Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Porozmawiaj z nim szczerze i musicie jakiś plan wypracować wspólnie;)
    Mnie głowa nadal boli. Mam niskie ciśnienie to pewnie dlatego. Kawę wypiłem i walnęłam się do wanny. Rozważam w piątek danie zaświadczenia o ciąży w pracy... miałam rzucić l4 ale mam taki plan że po wakacjach wybiorę kilka dni urlopu i do l4 dotrwam :) zobaczę jutro co lekarz mi powie i w piątek dam zaświadczenie niech sobie kogoś szuka. A nie będzie mnie gnoić bo pojadę na wakacje i nie będę tego znosic. Co myślicie?

Czekaj bo ja chyba nie rozumiem... Chcesz przed wyjazdem dać zaświadczenie o ciąży tak? A o powrocie wracać do pracy czy iść na L4? Bo jak na L4 to po co zaświadczenie? Czy nie planujesz wracać wcale tam do pracy? Może głupie pytania ale serio nie rozumiem :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mii wrote:
    Miss wiem jak to jest ..
    Mój mąż co prawda alko nie pije , naprawdę bardzo rzadko może raz bądź dwa w roku tak więcej wypije oczywiście okazja musi być typu wesele czy coś .. chociaż i na weselu potrafi bez alko przeżyć ;) No ale jeśli chodzi o jedzenie ... to masakra pizza kebab mc Donald ... uwielbia co prawda teraz już się staram mu to ograniczyć ;D ale takie jakieś świnskie jedzenie raz w tyg zje a wczescniek częściej .. co za tym idzie ma lekka nadwagę i brzuszek ... kiedyś litrami pił colę red bule i inne świństwa gazowane kolorowe ... tetaz już bardzo mało No i kawe pije jedna max 2 dziennie .. ale to jesy teraz .. ale jeszcze chwile temu było inaczej i jakoś dwa razy zaszłam Wra ciąże bez problemu ;D No a tetaz trochę się opanowa bo ogólnie kamienie ma nerkach ... No i sam zdecydował ze zaczął trochę zdrowiej ale nie zrezygnowa całkiem tylko ograniczył

Ograniczenie to prosta droga do unikania całkowitego :)
    Kurczę czy tylko mój ma bzika na punkcie zdrowego jedzenia? :P

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czekaj bo ja chyba nie rozumiem... Chcesz przed wyjazdem dać zaświadczenie o ciąży tak? A o powrocie wracać do pracy czy iść na L4? Bo jak na L4 to po co zaświadczenie? Czy nie planujesz wracać wcale tam do pracy? Może głupie pytania ale serio nie rozumiem :P
    Przez ten ból głowy nie wiem, czy to zrozumiale napisałam :D Dam w piątek zaświadczenie o ciąży, żeby była tego świadoma :D Pojadę na luzie na wakacje, a później albo wrócę na 3 dni i dam L4, albo od poniedziałku wezmę sobie urlop na żądanie i w środę od gina wezmę L4 :D Żeby już do pracy nie wracać. Bo po dzisiejszym dniu mam dość tej roboty coraz bardziej. Dzieci okropne, dostałam z kolana w brzuch, zmęczona jestem jak koń po westernie... A było 13 dzieci tylko.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zrób tak, żeby Tobie i maleństwu było dobrze:)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Przez ten ból głowy nie wiem, czy to zrozumiale napisałam :D Dam w piątek zaświadczenie o ciąży, żeby była tego świadoma :D Pojadę na luzie na wakacje, a później albo wrócę na 3 dni i dam L4, albo od poniedziałku wezmę sobie urlop na żądanie i w środę od gina wezmę L4 :D Żeby już do pracy nie wracać. Bo po dzisiejszym dniu mam dość tej roboty coraz bardziej. Dzieci okropne, dostałam z kolana w brzuch, zmęczona jestem jak koń po westernie... A było 13 dzieci tylko.

Skoro nie chcesz sie narażać to ja bym zrobiła tak zeby nie wracać do pracy jak juz dasz zaświadczenie :) zawsze na 3 dni moze Ci L4 rodzinna wypisać ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najlepiej będzie się uwolnić z tej pracy, żeby było dobrze dla mnie i malucha... Po każdym dniu pracy mam wyrzuty sumienia, że ani na chwilę nie usiadłam. A jak boli mnie brzuch to się cały czas zastanawiam, czy jest wszystko w porządku. Nie mogę tak dłużej. Jutro poważnie pogadam z ginem, jak on to widzi i kiedy mi wystawi L4. A później będę planować ucieczkę :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal mi głowa pęka, a studenci na dole imprezują od wczoraj bo są Piastonalia... Leżę z zimną szmatką na głowie i padam... Nie chcę brać tabletki, ale chyba będę musiała.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, a nie ma szans się dogadać, teraz jak zaniesiesz zaświadczenie, żeby Ci przedłużyła urlop? Wtedy miałabyś komfort psychiczny już po wakacjach.
    Pytanie, czy jest sens jej zanosić to zaświadczenie, ma to sens o tyle, że dzieciaki nie zostaną z dnia na dzień bez opieki, bo będzie czas żeby kogoś znaleźć.

• terka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pogadaj z ginem, może jednak da się jakoś zrobić żebyś nie musiała wracać po urlopie ;)
    Na dobre serce kierowniczki bym nie liczyła ale na rozsadek lekarza już tak ;)

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak rozważam że jak będę na urlopie to się nastawią psychicznie że mnie nie będzie juz. I niech sobie kogoś szuka na zastepstwo. Teraz tyle ludzi odchodzi że w czerwcu zostanie może z 5 opiekunek na 74 dzieci. I pani sprzątaczka idzie na l4 bo kolana jej wysiadaja l, od jutra już jej nie ma. Obawiam się że szefowa nam kaze sprzątać po jedzeniu bo już nie raz tak bylo...
    Myślę że wszystko da się załatwić. Jak dam zaświadczenie to nawet rodzinna l4 wypisze :)

terka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex musisz zmykac z tamtej pracy to pewne. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post. Po jakim czasie bezowocnych starań udać się na badania? To dopiero 3-ci cykl a ja już panikuję, że coś jest nie tak :/

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post. Po jakim czasie bezowocnych starań udać się na badania? To dopiero 3-ci cykl a ja już panikuję, że coś jest nie tak :/

Hej, witaj u nas :)

Dziewczyny Ci pewnie lepiej doradzą, mnie jeden lekarz powiedział, że mogę się starać rok i jest ok ("bo pani młoda jest"). Gdyby u mnie nie wyszły problemy jeszcze przed staraniami, to badałabym się po około pół roku, dla uspokojenia samej siebie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ;) ponoć zdrowa para może się starać nawet ponad rok. 3 cykle to jeszcze nie tragedia. Monitorujesz sobie cykl, masz regularne miesiączki, zauważają owulację?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati idz do gina moze zleci Ci badania np hormonów. Dużo dziewczyn ma z ttm problem. Nie mówię że akurat Ty ale zawsze mozna sprawdzic. A bierzesz jakies witaminy? Np kwas foliowy?

3i49krhm19wid3ce.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnim badaniu ginekologicznym usłyszałam, że nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciążę. Ginekolog poleciła mi jedynie symfolic a ja dodatkowo zapytałam się o zioła ojca sroki o których wyczytałam tutaj na forum od razu powiedziała, że absolutnie

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam regularne co 27 dni, testy owulacyjne również wychodzą pozytywne

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim rozpoczęłam starania zaczęłam brać kwas foliowy. 5-tego maja przerzuciłam się na symfolic, nie posłuchałam się i dodatkowo zaczęłam pić zioła ojca sroki. Codziennie rano piję również siemię lniane, jem pestki dyni, jagody goji. W czasie owulacji używamy aplikatorów conceive plus. Chyba już niczego więcej w siebie nie wpakuję.

Magdaa21 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na razie Nati wrzuc na luz i dzialajcie ;) nie ma sensu zaprzątać głowy że się nie uda i od razu negatywnie myslec. Działanie jest najlepsza częścią starań oczywiście;)
    Możesz nam coś o sobie opowiedzieć i zostać na wątku gdzie rozsiewamy ciążowe wiruski:)

Magdaa21, Kitkat lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nati,
    Nam się udało w 3cs. Lekarz jeden powiedział że jestem młoda i zdrowa i diagnostyke w kierunku problemów robi się po 1-2 latach. U nas na pewno pomogła modlitwa i być może żel conceive plus bo w 3cs uzylismy go po raz pierwszy i od razu pyklo :) niestety wiem po sobie ze duuużo siedzi w głowie :/ na 3 miesiące od początku starań zrezynowalismy z alkoholu, na pół roku wcześniej zaczęliśmy się zdrowo odżywiać i uprawiać więcej sportu, ja na rok przed staraniami brałam już pregna plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:24

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ