Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy tylko USG prenatalne :) stwierdziliśmy z mężem, a lekarz potwierdził, że skoro nie jesteśmy w grupie ryzyka to to spokojnie wystarczy :) poza tym z tego co czytałam (a się naczytałam) PAPP-a tylko potwierdza to, co wyjdzie na USG. A i czasami zdarzają się zakłamane wyniki, także ten - my rezygnujemy :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Pewnie, że zleci:-) byle do przodu
    a ja mam w środę prenatalne badanie już drugi raz. Na 9.30

Czemu drugi raz? :)

Starania o drugie dziecko.
  • Lincori Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Lincori, ja mialam objawy przy zagniezdzaniu, potem przed miesiaczka to tylko wzdecie i cycki nieco napuchniete ale ogolnie jak na okres wszystko ;p roznie to bywa wszystko ;p

Mari, drugi raz? Daj znac co i jak. Ja mysle nad badaniami, musze podpytac lekarza bo inwazyjnych nie chce robic.

Tak właśnie mam :) Poczekam jeszcze dzisiaj i jak okres nie przyjdzie to kupie test i go zrobię jutro rano :)

Starania o drugie dziecko.
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Tak właśnie mam :) Poczekam jeszcze dzisiaj i jak okres nie przyjdzie to kupie test i go zrobię jutro rano :)

No to czekaja nas emocje! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lincori wrote:
    Czemu drugi raz? :)

Obstawiam badania II trymestru juz ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kryha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badania te inwazyjne decyduje się w przypadku, kiedy nieinwazyjne wychodza źle lub niejednoznacznie :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas myślę o tych naszych wakacjach... Zobaczę, co mi w środę lekarz powie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, moja znajoma w 37 tc pojechala w polske ;p i wczoraj wstawila zdjecie jak wdrapala sie na dach samochodu... :p ja bym nie ryzykowala ale jak ktos sie swietnie czuje i ma obgadane z lekarzem to czemu nie?

Kitkat, no tez czytalam to z PAPPAp... no ale sa tez harmony, nifty i cos tam jeszcze. Zglebiam temat ale porozmawiam lekarzem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podczas wycieczki to będzie już 10 tc. Nie boję się lotu, chociaż to będzie nasz pierwszy w życiu. Upału też się nie obawiam, ani pobytu tam. Tylko tej infekcji pokarmowej. Wezmę sobie chlebki Vasa, jakieś suche cosie i w razie czego będę to jadła :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U mnie podczas wycieczki to będzie już 10 tc. Nie boję się lotu, chociaż to będzie nasz pierwszy w życiu. Upału też się nie obawiam, ani pobytu tam. Tylko tej infekcji pokarmowej. Wezmę sobie chlebki Vasa, jakieś suche cosie i w razie czego będę to jadła :D

Ja od tych co jeżdżą do egiptu to słyszałam, że ciężko niczego nie załapać, że zawsze jest po powrocie inaczej, albo jakaś biegunka albo coś.

Powtarzasz jutro betę?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy. Powiem lekarzowi, żeby mi jakieś leki zapisał prowizorycznie, probiotyki. Chyba, że kategorycznie zabroni wyjazdu. To wtedy 4 tysiące w plecy...

Powtarzam jutro, bo mam skierowanie na te badania. Znowu będę leciała na złamanie karku do pracy później :/ Zamieniłam się z współpracownicą zmianami, bo miałam iść na 7.30 a labo od 7.20 otwarte. A do SLA napisałam skargę o tych punktach pobrań w Opolu. Niech się ogarną, albo nikt tam nie będzie przychodził. Na L4 będę sobie jeździć do Optimy, ale tak jak do pracy muszę zdążyć to mam za daleko - pół rozkopanego miasta do przejechania, a tam zawsze są korki.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno coś zleci.
    A czemu aż całą kwotę? To nie byłaby strata jakiejś zaliczki?

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już mamy całość opłaconą. A ubezpieczenie dodatkowe które wykupiliśmy na wypadek rezygnacji ma 12 powodów. Ciąża jest powodem, ale jedynie hospitalizowana przed 7 dni, albo jakbym w trakcie była w szpitalu, albo jakby była zagrożona ale też musi być w szpitalu. Masakra jakaś. Napisałam do nich maila, czy dowiedziały się czegoś więcej. Najgorsze jest to, że zwykłe zaświadczenie o ciąży i przeciwwskazaniach do podróży jest tym powodem od kwietnia, a my kupiliśmy ubezpieczenie wcześniej razem z wycieczką. Moim zdaniem powinni to zaktualizować, albo pozwolić nam dopłacić?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Bo już mamy całość opłaconą. A ubezpieczenie dodatkowe które wykupiliśmy na wypadek rezygnacji ma 12 powodów. Ciąża jest powodem, ale jedynie hospitalizowana przed 7 dni, albo jakbym w trakcie była w szpitalu, albo jakby była zagrożona ale też musi być w szpitalu. Masakra jakaś. Napisałam do nich maila, czy dowiedziały się czegoś więcej. Najgorsze jest to, że zwykłe zaświadczenie o ciąży i przeciwwskazaniach do podróży jest tym powodem od kwietnia, a my kupiliśmy ubezpieczenie wcześniej razem z wycieczką. Moim zdaniem powinni to zaktualizować, albo pozwolić nam dopłacić?

Dodatkowe ubezpieczenie a zawsze mają jakieś haczyki... Trochę słabo. A jakbyś położyła się do szpitala? Na jakieś badania czy coś tam? Zależy co chcecie :) Bo ja bym chyba za bardzo się denerwowała i stresowała, że coś załapie.

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my właśnie chcemy jechać, bo od dawna na te wakacje czekamy. Ale jak lekarz powie, że nie jechać i tyle, to wolę stracić tę kasę :/ A do szpitala mnie raczej nie położy... Bo jaki miałby powód?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    No my właśnie chcemy jechać, bo od dawna na te wakacje czekamy. Ale jak lekarz powie, że nie jechać i tyle, to wolę stracić tę kasę :/ A do szpitala mnie raczej nie położy... Bo jaki miałby powód?

No nie wiem, jakby dobrze zagadać to jakieś tam powód by wpisał. Ale pisał, że nie ma przeciwwskazań, tylko kazał uważać na wodę więc raczej nie ma problemu, prawda?

dZhdp1.png

• Marabela Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, a chciałabym się poradzić jak to u Was było i jakie mam szanse na dzidzie :) otóż, dostałam tabletki sylvie30 3 miesiące temu na torbiel jajnika. Byłam ostatnio u lekarza i powiedział żebym odstawiła tabletki i żebyśmy się spotkali za miesiąc. Do końca tabletek został tydzień, Ale skoro dał zielone światło by się starać to się staramy :) Na badaniu usg widnieje 1st trimester. Nie sugeruje się tym bo to może być jeszcze ten cykl w którym paradoksalnie jednak nie jest się w ciąży, Ale jakie może byc prawdopodobieństwo że już w tym miesiącu nie uda? :) czy to że odstawiłam tabletki wcześniej może zwiększyć szanse? Czy któraś z Was tak miała? Z góry dzięki za odpowiedź! :) ściskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 13:01

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marabela wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa, a chciałabym się poradzić jak to u Was było i jakie mam szanse na dzidzie :) otóż, dostałam tabletki sylvie30 3 miesiące temu na torbiel jajnika. Byłam ostatnio u lekarza i powiedział żebym odstawiła tabletki i żebyśmy się spotkali za miesiąc. Do końca tabletek został tydzień, Ale skoro dał zielone światło by się starać to się staramy :) Na badaniu usg widnieje 1st trimester. Nie sugeruje się tym bo to może być jeszcze ten cykl w którym paradoksalnie jednak nie jest się w ciąży, Ale jakie może byc prawdopodobieństwo że już w tym miesiącu nie uda? :) czy to że odstawiłam tabletki wcześniej może zwiększyć szanse? Czy któraś z Was tak miała? Z góry dzięki za odpowiedź! :) ściskam!

Różnie może być, tu chyba nikt Ci nie odpowie na ile masz szanse, bo jedne po tabletkach od razu zachodzą inne pół roku muszą odczekać, indywidualna sprawa.

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania prenatalne nieinwawjne robi się 2 razy , najpierw na początku ciąży, a potem w 20 tygodniu.
    Ja korzystam, bo w Opolu są za darmo.
    A tak to nie wiem czy bym robiła.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Badania prenatalne nieinwawjne robi się 2 razy , najpierw na początku ciąży, a potem w 20 tygodniu.
    Ja korzystam, bo w Opolu są za darmo.
    A tak to nie wiem czy bym robiła.

Rozumiem :)

dZhdp1.png

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ