SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oja... Ale podobno nie zdrowo dla dziecka z tym usg tak?
    Z tego co mi wiadomo jest to nie zdrowe, lecz większość lekarzy twierdzi że usg jest bezpieczne, dzieci rodzą się zdrowe no ale....

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie co kupić siostrze z okazji bierzmowania (będę Świadkowa ) i chciała bym podarować jakiś drobiazg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:29

21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze bizuteria?

Ja dlatego odpuscilam usg wczesniej bo nie chcialam tak powtarzac... wolalabym sie nieco uwolnic od badan i takich kontroli... ;p bo mam ogolnie dosyc ;) ale chcialam od momentu serducha do kolejnego usg odczekac z 2 miesiace ;p jakos inne wyobrazenia mialam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zawsze możesz porozmawiać o tym z lekarzem i poznać jego opinie, jeśli się nie mylę oni mają jakieś procedury i na pewnych etapach ciąży Usg jest konieczne aby sprawdzić czy dziecko prawidłowo się rozwija. Jak wiesz są różne sytuacje i dlatego kontrola jest potrzebna

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam, będę musiała zajrzeć do jubilera może coś ciekawego znajdę, chociaż pierścionek dostała bransoletkę też, chociaż biżuteria nigdy dość

21 wrzesień 2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ja to rozumiem tylko niektore kobiety maja moze z 5 usg w calej ciazy ;p a tu czytam o tylu ich ;) zobaczymy u mnie ;) teraz pozostalo czekanie do pierwszej wizyty ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy przypadek jest inny, więc dowiesz się z czasem :)

21 wrzesień 2019
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka przy pierwszej ciąży (20 Lat) poszła na pierwszą wizytę w 4 miesiącu i to tylko przez to że można powiedzieć siła ja wyciągnęłam, córkę ma świetną nie jednego dorosłego by przegadala

21 wrzesień 2019
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magda, a dlaczego znów masz wizytę? tak po tygodniu? Sorki, że pytam ale zastanawiam się ile wizyt jest w 2 miesiącu :P i potem.
    Generalnie powinna być jedna :p ale ja chodzę do luxmedu i jakby, nie daj Boże, coś to nie mam nawet do kogo zadzwonić, kogo zapytać.. Chciałabym jeszcze mieć lekarza jak coś pod telefonem :)

Normalnie z luxmedu byłam 20.04. a kolejna mam 18.05. Położna mi powiedziała że nie powinno się mieć za często usg bo się nagrzewa dzidziusia. I mam prenatalne usg 26.05.,a 29.05.mialam mieć w luxmedzie to pierwsze takie ważne usg ale mi powiedziała żeby nie iść 29.05.chyba że 26.05 wyjdzie coś nie tak, że nie ma co chodzić tak często. I nie mam zamiaru, tylko dziś tak jak mówię chce iść bo jakby coś się działo nie mam do kogo zadzwonić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:05

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Generalnie powinna być jedna :p ale ja chodzę do luxmedu i jakby, nie daj Boże, coś to nie mam nawet do kogo zadzwonić, kogo zapytać.. Chciałabym jeszcze mieć lekarza jak coś pod telefonem :)
    Rozumiem ;) warto miec pod reka telefon.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaassiia wrote:
    Moja koleżanka przy pierwszej ciąży (20 Lat) poszła na pierwszą wizytę w 4 miesiącu i to tylko przez to że można powiedzieć siła ja wyciągnęłam, córkę ma świetną nie jednego dorosłego by przegadala

No moja mama w 3 ;p teraz znajoma w 3,5 sie dowiedziala, ze w ogole jest bo miala okresy ;p a poszla na kontrole przed staraniami ;p

dZhdp1.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Wakacje, jesień to było na zasadzie uda się to się uda nie to nie :) Na początku do tego sie podchodziło lekko, było to całkiem na luzie, presja była jak w święta wszyscy pytali kiedy dziecko i wtedy zaczęło nam dośc mocno zależeć no i wiadomo pojawia się strach czy kiedykolwiek się uda, mnie przeraża wizja tych wszystkich badań i z każdą miesiączką boję się coraz bardziej.
    Lincori, nie ma co się bać tylko trzeba się obserwować i działać :) na pewno w końcu się uda :) u mnie też wszyscy pytają kiedy dzidzia, najbardziej czeka babcia męża bo ma już nie leczonego raka i by chciała doczekać się prawnuka :) ale mówimy że ma się nie poddawać i czekać jak najdłużej, w sensie żyć jak najdłużej żeby w końcu się doczekać :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozylam sie ale nie zasne jednak ;) wezme sie za robote ;) chyba pizze trzasne bo mam chec na taka z brokulem ;p

panipuchatkowa lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak ze 15mm i 13mm niewiele rosną ale dr powiedziala ze taki moj urok. Dzisiaj i pojutrze zastrzyk mensinormu. Pozniej duphaston test ciążowy. Mamy działać najbardziej od poniedzialku do piątku. Późna owulacja.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat macie dobry czas ;D majowka itp ;)

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Martusia królowa usg. :D
    Moja ciąża zagrożona ;)
    Trzymam kciuki

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Na tych wątkach to trzeba uważać, ja na grudniowe mamy coraz rzadziej zaglądam bo one tylko nawzajem się nakrecaja i ja przez to też schizuje..
    U nas na listopadowkach fajna atmosfera :) ale my już na fb :D

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Moja ciąża zagrożona ;)
    Trzymam kciuki

Ale wszystko ok i to tak prewencyjnie?

dZhdp1.png

• Martusiaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale wszystko ok i to tak prewencyjnie?
    Już jest ok ;) trochę bezpieczniej bo 2 trymestr :)
    Co do USG nie udowodniono by szkodzilo dziecku ;)A jeśli ciąża zagrożona to lepiej zrobić kilka usg więcej niż o jedno za mało ;) z córka też miałam na każdej wizycie i wszystko jest ok

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, masz rację :) ja po postu mam różne schizy :P w ogóle boje się jeździć tramwajem i autobusem, że mnie wytrzęsie :P a od środy patrzę co chwilę patrzę czy nie plamię...

dZhdp1.png

‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ