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki :)

Puchatkowa - to czekamy na wyniki owulacji, będziesz testować w tym miesiącu?

Miss... Spokojnie, może to nie jest nic poważnego tak? Wszystko na początku wydaje się straszne :P Ja specem wielkim nie jestem, ale wydaje mi się, że są na to leki, albo inne metody :) I wiesz na czym stoisz, pójdzie z górki :)

Dla otuchy dodam, że moja znajoma ze studiów ma stwardnienie rozsiane, takie już mocne stadium, w styczniu stwierdzili, że chcą się starać no i bach, w pierwszym cyklu... A ona była na lekach itp. więc no da się ;)

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) witam sie w piękną niedzielę; ) maz i pies nie dali mi pospać i o dziwo przed 7 już byłam wyspana :) na dzisiaj plan jest taki ze odpoczywamy bo wczorajsze zakupy sprawiły ze że mnie stopy bolą: )

Seli lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) witam sie w piękną niedzielę; ) maz i pies nie dali mi pospać i o dziwo przed 7 już byłam wyspana :) na dzisiaj plan jest taki ze odpoczywamy bo wczorajsze zakupy sprawiły ze że mnie stopy bolą: )

hahaha mnie bolały te czwartkowe :P ale tylko jedna stopa xD
    Dziś sobie większą wędrówkę zrobie do Etam i zakupie stanik :) bo bez w domu już nie mogę chodzić :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu właśnie bez chodzę i ulga totalna :) Wczoraj nawet przez chwilę myślałam, że mnie piersi przestały boleć i się zmartwiłam. Ale jednak bolą :D
    Dzisiaj miałam takie durne sny, że poszłam na wizytę do lekarza, a on do pracy nie przyszedł, to ja na niego do 20 czekałam pod drzwiami, a później stwierdziłam, że sama USG sobie zrobię. A tak były 2 zarodki!!! Obudziłam się wtedy, było po 1 w nocy, poszłam siku i mąż do mnie co się dzieje, że ja tak biegam :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ