Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jest:-) czekamy. Aldx koniecznie daj znać.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
To czekamy do 14
ja w lozku jeszcze, maz mi kawke robi to wstane ;p
-
terka wrote:Takiej to dobrze

A jak
trzeba o mnie dbac ;p
-
Ja tam bym szla na l4 ;p masz takie prawo... Korzystaj bo sie jeszcze napracujesz nie raz
ja wracam na jakies 3 tygodnie to czeka mnie zapieprz. Ale obiecalam to dzieciom
-
Alex będziemy tu siedzieć jak na szpilkach! I czekać na wiadomości od Ciebie

Dziewczyny, czy któraś z Was miała może nieregularne, ale bardzo skąpe i krótkie miesiączki? Ginekolog na razie kazał mi to obserwować, ale ta obecna miesiączka już przeszła samą siebie. W sobotę zaznaczyłam sobie średnie krwawienie chociaż dobrze wiem że dla ogółu społeczeństwa to jest lekkie. Wczoraj dałam lekkie, chociaż na dobrą sprawę było to, zwłaszcza po południu plamienie. Dziś rano lekkie plamienie i podejrzewam że na tym się skończy.
Nigdy, nawet jako nastolatka nie miałam bardzo obfitych, czy bolesnych okresów, te na tabletkach to wiadomo jakie są, ale te od sierpnia są już bardzo skąpe.
Normalnie pewnie bym się z tego cieszyła, ale skoro ginekolog kazał obserwować to znaczy że coś może być nie tak. -
Magdaa21 wrote:Mama mi mówi że co ja będę całe dnie sama w domu robić.. I mówi że po pierwszym trymestrze to zmęczenie i nudności mina.. Już nie wiem kogo słuchać

Pfff a mieszkasz z mamą?
co będziesz robić? Odleżysz, odpoczniesz, obejrzysz seriale, możesz iść na spacer, coś ugotować dobrego, coś zrobić dla siebie
Ja przeglądam sobie różne warsztaty kulinarne
myślę o wyjściu do kina ale na razie nie widzę fajnego filmu dla mnie, bo na inne chcemy iść z mężem. Nie ma co siedzieć i męczyć się w pracy
Z koleżankami mogę się spotykać
bo mam l4 chodzące
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
an1315 wrote:Alex będziemy tu siedzieć jak na szpilkach! I czekać na wiadomości od Ciebie

Dziewczyny, czy któraś z Was miała może nieregularne, ale bardzo skąpe i krótkie miesiączki? Ginekolog na razie kazał mi to obserwować, ale ta obecna miesiączka już przeszła samą siebie. W sobotę zaznaczyłam sobie średnie krwawienie chociaż dobrze wiem że dla ogółu społeczeństwa to jest lekkie. Wczoraj dałam lekkie, chociaż na dobrą sprawę było to, zwłaszcza po południu plamienie. Dziś rano lekkie plamienie i podejrzewam że na tym się skończy.
Nigdy, nawet jako nastolatka nie miałam bardzo obfitych, czy bolesnych okresów, te na tabletkach to wiadomo jakie są, ale te od sierpnia są już bardzo skąpe.
Normalnie pewnie bym się z tego cieszyła, ale skoro ginekolog kazał obserwować to znaczy że coś może być nie tak.
A może zmień ginekologa? Bo mi jedna też próbowała wmówić, że to norma... Ale inny powiedział, że nie, na szczęście u mnie były tylko dwa takie cykle. -
an1315 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała może nieregularne, ale bardzo skąpe i krótkie miesiączki? Ginekolog na razie kazał mi to obserwować, ale ta obecna miesiączka już przeszła samą siebie. W sobotę zaznaczyłam sobie średnie krwawienie chociaż dobrze wiem że dla ogółu społeczeństwa to jest lekkie. Wczoraj dałam lekkie, chociaż na dobrą sprawę było to, zwłaszcza po południu plamienie. Dziś rano lekkie plamienie i podejrzewam że na tym się skończy.
Normalnie pewnie bym się z tego cieszyła, ale skoro ginekolog kazał obserwować to znaczy że coś może być nie tak.
Moim zdaniem skąpe miesiączki mogą świadczyć o mniejszym endometrium - mniejsza błona śluzowa = mniejsze złuszczanie? Chociaż z drugiej strony w połowie lutego moja @ wyglądała podobnie - raptem 4 dni lekkie krwawienie i w tym tylko jednego dnia troszkę mocniejsze, na koniec jeden dzień delikatnego plamienia. A potem się okazało, że w tym nowym cyklu owulacja w 9 dniu
8 dc byłam u gina na wizycie i wtedy stwierdził, że jest pęcherzyk 18 mm, a endo jest bardzo ładne, bo 9 mm. Czyli właściwie 4 dni po krwawieniu moje endo miało 9 mm! Może organizm już w trakcie miesiączki szykował się do nowej owulacji i nie złuszczył wszystkiego? Nie wiem, takie moje przemyślenia. A najlepsze, że teraz moja @ wygląda bardzo podobnie (dzisiaj 3 dc i te poprzednie dwa to było właściwie lekkie krwawienie,a teraz wygląda jakby się miało ku końcowi). Może u Ciebie jest jakoś podobnie? W którym dc masz owulację?
-
Alex trzymam kcuuki za dzisiejszą wizytę!!! Magda weź nie słuchaj mamy tylko siebie.☺ ja bym poszla na l4. Moja znajoma nie chciala isc na l4 ale powiedziala ze teraz ma czas dla siebie chodzi na spacery bez tej calej nerwowki i nie mysli o pracy. Masz do tego prawo.☺

-
an1315, tak teraz jeszcze myślę, że pisałaś o nieregularnych miesiączkach... A może w ogóle masz cykle bezowulacyjne? Przy takich cyklach endometrium w ogóle się nie pobudza i nie rośnie (bo nie ma po co), więc miesiączki są mniejsze. Sama tak miałam.
-
Alex, my trzymamy kciuki i będzie dobrze
Jakby dzidzia przestała się rozwijać to by były chyba krwawienia, bóle itp. A Ty tutaj ciąża pełną parą
więc nie myśl inaczej!!
Puchatkowa - jasne, że tak
a jeszcze jak ma się mdłości czy coś to po co się męczyć, niepotrzebnie
Ja jestem zadowolona bo odpoczywam
To też nasze takie jedyne chwile, potem z dzieckiem to i do łazienki nie będzie jak iść na spokojnie
-
A który dpo? Robisz bobo testy? Jakoś mam największe do nich zaufanie