Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari to wspierajmy się przez ściany;* mi się dzisiaj snila ciąża... A jak się obudziłam to jeszcze większą pustka. Chce już do domu iść, w spokoju to przeżyć a nie z kobietami na sali. Po obchodzie mam mieć usg. Byle do 14 bo wtedy też mój lekarz zaczyna dyżurLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczęta

Ja już siedzę w pracy
labo zaliczone, glukoza i tsh będą dziś a prog najpóźniej w czwartek po południu (!) Jak ja wytrzymam tyle... Ale kiedyś się doczekam
dziś u mnie fajnie chłodno, tylko 17 stopni w dzień ma być
A od piątku znowu upał 
An test za wcześnie, co nie zmienia faktu że może jeszcze wyjść
jak bierzesz dupka że już odstawiasz? Bo ja biorę od dnia trzeciej wyższej tempki i przez 10 dni
akurat w tym cyklu wyszło od tego 16dc co lekarze zawsze wciskają 
Mari dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
-
Ja biorę tak jak tamten ślepy lekarz mi kazał, jeszcze na wcześniejszych wizytach czyli od 16dc. Tak klasycznie bez żadnego zastanowienia. Teraz to już wiem
a według ovu u mnie w 16 dc była dopiero owulacja.
Teraz już trudno, na przyszłość będę mądrzejsza -
Mari92 wrote:Hej dziewczyny dzięki za wsparcie

Tak Alex jestem na rejmota w izolatce, żeby innych nie zarażać biegunką. Jest mi już trochę lepiej. Ale musze tu się izolować sama.
Ważne, że z dzieckiem wszystko dobrze. Tego bałam się najbardziej.
Ciekawe ile mnie tu będą trzymać.
Dokładnie, najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze, a biegunka jest niebezpieczna ze względu na ryzyko odwodnienia. A przy takich upałach i w ciąży to jest tym bardziej ryzyko. Pewnie poczekają na wyniki, nawodnią Cię trochę i puszczą do domku
-
Uff to dobrze że wiesz teraz jak brać poprawniean1315 wrote:Ja biorę tak jak tamten ślepy lekarz mi kazał, jeszcze na wcześniejszych wizytach czyli od 16dc. Tak klasycznie bez żadnego zastanowienia. Teraz to już wiem
a według ovu u mnie w 16 dc była dopiero owulacja.
Teraz już trudno, na przyszłość będę mądrzejsza
prawie wszyscy lekarze wciskają od 16 do 25dc, mi też tak kazał brać ale akurat u mnie owu zawsze jest wcześniej więc prawie nie mam niebezpieczeństwa przyblokowania jej
no ale jak ktoś ma owu np 18dc no to już jest problem...
-
Ja od raniutka w trasie, byłam juz w labo, myślałam ze będę musiała jakoś myśleć zeby nie czekać a tu 2 panow przede mną i mnie pierwszą puścili

Powiem wam ze tyle ostatnio chleje wody (bo piciem tego nie nazwę
) ze moja próbka moczu to sama jak ta woda wyglądała
praktycznie przezroczysta... Myślałam ze babeczka będzie cos mówić ze nieprawidłowe czy cos ale nic nie mówiła to luzik
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
To się Alex wspieramy. Mam dostać jakiś antybiotyk. Mam tu napisane konstelacja konfliktowa. Ciekawe co to? I też mam mieć usg jak mnie na nie wezwą. A i jeszcze muszę tu zostać.
Normalnie pięknie się ten czerwiec zaczął.<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Witajcie dziewczyny

Czytam sobie Was, nawet zdarzyło mi sie komentować tutaj ale nie mogę się na stare śmieci zalogować bo nick wypadł mi z głowy, nie wpsominając o haśle.

Poczytałam pobieżnie, terka współczuje śmierci babci, alex trzymaj się kochana.
Ja postanowiłam się ponownie zarejestrować z tej bezsilności, wczoraj dostałam miesiączkę, płacze od wczoraj, ta bezsilność mnie dobija, już mam wrażenie że nigdy się nie uda. Staramy się od lipca 2017r, ale nie zabezpieczamy się już od marca z tym że od marca do lipca to mąż sam nie wiedział czy chce dziecko więc raczej unikaliśmy dni płodnych. Za miesiąc stuknie rok
Z punktu ginekologicznego jest wszystko w porządku, usg w porządku, cytologia ok, itp. Nie długo czas zająć się tymi badaniami hormonalnymi ale jeszcze nie zaczęłam a ja już nie mam sił, nie chcę, boję się, mam dość. Jeszcze się wstrzymam, może po wakacjach nabiorę więcej optymizmu i wtedy zacznę się badać, ewentualnie leczyć jeśli będzie potrzeba na dzień dzisiejszy biorę tylko ovarin i olej z wiesiołka. Cykle mam regularne, mam już 6letnią córkę która marzy o rodzeństwie, jeszcze wczoraj jak @ się rozkręcała to zapytała czy będzie mieć braciszka, łzy same poleciały po policzku.
Starania o drugie dziecko -
Alex najważniejsze że już wychodzisz, znieczulica straszna
trzymaj się i bądź silna
Andi witaj
Ty również bądź silna w staraniach, przeczekaj okres bezsilności, przebadaj się i działaj
trzymam kciuki
Andii lubi tę wiadomość
-
alex ja ryczę z powodu głupiej @ a Ty biedna przezywasz znacznie coś gorszego

Mam nadzieję, że dostaniesz dużo wsparcia od bliskich, męża.
panipuchatkowa masz rację, to ważne ale boję się zacząć, pewnie jak zacznę to już pójdzie z górki ale ja od zawsze bałam się pielęgniarek,lekarzy i ogólnie paniczny lęk przed takimi sprawami, szpital to dla mnie katorga, mam jakiś obsesyjny lęk, pewnie dziwne to dla Was co piszę...Wiadomo co odwlecze nie uciecze, badania to podstawa dlatego na pewno będe musiała je zrobić, przynajmniej tyle dobrze, że u ginekologa było w porządku.
MissKathy dziękuje, kciuki się przydadzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 09:47
Starania o drugie dziecko -
Alex to szybko cię wypuścili. Trzymaj się.

Ja tu jeszcze posiedzę.
A żeby było Wam trochę weselej to wam powiem, że na śniadanie dostłam zgniłe jabłko. I tak nie wiele jem. Ale tego to by nawet największy łakomczuch nie wciągnął.
Andi z doświadczenia wiem, że bez badań daleko nie zajdzisz, tym bardziej, że tyle czasu się staracie
także powodzenia moja droga.
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓