Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
Jak tam poniedziałkowy poranek? Ja już w pracy siedzę o ponad 1,5h. Cieszę się, bo mam piątek wolny to za 11 listopada. Wczorajsza niedziela zleciała szybko za szybko. Ogólnie bardzo milusio było i w dzień i w ... nocy
Miłego dnia i byleby do końca pracy.1cs z CLO
dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
12cs - ciąża biochemiczna
-
Hej dziewczyny Ja wracam jutro do pracy po dwu miesięcznym L4. Coś czuję że będzie mi ciężko, tym bardziej iż po urlopie letnim przepracowałam tylko 14 dni Z czego 7 już się oszczędzałam bo dowiedziałam się o ciąży.
Ja już chwytam się wszystkiego co może mi pomóc. I chociaż jest jeszcze za wcześnie według niektórych, bo od ginekologa mam pozwolenie to staramy się o maluszka.
Po przeczytaniu sporo forów i opinii na temat Inofem, postanowiłam go spróbować, i tak już ponad miesiąc piję. W piątek zamówiłam też żel Conceive, mam nadzieję że dziś mi przyjdzie. Nie zaszkodzi spróbować, tym bardziej iż czasami miewam problemy ze śluzem. Biorę również witaminy dla kobiet w I trymestrze ciąży, bo mam problem z jedzeniem owoców i warzyw więc jakieś witaminy trzeba dostarczyć organizmowi.
-
alegzi- powiem szczerze że nigdy nie monitorowałam swojego organizmu. Więc ciężko mi określić czy jakoś wpływa na mnie. Jedynie co, to ostatnio coś kuło mnie w jajnikach, więc miejmy nadzieję że to wpływ Inofemu. Bo tego jestem pewna, że nigdy takich kłuć nie miałam
-
Patulka, a zaczęłaś sama go zażywać czy gin. Ci o nim powiedział? Szczerze powiedziawszy trochę się boję coś brać bez konsultacji gin.
panipuchatkowa, Inofem to suplement diety, który ma pomóc w uregulowaniu hormonów.1cs z CLO
-
panipuchatkowa, tutaj masz stronę producenta http://www.inofem.pl/ . Ogólnie większość dziewczyn poleca go, jeśli chce się zajść w ciąże, bo zawiera tylko dwa składniki: Mio – inozytol oraz kwas foliowy. Polecany przy PCOS przez lekarzy. Tyle wyczytałam z internetu, w wielkim skrócie
-
alegzi, ja zaczęłam sama brać. mój okres przed ciąża były różne, raz była w terminie, raz spóźniła się 5 dni. Najwięcej spóźnił mi się ponad dwa tygodnie. Zawsze wykonywałam testy ciążowe, i były negatywne. Teraz po przeczytaniu opinii na temat inofemu, powiedziałąm że przez jakiś czas spróbuję go.
-
Patulka, jak masz takie wahania w długości oczekiwania na @ to się nie dziwię. Pewnie sama bym brała. Ja na szczęście (odpukać w niemalowane) mam co 30-31 dni @. Także jak będę u gin. to go podpytam o jakieś suplementy i zobaczę co mi powie.
panipuchatkowa, no właśnie zerknęłam dziś na Twój wykres i coś nie chce chyba przyjść uparciucha.1cs z CLO
-
ja mam spory problem z odżywianiem, co domyślam się że ma wpływ na mój organizm. Bardzo rzadko jadam, a jak jem to małe porcje. Do tego jeszcze nie jadam owoców ani warzyw. Sporadycznie jakiegoś banana zjem. Ale jakoś tak to rzadko.
-
alegzi wrote:Patulka, jak masz takie wahania w długości oczekiwania na @ to się nie dziwię. Pewnie sama bym brała. Ja na szczęście (odpukać w niemalowane) mam co 30-31 dni @. Także jak będę u gin. to go podpytam o jakieś suplementy i zobaczę co mi powie.
przez 7 lat byłam na hormonach, i miałam @ jak w zegarku. od połowy grudnia 2016 przestałam brać i zaczął się problem. Jednak wyniki badań zawsze miałam książkowe. -
Patulka wrote:przez 7 lat byłam na hormonach, i miałam @ jak w zegarku. od połowy grudnia 2016 przestałam brać i zaczął się problem. Jednak wyniki badań zawsze miałam książkowe.
Aaaa no teraz sprawa jasna. Wszystko się rozregulowało. Teraz potrzeba czasu żeby to wróciło do normy. Nie mam pojęcia ile to może trwać.1cs z CLO
-
Dziewczyny... Spaaaać a jak leże i leże to usnąć nie mogę wczoraj 19.30 juz spalam do 4.00 gdzieś a teraz ni spac ni leżeć ni cos robić sama nie wiem...
Chciałam dać ostatnią szansę na lekarza NFZ. Idę do przychodni przyszpitalnej spytać o terminy tamtejszych lekarzy. Na wejściu mila pani wytłumaczyła mi gdzie mam iść do poradni K, jakoś trafiłam (mam straszna orientacje w dużych budynkach) patrzę kupa ludu... Nie przesadzając i nie wyolbrzymiając z 50-70 osób. Ale widzę rejestracja jest, obok kilku gabinetów też, pewnie czekaja na lekarzy... Pytam kto do rejestracji -i co słyszę? Wszyscy! Noooo kurde no nie... Wyszłam stamtąd bo przecież z 3h do samej rejestracji bym stała tam... Albo padła I tak oto moja ostatnia szansa dla NFZ sie skończyła z dniem dzisiejszym... Czekam co mąż załatwi w pracy, miał iść wypytać jak to ubezpieczenie prywatne tam działa ale czy zakręcony świeży tatuś nie zapomni? Tego nie wiem i idę prywatnie, szkoda moich nerwów i zdrowia... Pewnie w innych przychodniach jest mniej osób ale... no nie dam rady chyba sie juz przełamaćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm