Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no ja myślę że poczatki ciąży u niektórych kobiet takie sa. I to wcale nie znaczy że jest źle a wręcz przeciwnie. Niedługo masz wizytę więc wszystkiego się dowiesz.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    A to nie wiedziałam że można powiedzieć o ciąży a lekarz nie wpisze kodu B. Jeśli tak to tym bardziej nie ma się co czaić tylko mówić z góry jak jest.

Ja po badaniach już, robiłam je co prawda w 5 dniu cyklu, ale lekarka powiedziała że woli wyniki z 5dc teraz niż z 3dc nie wiadomo kiedy ;)

Tak mi sie wydaje że można. Nie wiem bo ja L4 nie mam ani ciążowego ani żadnego :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli no ja myślę że poczatki ciąży u niektórych kobiet takie sa. I to wcale nie znaczy że jest źle a wręcz przeciwnie. Niedługo masz wizytę więc wszystkiego się dowiesz.

Tez tak uważam. Różnie ciążę sie przechodzi. Jedni prześpią drudzy nie czują trzeci leżą na sofie o chlebie i soli ;) a czwarci spędzają dzień nad porcelanka ;) i wszystkie te okazy mogą być w porządku ;) ani brak objawów ani ich nadmiar nie jest wyznacznikiem zdrowia/niezdrowia malucha ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może... Ja po prostu czuje się beznadziejnie też jako osoba, jako kobieta... Bo seksu też nie ma przyjemnego... A teraz jak się źle czuje to w ogóle nie ma... Więc ogólnie czuje się inkubatorem bez swoich pasji, bez swoich nawyków... Bez niczego. Ciężko tak na nowo się przestawić...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔

Wysłany: 16 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jesteś mamą a nie jakims inkubatorem. To dopiero poczatek ciąży. Często ten I trymestr jest taki ciężki. Moja kolezanka odezwala sie do mnie wczoraj 23tc. W ogole nie widac ze jest w ciazy a po drugie nie miala zadnych objawow i nie ma do rej pory. I co raz popada w depreche ze nie czuje ze jest w ciąży więc już nie wiem co gorsze. :P

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:19

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli jesteś mamą a nie jakims inkubatorem. To dopiero poczatek ciąży. Często ten I trymestr jest taki ciężki. Moja kolezanka odezwala sie do mnie wczoraj 23tc. W ogole nie widac ze jest w ciazy a po drugie nie miala zadnych objawow i nie ma do rej pory. I co raz popada w depreche ze nie czuje ze jest w ciąży więc już nie wiem co gorsze. :P

Dokładnie, ten czas jest tak wyjatkowy, że u każdej kobiety może wyglądać inaczej. I ciężko ustalić jakąkolwiek normę, jakie odczucia są ok, a jakie nie.
    I tak jak piszesz, ciężko przewidzieć co gorsze ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:20

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, zawsze może być gorzej więc spójrz łaskawym okiem na siebie że może jeszcze nie jest tak źle :) Ja np. dziś pierwszy raz od ponad 2 tygodni nie zwróciłam rano śniadania i jestem z siebie dumna, a jem tylko kanapki z serem żółtym i pomidorem. Wszystko inne jest fuj.

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że zawsze może być gorzej, ale to kwestia indywidualnego podejścia

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

dZhdp1.png

• Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Seli, trzymam kciuki, głowa do góry. Ja tam się mogę czuć inkubatorem, przeżyje, byle dzidzia zdrowa była. A seksu nie mam już od miesiąca. I żyje :)
    Jeśli chodzi o l4 to jak byłam na zwolnieniu te 3 dni to lekarka mnie pytała czy w pracy wiedzą i czy zaznaczamy B.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Wracam do żywych :D
    Mari już spory maluszek :)
    Seli spokojnie hormony szaleją, można mieć doła jeszcze stres przed wizytą, ale przetrwasz to i finał będzie cudowny
    Panipuchatkowa jesteśmy w podobnej sytuacji. Niby czekam na rozwój sytuacji a z tyłu głowy przemyślenia a może jednak ovu się przesunelo, a może nawet to moje plamienia było początkiem nowego cyklu ech

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli.
    Może porozmawiaj o tym z mężem... Tez miałam niedawno taki stan (identyczny!) wiec doskonale rozumiem co masz teraz w głowie i sercu. Mnie bardzo pomogła szczera (aż do bólu) rozmowa o tym jak się czuję, co czuję... Nie była łatwa ani przyjemna ale mega potrzebna...
    A i podejście męża sie trochę zmieniło i jest lepiej.
    Ciąża to stan, który uczy pokory... bardzo uczy pokory...
    Jak mam doła to myślenie o przyszłości mi też pomaga. Wiesz cos w stylu " teraz jest źle, jeszcze jakieś 1.5-2miesiace będę się męczyć. Ale to minie... Te 2 miesiące miną i znów będzie zmiana... Będzie mały Twój cud kolo Ciebie, będzie się do Cię uśmiechał, będzie Cię bardzo kochał..." Itd. Czytaj myślenie tylko o sobie w tej chwili myślenia. Nie ze to wasze a Twoje, nie że będzie się do was uśmiechać tylko do Ciebie :)
    Odrobina egoizmu kobiecie w ciąży wskazana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:36

Wysłany: 16 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a jak Twoja temperatura? I robilas teścik?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam wczoraj i brak kreski nie ma złudzeń lecz sugerowalan się swoimi wyliczenia gdzie był niby 13dpo ale apka wskazuje 8dpo i jak by patrzeć na apke to te moje plamienia mogło by oznaczać nowy cylk Już sama nie wiem dziś 36,8 a była przed wczoraj 37

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019

Wysłany: 16 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to faktycznie we dwie mamy zagadki.☺

3i49krhm19wid3ce.png

Wysłany: 16 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w apce 16dpo :P a jeśli owu sie przesunela to 9dpo.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny macie tez swoje emocje... Tylko czekanie wam zostało jesli nie wiadomo co i kiedy :)

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ