Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, chyba dobrze trafiłam.

Dostałam pakiet badań hormonalnych do zrobienia (FSH, LH, testosteron i jeszcze jakieś dziwne skróty bliżej mi nieznane),USG tarczycy, receptę na Euthyrox 25. Lekarka faktycznie mnie słuchała, zadawała pytania. Nie postawiła diagnozy, mam się zgłosić z wynikami, a jeśli będzie coś nie tak to ona mi to da znać przez portal pacjenta.
    Więc z tym pakietem badań będę później szukać ginekologa.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ufff, chyba dobrze trafiłam.

Dostałam pakiet badań hormonalnych do zrobienia (FSH, LH, testosteron i jeszcze jakieś dziwne skróty bliżej mi nieznane),USG tarczycy, receptę na Euthyrox 25. Lekarka faktycznie mnie słuchała, zadawała pytania. Nie postawiła diagnozy, mam się zgłosić z wynikami, a jeśli będzie coś nie tak to ona mi to da znać przez portal pacjenta.
    Więc z tym pakietem badań będę później szukać ginekologa.

Dobry plan ;) napisz skroty, ciekawa jestem co Ci przepisala ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dobry plan ;) napisz skroty, ciekawa jestem co Ci przepisala ;)

Skróty to były SHGB, DHEA-s. Do tego mam prolaktynę jeszcze.

I zobaczę. Grunt to działać, a nie jak twierdził lekarz czekać spokojnie :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Skróty to były SHGB, DHEA-s. Do tego mam prolaktynę jeszcze.

I zobaczę. Grunt to działać, a nie jak twierdził lekarz czekać spokojnie :D

A czyli te co Ci pisalam ;) a po jakim kierunku medycznym jestes? Bo wspominalas.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A czyli te co Ci pisalam ;) a po jakim kierunku medycznym jestes? Bo wspominalas.

Wolałabym nie pisać tak publicznie na forum, a nie wiem czy jest jakaś opcja prywatnej wiadomości?

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za różnica? :) przecież nie musisz pisać uczelni ani nic, a po nicku nikt nie pozna :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam Ci zaproszenie i wtedy możesz pisać wiadomość prywatną jeśli bardzo nie chcesz na forum :)

an1315 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie :-) infekcje mam dalej. Dostałam leki. Dzidziuś 470gram. I mnóstwo badań do zrobienia.

terka, Magdaa21 lubią tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo spory chlopak juz ;)

Mari92 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, jestem w domu. Padam na twarz. Dopiero wróciłam z 15 minut temu. Takie znowu durne zmiany i kombinacje chcą wprowadzić, że cieszę się z L4 w czerwcu. Bo się szykuje zapiernicz konkretny za te same pieniądze...
    Ja zaraz idę się wykąpać i do łóżka chyba. Jeszcze zmokłam po drodze, wymarzłam. Dzisiejszy dzień to masakra. A jutro nie ma mojej współpracownicy, będę miała zastępstwo, to też pewnie będzie zadyma.

Seli lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari spory dzidziek, gratulacje :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex wspolczuje ;(

dZhdp1.png

• an1315 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie :-) infekcje mam dalej. Dostałam leki. Dzidziuś 470gram. I mnóstwo badań do zrobienia.

Ale dzidziuś już duży <3

Mari92 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam ;) dzis mnie wymeczyl dzien okropnie... czuje macice, kregoslup, mdlosci... I mam nadzieje, ze jutro na usg bedzie ok. Troche sie boje, ze nie bedzie serducha. A chyba powinno? Bo jak byl 11mm to teraz dorosl do 20? U mnie nie bylo cialka zoltego...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u mnie był 10 mm ostatnio, a teraz to nawet nie wiem ile było. Ale zarodek chyba 3 mm z tego co do mnie dotarło, po zobaczeniu serduszka mało kontaktowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:01

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli trzymam kciuki za wizyte. Alex prosze sie wygrzac porzadnie i odpocząć. :) Mała gratulacje!!! Duża dzidzia.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari super ! Gratuluje ;)
    Ja tez dzisiaj dostałam telefon i receptę w końcu wybrałam bo był wynik mojego wymazu ..;D i tetaz prosze w Polsce idziemy do ginekologa on patrzy wie co to i daje receptę .. tutaj nie dadzą Ci nic na receptę antybiotyku etc ..( coś innego jak paracetamol ;D)
    Jeśli nie maja wyniku badań ;D i tak idziemy do lekarza rodzinnego w moim przypadku Pani wzięła próbkę duży i wysłała do labo .. dzisiaj dostałam wynik i mam globulki dopochwowo na 3 dni .. na szczęście w pl tez one są wiec poczytałam o nich .. niby jak byk mam napisane ze bezpieczne w ciąży .. Pozatym lekarka wie ze jestem w ciąży .. sama mowila ze przypisze mi bezpieczny lek a i tak się ryje .. Aa mocz jest dobry ;D
    Aa wiecie co jak byłam chora w tamtym roku .. pani doktor ukuła mnie w palec wzięła próbkę krwi j pp5 min miała wynik czy to bakteryjne czy wirusowe .. nawet na antybiotyk potrzebują dowodu !

Mari92 lubi tę wiadomość

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)
    MałaMi ważne, że w końcu dostałaś leki. Będzie dobrze.
    Seli powodzenia jutro na wizycie :-)
    Alex dasz radę, do czerwca niedługo :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, jestem mega zestresowana... Boje sie pustego pecherzyka... Na tamtym etapie ani nie bylo zoltkowego ani zgrubienia zapowiadajacego zarodek. Czuje tak mocno macice, dzis tez. Az plecy bola... ogolnie slabo sie czuje ;( dobrze, ze maz idzie ze mna to jakos trzezwiej na ta wizyte spojrzy.

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli o której dzisiaj wizyta? :)

Alex-widzisz idealnie z tym L4, a tak w skrócie co wymyślili że ma być gorzej?

Mari-duży byczek już :D niech rośnie

Propo tygodnia wizytowego - my idziemy jutro ok 11.00 się podglądać ;)

Wzoraj widzieliśmy się z naszą znajomą, z którą nie widzieliśmy się od grudnia a mieszka jakieś pół godziny od nas...
    Oczywiście nie obyło się bez chwalenia męża jaki Andrzejek już silny, duży i rzecz jasna podobny do niego :D :D :D

Mari92 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ