Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Porozmawiaj z nim szczerze i musicie jakiś plan wypracować wspólnie;)
Mnie głowa nadal boli. Mam niskie ciśnienie to pewnie dlatego. Kawę wypiłem i walnęłam się do wanny. Rozważam w piątek danie zaświadczenia o ciąży w pracy... miałam rzucić l4 ale mam taki plan że po wakacjach wybiorę kilka dni urlopu i do l4 dotrwam
zobaczę jutro co lekarz mi powie i w piątek dam zaświadczenie niech sobie kogoś szuka. A nie będzie mnie gnoić bo pojadę na wakacje i nie będę tego znosic. Co myślicie?
Czekaj bo ja chyba nie rozumiem... Chcesz przed wyjazdem dać zaświadczenie o ciąży tak? A o powrocie wracać do pracy czy iść na L4? Bo jak na L4 to po co zaświadczenie? Czy nie planujesz wracać wcale tam do pracy? Może głupie pytania ale serio nie rozumiem
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mała_Mii wrote:Miss wiem jak to jest ..
Mój mąż co prawda alko nie pije , naprawdę bardzo rzadko może raz bądź dwa w roku tak więcej wypije oczywiście okazja musi być typu wesele czy coś .. chociaż i na weselu potrafi bez alko przeżyć
No ale jeśli chodzi o jedzenie ... to masakra pizza kebab mc Donald ... uwielbia co prawda teraz już się staram mu to ograniczyć
ale takie jakieś świnskie jedzenie raz w tyg zje a wczescniek częściej .. co za tym idzie ma lekka nadwagę i brzuszek ... kiedyś litrami pił colę red bule i inne świństwa gazowane kolorowe ... tetaz już bardzo mało No i kawe pije jedna max 2 dziennie .. ale to jesy teraz .. ale jeszcze chwile temu było inaczej i jakoś dwa razy zaszłam Wra ciąże bez problemu
No a tetaz trochę się opanowa bo ogólnie kamienie ma nerkach ... No i sam zdecydował ze zaczął trochę zdrowiej ale nie zrezygnowa całkiem tylko ograniczył
Ograniczenie to prosta droga do unikania całkowitego
Kurczę czy tylko mój ma bzika na punkcie zdrowego jedzenia?
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Przez ten ból głowy nie wiem, czy to zrozumiale napisałamterka wrote:Czekaj bo ja chyba nie rozumiem... Chcesz przed wyjazdem dać zaświadczenie o ciąży tak? A o powrocie wracać do pracy czy iść na L4? Bo jak na L4 to po co zaświadczenie? Czy nie planujesz wracać wcale tam do pracy? Może głupie pytania ale serio nie rozumiem

Dam w piątek zaświadczenie o ciąży, żeby była tego świadoma
Pojadę na luzie na wakacje, a później albo wrócę na 3 dni i dam L4, albo od poniedziałku wezmę sobie urlop na żądanie i w środę od gina wezmę L4
Żeby już do pracy nie wracać. Bo po dzisiejszym dniu mam dość tej roboty coraz bardziej. Dzieci okropne, dostałam z kolana w brzuch, zmęczona jestem jak koń po westernie... A było 13 dzieci tylko.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex zrób tak, żeby Tobie i maleństwu było dobrze:)<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
alex0806 wrote:Przez ten ból głowy nie wiem, czy to zrozumiale napisałam
Dam w piątek zaświadczenie o ciąży, żeby była tego świadoma
Pojadę na luzie na wakacje, a później albo wrócę na 3 dni i dam L4, albo od poniedziałku wezmę sobie urlop na żądanie i w środę od gina wezmę L4
Żeby już do pracy nie wracać. Bo po dzisiejszym dniu mam dość tej roboty coraz bardziej. Dzieci okropne, dostałam z kolana w brzuch, zmęczona jestem jak koń po westernie... A było 13 dzieci tylko.
Skoro nie chcesz sie narażać to ja bym zrobiła tak zeby nie wracać do pracy jak juz dasz zaświadczenie
zawsze na 3 dni moze Ci L4 rodzinna wypisać
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
No właśnie najlepiej będzie się uwolnić z tej pracy, żeby było dobrze dla mnie i malucha... Po każdym dniu pracy mam wyrzuty sumienia, że ani na chwilę nie usiadłam. A jak boli mnie brzuch to się cały czas zastanawiam, czy jest wszystko w porządku. Nie mogę tak dłużej. Jutro poważnie pogadam z ginem, jak on to widzi i kiedy mi wystawi L4. A później będę planować ucieczkę
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, a nie ma szans się dogadać, teraz jak zaniesiesz zaświadczenie, żeby Ci przedłużyła urlop? Wtedy miałabyś komfort psychiczny już po wakacjach.
Pytanie, czy jest sens jej zanosić to zaświadczenie, ma to sens o tyle, że dzieciaki nie zostaną z dnia na dzień bez opieki, bo będzie czas żeby kogoś znaleźć. -
No właśnie też tak rozważam że jak będę na urlopie to się nastawią psychicznie że mnie nie będzie juz. I niech sobie kogoś szuka na zastepstwo. Teraz tyle ludzi odchodzi że w czerwcu zostanie może z 5 opiekunek na 74 dzieci. I pani sprzątaczka idzie na l4 bo kolana jej wysiadaja l, od jutra już jej nie ma. Obawiam się że szefowa nam kaze sprzątać po jedzeniu bo już nie raz tak bylo...
Myślę że wszystko da się załatwić. Jak dam zaświadczenie to nawet rodzinna l4 wypisze
terka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nati1992 wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post. Po jakim czasie bezowocnych starań udać się na badania? To dopiero 3-ci cykl a ja już panikuję, że coś jest nie tak

Hej, witaj u nas
Dziewczyny Ci pewnie lepiej doradzą, mnie jeden lekarz powiedział, że mogę się starać rok i jest ok ("bo pani młoda jest"). Gdyby u mnie nie wyszły problemy jeszcze przed staraniami, to badałabym się po około pół roku, dla uspokojenia samej siebie. -
Po ostatnim badaniu ginekologicznym usłyszałam, że nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciążę. Ginekolog poleciła mi jedynie symfolic a ja dodatkowo zapytałam się o zioła ojca sroki o których wyczytałam tutaj na forum od razu powiedziała, że absolutnie
[/url]
[/url] -
Zanim rozpoczęłam starania zaczęłam brać kwas foliowy. 5-tego maja przerzuciłam się na symfolic, nie posłuchałam się i dodatkowo zaczęłam pić zioła ojca sroki. Codziennie rano piję również siemię lniane, jem pestki dyni, jagody goji. W czasie owulacji używamy aplikatorów conceive plus. Chyba już niczego więcej w siebie nie wpakuję.
Magdaa21 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
To na razie Nati wrzuc na luz i dzialajcie
nie ma sensu zaprzątać głowy że się nie uda i od razu negatywnie myslec. Działanie jest najlepsza częścią starań oczywiście;)
Możesz nam coś o sobie opowiedzieć i zostać na wątku gdzie rozsiewamy ciążowe wiruski:)
Magdaa21, Kitkat lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cześć Nati,
Nam się udało w 3cs. Lekarz jeden powiedział że jestem młoda i zdrowa i diagnostyke w kierunku problemów robi się po 1-2 latach. U nas na pewno pomogła modlitwa i być może żel conceive plus bo w 3cs uzylismy go po raz pierwszy i od razu pyklo
niestety wiem po sobie ze duuużo siedzi w głowie
na 3 miesiące od początku starań zrezynowalismy z alkoholu, na pół roku wcześniej zaczęliśmy się zdrowo odżywiać i uprawiać więcej sportu, ja na rok przed staraniami brałam już pregna plus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 19:24