SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryha- ja imię mam wybrane od dawien dawna... W sumie wzięło się z żartów jak w Biedronce były swiezaki juniory. Mam truskaweczke, która jeździ ze mną w samochodzie i zawsze powtarzałam że Tosia jedzie ze mną.. a tak mi weszło gdzieś właśnie to imię Antosia że chciałabym tak dać małej.. niestety mój K jak i moi rodzice są przeciwni bo całe życie dziecko będzie się podpisywać Antonina... Tak dwa lata wstecz chciałam Amelke też, ale niestety mój K dał tak na drugie swojej córce, że niby bo ja tak chciałam... No i teraz nie wiem jak dać.. bo miałam typy też i Zosia i Marysia ale tak mają na imię nasze mamy... Jednak wybór imienia to trudna rzecz...

An- teraz rosnijcie zdrowo.. no i pamiętaj że nie ma co się spieszyć z wizytą u lekarza. Ja idąc na pierwszą wizytę w Walentynki wiedziałam że nic nie zobaczę, ale zależało mi na L4, którego lekarz nie chciał mi wystawić bo było tylko ciałko żółte. Na szczescie i tak dwa dni później wylądowałam w łóżku z przeziębieniem i L4, a miłą pani doktor na IP bez problemu wypisała mi zwolnienie.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka ja liczę na to że popracuję do połowy sierpnia. Wtedy mam urlop, na który bardzo chcę jechać. Jeśli bym się źle czuła to najwyżej pokombinuję coś z L4 od internisty np na tydzień. Myślę że dam radę, najbardziej boję się chorób bo pracuję z dziećmi.

Co do imion mnie się Twoje typy bardzo podobają. Zarówno Tosia jak i Zofia ;) Trudny wybór przed Wami ;)

• Mari92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka drugie imię to nie pierwsze. Więc śmiało możesz dać je swojej córeczce :-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an1315 wrote:
    Patulka ja liczę na to że popracuję do połowy sierpnia. Wtedy mam urlop, na który bardzo chcę jechać. Jeśli bym się źle czuła to najwyżej pokombinuję coś z L4 od internisty np na tydzień. Myślę że dam radę, najbardziej boję się chorób bo pracuję z dziećmi.

Co do imion mnie się Twoje typy bardzo podobają. Zarówno Tosia jak i Zofia ;) Trudny wybór przed Wami ;)
    No ja musiałam iść, bo moja praca jest przy produkcji, gdzie nie ma taryfy ulgowej i robić wszystko musiałabym. No i pomijając fakt że potem prawie 3 miesiące z łóżka nie wychodziłam bo czułam się okropnie... Także nie życzę Ci tego :)
    Co do imion to bym chciała jakies klasyczne stare imię... No ale jak widać tylko ja tak chce :(

Mari- niestety, nie chce by ktoś mi kiedyś wypomniał że nie umiem wybrać imienia i kopiuje... Bo matka dziecka nie wie że to poniekąd ja wybrałam to imię.

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona to temat rzeka ale my chyba też mamy już wybrane. Eeeh tak mi sie bie chciało wstawać. Urlopie przybywaj!!!

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    No ja musiałam iść, bo moja praca jest przy produkcji, gdzie nie ma taryfy ulgowej i robić wszystko musiałabym. No i pomijając fakt że potem prawie 3 miesiące z łóżka nie wychodziłam bo czułam się okropnie... Także nie życzę Ci tego :)
    Co do imion to bym chciała jakies klasyczne stare imię... No ale jak widać tylko ja tak chce :(

Mari- niestety, nie chce by ktoś mi kiedyś wypomniał że nie umiem wybrać imienia i kopiuje... Bo matka dziecka nie wie że to poniekąd ja wybrałam to imię.

O rety, Twoja sytuacja faktycznie była zupełnie inna i L4 było całkowicie uzasadnione.
    Ja generalnie chciałabym ukryć to w pracy jak najdłużej.

Progesteron 14,5. Słabo, ale rośnie.

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że rośnie.☺

an1315 lubi tę wiadomość

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An super, a jeszcze niedawno tak się martwilas ;) na wszystko jak widać jest czas... Mam nadzieję że pod koniec lipca was dogonię;)
    Przede mną kolejny dzień w pracy. Mam nadzieję że szybko minie. Już chce weekend bo trochę planów mamy i zawsze to coś ciekawego do roboty ;)
    A co do imion ja od kilku lat chce Laurę, Łucję i Igora. Z tym że mojej przyjaciółce się w kwietniu Łucja urodziła ale mówi że mogą być dwie ;)

an1315 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex jeszcze tylko 4 dni ja tez juz czekam weekendu i urlopu.☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba jeszcze pozostałości bety w organizmie. Zrobiłam test bo ten okres mi się dziwny wydawał. I jest druga blada kreska. Ale to dziwne bo 2 tygodnie temu było niecałe 80. A robiłam dzisiaj 25 czułość. Więc może wada testu

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziwne..

3i49krhm19wid3ce.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam chyba jeszcze pozostałości bety w organizmie. Zrobiłam test bo ten okres mi się dziwny wydawał. I jest druga blada kreska. Ale to dziwne bo 2 tygodnie temu było niecałe 80. A robiłam dzisiaj 25 czułość. Więc może wada testu

Bardzo dziwne... Wiedziałam że beta może się utrzymywać ale żeby aż tak długo?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie test wadliwy. A ja chciałam sprawdzić czy spadła... na ciążę za niska temperatura bo kilka dni temu miałam nawet poniżej 36.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja wczoraj późno poszłam spać bo piekłam ten tort, zrobiłam z bitą śmietaną i mascarpone tak jak radzilyscie :) śmietaną się ubiła elegancko :) wieczorem dam znać jak w smaku :D

U mnie tempka nadal w dół więc nawet na proga nie szłam - szkoda kasy... mam nadzieję że okres mnie jutro czy pojutrze nie zaskoczy skoro taki szybki spadek... A jak coś to trudno, nie będę się przejmować :)
    Życzę Wam udanego dnia :) ja zaraz zabieram się za sprzątanie bo kilka osób przyjdzie wieczorem na tort :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An prog ładnie rośnie :) będzie dobrze :)

Alex to na pewno wadliwy test, bo to by było dziwne że tak by beta wolno spadała :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss a ja coś przeoczylam? Masz urodziny czy jaka jest okazja?☺

3i49krhm19wid3ce.png
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    An, tak jak wspominałam, ja w udanym cyklu miałam 9,79 i martwilam się czy nie będę plamic itd.,ale nic się nie działo :) a nie brałam dupka, więc naprawdę nie martw się :)
    Kryha u nas Karol, na początku tak nie chciałam, ale sie przyzwyczailam już :)
    Patulka I co z tego że Antonina? Mało to imion jest ze się podpisujesz całym a na co dzień są zdrobnienia? Powinnaś postawić na swoim - to Twoje dziecko i to Ty decydujesz, jak się będzie nazywało :) a Antonina to piękne imię :)

Wczoraj się trochę zdenerwowałam na M bo zadzwonił jego kumpel z dzieciństwa pochwalić się że będzie u nich syn - dwa tyg po naszym dziecku. I mój M wygadal, że u nas na 80% też syn. I byłam zła bo po co to gadać, skoro nie jest na 100%? Ja wiem ze męska duma itd... Ale nie chce mówić ludziom skoro jest to niepewne jeszcze :(

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipuchatkowa wrote:
    Miss a ja coś przeoczylam? Masz urodziny czy jaka jest okazja?☺
    Tak, dziś o 22 skończę 26 lat :D

terka lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa21 wrote:
    Hej dziewczyny,
    An, tak jak wspominałam, ja w udanym cyklu miałam 9,79 i martwilam się czy nie będę plamic itd.,ale nic się nie działo :) a nie brałam dupka, więc naprawdę nie martw się :)
    Kryha u nas Karol, na początku tak nie chciałam, ale sie przyzwyczailam już :)
    Patulka I co z tego że Antonina? Mało to imion jest ze się podpisujesz całym a na co dzień są zdrobnienia? Powinnaś postawić na swoim - to Twoje dziecko i to Ty decydujesz, jak się będzie nazywało :) a Antonina to piękne imię :)

Wczoraj się trochę zdenerwowałam na M bo zadzwonił jego kumpel z dzieciństwa pochwalić się że będzie u nich syn - dwa tyg po naszym dziecku. I mój M wygadal, że u nas na 80% też syn. I byłam zła bo po co to gadać, skoro nie jest na 100%? Ja wiem ze męska duma itd... Ale nie chce mówić ludziom skoro jest to niepewne jeszcze :(

Nie dziw mu się, moj mówił ze prawdopodobnie będzie syn juz wtedy jak mu powiedziałam ze wydaje mi sie po pewnym USG ze będzie synek ale lekarz nic wtedy nie mówił :P
    On stwierdził ze skoro tak mówię to pewnie tak jest :P potem mówił ze 100% syn jal juz bylo potwierdzone ale dużo wczesniej juz mówił o tym ze chyba :P
    Faceci... :D :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tak, dziś o 22 skończę 26 lat :D

Czyli do 22 masz jeszcze 25? :D

Sto lat, sto lat! :D
    Wszystkiego co najlepsze :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ