SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipuchatwowa czyli wiadomości dobre wszystko jeszcze przed wami, w takim razie powodzenia i pozytywnego testu :)

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia z tym usg są różne opinie lecz jak jest ryzyko też wolała bym być częściej kontrolowana, bezpieczniej dla dziecka jak i matki.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja też mam usg na każdej wizycie :-).
    Na początku miałam wizty co 3 tygodnie, a teraz co miesiąc :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że w maju będę miała 2 usg i w czerwcu jak pójdę po l4 też

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia z okazji bierzmowania to biżuteria :) Jeśli lubi czytać książki to książki a jesli dobrze ją znasz to kosmetyki :) Albo ramka na zdjęcia. To raczej powinien być prezent symboliczny :)

Co do usg chociaż chodziłam prywatnie to miałam tylko 3usg przez cały okres ciąży ale w szpitalu przed porodem nadrobili zaległości bo przez 3dni zrobili mi 3usg. Jest to nawet nie tyle nie zdrowe co dziecko bardzo źle się czuje po takim badaniu, a co do szkodliwości to musiałabyś mieć ponad 20 takich usg żeby cokolwiek zaszkodzić, główna szkodliwość to rak a teraz wszystko jest rakotwórcze także ten...więcej szkodliwości nie udowodniono

MissKathy92 napewno doczeka się prawnuka :) obserwuje się ciągle :) Najgorzej przed miesiączką jak człowiek sobie wkręca ile to objawów ciązy to on nie ma a na końcu i tak franca przychodzi :D Nauczyłam się, że żaden objaw mnie już nie zaskoczy :)

Starania o drugie dziecko.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Kasia z okazji bierzmowania to biżuteria :) Jeśli lubi czytać książki to książki a jesli dobrze ją znasz to kosmetyki :) Albo ramka na zdjęcia. To raczej powinien być prezent symboliczny :)

Co do usg chociaż chodziłam prywatnie to miałam tylko 3usg przez cały okres ciąży ale w szpitalu przed porodem nadrobili zaległości bo przez 3dni zrobili mi 3usg. Jest to nawet nie tyle nie zdrowe co dziecko bardzo źle się czuje po takim badaniu, a co do szkodliwości to musiałabyś mieć ponad 20 takich usg żeby cokolwiek zaszkodzić, główna szkodliwość to rak a teraz wszystko jest rakotwórcze także ten...więcej szkodliwości nie udowodniono

MissKathy92 napewno doczeka się prawnuka :) obserwuje się ciągle :) Najgorzej przed miesiączką jak człowiek sobie wkręca ile to objawów ciązy to on nie ma a na końcu i tak franca przychodzi :D Nauczyłam się, że żaden objaw mnie już nie zaskoczy :)
    Ojjjj skąd ja to znam :D od kilku miesięcy już mam wszystkie objawy ciąży przed okresem :P robię test i na drugi dzień bach okres :D ale chyba wszystkie staraczki tak mają że doszukują się objawów ciąży :) bo przecież tak bardzo czekamy na dzidziusia

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szczęśliwym cyklu miałam inne objawy niż zwykle :) Więc wiedziałam, że mogło się udać :) My po pracy poszliśmy na długi spacer z psem, na szybkie zakupy do Lidelka to się w sałaty obkupiłam, jarmuż (bo mi wczoraj koktail posmakował i sama będę robić:P). Teraz szykuję obiad dopiero i mam luz. Dopiero w piątek do pracy :P Chciałam wolne na piątek, bo ma być mało dzieci, ale stwierdziła że może mi dać jedynie na poniedziałek. To kij, będę siedziała sobie w domu na urlopie i nie będę się przemęczać :D A na piątek przyjadę do pracy z domu rodzinnego w czwartek wieczorem, a później wrócę znowu tam. Bo mamy masę planów. Jadę do mojej przyjaciółki, która niedawno urodziła :) Tylko jeszcze nie wiem w który dzień, ale na pewno się wybiorę :)
    Co do USG, ja liczę na to, że na początku ciąży będę pod kontrolą. Oby wszystko było dobrze. Do 9 maja jeszcze trochę, ale jak nie plamię ani nic to chyba wszystko w porządku :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co miesiąc miałam inne więc to u mnie i tak nie zadziałało :P ale za to czułam zagnieżdżenie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja w pierwszym cyklu starań też miałam inne objawy niż zwykle i dupa się nie udało :( ale to może przez to że wymyśliłam sobie te objawy bo tak bardzo chciałam zajść :P różnie to z tym bywa :/ ale u Ciebie pamiętam że pisałaś że czujesz że się udało no i się udało :D
    Na pewno wszystko jest i będzie ok wiec nie masz czym się martwić :) czekaj cierpliwie na 9 maja i odpoczywaj ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, to Alex masz jak ja :D 6 dni wolnego!! :D

alex0806 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się z tego cieszę :) tydzień odpocznę, na spokojnie maluch będzie się rozwijał. W piątek mam 3 dzieci z mojej grupy, dam radę :) I w środę idziemy obie na USG <3

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek mam 8-12.30 w tym tylko 45 min zajęć a tak... mam czas na uzupełnienie dziennika :P

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kbb1bc.jpg
    Dziewczyny, jestem mega zadowolona, że poszłam. Lekarz wszystko mi wytłumaczył, o wiele więcej powiedział niż poprzedni. Pokazał gdzie kręgosłup, raczki, nóżki :) nakrzyczal że robiłam progesteron tydzień temu bo to niepotrzebny stres:) dzidziuś rozwija się prawidłowo :)

alex0806, kryha, Seli, MissKathy92, Mała_Mii, Lincori lubią tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super! Cieszę się, że wszystko dobrze :-)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cudownie, duży kropek :) Mam nadzieję, że też tego doczekam :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super :D

Mąż poleciał mi po receptę bo zapomniał jej odebrać. I ja tak sobie usiadłam, popatrzyłam na fioletowej na wątku grudniowym i rzeczywiście się tam mega nakręcają :P choćby na częstotliwość usg :P trudno, co ma być to będzie, wyczekam do 9.05 nie liczę na zbyt wiele na tym usg. ale wydaje mi się, że jakby było coś źle to inaczej bym się czuła, były by pewnie plamienia itp.

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ojej jakie cudo :D fajnie że lekarz wszystko Ci wytłumaczył :) niech teraz dzidzia zdrowo rośnie ;)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluje!!!☺❤

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a widać Ci brzuch?

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli chyba naprawdę lepiej tam nie zaglądać i się nie nakręcać :) jest wszystko ok a gdyby nie było to raczej by się jakoś objawialo :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ