X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monikalucek wrote:
    Stosowałyście może witaminy dla planujących ciąże Prenatale? Słyszałam, że świetnie działają i mają wysoką dawkę potrzebną dla mamy jak i dla maluszka.

Cześć :)
    Ja nie stosowałam, ale ktoś od nas chyba to bierze albo miał zamiar. Szczerze mówiąc też się nad tym zastanawiałam, ale bez wizyty u gin. nie chcę nic brać na własną rękę. Biorę tylko kwas.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi twój wykres bardzo ładnie wygląda: )
    Ja juz po kawce i po śniadaniu, odpoczywam :) wczoraj się z męża śmiałam ze jak w tym cyklu nieźle zajdę to on z przemęczenia na intensywnej terapii wyląduje :D bo znowu to dopadłam wczoraj. Ale już dzisiaj takie naładowanie mi lekko spadło więc może da radę; )

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, można powiedzieć, że Twój mąż jest bohaterem. Twoje libido w tym miesiącu jest wysokie, a on stanął na wysokości zadania. Brawo dla niego! :) Oby się z tego coś wykluło.
    Co do mojego wykresu to nie odbiega on od pozostałych. Rok mierzę temp. z 2 miesięczną przerwą i moje wykresy praktycznie zawsze tak wyglądają. Także czekam w spokoju na kolejny cykl starań.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny. Musimy na spokojnie działać :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że mąż nie stwierdził, że mi w tym cyklu odbiło :D Bo jeszcze tak nigdy nie miałam. Śluzu bardzo dużo, ciężkie piersi, temperatura nie skacze w sumie jak zwariowana. No i ta chcica cały czas :D Trochę mnie dzisiaj brzuch kłuje, ale jajniki przestały boleć...

Właśnie skończyłam robić obiad, schabik upieczony, sos zrobiony, ziemniaki naszykowane. Chcę pokroić mięso na zimno, żeby się nie posypało :)

Najbardziej dzisiaj jestem ciekawa reakcji rodziców na ciążę Terki :) Pewnie pojechali w odwiedziny bo jej dzisiaj nie ma :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex fajnie ze tak Ci sie chce!☺ moim zdaniem to bardzo dobrze. Przyjemne z pozytecznym. No terka dzisiaj na wielki dzień. Dziadkowie na pewno będą wniebowzięci!

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym cyklu też się dużo chce, tylko mąż nie domaga :-(
    W dodatku mam problem że śluzem płodnym. Oprócz wodnistego raz na jakiś czas, to nic. Biorę wiesiołek w tym cyklu i minimalnie tylko pomógł... Dzisiaj miałam duży skok tempki, więc już jest raczej po owu. Ten cykl raczej stracony :-(
    W kolejnym kupuję ten żel Conceive, który na forum laski polecają. Może to coś da :-)

Też czekam na rewelacje od terki :-) pewnie mają niezłą imprezę

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png

Wysłany: 5 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez sie naczytalam o tym zelu duzo. Może ja tez sie kiedys zdecyduje zobaczymy.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rzadko używamy żelu. W ostatnich kilku cyklach w ogóle. A jak już to sporadycznie.
    My dzisiaj mamy leniwy dzień aż do porzygu :p tylko apetytu cos u mnie brak. Zjadłam dzisiaj późne śniadanie a teraz dopiero obiad. Chyba żołądek też mi sie rozleniwił

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny terka na pewno świętuje i dobrze :-)
    Kryha, panipuchatkowa ja kupiłam ten żel, bo też widziałam dużo pozytywnych opini na forum. Stosowaliśmy w ostatnim cyklu, ale narazie bez efektu. W tym cyklu też będziemy stosować :-). Jak zadziała to na pewno dam Wam znać dziewczyny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2017, 17:06

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • kryha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a jak ogólne wrażenia z tego żelu? Też masz problem ze śluzem, czy kupiłaś żeby wspomóc dodatkowo?

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie weekend miło i szybko minął niestety. Widzę że piszecie o żelu też jestem ciekawa opini

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :D ja dzisiaj od rana w trasie jestem.

Na początek dnia dorwałam mężula :D chcice mam ogromną, on mi mówi ze myślał ze wlasnie spada w ciąży a tu rośnie i rośnie :D ale chyba nie narzeka :D

Miałam tez chwile zwątpienia i smutku a co jesli cos będzie nietak itd itd. Smutna smętna myśl. Dopiero tak naprawdę na Mszy mi przeszło...

Pojechaliśmy z dyplomami "dyplom dla .... Za zdobycie tytułu babci i dziadka" :D proste, jasne przeslanie :D doszyłam malutkie skarpetelki pod napisem :D
    No oczywiście reakcja pełna radość :D i pytanie na kiedy termin-no to mówimy ze 13.07-piątek i ze bedziemy przesądnych ludzi dzieckiem straszyć :D
    U moich rodziców jedna siostra moja była to tez sie dowiedziała przy okazji (ta to chyba najbardziej sie ucieszyła :D ). Tak milo wesoło bylo u obu rodzin ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, teraz już MUSI być do przodu! :) Ty się nie zamartwiaj, tylko ciesz się Waszym szczęściem i nie dopuszczaj do siebie, że coś mogłoby być nie tak. Myślę, że najbardziej cię chyba uspokoi wizyta u ginekologa, kiedy zobaczysz malucha i serduszko na USG :) Popatrz, jaki mur teraz masz za sobą, który chce, żeby się wszystko udało. Męża, rodziców, wszystkie staraczki z forum, którzy trzymają kciuki :)

Mnie coś brzuch pobolewa. Mam nadzieję, że mi się nie poprzestawiało i nie dostanę @ wcześniej! Bo to byłaby jakaś masakra...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha kupiłam ten żel, bo ogólnie mam bardzo mało śluzu płodnego. Stosuję wiesiołek, nawet pomaga- śluzu jest więcej. A co do żelu to jest bardzo zimny tam w środku. Jest bez zapachu :)

Terka- będzie dobrze, nie ma innej opcji :)

Alex- ten ból to może na owulację, a nie na @ .

Marek💙
    Marta 💓

Wysłany: 5 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka będzie dobrze nie ma innej opcji! Alrx no oby nic Ci sie nie przestawialo juz.

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza przed pracą; ) ja już siedzę w pracy i śniadanie jem. Jeszcze ok 10 minut spokoju. Miałam sobie kawę zrobić to przyszłam szybciej ale coś mnie mdli znowu od rana. Zimnica na dworze, w powietrzu normalnie śnieg czuc

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u mnie znowu cieplej aż w kiecke wskoczyłam. Już jestem w drodze do pracy. Zaraz zrobie sobie pyszną herbatke!

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja dzisiaj na 12 do pracy :-) , więc dopiero wstaję.
    Miłego dnia :-)

Marek💙
    Marta 💓
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również już w pracy ciężko było wstać mimo że mam na 9. Dziewczyny a może podpowiecie czy jest ważne to kiedy robi się badanie prolaktyna?

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ