SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ja juz widzę te wasze "braki owulacji" i ciąże... Śmiech na sali normalnie! :D

An-ja prawdopodobnie też miałam tak szybko bo 10/11dpo mialam juz wynik 95 ;) tak więc pewnie będziesz miała podobnie jak zrobisz powtórkę za 2 dni-o ile chcesz robić ;) wiadomo ze nie dokładnie taki sam wynik bo to nie ta sama ciąża ;) ale teraz to rośnie w takim tempie ze szok ;)

Dziewczyny czuje sie tak otępiała że to jakas tragedia...
    Normalnie tępa :P jak ja mam ogarnąć życie? :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss i to jest właśnie wynik z Diagnostyki bo tam Luxmed wysyła :D Co lepsze, są podane normy dla fazy lutealnej 1,83. Ale "nie było". Aż strach tam z betą iść :P

Terka będę robić w środę. I pewnie w piątek. :D

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a czemu tak się czujesz? :D ja dziś wyszłam na totalnego nieogara w sklepie: staliśmy z mężem w kolejce do kasy w New Yorkerze- chciałam kupić sobie body :) do kasy było daleko ale zobaczyłam że przy ladzie w skrzyneczce leżą paski, więc podeszłam, powiesilam body na krawędzi skrzynki i się grzebie w tych paskach :) wybrałam jeden i wróciłam do męża w kolejkę :) po chwili ten do mnie mowi: gdzie masz te body? A ja do niego: no ty trzymasz :D A on na to: nieeee :D A ja patrze że sobie wiszą na tej skrzynce bo zapomniałam zabrać :D parsknelam tylko śmiechem :D ludzie w kolejce się patrzyli jak na durnia :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Miss i to jest właśnie wynik z Diagnostyki bo tam Luxmed wysyła :D Co lepsze, są podane normy dla fazy lutealnej 1,83. Ale "nie było". Aż strach tam z betą iść :P

Nie no, komentarz że owu nie było jest absurdalny :D to ile trzeba mieć według nich żeby owu była? Pewnie przekraczać górną granicę normy :D daj spokój, nie przejmuj się tym

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Terka a czemu tak się czujesz? :D ja dziś wyszłam na totalnego nieogara w sklepie: staliśmy z mężem w kolejce do kasy w New Yorkerze- chciałam kupić sobie body :) do kasy było daleko ale zobaczyłam że przy ladzie w skrzyneczce leżą paski, więc podeszłam, powiesilam body na krawędzi skrzynki i się grzebie w tych paskach :) wybrałam jeden i wróciłam do męża w kolejkę :) po chwili ten do mnie mowi: gdzie masz te body? A ja do niego: no ty trzymasz :D A on na to: nieeee :D A ja patrze że sobie wiszą na tej skrzynce bo zapomniałam zabrać :D parsknelam tylko śmiechem :D ludzie w kolejce się patrzyli jak na durnia :D

No wlasnie ja mam dzisiaj podobnie! :D
    Dla własnego bezpieczeństwa nie robiłam dzisiaj zakupów :P
    Ale wracając od lekarza stanęłam i zastanawiałam sie przez chwile czy jak przejdę przez te pasy na druga stronę ulicy to czy dojdę do innych pasow do których chce dotrzeć czy mam nie przechodzić i iść prosto i tamtędy dojdę. No tępa baba tyle razy tamtędy szłam przecież chociażby do lekarza czy położnej, pomijając spacery i spotkania z kumpela... A dzisiaj stałam i myślałam jak iść :P o grze w scrabble nie wspomnę, porażka totalna z myśleniem :D
    Ja wiem ze młody buduje sobie mozg, ja sie bardzo z tego cieszę, ale żeby mi szare komórki zabierać? :D

• terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:

Mysle ze jeden przyrost wystarczy ale jesli miałoby Ci to dać pewność i spokój to zrób i w piątek :D

• an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mysle ze jeden przyrost wystarczy ale jesli miałoby Ci to dać pewność i spokój to zrób i w piątek :D

Nie da mi to spokoju ale wiadomo ;P Czuję wewnętrzną potrzebę robienia tego ;)

Jutro będę sikać na test o czułości 10, w środę siknę na 25.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    No wlasnie ja mam dzisiaj podobnie! :D
    Dla własnego bezpieczeństwa nie robiłam dzisiaj zakupów :P
    Ale wracając od lekarza stanęłam i zastanawiałam sie przez chwile czy jak przejdę przez te pasy na druga stronę ulicy to czy dojdę do innych pasow do których chce dotrzeć czy mam nie przechodzić i iść prosto i tamtędy dojdę. No tępa baba tyle razy tamtędy szłam przecież chociażby do lekarza czy położnej, pomijając spacery i spotkania z kumpela... A dzisiaj stałam i myślałam jak iść :P o grze w scrabble nie wspomnę, porażka totalna z myśleniem :D
    Ja wiem ze młody buduje sobie mozg, ja sie bardzo z tego cieszę, ale żeby mi szare komórki zabierać? :D
    Asz to mały zlodziejaszek szarych komórek :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an gratuluje :) :)

Starania o drugie dziecko
  • Andii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się własnie miesiączka zaczyna tylko że obstawiałam że będzie pojutrze, nie dzisiaj trochę mnie zaskoczyła

Starania o drugie dziecko
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję, za ten ogrom wsparcia jaki od Was dziś dostałam <3 Niesamowite, że trafiłam właśnie do Was :) Tak dobrze się rozumiemy i dogadujemy :)

Na dziś ode mnie to tyle. Muszę spać :) Bo padam, progesteronu dalej nie ma, próbuję się tym nie denerwować.

• kryha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An gratulacje! Cudowne wieści :)

Ja dzisiaj rano miałam połówkowe. Zdjęć nie ma, bo pannica ukazywała tylko tyłeczek i ani myślała się odwrócić.
    Oprócz tego wszystko w porządku :)
    Kupiłam dzisiaj trochę ubranek. Jak wieczorem zobaczyłam stan konta, to trochę kopara opadła. Trudno, pierwszy szał zakupowy zaliczony. Byłam bez męża i syna więc na spokojnie kilka godzin mogłam lazić po galerii :)
    a jeszcze online mam upatrzone kilka rzeczy, bo stacjonarnie nie było...

an1315, Magdaa21 lubią tę wiadomość

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha- u mnie moja panna to od 4usg siedzi na tyleczku i nie myśli si obrócić.. serio. Na połówkowych 1 czerwca to lekarz już wnerwa dostał i dwa razy wyszedł z gabinetu a mnie kazał lezec na boku. Ale był pewny płci na 200%. Ale niestety ze zdjęćz3D mam tylko jedno i króciutki filmik
    bo cały czas się zasłaniała rączka i
    pepowina. Teraz miałam wizytę tydzień temu i też siedziała na tyleczku, więc pani doktor nie robiła mi zdjęć USG. Pomierzyla tylko kilka parametrów i tyle. Mówi że ma czas by się jeszcze obrócić bo w innym wypadku będzie cesarskie cięcie niestety.
    Co do ubranek to mam już całą duża polke ciuszkow... A gdybym chciała kupować wszytko co mi się podoba to bym zbankrutowała. Ale w smyku są fajne promocje... Imię już wybrane dla córeczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 21:16

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, progesteronem sie nie martw - na pewno będzie ok :) buziaki :)

an1315 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na 3D dzisiaj ani nie patrzył, bo nie było na co. Tylko plecy i tyłeczek. Płeć potwierdził, a że to 3 różny lekarz na różnym sprzęcie, to mam nadzieję, że już zmiany nie będzie.
    Imię w sumie jedno za mną chodzi, ale jeszcze z mężem o tym nie rozmawiałam, więc nie wybrane na 100%.
    A wy już macie ?

Ja jeszcze przejrzałam ubranka po synu i mam sporo bodziaków, pajacyków, śpioszków w różnych rozmiarach i w dobrym stanie. Także do końca nie pójdę z torbami :)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nie bardzo mu to pasowało czy nie bardzo podobało jak juz bylo? :D

podobało mu się :) a chodziło mi o to, że nie ma takich poglądów, że koniecznie po ślubie.. to bardziej ja tak chciałam

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Mi na 3D dzisiaj ani nie patrzył, bo nie było na co. Tylko plecy i tyłeczek. Płeć potwierdził, a że to 3 różny lekarz na różnym sprzęcie, to mam nadzieję, że już zmiany nie będzie.
    Imię w sumie jedno za mną chodzi, ale jeszcze z mężem o tym nie rozmawiałam, więc nie wybrane na 100%.
    A wy już macie ?

Ja jeszcze przejrzałam ubranka po synu i mam sporo bodziaków, pajacyków, śpioszków w różnych rozmiarach i w dobrym stanie. Także do końca nie pójdę z torbami :)

Na szczęście dużo ubrań na tym etapie jest na tyle uniwersalnych ze można przejąć :D
    Chociaz jak sie widzi te wszystkie rzeczy dla dziewczynek to ma sie ochotę 3/4 sklepu wykupić :P

• terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    podobało mu się :) a chodziło mi o to, że nie ma takich poglądów, że koniecznie po ślubie.. to bardziej ja tak chciałam

Jeśli był w stanie to to przyjąć i nie robił na każdym kroku jakiś problemów i wyrzutów to super :) bo bywa z tym różnie ;)

Ja swego czasu, przed moim mężem, spotykałam sie z, mozna powiedzieć, super facetem, naprawdę nie można było się doczepić. Bardzo dobry człowiek lubiący sprawiać przyjemności tylko po to żeby zobaczyć uśmiech.
    No ale właśnie mijaliśmy się w pewnych ważnych kwestiach, nie tylko w tym temacie, w kilku innych różnych a istotnych w dalszym życiu również. I wiem ze on by swojego nastawienia nie zmienił bo mocno w nich siedziały pewne rzeczy, dla mnie rowniez pewne rzeczy były nie do przyjęcia. No i człowiek jeden i drugi dochodzi z czasem do wniosku że to bez sensu ciągnąć coś co nie ma prawa bytu, bo wczesniej czy później się rozpadnie ze słynnego "niedopasowania charakterów" czy jakkolwiek to nazwać. Bo albo jeden albo drugi musiałby w wielu rzeczy ustąpic, wbrew sobie a w ważnych dla siebie sprawach.

W tym czasie poznałam człowieka który ma takie same poglądy na ważne dla mnie rzeczy i to nas najbardziej do siebie zbliżyło :)
    Wszyscy sie śmieją ze u nas to nie zaczęło sie od wielkiego wow, zakochania, zauroczenia ochow i achow :P tylko właśnie poznania się... Chyba oboje mieliśmy dosc po poprzednich relacjach :P powoli ostrożnie z obu stron.
    I tak oto mamy z tej ostrożności związek zbudowany na fundamencie podobnych poglądów, zrozumienia, wzajemnej akceptacji no i powstałej w ten skutek miłości :)

• an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha, teraz jak są wyprzedaże takie szaleństwo jest bardzo uzasadnione ;) I córeczka ma jeszcze czas żeby się odwrócić ;)

U mnie dziś na teście ewidentne dwie kreski, nie tak jak wczoraj ;)

Magdaa21, kryha lubią tę wiadomość

• panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An super! Powiedziałaś już mężowi?☺

3i49krhm19wid3ce.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ