SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Rocznik 92- starania
Odpowiedz

Rocznik 92- starania

Oceń ten wątek:
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, jesteś silna kobieta i dasz radę. Nie załamuj się, niestety nie wszystko co zaplanujemy realizuje się w 100%... Dasz radę! Głowa do góry!:)

Co do jedzenia szpitalnego to się może lepiej nie wypowiem, bo moja ostatnia przygoda była w październiku na oddziale gin-pol i nie wspominam dobrze pod względem kulinarnym również jej :)

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • Pola 29 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam.Terma jak tam ruszyło coś jak się czujesz?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Terka mocne kciuki za Ciebie dzisiaj, żeby coś ruszyło. Długo przeciągają, a stres związany z pobytem w szpitalu na pewno dodatkowo ten poród opóźnia.
    U mnie dzisiaj leje więc z transportu do lekarza rowerem nici. Wyjdę o 13.30 z pracy i autobusem muszę jechać;/ i 3 h do odrobienia będę miała, ale mam to w zadku.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex pewnie ze miej w zadku pewne rzeczy. Są rzeczy ważne i ważniejsze.
    A bynajmniej taka praca najważniejsza nie jest.

Dziewczyny u mnie cisza totalna. Wciąż i nadal. Nad ranem sie załamałam. Cały czas popłakuje zresztą. Jeszcze mąż też źle spał, bedzie później niż bym chciała. Wczoraj wyszedł ok 22 ode mnie. Na szczęście nie ograniczają tutaj wizyt praktycznie wcale. Jedynie co dostał info to "oczywiście w ramach rozsądku".

Nie, nie jestem silna, ani trochę. Próbę przedłużenia rozumiem, bo zawsze lepiej jak sie samo zacznie. A tak będę miała dziwne rzeczy robione. I przestaje czuć że ciąża to normalny stan.

Dzisiaj już po obchodzie. Za chwilkę na badanie będę szła i pewnie założą balonik (chyba ze badanie wykaże inaczej)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • panipuchatkowa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka kochana trzymam kciuki żeby to jak najszybciej się szczęśliwie dla Was zakonczylo.

3i49krhm19wid3ce.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu lekarka stwierdziła: Będzie ciężko może od razu nie zadziałać. Jest szansa ale ciężko to widzi... Nie chce tu kolejnego tygodnia spędzić :( :(

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale dlaczego tak jest?:(

3i49krhm19wid3ce.png
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja ogólnie mało wymagająca pod względem jedzenia jestem...
    Lubie proste rzeczy. Pewnie przez to tez mi łatwiej sie dostosować gdziekolwiek bym nie była

U mnie bez zmian. Jakies skurcze na KTG sie piszą ale ledwo. Zresztą ja tez ledwo co je czuje. Szyjka nieruszona od rana podobne parametry. Także dupa...
    Aż się przy mężu poryczałam ze nic sie nie dzieje. Jutro po obchodzie znów przebadają mnie i stwierdza czy faktycznie trzeba ingerować czy moze przez noc sie cos zmieniło. Dobrze ze chociaż oni w to wierzą. Mam nadzieje ze będzie ordynator. Bedzie mi z tym lepiej. Chociaz poki co nie trafiłam tu na złego lekarza. A obeszłam juz 5 łącznie z izba przyjęć. Wiec chyba dobra statystyka jak na jeden szpital. Ale mam juz dość. Po prostu dość. Rozsypuje sie totalnie w momencie kiedy potrzebuje najwięcej siły

Kochana chyba każda płaczę chociaż raz w szpitalu, przed w trakcie lub po porodzie :) Emocje biorą górę
    A sama leżysz? Czy masz jakies współlokatorki?
    Bądź dobrej myśli, mi strasznie otuchy dodawały właśnie dziewczyny z którymi leżałam w sali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 09:43

Starania o drugie dziecko
  • Magdaa21 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Terka głowa do góry. Ważne żeby z dzidzia było wszystko ok, to najważniejsze! Wiem że wymarzylas to sobie inaczej, ale jesteś pod dobra opieka i musi być ok. Jestem w modlitwie z Tobą :) :*

f2w3vfxmauvbnxib.png

h84fo7es2agfr4kh.png
  • Mała_Mii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka kochana ... dla pocieszenia wiesz ze napewno nie będziesz mieć problemów z kolejnymi ciążami napewno dobosisz ;p
    Kurczę tak to jest czasami koleżanka która w 20 tyg miała poród wywoływany ( dzidzia miała straszna wadę letalna na chromosomie 6) przez tydzień jej poród wywoływali i podobnie jak Ty się czuła .. chociaż dla pocieszenia Ty czekasz na dzidzie która cała i zdrowa zabierzesz ... wiec uwierz kochana jesteś szczęściara i ciul w to ze tyle trwa ważne ze będziesz za niedługo tulić małego do piersi ;)) zobaczysz to już ostatnie chwile i będzie z wami
    Swoją droga nie wiem mam dziwne rycie .. mały zawsze wieczorem w łóżku wiercił się strasznie wczoraj cicho ... w nocy wstalawam tez ... rano tez zawsze ze mną wyawal to może raz lekko go poczułam .. wzięłam aż detektor ale serducho wali jak głupie uff ale jakiś mi nie swoją z tym Eh ...

74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Kamila77 Nowa

Wysłany: 18 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super forum :)

• Patulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka, musisz być silna, dla swojego synka.. zobaczysz w październiku to ja będę tak panikować jak Ty... I będziesz wtedy Ty mnie uspokajać :) jeśli poród naturalny szybko się nie zacznie, a z tego co mówisz to jest mała szansa, to czy biorą pod uwagę cesarskie cięcie? W końcu jesteś już po terminie zaraz dwa tygodnie...

iv09gu1rb7ycgb9v.png

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez miałam zapytać nieśmiało o cc?

3i49krhm19wid3ce.png
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :-) Terka ja też jestem z Tobą :-)
    Ja też się pomału zaczynam stresować co to będzie z porodem, ja mam termin na wrzesień

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze do hematologa. Trzymajcie kciuki żeby mnie bardziej nie załamała.
    Dziewczyny ja myślę że dla malucha warto wycierpiec poród i całą tą otoczkę. Zabieracie swoje dziecko do domu i zapominacie o wszystkim jak ręką odjął. Cały ból jest wtedy nieważny;)

Magdaa21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex trzymam kciuki

• Patulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, powodzenia u lekarza :) oby miał tylko same dobre wieści:)

Ja już nie mam co z sobą zrobić... Jeszcze kilka dni i uloze puzzle. A nowych nie opłaca mi się rozpocząć jeśli mój ma zamiar robić rewolucję w salonie... Jutro jako tako będę mieć od nich przerwę bo jadę na paznokcie. A że robię je w rodzinnym mieście to przy okazji pójdę na morfologię i mocz, bo we wtorek mam wizytę u ginekologa... A pojechałam do apteki tylko po pojemniki na mocz... A że obok jest Intermarche to weszłam i sama nie wiedziałam co chce kupić...tak z 10minut stałam przed regałami z ciastkami i nie wiedziałam które wziąć, więc wyszłam bez ciastek a z pierogami z serem... Oj chciało mi się ich już od dawna :D

iv09gu1rb7ycgb9v.png
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka biedactwo, rozumiem co czujesz moja bratowa też się męczył ale udało się już malutka jest na świecie. Napewno obecność Andrzejka wynagrodzi wszystko :)
    U mnie ciąg dalszy @ wczoraj mnie zalewalo ale już lepiej, jutro wizyty oby szybko wszystko się wyjaśniło i nie było niespodzianek
    Alex czekam na co i jak u hematologa

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex powodzenia u doktora :-)
    Patulka pierogi z serem- pycha :-)
    Kaasia to niech @ szybko mija i do działania. Powodzenia:-)

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • Andii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Alex, powodzenia u lekarza :) oby miał tylko same dobre wieści:)

Ja już nie mam co z sobą zrobić... Jeszcze kilka dni i uloze puzzle. A nowych nie opłaca mi się rozpocząć jeśli mój ma zamiar robić rewolucję w salonie... Jutro jako tako będę mieć od nich przerwę bo jadę na paznokcie. A że robię je w rodzinnym mieście to przy okazji pójdę na morfologię i mocz, bo we wtorek mam wizytę u ginekologa... A pojechałam do apteki tylko po pojemniki na mocz... A że obok jest Intermarche to weszłam i sama nie wiedziałam co chce kupić...tak z 10minut stałam przed regałami z ciastkami i nie wiedziałam które wziąć, więc wyszłam bez ciastek a z pierogami z serem... Oj chciało mi się ich już od dawna :D

Pierogi z serem :) Mniam

‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ