Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zrobić ;) test potrójny np ;) abp usg genetyczne plus papa ;) poczytaj sobie w necie na temat nieinwazyjnych badań genetycznych ;) bo jest dużo kest np harmonY czy jakoś tak tez ;) No i to nifty najdroższe ale jednak najwiecej pewności daje jest zwykły to bada 3 chromosomy i jest pakiet rozszerzony z tego co widziałam w pl w sumie 300 chyba może dziebko więcej droższy ale bada więcej rzeczy musisz sobie poczytam w necie na temat tego i wybrać co byś chciała ;)

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie chcesz testu spróbować zrobić? :)

Nie kupiłam, po wczorajszych objawach nie było sensu kupować testu, jutro miałam jechać na zakupy pocieszające, mężuś nie miałby mi tego na pewno za złe, zrozumiałby gdyby z portfela ciut za dużo ubyło a teraz nie mam argumentu :D :P
    Ciąża? Nie wiem czemu ale jakoś nie dopuszczam tej myśli, nie mam mdłości, do niczego mnie nie odrzuca, nie chodzę częściej siusiu nic a nic mi nie dolega oprócz standardowych bóli przedmiesiączkowych, może te piersi inaczej bolą ale to już sama chyba sobie wmawiam bo okresu nie ma więc gdzieś tam w podświadomości szukam czegoś co mogłoby oznaczac ciąże ale musiałabym naprawdę się doszukiwać. Więcej objawów ciążowych to ja miałam tuż po owulacji bo jajniki kuły na zmianę, piersi bolały, śluzu więcej itp. a teraz jakaś cisza w moim organiźmie :P :D
    Jedyne co zaobserwowałam to właśnie te piersi szczypią,kują, pieką nie wiem nawet jak to wyjaśnić ale nie ciągle tylko co jakiś czas tak uszczypnie ale to już moja psychika to chyba wyolbrzymia za bardzo, brzuch mnie ćmił ale tak mam też zawsze przed okresem więc to typowe dla mnie :)
    Z jednej strony bardzo pragnę tej ciązy a z drugiej strony nie mam objawów które mogłyby wskazywać na nią i boje się rozczarowania które już się tworzy przez głupi spóźniający się okres.
    Wiem, wiem zagmatwane to co napisałam :D :P

Starania o drugie dziecko.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na objawy może być jeszcze za wcześnie; ) poczekaj do poniedziałku i jak sie okres nie pojawi to testuj ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Na objawy może być jeszcze za wcześnie; ) poczekaj do poniedziałku i jak sie okres nie pojawi to testuj ;)

Jutro może kupię test ale zapewne w obecności męża będe to musiała zrobić i teraz żałuje że nie pojechałam dzisiaj do apteki sama bo jutro takiej mozliwości nie będzie a wolałabym żeby nie wiedział że kupuje test bo mi się @ spóźnia, nie chcę go niepotrzebnie denerwować :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori poczekaj na rozwój wydarzeń i daj koniecznie znać. Mimo wszystko trzymam kciuki.
    Seli jak tam? Boli dalej Cię bok?
    Alex a ty śpi ile wlezie. To dobrze robi :-)
    Dziewczyny korzystajcie z weekendu :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori-jakby każda miała mdłości w ciąży to:
    -nie byłoby ciąż odkrytych w 3msc :P
    -gatunek ludzki by mógł nie być taki liczny :P :D

Objawów nie trzeba mieć od razu-wszystko zależy od organizmu. Jedne wcale ich nie maja albo później dopiero, inne od razu wiedzą co się świeci bo dopada ich od razu cała gama (moja znajoma np ;) ) także nie ma reguły :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam albo blizniaki albo moja corka juz jest niezdecydowana ;p bo raz mam mocniejsze objawy i dolegliwosci, innego dnia w ogole nic ;p

Biodro mnie nie boli juz a lydka :p pewnie cos z miesniem bylo.

Lincorii trzymam kciuki za rozwoj wydarzen. Nawet pierwsza ciaza zawsze rozni sie od drugiej i sa inne objawy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli najważniejsze, że jesteś w ciąży :-)
    A dolegliwości raz będą, a raz nie :-)
    Lincori i jak tam dzisiaj u Ciebie?

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Seli najważniejsze, że jesteś w ciąży :-)
    A dolegliwości raz będą, a raz nie :-)
    Lincori i jak tam dzisiaj u Ciebie?

Jasne :) Ja się cieszę tymi dniami, gdzie ich nie ma :D Bo dziś ani mdłości, nie piersi, brzuszek ładny, płaski :)

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja to się dzisiaj z bólem gardła obudziłam; / mam nadzieje ze przejdzie.
    A i u mnie tak samo z objawami. Raz sa mocne, raz nie ma wcale przez cały dzień. Ale do środy już niedługo; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) ja to się dzisiaj z bólem gardła obudziłam; / mam nadzieje ze przejdzie.
    A i u mnie tak samo z objawami. Raz sa mocne, raz nie ma wcale przez cały dzień. Ale do środy już niedługo; )

Do środy coraz bliżej moje drogie także dacie rade :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A spokojnie ;) ja sie nie fiksuje na objawach, no chyba, ze mialabym plamienie. To wtedy bym sie przejela albo jakies ostre bole ;p ja jutro krotko w pracy ale wtorek i sroda to katorga. Mam we wtorek wywiadowke, bede do 18 od 8 w pracy, a w srode od 8 do 14.20. Zleci jakos.

dZhdp1.png

• Lincori Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja objawy miałam ale już pierwszego dnia po owulacji i trwały tydzień haha :D Kuły mnie jajniki i bolały piersi ale inaczej bo od góry nawet pytałam tutaj jak bolały Was piersi w ciąży no ale że w kolejnym tygodniu żadne nowe objawy nie przybywały to przestałam w to wierzyć i nastawiałam się na miesiączkę tym bardziej że brzuch zaczynał boleć tak jak zwykle przed okresem, dopiero dzisiaj wstałam z małym optymizmem bo miesiączki nadal brak. Niby się wie, że pierwsze mdłości i wszelkie objawy pojawiają się po 6tygodniu ale nie raz czytałam tutaj o odrzuceniu do czegoś o senności, mdłościach tuż przed okresem i ja też w to zaczynałam wierzyć że jak zajdę to na pewno coś poczuje a ja nic na razie nie czuje :)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że zleci:-) byle do przodu
    a ja mam w środę prenatalne badanie już drugi raz. Na 9.30

Marek💙
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori, ja mialam objawy przy zagniezdzaniu, potem przed miesiaczka to tylko wzdecie i cycki nieco napuchniete ale ogolnie jak na okres wszystko ;p roznie to bywa wszystko ;p

Mari, drugi raz? Daj znac co i jak. Ja mysle nad badaniami, musze podpytac lekarza bo inwazyjnych nie chce robic.

dZhdp1.png

• Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko zawsze zleci ;p swoją droga mi pierwsza ciąża bardzo się ciągnęła S ta leci nie wiem koedy ❤️;D
    Na dobra sprawę wg poniedziałkowego usg wczoraj zaczęłam już 16 tc a dopiero był 4 i 2 dni No kory to zleciało ?;D zaraz połówkowe ;p

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czas zapiernicza ;) lada moment i wakacje ;)

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, tak drugi :-)
    Pewnie, że dam znać

Marek💙
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie tych inwazyjnych badań prenatalnych nie chcę robić. Tylko te podstawowe :) Nie jestem w grupie ryzyka raczej, to moja pierwsza ciąża.
    I na razie też nie ma żadnych plamień (tfu,tfu odpukać i w ogóle). Dlatego cieszę się chwilą, chociaż dzisiaj mam jakiś nicmisięniechcizm :) Mąż poszedł z psem na działkę, a ja czuję, jakbym się jeszcze nie obudziła. A musimy jechać dzisiaj szybciej do Opola, żeby załatwić z telefonami - muszę przepisać mój numer na męża, żeby nam się promocja do abonamentu liczyła przy zmianie sieci :) A na razie jest na mnie i nie przeszło.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby w grupie ryzyka też chyba nie jestem, z resztą nie wiem jak w ogóle liczy się takie ryzyko, nie znam się :P Ale mimo wszystko wole zrobić badania, a są jakieś pakiety, co prawda prywatnie i kosztują ale wolałabym wiedzieć jeśli jest coś nie tak. Niby w rodzinie nie było żadnych przypadków poronień i tym podobnych, chorób.

dZhdp1.png

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ