Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co mi wiadomo jest to nie zdrowe, lecz większość lekarzy twierdzi że usg jest bezpieczne, dzieci rodzą się zdrowe no ale....Seli wrote:Oja... Ale podobno nie zdrowo dla dziecka z tym usg tak?
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Dziewczyny pomóżcie co kupić siostrze z okazji bierzmowania (będę Świadkowa ) i chciała bym podarować jakiś drobiazg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:29
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Moze bizuteria?
Ja dlatego odpuscilam usg wczesniej bo nie chcialam tak powtarzac... wolalabym sie nieco uwolnic od badan i takich kontroli... ;p bo mam ogolnie dosyc
ale chcialam od momentu serducha do kolejnego usg odczekac z 2 miesiace ;p jakos inne wyobrazenia mialam.
-
Seli zawsze możesz porozmawiać o tym z lekarzem i poznać jego opinie, jeśli się nie mylę oni mają jakieś procedury i na pewnych etapach ciąży Usg jest konieczne aby sprawdzić czy dziecko prawidłowo się rozwija. Jak wiesz są różne sytuacje i dlatego kontrola jest potrzebna22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Tak też myślałam, będę musiała zajrzeć do jubilera może coś ciekawego znajdę, chociaż pierścionek dostała bransoletkę też, chociaż biżuteria nigdy dość22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Ja wiem, ja to rozumiem tylko niektore kobiety maja moze z 5 usg w calej ciazy ;p a tu czytam o tylu ich
zobaczymy u mnie
teraz pozostalo czekanie do pierwszej wizyty
-
Moja koleżanka przy pierwszej ciąży (20 Lat) poszła na pierwszą wizytę w 4 miesiącu i to tylko przez to że można powiedzieć siła ja wyciągnęłam, córkę ma świetną nie jednego dorosłego by przegadala22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
21 wrzesień 2019 -
Generalnie powinna być jedna :p ale ja chodzę do luxmedu i jakby, nie daj Boże, coś to nie mam nawet do kogo zadzwonić, kogo zapytać.. Chciałabym jeszcze mieć lekarza jak coś pod telefonemSeli wrote:Magda, a dlaczego znów masz wizytę? tak po tygodniu? Sorki, że pytam ale zastanawiam się ile wizyt jest w 2 miesiącu
i potem.
Normalnie z luxmedu byłam 20.04. a kolejna mam 18.05. Położna mi powiedziała że nie powinno się mieć za często usg bo się nagrzewa dzidziusia. I mam prenatalne usg 26.05.,a 29.05.mialam mieć w luxmedzie to pierwsze takie ważne usg ale mi powiedziała żeby nie iść 29.05.chyba że 26.05 wyjdzie coś nie tak, że nie ma co chodzić tak często. I nie mam zamiaru, tylko dziś tak jak mówię chce iść bo jakby coś się działo nie mam do kogo zadzwonić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:05
-
RozumiemMagdaa21 wrote:Generalnie powinna być jedna :p ale ja chodzę do luxmedu i jakby, nie daj Boże, coś to nie mam nawet do kogo zadzwonić, kogo zapytać.. Chciałabym jeszcze mieć lekarza jak coś pod telefonem

warto miec pod reka telefon.
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Kaassiia wrote:Moja koleżanka przy pierwszej ciąży (20 Lat) poszła na pierwszą wizytę w 4 miesiącu i to tylko przez to że można powiedzieć siła ja wyciągnęłam, córkę ma świetną nie jednego dorosłego by przegadala
No moja mama w 3 ;p teraz znajoma w 3,5 sie dowiedziala, ze w ogole jest bo miala okresy ;p a poszla na kontrole przed staraniami ;p -
Lincori, nie ma co się bać tylko trzeba się obserwować i działaćLincori wrote:Wakacje, jesień to było na zasadzie uda się to się uda nie to nie
Na początku do tego sie podchodziło lekko, było to całkiem na luzie, presja była jak w święta wszyscy pytali kiedy dziecko i wtedy zaczęło nam dośc mocno zależeć no i wiadomo pojawia się strach czy kiedykolwiek się uda, mnie przeraża wizja tych wszystkich badań i z każdą miesiączką boję się coraz bardziej.
na pewno w końcu się uda
u mnie też wszyscy pytają kiedy dzidzia, najbardziej czeka babcia męża bo ma już nie leczonego raka i by chciała doczekać się prawnuka
ale mówimy że ma się nie poddawać i czekać jak najdłużej, w sensie żyć jak najdłużej żeby w końcu się doczekać
-
Polozylam sie ale nie zasne jednak
wezme sie za robote
chyba pizze trzasne bo mam chec na taka z brokulem ;p
panipuchatkowa lubi tę wiadomość
-
U nas na listopadowkach fajna atmosferaMagdaa21 wrote:Na tych wątkach to trzeba uważać, ja na grudniowe mamy coraz rzadziej zaglądam bo one tylko nawzajem się nakrecaja i ja przez to też schizuje..
ale my już na fb

6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Martusiaa wrote:Moja ciąża zagrożona

Trzymam kciuki
Ale wszystko ok i to tak prewencyjnie? -
Już jest okSeli wrote:Ale wszystko ok i to tak prewencyjnie?
trochę bezpieczniej bo 2 trymestr 
Co do USG nie udowodniono by szkodzilo dziecku ;)A jeśli ciąża zagrożona to lepiej zrobić kilka usg więcej niż o jedno za mało
z córka też miałam na każdej wizycie i wszystko jest ok

6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Martusia, masz rację
ja po postu mam różne schizy
w ogóle boje się jeździć tramwajem i autobusem, że mnie wytrzęsie
a od środy patrzę co chwilę patrzę czy nie plamię...
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

majowka itp