Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
an1315 wrote:A to nie wiedziałam że można powiedzieć o ciąży a lekarz nie wpisze kodu B. Jeśli tak to tym bardziej nie ma się co czaić tylko mówić z góry jak jest.
Ja po badaniach już, robiłam je co prawda w 5 dniu cyklu, ale lekarka powiedziała że woli wyniki z 5dc teraz niż z 3dc nie wiadomo kiedy
Tak mi sie wydaje że można. Nie wiem bo ja L4 nie mam ani ciążowego ani żadnego
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Seli no ja myślę że poczatki ciąży u niektórych kobiet takie sa. I to wcale nie znaczy że jest źle a wręcz przeciwnie. Niedługo masz wizytę więc wszystkiego się dowiesz.
Tez tak uważam. Różnie ciążę sie przechodzi. Jedni prześpią drudzy nie czują trzeci leżą na sofie o chlebie i soli
a czwarci spędzają dzień nad porcelanka
i wszystkie te okazy mogą być w porządku
ani brak objawów ani ich nadmiar nie jest wyznacznikiem zdrowia/niezdrowia malucha
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Może... Ja po prostu czuje się beznadziejnie też jako osoba, jako kobieta... Bo seksu też nie ma przyjemnego... A teraz jak się źle czuje to w ogóle nie ma... Więc ogólnie czuje się inkubatorem bez swoich pasji, bez swoich nawyków... Bez niczego. Ciężko tak na nowo się przestawić...
-
Seli jesteś mamą a nie jakims inkubatorem. To dopiero poczatek ciąży. Często ten I trymestr jest taki ciężki. Moja kolezanka odezwala sie do mnie wczoraj 23tc. W ogole nie widac ze jest w ciazy a po drugie nie miala zadnych objawow i nie ma do rej pory. I co raz popada w depreche ze nie czuje ze jest w ciąży więc już nie wiem co gorsze.

-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:19
-
panipuchatkowa wrote:Seli jesteś mamą a nie jakims inkubatorem. To dopiero poczatek ciąży. Często ten I trymestr jest taki ciężki. Moja kolezanka odezwala sie do mnie wczoraj 23tc. W ogole nie widac ze jest w ciazy a po drugie nie miala zadnych objawow i nie ma do rej pory. I co raz popada w depreche ze nie czuje ze jest w ciąży więc już nie wiem co gorsze.

Dokładnie, ten czas jest tak wyjatkowy, że u każdej kobiety może wyglądać inaczej. I ciężko ustalić jakąkolwiek normę, jakie odczucia są ok, a jakie nie.
I tak jak piszesz, ciężko przewidzieć co gorsze
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 14:20
-
nick nieaktualnySeli, zawsze może być gorzej więc spójrz łaskawym okiem na siebie że może jeszcze nie jest tak źle
Ja np. dziś pierwszy raz od ponad 2 tygodni nie zwróciłam rano śniadania i jestem z siebie dumna, a jem tylko kanapki z serem żółtym i pomidorem. Wszystko inne jest fuj.
-
.
-
nick nieaktualny
-
.
-
Cześć dziewczyny,
Seli, trzymam kciuki, głowa do góry. Ja tam się mogę czuć inkubatorem, przeżyje, byle dzidzia zdrowa była. A seksu nie mam już od miesiąca. I żyje
Jeśli chodzi o l4 to jak byłam na zwolnieniu te 3 dni to lekarka mnie pytała czy w pracy wiedzą i czy zaznaczamy B. -
Witam dziewczyny
Wracam do żywych
Mari już spory maluszek
Seli spokojnie hormony szaleją, można mieć doła jeszcze stres przed wizytą, ale przetrwasz to i finał będzie cudowny
Panipuchatkowa jesteśmy w podobnej sytuacji. Niby czekam na rozwój sytuacji a z tyłu głowy przemyślenia a może jednak ovu się przesunelo, a może nawet to moje plamienia było początkiem nowego cyklu ech22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Seli.
Może porozmawiaj o tym z mężem... Tez miałam niedawno taki stan (identyczny!) wiec doskonale rozumiem co masz teraz w głowie i sercu. Mnie bardzo pomogła szczera (aż do bólu) rozmowa o tym jak się czuję, co czuję... Nie była łatwa ani przyjemna ale mega potrzebna...
A i podejście męża sie trochę zmieniło i jest lepiej.
Ciąża to stan, który uczy pokory... bardzo uczy pokory...
Jak mam doła to myślenie o przyszłości mi też pomaga. Wiesz cos w stylu " teraz jest źle, jeszcze jakieś 1.5-2miesiace będę się męczyć. Ale to minie... Te 2 miesiące miną i znów będzie zmiana... Będzie mały Twój cud kolo Ciebie, będzie się do Cię uśmiechał, będzie Cię bardzo kochał..." Itd. Czytaj myślenie tylko o sobie w tej chwili myślenia. Nie ze to wasze a Twoje, nie że będzie się do was uśmiechać tylko do Ciebie
Odrobina egoizmu kobiecie w ciąży wskazana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:36
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Robiłam wczoraj i brak kreski nie ma złudzeń lecz sugerowalan się swoimi wyliczenia gdzie był niby 13dpo ale apka wskazuje 8dpo i jak by patrzeć na apke to te moje plamienia mogło by oznaczać nowy cylk Już sama nie wiem dziś 36,8 a była przed wczoraj 3722 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019