Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to wspierajmy się przez ściany;* mi się dzisiaj snila ciąża... A jak się obudziłam to jeszcze większą pustka. Chce już do domu iść, w spokoju to przeżyć a nie z kobietami na sali. Po obchodzie mam mieć usg. Byle do 14 bo wtedy też mój lekarz zaczyna dyżur

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Ja już siedzę w pracy :) labo zaliczone, glukoza i tsh będą dziś a prog najpóźniej w czwartek po południu (!) Jak ja wytrzymam tyle... Ale kiedyś się doczekam :D dziś u mnie fajnie chłodno, tylko 17 stopni w dzień ma być :) A od piątku znowu upał :/

An test za wcześnie, co nie zmienia faktu że może jeszcze wyjść ;) jak bierzesz dupka że już odstawiasz? Bo ja biorę od dnia trzeciej wyższej tempki i przez 10 dni :) akurat w tym cyklu wyszło od tego 16dc co lekarze zawsze wciskają :P

Mari dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tak jak tamten ślepy lekarz mi kazał, jeszcze na wcześniejszych wizytach czyli od 16dc. Tak klasycznie bez żadnego zastanowienia. Teraz to już wiem :( a według ovu u mnie w 16 dc była dopiero owulacja.
    Teraz już trudno, na przyszłość będę mądrzejsza

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zdrowiej. Alex przytulam!

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    Hej dziewczyny dzięki za wsparcie :-)
    Tak Alex jestem na rejmota w izolatce, żeby innych nie zarażać biegunką. Jest mi już trochę lepiej. Ale musze tu się izolować sama.
    Ważne, że z dzieckiem wszystko dobrze. Tego bałam się najbardziej.
    Ciekawe ile mnie tu będą trzymać.

Dokładnie, najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze, a biegunka jest niebezpieczna ze względu na ryzyko odwodnienia. A przy takich upałach i w ciąży to jest tym bardziej ryzyko. Pewnie poczekają na wyniki, nawodnią Cię trochę i puszczą do domku :)

• terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zdrowiejecie szybciutko!

Alex- trzymaj się tam, musisz... Eh te sny...

An- wcale nie musisz czuć się inaczej, spokojnie jeszcze chwilka i będzie wszystko wiadomo :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Ja biorę tak jak tamten ślepy lekarz mi kazał, jeszcze na wcześniejszych wizytach czyli od 16dc. Tak klasycznie bez żadnego zastanowienia. Teraz to już wiem :( a według ovu u mnie w 16 dc była dopiero owulacja.
    Teraz już trudno, na przyszłość będę mądrzejsza
    Uff to dobrze że wiesz teraz jak brać poprawnie :) prawie wszyscy lekarze wciskają od 16 do 25dc, mi też tak kazał brać ale akurat u mnie owu zawsze jest wcześniej więc prawie nie mam niebezpieczeństwa przyblokowania jej :) no ale jak ktoś ma owu np 18dc no to już jest problem...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od raniutka w trasie, byłam juz w labo, myślałam ze będę musiała jakoś myśleć zeby nie czekać a tu 2 panow przede mną i mnie pierwszą puścili :P
    Powiem wam ze tyle ostatnio chleje wody (bo piciem tego nie nazwę :D ) ze moja próbka moczu to sama jak ta woda wyglądała :P praktycznie przezroczysta... Myślałam ze babeczka będzie cos mówić ze nieprawidłowe czy cos ale nic nie mówiła to luzik :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przytulam Cię bardzo mocno :* Jesteś bardzo silna i dzielna <3 Trzymam kciuki za wyjście do domu i zielone światło dla starań :)

alex0806 lubi tę wiadomość

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się Alex wspieramy. Mam dostać jakiś antybiotyk. Mam tu napisane konstelacja konfliktowa. Ciekawe co to? I też mam mieć usg jak mnie na nie wezwą. A i jeszcze muszę tu zostać.
    Normalnie pięknie się ten czerwiec zaczął.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Czytam sobie Was, nawet zdarzyło mi sie komentować tutaj ale nie mogę się na stare śmieci zalogować bo nick wypadł mi z głowy, nie wpsominając o haśle. :( :(
    Poczytałam pobieżnie, terka współczuje śmierci babci, alex trzymaj się kochana.
    Ja postanowiłam się ponownie zarejestrować z tej bezsilności, wczoraj dostałam miesiączkę, płacze od wczoraj, ta bezsilność mnie dobija, już mam wrażenie że nigdy się nie uda. Staramy się od lipca 2017r, ale nie zabezpieczamy się już od marca z tym że od marca do lipca to mąż sam nie wiedział czy chce dziecko więc raczej unikaliśmy dni płodnych. Za miesiąc stuknie rok :( Z punktu ginekologicznego jest wszystko w porządku, usg w porządku, cytologia ok, itp. Nie długo czas zająć się tymi badaniami hormonalnymi ale jeszcze nie zaczęłam a ja już nie mam sił, nie chcę, boję się, mam dość. Jeszcze się wstrzymam, może po wakacjach nabiorę więcej optymizmu i wtedy zacznę się badać, ewentualnie leczyć jeśli będzie potrzeba na dzień dzisiejszy biorę tylko ovarin i olej z wiesiołka. Cykle mam regularne, mam już 6letnią córkę która marzy o rodzeństwie, jeszcze wczoraj jak @ się rozkręcała to zapytała czy będzie mieć braciszka, łzy same poleciały po policzku.

Starania o drugie dziecko
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zjeść śniadanie i do domu. Już mi nawet łóżko posprzatali. Nawet się nie zapytali jak się czuje...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam zjeść śniadanie i do domu. Już mi nawet łóżko posprzatali. Nawet się nie zapytali jak się czuje...

Okropna znieczulica :( Trzymaj się, przytulam mocno

• Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a zrobili ci usg kontrolne?

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to straszne.. mam nadzieję że w domu będzie Ci lepiej z mężem.. I w ogóle może trochę odsapniesz od szpitala. Andi my wiemy co przezywasz.. Ale zajmij sienhormonami bo to ważna sprawa.

3i49krhm19wid3ce.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex najważniejsze że już wychodzisz, znieczulica straszna :/ trzymaj się i bądź silna
    Andi witaj :) Ty również bądź silna w staraniach, przeczekaj okres bezsilności, przebadaj się i działaj :) trzymam kciuki

Andii lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex ja ryczę z powodu głupiej @ a Ty biedna przezywasz znacznie coś gorszego :(
    Mam nadzieję, że dostaniesz dużo wsparcia od bliskich, męża.

panipuchatkowa masz rację, to ważne ale boję się zacząć, pewnie jak zacznę to już pójdzie z górki ale ja od zawsze bałam się pielęgniarek,lekarzy i ogólnie paniczny lęk przed takimi sprawami, szpital to dla mnie katorga, mam jakiś obsesyjny lęk, pewnie dziwne to dla Was co piszę...Wiadomo co odwlecze nie uciecze, badania to podstawa dlatego na pewno będe musiała je zrobić, przynajmniej tyle dobrze, że u ginekologa było w porządku. :(

MissKathy dziękuje, kciuki się przydadzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:47

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam l4 ciążowe na czas pobytu w szpitalu i zwykłego 2 tygodnie do 19 czerwca. Akurat 20 idę do mojego gina to sobie przedłużę... na wizytę idę 13 i 20 maja. I może się dowiem wtedy co dalej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex czyli standard szpitalny 2 tygodnie i radz sobie dalej. Masz jakieś zalecenia czy nic Ci nie mówili

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex to szybko cię wypuścili. Trzymaj się. :-)
    Ja tu jeszcze posiedzę.
    A żeby było Wam trochę weselej to wam powiem, że na śniadanie dostłam zgniłe jabłko. I tak nie wiele jem. Ale tego to by nawet największy łakomczuch nie wciągnął.

Andi z doświadczenia wiem, że bez badań daleko nie zajdzisz, tym bardziej, że tyle czasu się staracie :-) także powodzenia moja droga.

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ