Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisKathy rozumiemy Cię, wiele dziewczyn z forum długo czekało na dzidzie :). Także i na Ciebie przyjdzie pora :)

Alex prawda, jak najpierw ledwo co było widać ,to teraz mam już spory brzuch hehe. Dzidzia rośnie, ostatnio na wizycie miał już 850 gram :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 20:49

MissKathy92 lubi tę wiadomość

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    MisKathy rozumiemy Cię, wiele dziewczyn z forum długo czekało na dzidzie :). Także i na Ciebie przyjdzie pora :)

Alex prawda, jak najpierw ledwo co było widać ,to teraz mam już spory brzuch hehe. Dzidzia rośnie, ostatnio na wizycie miał już 850 gram :)
    Mari dziękuję za te słowa <3 wierzę że tak będzie :)

Mari92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a33735ecb8b.jpg

Hej dziewczyny, dzisiaj ja pochwalę się swoim brzuszkiem. A i nie jestem taka drobna jak dziewczyny ;)

An i MisKathy Wam też się uda, mężowie się podleczą. A to co najmniej 3 miesięcy trzeba na poprawę nasienia. A Wy już niedługo będzie się chwalić takim brzuszkiem zapełnionym miłością :)

WOW jaki duży brzuszek już :) <3 Lokator duży?

Mari92 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :), też mi się wydaje, że nasz skarb będzie duży. A to się dopiero okaże :)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja już sama nie wiem co myśleć :( czasami mam ochotę walnąć w kąt te wszystkie leki i zdać się na naturę :( jestem już tym wszystkim zmęczona a dopiero zaczęliśmy starania :(
    Wybaczcie że wam tu się rozklejam dziś ale siedzę sama w domu, mąż w pracy a ja wariuje myśląc o tym wszystkim :(

Ja się tak zdałam. Starania trwają już rok a ja jedyne badania jakie wykonałam to hormonalne i choć bardzo chciałabym już być w ciąży i każde rozczarowanie boli to jednak nie decydujemy sie na jakies szczegółowe badania, nie mamy na razie na to warunków :) Ginekolog tez trochę zlekceważył nasz problem, widząc że mamy już jedno dziecko. Na razie próbujemy naturalnie, a jak już skończymy budowę lub będziemy mieli dość tych starań to zdecydujemy się na badania :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari92 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a33735ecb8b.jpg

Hej dziewczyny, dzisiaj ja pochwalę się swoim brzuszkiem. A i nie jestem taka drobna jak dziewczyny ;)

An i MisKathy Wam też się uda, mężowie się podleczą. A to co najmniej 3 miesięcy trzeba na poprawę nasienia. A Wy już niedługo będzie się chwalić takim brzuszkiem zapełnionym miłością :)

Piękny brzuszek <3
    Dziękuję za słowa otuchy :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Ja się tak zdałam. Starania trwają już rok a ja jedyne badania jakie wykonałam to hormonalne i choć bardzo chciałabym już być w ciąży i każde rozczarowanie boli to jednak nie decydujemy sie na jakies szczegółowe badania, nie mamy na razie na to warunków :) Ginekolog tez trochę zlekceważył nasz problem, widząc że mamy już jedno dziecko. Na razie próbujemy naturalnie, a jak już skończymy budowę lub będziemy mieli dość tych starań to zdecydujemy się na badania :)
    U Was o tyle dobrze że już jedne szczęście macie, wiadomo że możecie mieć dzieci - u nas nie mam takiej pewności :/ staramy się bardzo mocno ale nigdy w ciąże nie zaszłam, nigdy nie widziałam na teście nawet cienia cienia :( to tak bardzo boli :( naokolo pełno kobiet w ciąży, matek z wózkami lub chodzących małych szkrabow, kiedyś aż mi oczy się śmiały na taki widok a teraz tylko płaczą bo mi te szczęście chyba nie jest dane :( ciągle sobie powtarzam: dlaczego ja? Jeszcze do grudnia byłam absolutnie zdrowa a teraz szkoda gadać :/ wolałabym właśnie się nie badać, nie wiedzieć i działać w spokoju :( wiem że dobrze że wiemy że coś jest nie tak, możemy się leczyć a nie czekać ale chyba mnie to wszystko trochę przerasta czasami :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam do domu :)
    Będzie dziewczynka! :)
    Lekarz wymierzył główkę, brzuszek, kość udową - wszystko w normie a główka nawet 3 dni do przodu, to mała będzie mądra :D

Waży 175 g, kolejna wizyta - połówkowa - 18 lipca :) Mogę do pracy wrócić, jakby coś się działo, mam do niego pisać, wypisze mi zwolnienie zdalnie :)

MissKathy92, Magdaa21, terka, Mari92 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰
    22.12.2025 - 165 g chłopczyka 💙
    19.01.2026 połówkowe, 335g zdrowego bobaska

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat super wiadomości :) będzie piękna kobitka <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, a Ty juz wiesz jaka płeć? (może pisałaś ale nie znajdę teraz posta:(). Brzusio piękny :)

Kitkat, gratulacje!!! Imię wybrane?

Miss, nie lam się, będzie dobrze. Spróbuj przestać o tym myśleć.. Wiem że ciężko ale to pomaga. Książka, film, cokolwiek co Cię odpedzi od złych myśli.

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    U Was o tyle dobrze że już jedne szczęście macie, wiadomo że możecie mieć dzieci - u nas nie mam takiej pewności :/ staramy się bardzo mocno ale nigdy w ciąże nie zaszłam, nigdy nie widziałam na teście nawet cienia cienia :( to tak bardzo boli :( naokolo pełno kobiet w ciąży, matek z wózkami lub chodzących małych szkrabow, kiedyś aż mi oczy się śmiały na taki widok a teraz tylko płaczą bo mi te szczęście chyba nie jest dane :( ciągle sobie powtarzam: dlaczego ja? Jeszcze do grudnia byłam absolutnie zdrowa a teraz szkoda gadać :/ wolałabym właśnie się nie badać, nie wiedzieć i działać w spokoju :( wiem że dobrze że wiemy że coś jest nie tak, możemy się leczyć a nie czekać ale chyba mnie to wszystko trochę przerasta czasami :/

Kochana wiem, że boli :( Mnie też to boli, też zadaje sobie te same pytania, zadają je sobie miliony kobiet na świecie które pragną zajść w ciążę nie zależnie od tego czy to jest pierwsze, drugie , czy czwarte dziecko jeśli czegoś mocno pragniemy to nasz mózg nieźle świruje na tym punkcie i rozczarowania bardzo bolą. To forum pomaga więc jeśli masz ochotę wyżal sie na maksa a zobaczysz że jutro wstaniesz w lepszym nastroju, gotowa do działania. Ja zawsze jak sie wyżalę to na drugi dzień jest o wiele lepiej :) Nasz wątek jest magiczny :)

Magdaa21, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• an1315 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Lekarz wymierzył główkę, brzuszek, kość udową - wszystko w normie a główka nawet 3 dni do przodu, to mała będzie mądra :D

Waży 175 g, kolejna wizyta - połówkowa - 18 lipca :) Mogę do pracy wrócić, jakby coś się działo, mam do niego pisać, wypisze mi zwolnienie zdalnie :)

Gratuluję córeczki! <3 To musi być cudowne uczucie :)

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Gratuluje :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Bardzo dobrze Cię rozumiem, ja pół soboty i niedzieli przepłakałam. Teraz jest lepiej, ale pewnie dlatego, że jak chodzę do pracy to mam mnie czasu na myślenie i zamartwianie się. Wykupiłam sobie abonament do Legimi, na ebooki do czytnika, do tego siostra ma mi dać dostęp do Netflixa, wezmę się w końcu za ogarnianie tych wakacji. Zajmę głowę czymś innym, na tyle na ile mogę.
    Trochę chyba pomaga mi modlitwa. Proszę codziennie św. Ritę o otuchę, spokój i nadzieję. Nie wiem co zadziała, ale póki co jest lepiej. Nie wiem, czy w sobotę nie będę mieć gorszego dnia, ale daję sobie pozwolenie na gorszy dzień. Nikt nie jest idealny.

Mnie też dużo daje wiedza - gdybym mogła, zrobiłabym wszystkie badania świata. Nie chcę czekać, chcę wiedzieć, mieć diagnozy. Dla mnie chyba nawet najgorsza diagnoza jest lepsza niż niewiedza. I teraz wiem, że nie powinnam się nakręcać, szanse są małe, a rozczarowanie może być ogromne...

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię wybrane, będzie Antosia :) jak na drugie, to nie wiemy, mąż ma wybrać, niech ma ;D Najwyżej wymyśli jakąś Dobrawę czy coś :D

MissKathy92, Magdaa21 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

preg.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Imię wybrane, będzie Antosia :) jak na drugie, to nie wiemy, mąż ma wybrać, niech ma ;D Najwyżej wymyśli jakąś Dobrawę czy coś :D

Szybciutko imię wybrane :)

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andii wrote:
    Szybciutko imię wybrane :)
    Imię to już było wybrane od trzech miesięcy :) teraz tylko czekaliśmy na potwierdzenie :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

preg.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, Andii- dziękuję Wam za Wasze słowa :* tylko staraczka zrozumie staraczke :/ nikt inny tego nie zrozumie co przeżywamy, nawet mąż nie zrozumie :( wierzę że jutro będzie lepszy dzień a szczęście się do nas kiedyś uśmiechnie :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    An, Andii- dziękuję Wam za Wasze słowa :* tylko staraczka zrozumie staraczke :/ nikt inny tego nie zrozumie co przeżywamy, nawet mąż nie zrozumie :( wierzę że jutro będzie lepszy dzień a szczęście się do nas kiedyś uśmiechnie :)

Ja tu bardzo często stękam i jęczę jak mi źle ale dzieki temu czuje się znacznie lepiej :) Nikt nie chce się zwierzać Swojej rodzinie, znajomym o staraniach i całe te emocje tłumimy w sobie, frustrujemy się, czujemy że nikt nas nie rozumie itp. A wystarczy tutaj sie troche pożalić i świat nagle staje sie piekniejszy :)
    Poważnie :) Ja zawsze jak się pożalę na naszym wątku to na drugi dzień jestem zdeterminowana do walki, dziewczyny dodają sił i energii i czuje się wtedy jak nowo narodzona :)

MissKathy92, terka lubią tę wiadomość

• Andii Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Imię to już było wybrane od trzech miesięcy :) teraz tylko czekaliśmy na potwierdzenie :)

Szacun :)

‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ