Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda jeśli sam się pytał j Cię naciska to ja bym poszła jak najszybciej
nawet od 1 .06 ...
Seli pewnie przecież lekarz Cię nie zbije za to ze pójdziesz i zapytasz ;p a bo nie doczytałam czy to ginekolog ? Bo jak tak to dzidzie jeszcze zobaczysz ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Magda jeśli sam się pytał j Cię naciska to ja bym poszła jak najszybciej
nawet od 1 .06 ...
Seli pewnie przecież lekarz Cię nie zbije za to ze pójdziesz i zapytasz ;p a bo nie doczytałam czy to ginekolog ? Bo jak tak to dzidzie jeszcze zobaczysz ;p
Ginekolog
ale nie wiem czy wiele zobaczę
jeszcze spróbuję ogarnąć dwie przychodnie obok siebie, bo wydaje mi się, że środa to wcześnie na wizytę. Hmmm jest cała przychodnia obook mnie, zaraz chyba się tam jeszcze przejdę
-
Seli to będzie równy tydzień wiesz ile u takiego maleństwa się dzieje w ciagu tyg ?
pewnie ze już zobaczysz zarodek napewno
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Mała_Mii wrote:Seli to będzie równy tydzień wiesz ile u takiego maleństwa się dzieje w ciagu tyg ?
pewnie ze już zobaczysz zarodek napewno
Niby tak... Ale na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, cieszyłabym się z samego żółtkowego
ale wolałabym iść np. w piątek bo byłby to 7+1
-
Seli u mnie w 6 tygodniu już było zarodek widać
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
No ja bylam 5+4 mniej wiecej to tylko pecherzyk. ZobaczymyMari92 wrote:Seli u mnie w 6 tygodniu już było zarodek widać

glownie mi chodzi o skierowanie bo i tak 28.05 mam wizyte i wtedy chce zobaczyc wszystko
-
Magdaa21 wrote:Już sama nie wiem co ja mam zrobić

W ciągu tygodnia to u mnie dzidzia urosła x2
Ja bym poszła, co Ci tak zależy na tej pracy? to taka w zawodzie? spełniająca?
bo etat będziesz mieć, 100% płatnego, ja bym korzystała
-
Magdaa21 wrote:To nie ze będę płakać za praca tylko boje się że rzeczywiście będę mało pośród ludzi itd.. W sensie słowa mojej mamy żeby iść do ludzi mam z tyłu głowy.
A nie mozesz spotykac sie poza praca na l4?
ja sie ciesze, mam czas dla siebie, moge spotykac sie ze znajomymi ;p
-
Magda to myśl tak, żeby Tobie było dobrze
Magdaa21 lubi tę wiadomość
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Mozesz do rodzicow pojechac ;p no jak uwazasz, ja mam tylko te z pracy, ale jak dzis teraz np. moge sobie polezec to jest super. Bo miewam zawroty glowy i bywam mega senna. Dzis niby duzo spalam a juz padam ;p mam zamiar czytac ksiazki, ogladac seriale, spacerowac, chodzic do kina i moze jeszcze cos wynajde ;p
-
Marudaruda wrote:an1315, tak teraz jeszcze myślę, że pisałaś o nieregularnych miesiączkach... A może w ogóle masz cykle bezowulacyjne? Przy takich cyklach endometrium w ogóle się nie pobudza i nie rośnie (bo nie ma po co), więc miesiączki są mniejsze. Sama tak miałam.
Zaczynam się zastanawiać... Zebrałam to do "kupy" i wiele objawów nasuwa PCO...
Nie zwracałam wcześniej uwagi na owulację, dni płodne bo dzieci mieć nie chciałam i trochę olewałam to co się dzieje z organizmem. Dopiero pod koniec kwietnia jak byłam u ginekologa to on mi powiedział że z Norprolakiem są większe szanse na ciążę i jak nie chcę to żebym się zabezpieczała. W domu to przegadaliśmy z mężem i uznaliśmy że chcemy się starać. Także ten cykl jest taki pierwszy że faktycznie zwracam uwagę na swój organizm. Mierzę temperaturę, zwróciłam uwagę na swoją miesiączkę, mam kupione testy owulacyjne. Jutro idę do endokrynologa, zobaczę co mi powie. Wspomnę mu o tych wszystkich objawach.
A powiedz mi na czym się u Ciebie skończyło? Jakieś leczenie? -
an1315 wrote:Zaczynam się zastanawiać... Zebrałam to do "kupy" i wiele objawów nasuwa PCO...

Nie zwracałam wcześniej uwagi na owulację, dni płodne bo dzieci mieć nie chciałam i trochę olewałam to co się dzieje z organizmem. Dopiero pod koniec kwietnia jak byłam u ginekologa to on mi powiedział że z Norprolakiem są większe szanse na ciążę i jak nie chcę to żebym się zabezpieczała. W domu to przegadaliśmy z mężem i uznaliśmy że chcemy się starać. Także ten cykl jest taki pierwszy że faktycznie zwracam uwagę na swój organizm. Mierzę temperaturę, zwróciłam uwagę na swoją miesiączkę, mam kupione testy owulacyjne. Jutro idę do endokrynologa, zobaczę co mi powie. Wspomnę mu o tych wszystkich objawach.
A powiedz mi na czym się u Ciebie skończyło? Jakieś leczenie?
Obecnie metformina na pobudzenie metabolizmu i spironol na zbicie o wiele za wysokiego testosteronu. Plus zalecenie schudnięcia. PCO/PCOS lepiej sobie nie wmawiać i nie wróżyć, bo to jest wyrok na całe życie... -
Marudaruda wrote:Obecnie metformina na pobudzenie metabolizmu i spironol na zbicie o wiele za wysokiego testosteronu. Plus zalecenie schudnięcia. PCO/PCOS lepiej sobie nie wmawiać i nie wróżyć, bo to jest wyrok na całe życie...
Ja nie mam problemu z nadwagą, schudłam od listopada bez kłopotu 12 kg i trzymam wagę. Nie chcę sobie nic wmawiać bez diagnozy lekarskiej ale od zawsze miałam przykładowo dużo owłosienia - wąsik, boki twarzy, uda. Teraz do tego doszedł trądzik... I tak sobie to składam.
-
Alex trzymam kciuki
Panipuchatkowa to obie czekamy na rozwój sytuacji. U mnie brak objawów jedynie w sobotę na weselu podczas szaleństwa na parkiecie czułam lekki dyskomfort w podbrzusza tempki 37 i nie wiem czy czekać czy ryzykować z testem
22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
an1315 wrote:Ja nie mam problemu z nadwagą, schudłam od listopada bez kłopotu 12 kg i trzymam wagę. Nie chcę sobie nic wmawiać bez diagnozy lekarskiej ale od zawsze miałam przykładowo dużo owłosienia - wąsik, boki twarzy, uda. Teraz do tego doszedł trądzik... I tak sobie to składam.
Nie trzeba mieć nadwagi, żeby mieć PCO/PCOS. Ja akurat mam, więc Ci napisałam co lekarz zalecił. Zrób podstawowe badania jeśli ich nie masz - TSH, prolaktynę, LH, TSH i testosteron (jeżeli masz problem z włoskami).