Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo właśnie mam skierowanie na te wszystkie tarczycowe badania i mam za 3 miesiące przyjść do Endo więc zrobilabym badania przed sama wizytą... I tak mnie natchnęło czy w ogóle będzie ważne skierowanie. Chyba że wcześniej w ciążę zajdę to mam od razu bez kolejki do niej przyjsc

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, na Twoim miejscu najlepiej zadzwoniłabym do lekarza / przychodni i podpytała. Będziesz spokojniejsza ;)

Dziewczyny, czy przed każdą miesiączką odczuwacie ból piersi? Ja mam 2 cykl gdzie w ogóle nie czuję piersi, jakbym ich nie miała ;) We wcześniejszych cyklach to nie mogłam ich nawet dotknąć, były mega gorące, a teraz nic. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam zaraz po odstawieniu tabletek anty. Przez kilka pierwszych cykli mnie bolały a ostatnio nic. A teraz od kilku dni mam ciężkie piersi, i ledwo sie w ręce mieszczą a normalnie to mam malutkie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest z moimi :( Od kiedy pamiętam przed @ bolały mnie, a teraz od 2 miesięcy totalnie nic :(

1cs z CLO
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi ja miałam zawsze nabrzmiałe a też od paru cykli kompletnie nic..
    alex kurcze to może coś jednak jest na rzeczy? :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje :( Już chyba wolałam ten ból, bo przynajmniej wiedziałam co się święci no i organizm dawał sygnały, że wszystko przebiega dobrze.
    Co do alex to jej organizm się chyba "wybudził" i teraz daje jej sygnały :) Trzymamy wszystkie kciuki. Wiadomo już 4 listopada, trzeba za niedługo wypełnić 1 str. ;p

1cs z CLO
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny nie nakrecajcie mnie; ) jakbym miała testować to dopiero grubo po spodziewanym terminie @ o ile będą do tego przesłanki: ) wiecie że u mnie to te cykle są masakrycznie dziwne i nie chcę znowu się nastawić na cokolwiek. Zobaczymy jak z temperaturą i w ogóle

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, masz rację. Ja sobie postanowiłam, że gdyby kiedyś spóźniała mi się @ to zatestuję w 40dc.

1cs z CLO

Wysłany: 4 listopada 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jasne alex nie nakręcam! Zobazcysz jak rozwinie się u Ciebie sytuacja a mam nadzieję że jak najlepiej! :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dziś późno i muszę teraz to odpokutować. Ech ciekawe kiedy mnie sen zmorzy :)

1cs z CLO

Wysłany: 4 listopada 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi mnie też jakoś nie łamie jeszcze spanie. :)

3i49krhm19wid3ce.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Bo właśnie mam skierowanie na te wszystkie tarczycowe badania i mam za 3 miesiące przyjść do Endo więc zrobilabym badania przed sama wizytą... I tak mnie natchnęło czy w ogóle będzie ważne skierowanie. Chyba że wcześniej w ciążę zajdę to mam od razu bez kolejki do niej przyjsc

alex, ja Ci mogę powiedzieć tyle, że jak chodzę z dzieckiem do alergologa 2 razy do roku na wizytę i dostaję skierowanie na badanie krwi, to robię je zawsze przed kolejną wizytą, czyli po ok. 5 miesiącach od otrzymania :D I normalnie przyjmują.

Najlepiej to faktycznie w tą ciąże zajdź :P:P

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha najlepiej by było: ) zero zmartwień wtedy o termin badań w szpitalu, co chwila chodzilabym na jakieś badania i skierowania byłyby aktualne ;)
    Dzisiaj mi tempka trochę spadla ;/ mam nadzieje ze mój cykl znowu się nie zrobi jak esy floresy z zeszłego miesiąca... Już się cieszyłam że się wszystko normuje

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex twój wykres wygląda całkiem dobrze :-),więc nie ma co martwić się na zapas :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w ten niedzielny piękny poranek.

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kobitki! :)

Zabieram się za śniadanko, a potem idę na mszę dla dzieci. Jakoś bardziej mi ona odpowiada ;)

alex, Twój wykres wygląda dobrze. Do esów floresów jeszcze mu daleko. Nie przejmuj się ;)

Miłej niedzieli ;)

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    alegzi mnie też jakoś nie łamie jeszcze spanie. :)

Położyłam się wczoraj z nadzieją, że jednak usnę, ale nic z tego. Ostatni raz jak spojrzałam na zegarek była 2:10. Tragedia. Ostatni raz pozwoliłam sobie w sobotę na tak długie spanie.
    A Ty o której się położyłaś?

1cs z CLO

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi ja usnelam po polnocy zaraz. No to dlugo nie moglas usnac .

3i49krhm19wid3ce.png
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa, zazdroszczę. Musiałam się jeszcze przenieść z sypialni do pokoju gościnnego i tam spać, bo sąsiedzi taką imprezkę zrobili, że miałam łzy w oczach. Mąż o 7 przychodzi i pyta co tu robię, no to mu pow. On oczywiście nic nie słyszał, śpioch :) No i mówi, że mam wracać, a ja, że dopiero za pół h, bo wtedy będę mierzyła temp. i nie chcę wychodzić z łóżka przed tą h :D

1cs z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałyście może witaminy dla planujących ciąże Prenatale? Słyszałam, że świetnie działają i mają wysoką dawkę potrzebną dla mamy jak i dla maluszka.

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ