Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Boję się tylko, że jak zajdę w ciążę to znowu jej nie utrzymam przez te wszystkie choroby, które mi pewnie w wynikach wyjdą.
Właśnie zauważyłam zabarwiony śluz na wkładce, oby to był początek @...
Nie możesz mieć nastawienia "nie uda się". Bo się uda! Naprawdę w to wierzę
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Ale żar się leje z nieba... Ponoć ma być burza, mam nadzieję że dotrze do Opola, bo nie ma czym oddychać
Wyszłam z psem i umarliśmy oboje. Teraz woda z lodem i się chłodzę, nawet jemu do miski kostkę wrzuciłam.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ale żar się leje z nieba... Ponoć ma być burza, mam nadzieję że dotrze do Opola, bo nie ma czym oddychać
Wyszłam z psem i umarliśmy oboje. Teraz woda z lodem i się chłodzę, nawet jemu do miski kostkę wrzuciłam.
No straszne to jest. Pogoda wykańczająca... Fajny pomysł z tymi kostkami dla psa żeby tez wrzucić
Ma byc ostre ochłodzenie burze grady i inne takie, zobaczymy na ile ostrzeżenia będą prawdziwehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
MissKathy92 wrote:Hej dziewczyny

Miałyście rację- już mi lepiej
pogadalam sobie wczoraj z mężem i doszliśmy do wniosku że moje zdrowie najważniejsze, dzidzia może troszkę zaczekać aż mama wyzdrowieje
nadal będziemy się starać ale bardziej na luzie, tak żeby nie łazić ciągle po lekarzach i się nie stresować
zobaczę co mi gin i endo powiedzą w przyszłym tygodniu
chce teraz powalczyć trochę z tarczycą i nadwagą, mąż trochę się posuplementuje i moze za jakiś czas się uda
A narazie chce cieszyć się ze starań i bycia tylko we dwóch
jak do końca roku się nie uda to wtedy będziemy się badać bardziej wnikliwie
nie wiem czy taki plan wypali bo czasem mam chwilę że chce dziecka teraz i już ale wiem że to niemożliwe więc będę cierpliwie i w spokoju czekać 
Życzę Wam udanego dnia
oby mój był też udany i bez zbędnych stresów i przemyśleń 
Mówiłam
Jak człowiek się wygada to później lżej
Najlepiej się wyżalić tutaj, pogadać z drugą połówką, przespać się z tym i rano człowiek wstaje z zupełnie innym nastawieniem 
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
Magdaa21 wrote:Dziewczyny, ja już się gubię w tych tygodniach
dziś mam 15t4d. Tzn ze w niedziele skończę 16 tydzień ciąży. Czy to oznacza że w poniedziałek zacznę 5 miesiąc czy jak to jest? Czy 5.miesiac zacznę dopiero 16t7d?
Za głupia jestem na to liczenie tych tygodni...
Dobre pytanie
Powiem Ci, że większość ma z tym problem
Jak liczyć tygodnie, który to miesiąc i który semestr
Magdaa21 lubi tę wiadomość
alex0806 wrote:Boję się tylko, że jak zajdę w ciążę to znowu jej nie utrzymam przez te wszystkie choroby, które mi pewnie w wynikach wyjdą.
Właśnie zauważyłam zabarwiony śluz na wkładce, oby to był początek @...
I jak rozwija sie @?Starania o drugie dziecko -
alex0806 wrote:Oby był deszcz, trochę powietrze się zmieni. Myśleliśmy z mężem, że w weekend wybierzemy się na basen, bo odkryty będzie już otwarty, albo nad jeziorko, ale pewnie będzie zimno już do weekendu.
W Gliwicach wg prognoz weekend ma byc deszczowy
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Andii wrote:Dobre pytanie
Powiem Ci, że większość ma z tym problem
Jak liczyć tygodnie, który to miesiąc i który semestr 
W necie można znaleźć ściągę taka ale fakt jest to problematyczne
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
U mnie dzisiaj 18dc śluzu nadal sporo co mnie nie cieszy bo cykl będzie chyba długi i nie serduszkowaliśmy wczoraj bo mąż po pracy padł. Tak więc szanse marne.
U Was jest problem z przytulaniami czy nie? My standardowo kochamy się raz w tygodniu w weekendy, jak jestesmy wypoczeci i energia nas rozpiera a kiedy mam dni płodne to wiadomo że chciałabym częściej ale w tygodniu mąż wstaje o 4/5rano i wraca o 22:00/23:00 padnięty pracą, budową i sił mu brak. Nawet nie ma za bardzo kiedy dziecka zrobić, w tym cyklu kochaliśmy się w 13dc i 16dc. Chciałabym częściej ale rozumiem go, że jest przepracowany, niestety lato i na jesieni prace trzeba nadgonić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:29
Andii wrote:U mnie dzisiaj 18dc śluzu nadal sporo co mnie nie cieszy bo cykl będzie chyba długi i nie serduszkowaliśmy wczoraj bo mąż po pracy padł. Tak więc szanse marne.
U Was jest problem z przytulaniami czy nie? My standardowo kochamy się raz w tygodniu w weekendy, jak jestesmy wypoczeci i energia nas rozpiera a kiedy mam dni płodne to wiadomo że chciałabym częściej ale w tygodniu mąż wstaje o 4/5rano i wraca o 22:00/23:00 padnięty pracą, budową i sił mu brak. Nawet nie ma za bardzo kiedy dziecka zrobić, w tym cyklu kochaliśmy się w 13dc i 16dc. Chciałabym częściej ale rozumiem go, że jest przepracowany, niestety lato i na jesieni prace trzeba nadgonić
Oj kochana nie skreślaj jeszcze cyklu. Śluz płodny oznacza płodność
Co do przytulanek-moje ciążowe libido rozsadza od środka
Mąż odkąd ma mniej męcząca prace całkiem inaczej do tego podchodzi, wczesniej byl zmęczony bardziej fizycznie i tez nie zawsze miał ochotę... A pracował normalnie w trybie 8h... Teraz tez 8h ale większość papierkowa robota wiec całkiem inaczej funkcjonuje i on i my...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
U nas z libido też całkiem spoko, chociaż wcześniej przy staraniach też bywały różne momenty. Odkąd faszeruję go Macą to jest bardziej chętny
Sama też biorę od tego cyklu, na pewno nie zaszkodzi.
A wiadomo, że jak twój mąż taki zmęczony po pracy i w ogóle to mu się nie chce, sama mam takie dni. Porozmawiaj z nim o tym na spokojnie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
terka wrote:Oj kochana nie skreślaj jeszcze cyklu. Śluz płodny oznacza płodność

Co do przytulanek-moje ciążowe libido rozsadza od środka
Mąż odkąd ma mniej męcząca prace całkiem inaczej do tego podchodzi, wczesniej byl zmęczony bardziej fizycznie i tez nie zawsze miał ochotę... A pracował normalnie w trybie 8h... Teraz tez 8h ale większość papierkowa robota wiec całkiem inaczej funkcjonuje i on i my...
Świetnie
Nacieszcie się seksem bo później będzie chwila wstrzemięźliwości 
Starania o drugie dziecko