Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czekamy na wieści od Ciebie dzisiaj! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest:-) czekamy. Aldx koniecznie daj znać.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. Jak na razie się do pracy zbieram :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy do 14 ;) ja w lozku jeszcze, maz mi kawke robi to wstane ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To czekamy do 14 ;) ja w lozku jeszcze, maz mi kawke robi to wstane ;p

Takiej to dobrze :) :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Takiej to dobrze :) :D

A jak ;D trzeba o mnie dbac ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Alex czekamy na info :) ja dziś do pracy, tak mi sie nie chce.. Ale trzeba się przemoc :/ :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym szla na l4 ;p masz takie prawo... Korzystaj bo sie jeszcze napracujesz nie raz ;) ja wracam na jakies 3 tygodnie to czeka mnie zapieprz. Ale obiecalam to dzieciom ;)

dZhdp1.png

• an1315 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex będziemy tu siedzieć jak na szpilkach! I czekać na wiadomości od Ciebie <3

Dziewczyny, czy któraś z Was miała może nieregularne, ale bardzo skąpe i krótkie miesiączki? Ginekolog na razie kazał mi to obserwować, ale ta obecna miesiączka już przeszła samą siebie. W sobotę zaznaczyłam sobie średnie krwawienie chociaż dobrze wiem że dla ogółu społeczeństwa to jest lekkie. Wczoraj dałam lekkie, chociaż na dobrą sprawę było to, zwłaszcza po południu plamienie. Dziś rano lekkie plamienie i podejrzewam że na tym się skończy.
    Nigdy, nawet jako nastolatka nie miałam bardzo obfitych, czy bolesnych okresów, te na tabletkach to wiadomo jakie są, ale te od sierpnia są już bardzo skąpe.
    Normalnie pewnie bym się z tego cieszyła, ale skoro ginekolog kazał obserwować to znaczy że coś może być nie tak.

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi mówi że co ja będę całe dnie sama w domu robić.. I mówi że po pierwszym trymestrze to zmęczenie i nudności mina.. Już nie wiem kogo słuchać :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Mama mi mówi że co ja będę całe dnie sama w domu robić.. I mówi że po pierwszym trymestrze to zmęczenie i nudności mina.. Już nie wiem kogo słuchać :(

Pfff a mieszkasz z mamą? :P co będziesz robić? Odleżysz, odpoczniesz, obejrzysz seriale, możesz iść na spacer, coś ugotować dobrego, coś zrobić dla siebie :) Ja przeglądam sobie różne warsztaty kulinarne :P myślę o wyjściu do kina ale na razie nie widzę fajnego filmu dla mnie, bo na inne chcemy iść z mężem. Nie ma co siedzieć i męczyć się w pracy :P Z koleżankami mogę się spotykać :P bo mam l4 chodzące :)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Alex będziemy tu siedzieć jak na szpilkach! I czekać na wiadomości od Ciebie <3

Dziewczyny, czy któraś z Was miała może nieregularne, ale bardzo skąpe i krótkie miesiączki? Ginekolog na razie kazał mi to obserwować, ale ta obecna miesiączka już przeszła samą siebie. W sobotę zaznaczyłam sobie średnie krwawienie chociaż dobrze wiem że dla ogółu społeczeństwa to jest lekkie. Wczoraj dałam lekkie, chociaż na dobrą sprawę było to, zwłaszcza po południu plamienie. Dziś rano lekkie plamienie i podejrzewam że na tym się skończy.
    Nigdy, nawet jako nastolatka nie miałam bardzo obfitych, czy bolesnych okresów, te na tabletkach to wiadomo jakie są, ale te od sierpnia są już bardzo skąpe.
    Normalnie pewnie bym się z tego cieszyła, ale skoro ginekolog kazał obserwować to znaczy że coś może być nie tak.

A może zmień ginekologa? Bo mi jedna też próbowała wmówić, że to norma... Ale inny powiedział, że nie, na szczęście u mnie były tylko dwa takie cykle.

dZhdp1.png

• Marudaruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Moim zdaniem skąpe miesiączki mogą świadczyć o mniejszym endometrium - mniejsza błona śluzowa = mniejsze złuszczanie? Chociaż z drugiej strony w połowie lutego moja @ wyglądała podobnie - raptem 4 dni lekkie krwawienie i w tym tylko jednego dnia troszkę mocniejsze, na koniec jeden dzień delikatnego plamienia. A potem się okazało, że w tym nowym cyklu owulacja w 9 dniu :D 8 dc byłam u gina na wizycie i wtedy stwierdził, że jest pęcherzyk 18 mm, a endo jest bardzo ładne, bo 9 mm. Czyli właściwie 4 dni po krwawieniu moje endo miało 9 mm! Może organizm już w trakcie miesiączki szykował się do nowej owulacji i nie złuszczył wszystkiego? Nie wiem, takie moje przemyślenia. A najlepsze, że teraz moja @ wygląda bardzo podobnie (dzisiaj 3 dc i te poprzednie dwa to było właściwie lekkie krwawienie,a teraz wygląda jakby się miało ku końcowi). Może u Ciebie jest jakoś podobnie? W którym dc masz owulację?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skapa @ to mogło być cienkie endometrium i nie ma co się złuszczać.
    Boję się dziewczyny dzisiejszego dnia... Ale staram się na spokojnie. Jem w pracy już śniadanie i zaraz się zacznie zapiernicz.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kcuuki za dzisiejszą wizytę!!! Magda weź nie słuchaj mamy tylko siebie.☺ ja bym poszla na l4. Moja znajoma nie chciala isc na l4 ale powiedziala ze teraz ma czas dla siebie chodzi na spacery bez tej calej nerwowki i nie mysli o pracy. Masz do tego prawo.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Marudaruda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315, tak teraz jeszcze myślę, że pisałaś o nieregularnych miesiączkach... A może w ogóle masz cykle bezowulacyjne? Przy takich cyklach endometrium w ogóle się nie pobudza i nie rośnie (bo nie ma po co), więc miesiączki są mniejsze. Sama tak miałam.

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, my trzymamy kciuki i będzie dobrze :) Jakby dzidzia przestała się rozwijać to by były chyba krwawienia, bóle itp. A Ty tutaj ciąża pełną parą :D więc nie myśl inaczej!!

Puchatkowa - jasne, że tak :) a jeszcze jak ma się mdłości czy coś to po co się męczyć, niepotrzebnie :) Ja jestem zadowolona bo odpoczywam :) To też nasze takie jedyne chwile, potem z dzieckiem to i do łazienki nie będzie jak iść na spokojnie :P

dZhdp1.png

Wysłany: 14 maja 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Magda więc przemyśl sprawę.☺ u mnie dzisiaj 33dc. Temperatura w górze wczoraj robilam test i było biało. :/

Magdaa21 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który dpo? Robisz bobo testy? Jakoś mam największe do nich zaufanie :P

dZhdp1.png

Wysłany: 14 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz nawet nie wiem co to byl za test. Kupilam jakis w aptece. Moim zdaniem dzisiaj 14dpo.

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ