Rocznik 92- starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Do Fundacji, która się zajmuje wspieraniem niepełnosprawnych w poszukiwaniach pracy, później pomoc im się z dokumentami ogarnąć itd
Głównie praca biurowa, ale też czasem w terenie, jak trzeba z takim klientem do urzędu podskoczyć czy coś
Ogólnie to się nakręciłam, ale mam nadzieję że co najmniej 1900 zł dostanę na rękę - kolega zarabia teraz 2300, ale już rok tam pracuje. Nie chciałabym zarabiać najniższej krajowej na opolskie realia, także coś pokombinuję. Kolega mówił że na bank zapytają, ile chcę ja zarabiać, a ile oni mogą dać itd.
Muszę na razie się do rozmowy przygotować
Jego rekomendacje u szefowej już mam
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alegzi wrote:Eee muszę sobie przeliczyć tego proga, bo jest w innych jednostkach.
Znalazłam coś takiego "Uwaga! W wynikach badań laboratoria stosują różne jednostki np. ng/ml lub nmol/l. Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L."
Alex dzięki! Nie zwróciłabym na to uwagi.
Czasem się przydaję, co?
Już z lekarzem się w środę śmiałam, że ja na swoim przypadku to na medycynę mogę iść
I byłabym specem od niepłodności
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niestety nati, nie pomogę Ci tutaj, bo ja mam umowę na czas określony, i moja umowa została przedłużona do dnia porodu. Ale z tego co się orientuje to pracodawca może zwolnić kobietę w ciąży przed upływem skończonego 3 miesiąca. Niestety polskie prawo chroni tylko kobiety po skończeniu tego 3 miesiąca. Nie wiem czy też weszło w życie czy nie ale był pomysł że jeśli pracodawca zatrudnia poniżej jakieś tam ilości osób to może w każdym momencie ciężarna zwolnić...
Alegzi, jestem chyba jedyna tutaj na forum która nie badała próba po pozytywnym teście... Nie wiem dlaczego ale jakoś nie przyszło mi to do głowy. Ginekolog do którego poszłam bo miał najszybszy termin dla mi profilaktycznie duphaston bo byłam po jednym poronieniu...
Ech dziewczyny, nie mam dziś siły. Cały dzień poza domem... I zaraz znowu jedziemy, bo trafiła się onazaja na w bardzo dobrym stanie wózek 3w1 więc nie ma co zwlekać... A czas najwyższy zacząć kupować te rzeczy droższe, bo nie ma co odkładać wszystko na ostatnią chwilę bo potem się finansowo człowiek załamie...
-
Tak Patulka właśnie się o tym dowiedziałam od koleżanki siostry, która pracuje w administracji. Całe szczęście mogę być spokojna bo pracując na umowie na rok obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia więc już nie zdąży dać mi wypowiedzenia
[/url]
[/url] -
Patulka;D ja tez nie robiłam proga ani bety
ani razu
tylko kilka pozytywnych testów
i później miesiąc czekania do ginekologa
ale to wszytko przez Holandię
bo jak bym mieszkała w pl to pewnie bym poszła zrobić ;p
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Patulka, ja też nie mierzylam proga po teście
jaki wózek kupujecie?
My po badaniach. Bardzo fajny lekarz się trafił, miły, na początku zapytał, czy mi coś dolega w ciąży, jak się czuje i czy chcemy znać płeć. Opowiedzialam o chorobie brata i ze względu na obciążony wywiad rodzinny będzie jeszcze echo serca dzidzi we wrześniu.
Pokazywała na usg wszystkie części ciała, zaczął od serduszka, główka, mózg itd. Jelita w porządku
I tak mówi ciurkiem w zdaniu że tu piszczel, kolano, biodro, o panienke mamy, brzuszek. I ja mówię stop stop, że jak? A on ze dziewczynka
I dalej mówi o innych rzeczach, a ja czy na pewno
a on ze no nic innego tu nie widzi, a ja czy na 100% a on, że na 100% to się okaże jak się urodzi, ale siuraka to on tu nie widzi. Normalnie w takim szoku byłam, że nie docieralo
Moj M od razu cały uchachany - mówił mi potem, że mówił do brzucha Karolek ale się chyba bardziej cieszy z tej dziewczynki niz jakby lekarz powiedział że chłopiec
oczywiście my się cieszymy ogólnie z dziecka, przede wszystkim, że wyszło zdrowe - podczas badania pytam lekarza, czy on mówi po skończonym badaniu, że coś jest nie tak, czy w trakcie. A on ze w trakcie, ale nie ma co tu mówić bo wszystko jest super. Więc kamień z serca
ale mnie ta dziewczynka powiem Wam tak zaskoczyła, ze szok
nie mogę powiedzieć, że byłam pewna, że chłopiec, ale zasugerowałam się na pewno otoczeniem plus tym co powiedziała lekarka w 15tc. Ale się cieszymy
będzie Karolina Rita 

I się jeszcze M pośmial bo się zatrzymaliśmy do centrum handlowego Karolinka
I zdjęcie ma z napisem 
I mam kilka niebieskich ubranek bo były bardzo przecenione, dostałam też w prezencie od tej koleżanki z pracy zielone, ale to nie szkodzi
gorzej jakbym chłopca w róże ubierala 
panipuchatkowa, MissKathy92, Mari92, terka, alegzi lubią tę wiadomość
-
Magda sama jestem w szoku i przyzwyczailam sie do Twojego Karolka a tu Karolinka ale jaja!
to ja już nic nie bede mowic o moich przeczuciach bo wyjdzie o 180 stopni inaczej:P Magda super że wszystko jest dobrze - kamień z serca!
Magdaa21 lubi tę wiadomość

-
No właśnie brak jajpanipuchatkowa wrote:Magda sama jestem w szoku i przyzwyczailam sie do Twojego Karolka a tu Karolinka ale jaja!
to ja już nic nie bede mowic o moich przeczuciach bo wyjdzie o 180 stopni inaczej:P Magda super że wszystko jest dobrze - kamień z serca!
xD
hahaha ja już w żadne przeczucia nie uwierzę
to wszystko mój tato wygadal bo ciągle mówił że będzie Karolina i Karolina
a jak się ucieszył, że to imię zostaje! Bo to on niejako wymyślił
-
Magda super,że wszystko dobrze, a u jakiego lekarza miałaś badania?
Centrum handlowe karolinka też tam zakupy robię, bo mam blisko z mojej wsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 21:49
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓 -
Magda super wiadomość
Moja przyjaciółka to Karolina, super dziewczyna 
Ja już dawno w Karolince nie byłam, ale mąż często po pracy na zakupy spożywcze jeździ
Od nas z mieszkania MZK można dojechać, ale jakoś mnie na takie wyprawy nie ciągnie, chyba że muszę coś ubraniowego kupić. Teraz do biura to będę musiała wyposażyć się w jakieś ładne ubrania
Tzn koszule mam, ale spodnie jakieś inne niż jeansy 
Mari to ty na Bierkowicach mieszkasz?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dr Ziętek na KościuszkiMari92 wrote:Magda super,że wszystko dobrze, a u jakiego lekarza miałaś badania?
Centrum handlowe karolinka też tam zakupy robię, bo mam blisko z mojej wsi
bardzo miły
ja tam częściej bywalam jak mieszkałam z rodzicami czyli dawno temu, a teraz najczęściej przejazdem jak jedziemy z A4
ale bywam
Mari92 lubi tę wiadomość
-
O to dobrze, że mówisz bo ja niewiele Karolin znamalex0806 wrote:Magda super wiadomość
Moja przyjaciółka to Karolina, super dziewczyna 
Ja już dawno w Karolince nie byłam, ale mąż często po pracy na zakupy spożywcze jeździ
Od nas z mieszkania MZK można dojechać, ale jakoś mnie na takie wyprawy nie ciągnie, chyba że muszę coś ubraniowego kupić. Teraz do biura to będę musiała wyposażyć się w jakieś ładne ubrania
Tzn koszule mam, ale spodnie jakieś inne niż jeansy 
Mari to ty na Bierkowicach mieszkasz?
akurat karolinka dobrze wyposażona, wszystkie moje ulubione sklepy tam są, brakuje mi tylko Ikei, która mam teraz blisko 
Ja celuje, że Mari w stronę Krapkowic/Gogolina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 22:05
-
Ja w Ikei nigdy nie byłam
Muszę się kiedyś wybrać, ale na razie mebli ani nic nie potrzebujemy. Pralkę musimy nową kupić bo nasza na wykończeniu, ostatnio otworzyła mi się w trakcie prania. Od góry ładowana jest. Masakra, myślałam że z tego dudnienia do sąsiadów wpadnie i w trakcie wirowania na niej siedziałam 
Ale to musimy właścicielowi mieszkania powiedzieć, żeby ogarnął temat, bo to jego sprzęt na wyposażeniu mieszkania.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny mieszkam w Osinach, to jest pierwsza miejscowość pod Opolem. A do karolinki mam 5 minut autem
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marek💙
<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
Marta 💓
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH