X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    A tak btw to mam taaaaaaaaaaaaaaaaaką ochotę na kebeba, że chyba sobie zamówię bo nie zdzierżę ;D

Hahahah :D mnie odrzuca od budek z kebabem na kilometr :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    ja mam ciężko odmówić sobie słodyczy... Chociaż raz albo dwa razy wytrwałam w postanowieniu ponad pół roku...

chyba czas najwyższy znów zacząć się odchudzać... wtedy może mi jakoś łatwiej pójdzie :D

a ja jednak do pracy nie idę jutro, tylko w środę, dodatkowy dzień wolnego dla mnie :D

przed zajściem w ciąże schudłam prawie 11 kg, od końca lipca do połowy października. Planowałam 17 ale teraz każdy kilogram ciążowy przyjmę z chęcią. Wcześniej nie działały na mnie diety lub postanowienia, tzn działaby ale na krótko, a teraz poszłam do p dietetyk i zadziałała GŁOWA!

To, że idę do niej płace te 8 dych, i za miesiąc wstyd by mi było iść i powiedzieć "Pani, bo ja po tygodniu odpuściłam" i tak to zadziałało, a potem przywykłam do ważenia tych posiłków a do słodyczy nigdy mnie nie ciągneło za to słone po odstawieniu też przywykłam i teraz nie smakuje już tak dobrze ;)

na razie nie waże, jem w miarę normalnie acz zdrowo (taaa....dzisiaj chcica na kebab :D), jak będzie z Dzidzią wszystko ok to pójdę do dietetyczki po jakieś wskazóki, żeby się nie roztyć

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja, ja nie byłam na żadnej diecie, po prostu odpuściłam sobie słodycze i fastfoody. Poza tym jadłam wszystko tylko mniej i częściej. Do tego ruch i efekty były powalające. A teraz lenistwo i brak czasu dają się we znaki.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam to!

a jeszcze prokrastynacja jesli chodzi o ćwiczenia to moje drugie imię :D

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną się dzisiaj coś niedobrego dzieje... Od rana nie mogłam na kawę patrzeć. Specjalnie szybciej do pracy poszłam, żeby sobie zrobić kawę i zjeść śniadanie. Kanapkę zjadłam, a kawy nie zrobiłam bo na samą myśl mi się niedobrze zrobiło i trzymało mnie do południa. Może zwiększona dawka Euthyroxu tak na mnie działa.
    Jutro pewnie luz w pracy, dzieci będzie mniej. Akurat bostonka dopadła te dzieci, które mają korby w tyłkach i są niegrzeczne :D

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ze mną się dzisiaj coś niedobrego dzieje... Od rana nie mogłam na kawę patrzeć. Specjalnie szybciej do pracy poszłam, żeby sobie zrobić kawę i zjeść śniadanie. Kanapkę zjadłam, a kawy nie zrobiłam bo na samą myśl mi się niedobrze zrobiło i trzymało mnie do południa. Może zwiększona dawka Euthyroxu tak na mnie działa.
    Jutro pewnie luz w pracy, dzieci będzie mniej. Akurat bostonka dopadła te dzieci, które mają korby w tyłkach i są niegrzeczne :D

Kochana a powiedz mi czy Ty tylko na kawę tak reagujesz czy ogólnie masz często mdłości? I jak tolerujesz mleko i przetwory mleczne?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na kawę, ale ogólnie to kawoszem jestem, więc nie wiem o co chodzi... A z mlekiem i przetworami nie mam problemu. Dzisiaj bardzo mi się jogurtu chciało

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście. I pomyśleć, że ostatnio byłam tu koło 16 ;)

Co do diet to potwierdzam, małe ilości i kg same lecą w dół. No, ale trzeba mieć tą siłę i motywację. U mnie zazwyczaj się kończy po 2 miesiącach.

alex0806, Twój objaw jakby ciążowy, ale chyba jeszcze za wcześnie ;)

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zaczynam tę nierówną walkę z rejestracją... Pewnie się dziś nie dodzwonię, ale warto chociaż spróbować.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Dzisiaj na kawę, ale ogólnie to kawoszem jestem, więc nie wiem o co chodzi... A z mlekiem i przetworami nie mam problemu. Dzisiaj bardzo mi się jogurtu chciało

Pytałam o to bo niektórzy zle reagują na laktoze zawarta w Euthyroksie. Najczęściej z Hashi sie łączą problemy z trawieniem i tolerancja laktozy. Wtedy zmienia sie lek na Letrox ;)
    Faktycznie brzmisz ciążowo :D

• terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No nic zaczynam tę nierówną walkę z rejestracją... Pewnie się dziś nie dodzwonię, ale warto chociaż spróbować.

Haha ja przegrałam moze Ty wygrasz i wyrównamy walkę :D

alegzi lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie normalnie nie wierzę :) Wystukałam numer, dzwonię, dzwonię, przeglądam forum, a tu za chwilę słyszę "Halo, słucham". Jestem w takim szoku, że szkoda gadać. Odebrali po jakiś 15 sekundach... Zapiałam się do kliniki niepłodności na 12 grudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 17:43

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An ja zobaczysz wszystko bedzie w porządku. Alegzi wow! Oby wszystko bylo w porządku. Ja robię obiad z mężem.

An_ja lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Słuchajcie normalnie nie wierzę :) Wystukałam numer, dzwonię, dzwonię, przeglądam forum, a tu za chwilę słyszę "Halo, słucham". Jestem w takim szoku, że szkoda gadać. Odebrali po jakiś 15 sekundach... Zapiałam się do kliniki niepłodności na 12 grudnia :)

Wooo jak szybko! :D no to troszeczkę ponad miesiąc i znów z czymś do przodu będziecie ;)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieszkam się bardzo :) Już się nie mogę doczekać grudnia :) :)
    Mam nadzieję, że to dobry znak na przyszłość.

1cs z CLO
  • terka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    No cieszkam się bardzo :) Już się nie mogę doczekać grudnia :) :)
    Mam nadzieję, że to dobry znak na przyszłość.

Na pewno :)

alegzi lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    An ja zobaczysz wszystko bedzie w porządku. Alegzi wow! Oby wszystko bylo w porządku. Ja robię obiad z mężem.

My już po obiadku. Dziś była rybka. Postanowiliśmy, że chociaż raz w tygodniu będziemy na obiad jedli rybę. Pychotka :)

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, świetne wieści :) To nieco ponad miesiąc :) Ja na 11 grudnia idę do szpitala, może ten czas będzie dla nas zbawienny.

Ciążowo raczej nie, to za wcześnie żeby cokolwiek odczuwać raczej. Z mdłości przeszło mi w zgagę, bo jednak się tej kawy napiłam po pracy. Całkiem niedawno też miałam przez jakiś czas mdłości. Może po prostu od jakichś zawahań hormonów tak mam? I tego Euthyroxu. Przez to wszystko nawet obiadu nie zjadłam. Coś nawet głodna nie jestem, wczoraj tak samo było. Ehh, niech to już się unormuje w końcu bo zwariuję. Wolałabym wymiotować na kilometr, byleby w tej ciąży w końcu być. Wtedy przynajmniej zna się przyczynę dolegliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 18:09

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Alegzi, świetne wieści :) To nieco ponad miesiąc :) Ja na 11 grudnia idę do szpitala, może ten czas będzie dla nas zbawienny.

Ciążowo raczej nie, to za wcześnie żeby cokolwiek odczuwać raczej. Z mdłości przeszło mi w zgagę, bo jednak się tej kawy napiłam po pracy. Całkiem niedawno też miałam przez jakiś czas mdłości. Może po prostu od jakichś zawahań hormonów tak mam? I tego Euthyroxu. Przez to wszystko nawet obiadu nie zjadłam. Coś nawet głodna nie jestem, wczoraj tak samo było. Ehh, niech to już się unormuje w końcu bo zwariuję. Wolałabym wymiotować na kilometr, byleby w tej ciąży w końcu być. Wtedy przynajmniej zna się przyczynę dolegliwości

O to trzymam podwójnie kciuki - 11 i 12 grudnia. Musi być dobrze! :)

Pamiętam, że ostatnio tez miałaś te mdłości. Nawet Twój gin. się śmiał, że to może jednak ciąża. A patrzyłaś może na skutki uboczne Euthyroxu? Może to faktycznie przez niego. Ja się śmiałam do P, że całą ciążę mogłabym się źle czuć, mieć mdłości itp. byleby tylko zajść w końcu.

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, ja to samo. Mogę rzygać dalej niż widzieć, naprawdę :D Mogę spać całe dnie w przerwach na wymioty. Byleby zajść w ciążę i zdrowo ją donosić :) Pytałam mojej endo o te mdłości. Mówiła, że to jest niespecyficzny objaw i raczej nie od leków. Chyba, że może mi trochę siadać na żołądek. Właśnie podgrzałam sobie obiad i nawet nie mam ochoty się za niego zabrać.
    Ja już się przestaję na cokolwiek nastawiać chyba. Ważne, że się normuje wszystko, bo i śluz jest i tempka się ładnie trzyma. Może po prostu wrócą normalne cykle i będziemy mogli się starać na spokojnie, bez problemów.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ