Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz, idz... Bez sensu sie tam meczyc. Wroc dzien czy dwa przed urlopem :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przywoluje Panią do.porządku. Niedługo wizyta i za chwilę będziesz spokojniejsza. Ja właśnie kupiłam testy ale chyba ich nie użyje ale będą na zaś. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Seli przywoluje Panią do.porządku. Niedługo wizyta i za chwilę będziesz spokojniejsza. Ja właśnie kupiłam testy ale chyba ich nie użyje ale będą na zaś. :)

Nie będę spokojniejsza :P Taka natura...
    Brzuch mnie boli jak na okres od wczoraj...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    One mają 1500 powodów żeby większej kasy nie dać i to my się nie staramy w pełni.. . Zastanawiam się czy do rodzinnego po l4 nie pójść że niby mam biegunkę albo coś.. . A do gina po l4 pójdę dopiero 7 czerwca.
    Seli będzie dobrze. Pęcherzyk na pewno się pojawi i zarodek też.

Ja bym sie na Twoim miejscu nie czaiła. Poszła do lekarza i nawet nie ze biegunka czy inne wymysły. Wystarczy ze powiesz ze jesteś w ciąży, ze często Ci słabo (p tym ze na myśl o tej babie nie musisz dopowiadać :P ) ze nie dajesz rady w pracy bo pracujesz w żłobku i ze po pracy często Cie brzuch boli (o tym ze z nerwów tez nie musisz dopowiadać :P ). Mur beton masz chwile L4 :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:

Ile do @ zostało? :D i jak sie sprawa ma temperaturowa? ;)

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie będę spokojniejsza :P Taka natura...
    Brzuch mnie boli jak na okres od wczoraj...

A kiedy (gdyby nie ciąża) miałabyś kolejną @? Bo często w terminie właśnie lubo brzuch pobolewać. Niby organizm wie ze jest w ciąży a na początku nie ogarnia w pełni sprawy :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść się wykąpać i nogi wygolić... Mąż poszedł do pracy i zobaczymy się dopiero pod gabinetem. W ogóle ponuro za oknem i nie wiem jak się ubrać :P

dZhdp1.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje się na jutro umówić do lekarza ale to pewnie jak będą spaly. Dzisiaj będę sama z 15 bo nie mają nikogo na zastepstwo. Nie wiem jak dam rade...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A kiedy (gdyby nie ciąża) miałabyś kolejną @? Bo często w terminie właśnie lubo brzuch pobolewać. Niby organizm wie ze jest w ciąży a na początku nie ogarnia w pełni sprawy :P

O... To jeszcze ze dwa tygodnie... Ale ogólnie ja mam boleści, od wczoraj jest tragedia ze wszystkim, z plecami, z zawrotami głowy itp.

dZhdp1.png

Wysłany: 16 maja 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tempka nie spada dzisiaj 35dc. W sumie @ już powinna przyjść. Tamten cykl mialam 34dc. No ale jesli sie owu orzesunela to i @ ma prawo przyjść później więc czekam na obrót sprawy.

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Spróbuje się na jutro umówić do lekarza ale to pewnie jak będą spaly. Dzisiaj będę sama z 15 bo nie mają nikogo na zastepstwo. Nie wiem jak dam rade...

Podziwiam Cię... Może faktycznie idź do lekarza ogólnego powiedz coś o biegunce, że pracujesz w żłobku i kilkoro dzieci miało wirusa. Bo jak rozumiem nie chcesz mówić o ciąży? Wtedy powinno się udać, chociaz do końca tego tygodnia. Zawsze coś

• an1315 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zobaczysz że wszystko będzie dobrze! Zdaję sobie sprawę że musisz się bardzo stresować, ale to normalne. Czekam na wieści!

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresuje się bo źle się czuje i... Po prostu. Boje się też, że nawet jeśli byłoby dziś serducho to ogólnie dziecko będzie chore itp. Może to normalne obawy? Jakoś nie potrafię cieszyć się tą ciążą im głębiej w las :P

dZhdp1.png

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Stresuje się bo źle się czuje i... Po prostu. Boje się też, że nawet jeśli byłoby dziś serducho to ogólnie dziecko będzie chore itp. Może to normalne obawy? Jakoś nie potrafię cieszyć się tą ciążą im głębiej w las :P

Ale po co czarne scenariusze? Po co sie nakręcać? Za niecałe 2h wizyta, wszystko zobaczysz i moze wtedy trochę sie uspokoisz...

• terka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Podziwiam Cię... Może faktycznie idź do lekarza ogólnego powiedz coś o biegunce, że pracujesz w żłobku i kilkoro dzieci miało wirusa. Bo jak rozumiem nie chcesz mówić o ciąży? Wtedy powinno się udać, chociaz do końca tego tygodnia. Zawsze coś

Lekarzowi moze przecież powiedzieć o ciąży tylko powiedzieć zeby tego nie pisal na zwolnieniu :P
    Nie ma co świrować o biegunkach. Na dobra sprawę dziwne ze pracując w żłobku nie dostała juz L4, to jednak mocno zagrażająca praca dla ciąży

• an1315 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Wydaje mi się że to normalne. Ciąża to dopiero początek zmartwień o dziecko ;)

Wysłany: 16 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo moja kolezanka pracujac w żłobku od razu dostala L4. Wiadomo zarazki i w ogole do tego jakby nie bylo praca fizyczna. Myślę że ze zwolnieniem nie będzie problemu.

3i49krhm19wid3ce.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ale po co czarne scenariusze? Po co sie nakręcać? Za niecałe 2h wizyta, wszystko zobaczysz i moze wtedy trochę sie uspokoisz...

Nie wiem, nie chce się nastawiać, potem łatwiej jest :P a tym bardziej jak nie widziałam jajnika i ogólnie jest słabo... Poza tym pisałam - mam doła... Mega doła. Bo nie jem tego co lubię, nie mogę patrzeć na pizze, nie mogę patrzeć na słodycze... Wręcz rzygać mi się chce na samą myśl... Wszystko mnie boli, mam zawroty głowy, nie mogę spać normalnie tak jak lubie tylko mam problemy z ułożeniem. A co dopiero będzie potem? Miało być fajnie na l4 a ja leże na sofie i zdycham o chlebie z solą :P

dZhdp1.png

• an1315 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Lekarzowi moze przecież powiedzieć o ciąży tylko powiedzieć zeby tego nie pisal na zwolnieniu :P
    Nie ma co świrować o biegunkach. Na dobra sprawę dziwne ze pracując w żłobku nie dostała juz L4, to jednak mocno zagrażająca praca dla ciąży

A to nie wiedziałam że można powiedzieć o ciąży a lekarz nie wpisze kodu B. Jeśli tak to tym bardziej nie ma się co czaić tylko mówić z góry jak jest.

Ja po badaniach już, robiłam je co prawda w 5 dniu cyklu, ale lekarka powiedziała że woli wyniki z 5dc teraz niż z 3dc nie wiadomo kiedy ;)

terka lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    A to nie wiedziałam że można powiedzieć o ciąży a lekarz nie wpisze kodu B. Jeśli tak to tym bardziej nie ma się co czaić tylko mówić z góry jak jest.

Ja po badaniach już, robiłam je co prawda w 5 dniu cyklu, ale lekarka powiedziała że woli wyniki z 5dc teraz niż z 3dc nie wiadomo kiedy ;)

Ja dostałam od razu l4 i pytał mnie się czy chce by było B... Ja powiedziałam, że tak bo chciałam by kasa się zgadzała :P

dZhdp1.png

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ