Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Raczej wątpię... Napiszę mu maila po jutrzejszej wizycie u rodzinnej. Ona mi zawsze wszystko wypisuje. A gin do soboty jeszcze na wakacjach jest. Ja jeszcze nie mam karty ciąży ani nic... Więc i tak muszę kombinować, bo wizytę mam dopiero 20.06 umówioną, szybszego terminu nie dali. Będę się umawiać bezpośrednio z ginem i wpychać między pacjentki

Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, tak na szybko Ci napiszę - wydaje mi się, że nie można zwolnić kobiety w ciąży, niezależnie od tego czy przyniosła zaświadczenie, czy nie. Poszukaj na blogu mamaprawnik, ona sporo takich wątpliwości wyjaśnia.
I druga rzecz - nie jedź na wakacje na L4, bo jeśli szefostwo o tym wie (albo się dowie) to w ramach złośliwości może Ci wysłać kontrolę.
Magdaa21 lubi tę wiadomość
-
Albo i sam ZUS może Cię skontrolować, bo takie jego prawo
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 7 l.
23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
10 dpo - 121,9 mIU/mL
12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska
07/25 ktoś chciał być 💔
TSH 1.048 ✅️
owulacje potwierdzone ✅️
cytologia ✅️
morfologia ✅️
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

-
Super, dzięki
U mnie nie ma możliwości ani przerw, ani zmiany stanowiska. Mam podnoszenie ciężarów nawet ok 20 kg, hałas, praca w pozycji stojącej dłużej niż 3 h, bo biegam za tymi dziećmi 8 h. Nogi bolą, kręgosłup boli...
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex masz troszkę zakręcone przez tą wycieczkę, bo tak L4 i nie ma problemu, myślę że szefowa nie powinna być taka swinia że skoro ciąża to narka22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Alex bierz L4
Magda21 nie wiem, gdzie będę rodzić. Słyszałam różne opinie na temat szpitala w Opolu. Więc zastanawiam się też nad Krapkowicami.
Ale ostatecznie nie wiem, do Opola mam bliżej.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Kurde alex lec na L4 chrzan wszystko. Przyjdź na 1 dzień potem czy 2 do pracy po L4 i potem wycieczka a potem L4 ciążowe
skoro wirus to moze chwile potrzymać Cie jednak ale do wycieczki wyzdrowieć powinnaś
ja bym tak zrobiła chyba na Twoim miejscu
a skoro z lekarka rodzinna idzie sie dogadać to powiedz jej ze jesteś w ciąży ale żeby nie wypisywała Ci ciążowego tylko właśnie wirusowe bo Cie baba zwolni... Otwarcie jesli sie da 
A no właśnie jakie Ty badania chcesz porobić? Bo przy wirusie to czasem niektóre słabe mogą Ci wyjść...
Kassiia-przykro ale sprawę masz jasna przynajmniej...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Puchatkowa, a też miałaś takie przeboje?
Ja właśnie rozmawiałam z koleżanką położną i ponoć ginekolodzy nie chcą niekiedy dawać L4 przed 11 tygodniem... Ale kurde, do tego czasu to ja się zajadę. Mam nadzieję, że mój mi nie będzie problemów robił.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Puchatkowa, a też miałaś takie przeboje?
Ja właśnie rozmawiałam z koleżanką położną i ponoć ginekolodzy nie chcą niekiedy dawać L4 przed 11 tygodniem... Ale kurde, do tego czasu to ja się zajadę. Mam nadzieję, że mój mi nie będzie problemów robił.
Dziwne wytyczne, skoro do 11tc możesz ja przez prace stracić najzwyczajniej w świecie...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
alex0806 wrote:Puchatkowa, a też miałaś takie przeboje?
Ja właśnie rozmawiałam z koleżanką położną i ponoć ginekolodzy nie chcą niekiedy dawać L4 przed 11 tygodniem... Ale kurde, do tego czasu to ja się zajadę. Mam nadzieję, że mój mi nie będzie problemów robił.
Właśnie - niekiedy. To wcale nie jest reguła i jakaś zasada. Nie zakładaj z góry, że się nie uda. Jeśli nie ten lekarz to ja bym zmieniła, bo szczerze nie wyobrażam sobie, że ginekolog olewa fakt pracy z ryzykiem rota, różyczki, ospy i wielu innych. -
No właśnie. Może to się tyczy kobiet w biurach itd. Jak będą problemy to naściemniam że rzygam jak kot i jestem słaba
Ale mój gin jest naprawdę spoko, myślę że nie będzie problemu.
Jak tak sobie pomyślę, jak się przejmowałam tą pracą, ile nerwów na niej zjadłam... To aż żałuję. Mogłam już dawno się zwolnić i znaleźć coś lepszego. A tak, nie będzie mi niczego szkoda i nigdy tam nie wrócę.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex miałyśmy okropne przeboje. Dzieci były przekochane, i kadra była super, ale szefowa to coś obrzydliwego. Taki jeden przykład - na ślub wzięłam sobie 2 tygodnie wolne. Dostałam całą wypłatę a po wszystkim kazała mi oddawać połowę mojej wypłaty bo byłam na urlopie. Rozumiecie?
Ale już nie chce się denerwować. Jak dobrze że znalazłam normalną pracę.
-
Ja jeszcze myślałam o Strzelcach OpolskichMari92 wrote:Alex bierz L4
Magda21 nie wiem, gdzie będę rodzić. Słyszałam różne opinie na temat szpitala w Opolu. Więc zastanawiam się też nad Krapkowicami.
Ale ostatecznie nie wiem, do Opola mam bliżej.
Mari92 lubi tę wiadomość