Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 9.40.

Jaki duzy i podobny do meza? A moze jednak do Ciebie? ;p ehh ludzie.

terka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na 9.40.

Jaki duzy i podobny do meza? A moze jednak do Ciebie? ;p ehh ludzie.

Eee to niedlugo w sumie! :D 4 kciuki zaciśnięte :D

No właśnie Adam tak mówił, wg tego co na USG 3D bylo widać sie chwali wszystkim ze podobny do niego :P i to "niestety" sie zgadza :D bo cala budowa ciała (w tamtym momencie a podejrzewam ze tak mogło zostać) to faktycznie cały on :) ja mam pocieszenie ze nosek po mnie XD i to też zawsze zaznacza bo woli mój od swojego :P ja tez czuję że to może być mały klonik męża i wcale mi to nie przeszkadza :D :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlugo... Boje sie isc i mam mysli, ze moze lepiej nie?...

A no chyba, ze maz sie chwali to co innego. Zle zrozumialam ;p moja kolezanka ma corcie, wszyscy mowia, ze wykapany tatus a ja mowie, ze mamusia i ona stwierdzila, ze chociaz jedna osoba to mowi bo tak to tatus i tatus ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka podobieństwo to się może jeszcze zmienić hehe :-)
    Seli będzie dobrze. Dawaj znać po wizycie :-) trzymam kciuki

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Jakos mam zle przeczucia od paru dni i przed wizyta sie kumuluja. Juz w glowie ukladam jak powiem wszystkim, ze nie ma ciazy... A tak sie beznadziejnie czuje, ze masakra...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:

Wiem ze może i on pewnie też :P dlatego pewnie korzysta z faktu że poki co bylo widać w ta stronę :P jak będzie, okaże się za niecałe 2 miesiące :P
    Jutro po wizycie zobaczymy czy dalej ma tendencję do długich nóg (ostatnio były jakiś tydzień do przodu od reszty :P ) jesli tak - to faktycznie pojdzie wzrostem do męża bardziej bo ja z moim szalonym 1.60 to tak średnio :D :D

Seli, nie bój się, krzywdy Ci nie zrobią :) idź idź nie wahaj się :)

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakos mam zle przeczucia od paru dni i przed wizyta sie kumuluja. Juz w glowie ukladam jak powiem wszystkim, ze nie ma ciazy... A tak sie beznadziejnie czuje, ze masakra...

Tak, przed pozytywnym testem tez czułaś ze to nie to :P nerwy kochana nerwy... Ciąża jest i zapewne ma sie dobrze :D chociaż nerwy w sumie dobre nie są...
    Wdech, wydech, głęboki wdech, długi wydech... :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Wiem ze może i on pewnie też :P dlatego pewnie korzysta z faktu że poki co bylo widać w ta stronę :P jak będzie, okaże się za niecałe 2 miesiące :P
    Jutro po wizycie zobaczymy czy dalej ma tendencję do długich nóg (ostatnio były jakiś tydzień do przodu od reszty :P ) jesli tak - to faktycznie pojdzie wzrostem do męża bardziej bo ja z moim szalonym 1.60 to tak średnio :D :D

Seli, nie bój się, krzywdy Ci nie zrobią :) idź idź nie wahaj się :)

Kto wie czy nie zrobia ;p na co mi to wszystko bylo to nie wiem... ale wole wiedziec na czym stoje...

Dzieci roznie rosna, nawet juz pozniej ale dla chlopaka lepiej by byl wysoki ;) choc ja jestem wyzsza od mamy i taty :p moze ja nie jestem ich xD

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tak, przed pozytywnym testem tez czułaś ze to nie to :P nerwy kochana nerwy... Ciąża jest i zapewne ma sie dobrze :D chociaż nerwy w sumie dobre nie są...
    Wdech, wydech, głęboki wdech, długi wydech... :)

A to co innego. Jak beta jest wysoka a nie ma nawet cialka zoltego a na tym etapie prawie wszystkie widzialy serducho ;p nie mowiac o moich dziwnych bolesciach ostatnio. Lewa strona mnie naparza gdzie nic tam nie powinno byc...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kto wie czy nie zrobia ;p na co mi to wszystko bylo to nie wiem... ale wole wiedziec na czym stoje...

Dzieci roznie rosna, nawet juz pozniej ale dla chlopaka lepiej by byl wysoki ;) choc ja jestem wyzsza od mamy i taty :p moze ja nie jestem ich xD

Nie no patrząc na to że mężulo ma prawie 190, ja 160 to chyba lepiej zeby w niego poszedł albo chociaż cos pomiędzy :P jakos nie widzi mi sie spokojne życie chłopaczka 150 :P a niech rośnie, byleby bez odchyłów typu ma 2.30 wzrostu bo to zdrowe nie jest ;)

Na Ty tym etapie co dzisiaj jesteś, jesteś tydzień do przodu od poprzedniej wizyty. A to juz różnica ;) skoro ciąża młodsza to nie możesz mówić o "tym etapie" bo zapewne w tamtym wieku dziewczyny tez niewiele widziały ;)
    Także powtarzam, wdech, wydech :P najlepiej połoz sie jeszcze spac, dospij do czasu wizyty ;) ja tak czasem robię bo zazwyczaj właśnie ok 11 tam idę to do 8-9 śpię sobie albo prawie śpię :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie no patrząc na to że mężulo ma prawie 190, ja 160 to chyba lepiej zeby w niego poszedł albo chociaż cos pomiędzy :P jakos nie widzi mi sie spokojne życie chłopaczka 150 :P a niech rośnie, byleby bez odchyłów typu ma 2.30 wzrostu bo to zdrowe nie jest ;)

Na Ty tym etapie co dzisiaj jesteś, jesteś tydzień do przodu od poprzedniej wizyty. A to juz różnica ;) skoro ciąża młodsza to nie możesz mówić o "tym etapie" bo zapewne w tamtym wieku dziewczyny tez niewiele widziały ;)
    Także powtarzam, wdech, wydech :P najlepiej połoz sie jeszcze spac, dospij do czasu wizyty ;) ja tak czasem robię bo zazwyczaj właśnie ok 11 tam idę to do 8-9 śpię sobie albo prawie śpię :D

U mnie gora dwa dni mlodsza ale juz to ustawilam w suwaczku wiec wcale nienjest az tak mloda... no i martwi mnie, ze jajnik jest schowany za macica (ostatnio to nie wrozylo nic dobrego.)... ale ogolnie mam dzis dola, takze wszystko sie kumuluje... bo ciaza mnie na dzis przerasta. A co dopiero potem... ehh beznadzieja :p

Jasne, ze odchyly w zadna strone nie sa dobre ;p

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie gora dwa dni mlodsza ale juz to ustawilam w suwaczku wiec wcale nienjest az tak mloda... no i martwi mnie, ze jajnik jest schowany za macica (ostatnio to nie wrozylo nic dobrego.)... ale ogolnie mam dzis dola, takze wszystko sie kumuluje... bo ciaza mnie na dzis przerasta. A co dopiero potem... ehh beznadzieja :p

Jasne, ze odchyly w zadna strone nie sa dobre ;p

Rozumiem Cie. Ja wczoraj wieczorem dola złapałam... No zabija nas kiedyś te hormony :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Rozumiem Cie. Ja wczoraj wieczorem dola złapałam... No zabija nas kiedyś te hormony :P

Ja czekam az maz sobie pojdzie to poplacze sobie bo mam dosc ;p i czuje, ze jest nie tak cos albo z jajnikiem albo dzieckiem... Nie mozliwe bym tak zle sie czula i czula tak macice...

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie panikuj tak jak ja bo nie warto ;) wszystko na pewno będzie dobrze i dzidziuś się pojawił. Będę trzymać kciuki ;)
    Ja dzisiaj chyba będę do 11.30 sama z cała grupa bo kolejnej dziewczyny nie będzie i mi zastępstwo odpada. Jak w takich warunkach pracować? Jestem mega zła. Pewnie będę musiała dłużej zostać też i kolejny dzień katorgi. Ja już mam tej roboty dosc... A wczoraj wymyślili ogólnie takie durnowate zmiany, jakieś opinie co miesiąc mamy pisać o dzieciach jak diagnoza, pisać obserwacje, pozmieniac trochę w prowadzeniu zajec. Przygotować pomnik rodzinny oczywiście charytatywnie w ramach nadgodzin. Debilizm...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Seli nie panikuj tak jak ja bo nie warto ;) wszystko na pewno będzie dobrze i dzidziuś się pojawił. Będę trzymać kciuki ;)
    Ja dzisiaj chyba będę do 11.30 sama z cała grupa bo kolejnej dziewczyny nie będzie i mi zastępstwo odpada. Jak w takich warunkach pracować? Jestem mega zła. Pewnie będę musiała dłużej zostać też i kolejny dzień katorgi. Ja już mam tej roboty dosc... A wczoraj wymyślili ogólnie takie durnowate zmiany, jakieś opinie co miesiąc mamy pisać o dzieciach jak diagnoza, pisać obserwacje, pozmieniac trochę w prowadzeniu zajec. Przygotować pomnik rodzinny oczywiście charytatywnie w ramach nadgodzin. Debilizm...

Ale Ty mialas cialko zolte przy mniejszym pecherzyku... i zaczatki zarodka. U mnie nie bylo nic... wiec to jest ta roznica. Przynajmniej nie bede sie oszukiwac...

Ja bym poszla na l4 od razu, chociaz na pare dni. A takie rzeczy? Pisanie itp.? Chora jest...

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

A czy ktoraś z was jest po psychologii? Bo opinie przepraszam wystawia psycholog a nie pedagog. Chyba ze ka czegos nie wiem. A co wy placówka charytatywna czy na wolontariacie tam jesteście? Czemu sie nie buntujecie? Ok nowe obowiązki ale tez nowa kasa za to... Straszne

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kiedy Ty do tego Egiptu lecisz? Pamiętam znów ze maj i znów nie pamiętam który :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A czy ktoraś z was jest po psychologii? Bo opinie przepraszam wystawia psycholog a nie pedagog. Chyba ze ka czegos nie wiem. A co wy placówka charytatywna czy na wolontariacie tam jesteście? Czemu sie nie buntujecie? Ok nowe obowiązki ale tez nowa kasa za to... Straszne

Opinie o uczniu wystawia tez pedagog. Opinie psychologiczno-pedagogiczna wystawia poradnia. Dokumentacje szkolne ustala tez placowka, ma pewne zobowiazania jak np. u mnie dzieci z orzeczeniem musza miec ipety i musze miec z odpowiednich zajec co semestr sprawozdanie. Ale to sprawdza kuratorium ;p tak jak dziennik. Ale jak to nie jest ustalone wczesniej od gornie i nie unormowane przepisami... To niech sie pocaluje w nos ;p

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One mają 1500 powodów żeby większej kasy nie dać i to my się nie staramy w pełni.. . Zastanawiam się czy do rodzinnego po l4 nie pójść że niby mam biegunkę albo coś.. . A do gina po l4 pójdę dopiero 7 czerwca.
    Seli będzie dobrze. Pęcherzyk na pewno się pojawi i zarodek też.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lecę za tydzień w sobotę 26

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ