Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli masz zaufanie do tego lekarza to warto poczekać szczególnie że masz leki stosujesz się do zaleceń więc, co ma być to będzie, a musi być dobrze

I napewno już w tym czasie zobaczysz z mała dzidzie22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
Nasz skarb jest z Aniołkami
KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
21 wrzesień 2019 -
Panipuchatkowa- toć dopadły Cie po prostu ciążowe dolegliwości...
Z jednej strony cieszą bo są jakimś wyznacznikiem zdrowej ciazy z drugiej męczyć sie jest strasznie...
I zakazuje czytać o złych rzeczach w Internetach... Internet poza tym forum to ZŁO
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mnie też na początku duphaston nie przeszkadzał... Czułam się dobrze.. ale im dłużej go brałam tym było gorzej... Wiadomo w ciąży hormony szaleją i nigdy nic nie wiadomo od czego są te mdłości

Co do lekarza, to z doświadczenia wiem że lepiej poczekać na swojego sprawdzonego, niż iść do pierwszego lepszego który tylko nastraszy... Albo totalnie oleje sprawę.. -
Patulka wrote:Mnie też na początku duphaston nie przeszkadzał... Czułam się dobrze.. ale im dłużej go brałam tym było gorzej... Wiadomo w ciąży hormony szaleją i nigdy nic nie wiadomo od czego są te mdłości

Co do lekarza, to z doświadczenia wiem że lepiej poczekać na swojego sprawdzonego, niż iść do pierwszego lepszego który tylko nastraszy... Albo totalnie oleje sprawę..
Oj to prawda. Jak czasem czytam was czy inne watki jak to lekarze nastraszyć potrafią to sie za głowę lapie...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
panipuchatkowa wrote:Dokładnie, więc cierpliwie czekam, a duphaston odstawiony na rzecz innych leków. Terka jak samopoczucie?
Najważniejsze zeby były dobrze dobrane i będzie super
A ja...no tykam sobie
jak juz zaczynam akceptować fakt ze cos sie zaczyna dziać to przestaje.. Takze ten...głupieje 
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
An, przyjęłam zaproszenie:)
Co do lekarza to wiem jak było ze mną, na pierwszej wizycie pani gin była super mila, na drugiej już niestety totalnie mnie olala.. na szczęście w końcu doczekałam się na termin do mojego gin i za nic w świecie jej nie zmienię.
Terka, może jak totalnie się wyluzujesz to coś z tego będzie?
-
Patulka wrote:An, przyjęłam zaproszenie:)
Co do lekarza to wiem jak było ze mną, na pierwszej wizycie pani gin była super mila, na drugiej już niestety totalnie mnie olala.. na szczęście w końcu doczekałam się na termin do mojego gin i za nic w świecie jej nie zmienię.
Terka, może jak totalnie się wyluzujesz to coś z tego będzie?
To smutne ze tak lekarze robią... Naprawdę smutne ze żeby byc normalnie potraktowanym trzeba sie naszukać i to sporo...
Nie no ja w miarę na luzie jestem, w miarę bo na tym etapie tak całkiem całkiem to sie nie da...
Ogólnie bardziej sie obserwuje jak cos zaczyna sie dziac. Tak to śmigam pelna energii
Andrzejek
21.07.2018 3360g, 55cm 
21.01 69cm
-
Mam na imię Sylwia rocznik 89 więc nie mogę z wami pisać to mój 1 cykl starania się się o 2-dziecko przy 1 dziecku starałam się pół roku bez tabletek a z tabletki za 1 razem się udałoMagdaa21 wrote:Pola, nie mam pojęcia. A tak w ogóle nie ma Cię na naszej 1.stronie - może się przedstawisz i opowiesz coś o sobie? Jesteś z rocznika 92?
który to cs? -
Ulv, mnie lekarz ochrzanil, że zrobiłam progesteron, mówił że niepotrzebnie
jeśli zamierzasz być długo w PL i w tym czasie nie będziesz mieć wizyty u lekarza to polecam jeszcze mocz i morfologię, tsh też by się przydało.
Terka trzymam kciuki, niech coś ruszy
Ja się obzeram od kilku dni borowkami
mam taką fazę 
-
To nie tak, że nie możesz pisać z nami - my nikomu nie zabraniamy być tutaj, po prostu miło jeśli sie ktoś przedstawi a nie tylko wpada tak i nagle o coś pyta.Pola 29 wrote:Mam na imię Sylwia rocznik 89 więc nie mogę z wami pisać to mój 1 cykl starania się się o 2-dziecko przy 1 dziecku starałam się pół roku bez tabletek a z tabletki za 1 razem się udało
Dziecko z tabletki? Rozumiem, że wspomagalas się czymś - duphastonem? -
Tyle zaciążonych, że teraz nie dostrzegam tych które jeszcze w niej nie są, nie długo chyba sama tu będę bo u mnie na ciąże się nie zapowiada... Przepraszam za narzekanie ale mam 3dc więc same wiecie, złe samopoczucie ciąg dalszy.Starania o drugie dziecko
-
Brałam suplementy soja choline inozitol Dong Quai herbata lukrecja Plus dietaMagdaa21 wrote:To nie tak, że nie możesz pisać z nami - my nikomu nie zabraniamy być tutaj, po prostu miło jeśli sie ktoś przedstawi a nie tylko wpada tak i nagle o coś pyta.
Dziecko z tabletki? Rozumiem, że wspomagalas się czymś - duphastonem? -
Widocznie Twojemu organizmowi czegoś brakowało że za pierwszym razem udało się z suplementami, a bez nie szło. Ogólnie zalecana jest suplementacja m.in.kwasem foliowym przed zajściem w ciążę. Mierzy temperature? Może warto zacząć się dokładniej obserwować?Pola 29 wrote:Brałam suplementy soja choline inozitol Dong Quai herbata lukrecja Plus dieta
-
panipuchatkowa wrote:Andi całkiem niedawno ja napisałam takiego samego posta! Także nie poddawaj się a wiem że początki cyklów są dołujące

Pola29 witaj! Oczywiście że możesz z nami pisać.
Okropnie dołujące
Przepraszam, że nawet nie czytałam co dzisiaj pisałyście ale dopadł mnie dołek z którego ciężko mi się podnieść, byłam dzisiaj na wycieczce górskiej ze znajomą która ma 36lat i jedną 10letnią córkę, więcej dzieci nigdy nie chciała i jest szczęsliwą spełnioną mamą a ja ciągle narzekam więc trochę mnie to pocieszyło i spróbuje zaakcpetować stan dzieci który mam a nie dołowac się i ewentualnie na spokojnie szukać przyczyny ale bez nerwów tylko pytanie czy się tak da.
Starania o drugie dziecko
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH